Isolatie Baflo

ISOLATIE VERGELIJKEN

Zoek je een bedrijf voor huis isoleren in Baflo? Gedegen isolatie kan veel energie besparen. Woon je in een huis gebouwd tussen 1974 en 1991? D.m.v. relatief eenvoudige maatregelen zoals bodemisolatie of tochtstrips of tochtbanden heb je direct lagere maandlasten door een lagere nota. Ook voor de meer recente woningen zijn er interessante mogelijkhedendie zeker de moeite waard zijn. Op deze website vind je belangrijke informatie over isolatie Baflo. Je komt meer te weten over items als radiatorfolie plaatsen en Rc-waarde. Direct actie ondernemen? Gebruik hiervoor ons handige formulier voor een persoonlijk plan van aanpak inclusief kosten. isolatiebedrijf-baflo-9953

 • Bespaar wel €550 per jaar
 • Een gezond klimaat in huis
 • Een verantwoorde keuze
 • Ook voor doe-het-zelver
 • Toenemende verkoopprijs

ProvincieGroningen
GemeenteWinsum
Postcode9953
Netnummer0595 (+31595)
Gasverbruik M31600 M3
Stroomverbruik kWh2650 kWh
Gemiddelde energierekening€165,00

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel isoleren u gaat kosten?


Welke soorten van isolatie zijn er?

Is de isolatie van je woning in slechte conditie? Dan verliest je huis veel warmte door de vloer of dak naar buiten. Hier kun je gelukkig eenvoudig wat aan doen. Besteed hier dus aandacht aan. Nieuwbouwwoningen met een energielabel A of B zijn doorgaans grondig geïsoleerd. Bij bestaande bouw (van 1980 of nog ouder) valt er nog veel winst te behalen. Het uitvoeren van isolatiewerkzaamheden zorgt voor lagere energiekosten, is een duurzame keuze ten opzichte van het milieu, en heeft een uitstekend rendement. Onderstaand ontdek jij de interessantste manieren om jouw woning in Baflo te isoleren.

Spouwmuurisolatie
Beschrijving van een spouw: de ruimte c.q. luchtlaag tussen het binnen- en buitenblad van een spouwmuur. Deze open ruimte kan je opvullen met een uniek isolatiemateriaal. Jouw huis houdt warmte in de zomer buiten en in de winter binnen en faciliteert een aangenaam binnenklimaat. Spouwmuur isoleren in Baflo is voordeling (ongeveer € 940 voor een rijwoning) en het bespaart flink geld, tot wel €235 per jaar (prijzen mei 2024).

Vloerisolatie
Je vloer isoleren houdt warmte in huis en zorgt voor een laag energietarief. De tarieven bedragen zo’n €1725 en je profiteert van een besparing tot wel €205 p/jaar. De makkelijkste vorm is aan de hand van spuitwerk in de kruipruimte. Een prima oplossing als je kruipruimte droog, toegankelijk en groot genoeg is. Denk hierbij aan isolatiematerialen zoals isolatiematrassen, EPS parels, chips, vloerisolatieplaten. Het is minder effectief te kiezen voor bodemisolatie.

Dakisolatie
Een dak waarbij isolatie ontbreekt maakt dat er veel energie verloren gaat. Het gros van de daken zijn onvoldoende geïsoleerd. Dit aanpakken is dus erg lucratief voor huizenbezitters. Investeren in je dak door een aannemer voor isolatie in Baflo kost zo’n €5400. Doe je het zelf? Dan betaal jij ongeveer €990. Het rendement is al snel €830 op jaarbasis.

Gevelisolatie
Zowel aan de binnenkant als buitenkant is een gevel isolatie mogelijk. De woonruimte houdt de warmte binnenboord. Zo hoef je veel minder te stoken. Ten opzichte van spouwmuurisolatie moet je wel dieper in de buidel tasten. De pluspunten zijn dat het nóg beter de kou/warmte weert en dat je woning wordt voorzien van een nieuwe gevel. De tarieven kunnen oplopen tot €11000. Het voordeel is om en nabij €870 p/jaar. Mag je niets aan de buitenkant doen? Wat ook interessant is, is om te kiezen voor voorzetwanden die aan de binnenkant worden geïntegreerd.

Welke alternatieven zijn er?

Overigens zien we verscheidene aantrekkelijke alternatieven. In onderstaande tekst bediscussiëren we de meest aantrekkelijke alternatieven.

 • Isolatie garage: De garage als volwaardig deel van de woning
 • Schuur isolatie: Een ruimte waar u prettig kunt werken
 • Isoleren van zolder: De warmte blijft beter hangen
 • Isoleren van dakkapel: Geen verlies van warmte meer
 • Isoleren kruipruimte: Een drogere vloer en dus een gezonder woonklimaat

Wat zijn de geschatte kosten van isoleren in Baflo (mei 2024)?

Wil jij lagere maandelijkse energielasten of een CO-2 reducerende maatschappij? Woning Baflo isoleren is dan iets waar je zeker over na moet denken. Voor woningen gebouwd voor 2000 is de impact groot. Isolatie van een woning van voor 1974 kan het aardgas verbruik beperken met +/- 2625 m3. De potentiële energiebesparing is dan liefst €875 per 12 maanden. Op deze pagina tref je de gemiddelde kosten wanneer je dit uitbesteed aan een isolatiebedrijf in Baflo. Wil je zelf werkzaamheden uitvoeren? Dan zijn de tarieven stukken beter.

Terugverdientijd berekenen
Jouw woning beschermen tegen warmte of kou is laagdrempelig en is voor de lange termijn zeer rendabel. Heb je wat spaargeld? Dan kun je het zeker overwegen. Het rendement is vergelijkbaar met een rente van 4 procent op een spaarrekening. Het dak isoleren kan men terugverdienen in 8,5 jaar. Bij de spouwmuur is dat slechts 5,5 jaar. Bijgaand een aantal voorbeelden van de terugverdientijd. Per maatregel tref je de besparing in euro en vind je cursief de verwachte investering.


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor isoleren aanvragen?


Type isolatieRijwoningHoekwoningVrijstaand
Dakisolatie€465
(€3650)
€795
(€5200)
€1190
(€8100)
Vloerisolatie€150
(€1500)
€215
(€2300)
€335
(€3600)
Spouwmuur€360
(€950)
€730
(€2450)
€935
(€3200)
HR++ glas€205
(€2125)
€330
(€3050)
€355
(€5075)
isolatie baflo 9953

Bekende Isolatiemerken:

 • Meuwissen
 • Unilin
 • Isolatieshop
 • Rockwool
 • Recticel

FAQ voor de isolatiespecialist in Baflo?

Waarom mijn woning in Baflo isoleren?

Een vakkundige woningisolatie staat gelijk aan lagere stookkosten bij een energiebedrijf als Budget Energie of Oxxio, waar ook het klimaat van profiteert. Jouw aardgas gebruik gaat flink omlaag en het leidt tot een beperkte CO2 uitstoot. Het resulteert bovendien in een aangenaam leefklimaat en een flinke toename van de woningwaarde. Is voordelig isoleren ook een wens van jou? Dan moet je diverse offertes vergelijken.

Ramen vervangen voor HR++ glas?

HR++ glas of triple glas isoleert significant beter dan ouderwets enkel glas (of dubbel). De warmte blijft in huis wat als belangrijkste voordeel heeft een lagere energierekening. Mede zal het comfort hoger worden: geen tocht of kou rondom de ramen en geen condens aan de binnenkant van de ruiten. Daarnaast werkt het ook als geluidswerend glas. Bestellen van HR++ glas ramen is mogelijk vanaf €3850 en dat bespaart tot €245 elk jaar opnieuw. Ga je toch al jouw kozijnen vervangen? In dat geval ben je voordelig uit door meteen te kiezen voor moderne isolerende kozijnen met daarin triple / driedubbel glas.

Op welke manier moet ik isoleren?

Ga eerst eens na wat reeds is geïsoleerd, en welke materialen hiervoor zijn gebruikt. Doe een warmtescan. Op basis daarvan komt u erachter wat er aan warmte weglekt en wat de eerste stappen dus zijn. Hierin is geen vaste volgorde. Sommige acties zijn financieel aantrekkelijker in vergelijk met een andere. Waar altijd de nadruk op moet liggen zijn de vloer, het dak, de spouwmuur en eventueel HR++ of triple glas.

Kan ik mijn woning zelf isoleren?

Ook jouw woning beschermen tegen warmte of kou , maar kan je op dit moment geen grote investering doen? Uitvoerige activiteiten zoals isoleren van gevel, dak of vloer moet je niet onderschatten, dit is iets voor een vakman. Maar je kunt zelf ook de handen uit de mouwen steken. Ook als je zakken niet zo diep zijn kun jij al veel betekenen. Grote winst valt te behalen met dichten van naden en kieren, tochtbanden of tochtstrips plaatsen, kopen van radiatorfolie of klimaatfolie gebruiken (plafond).


Handige isolatiematerialen

Isolatiebedrijven gebruiken een heleboel materialen. Op deze website vind je kort & bondige info over het huidige assortiment. Vaak verkrijgbaar bij populaire bouwmarkten als Gamma, Hubo, Hornbach, Multimate, Karwei, Praxis. De beste merken zijn Isover, Rockwool of Kingspan.

 • Isolatieplaten: brandwerend, stootvast, extreem belastbaar
 • PUR: volledig naad- en kierloos
 • PIR: conform aan brandregelgeving
 • Tempex / EPS: is niet eenvoudig te plaatsen in bouwdelen
 • Glaswol: goedkoper dan steenwol
 • Steenwol: verschillende platen in het assortiment
 • XPS: is erg brandbaar

Info over subsidie en energiebespaarlening gemeente Winsum

Door de ondersteuning van subsidies wordt een huis isoleren uitnodigender. De vraag is natuurlijk; wat krijg jij? De landelijke subsidieregeling is niet meer van kracht. Toch is er nog veel mogelijk:

 • Is er sprake van een Vereniging van Eigenaren (VVE)? Dan heb je wel recht op de subsidie.
 • Plusminus 15% van de onkosten mag je terugvorderen.
 • De eis is dat jullie 2 of meer energiebesparende maatregelen tegelijk nemen.
 • Overigens is het arbeidsloon ingedeeld in het BTW (9%) laag tarief. Hier kunnen alle woningeigenaren gebruik van maken.
 • Misschien is er in Baflo een regeling voor extra subsidie. Bezoek ook energiesubsidiewijzer.nl of www.winsum.nl voor de voorwaarden.
 • Bij het aanschaffen van bijvoorbeeld de zonneboiler, zonnepanelen, een warmtepomp of een biomassaketel kan je gebruik maken van de ISDE-subsidie.

Subsidie via energieloket Winsum
Het mag duidelijk zijn: je kunt de stookkosten flink reduceren met dak-, vloer of gevelisolatie. Maar onderschat niet, als de energierekening naar beneden moet, moet je eerst wel investeren. Als je nu te weinig geld hebt bestaan er mogelijkheden zoals de Energiebespaarlening: een prachtige lening met een gunstige rente speciaal voor energiebesparende maatregelen in Baflo. Alternatieve regelingen zijn Groene lening, Duurzaamheidslening, GreenLoans, SVn Duurzaamheidslening.


Uw woning verduurzamen?

Bescherm uw huis tegen kou of warmte!


Een persoonlijk isolatieplan maken

Wil jij ook besparen? Via onderstaande tips bouw jij het isolatieplan Baflo wat aansluit op jouw soort woning.

Leestijd 5 minuten

Jouw woning isoleren en energie besparen

 1. Basissituatie

  Kijk kritisch naar de huidige r-waarden. Bepaal de leeftijd van de woning en vraag eventueel aan vorige bewoners wat er op dit moment al gedaan is. Via een warmtescan ziet u waar eventuele luchtlekken zijn. Voorbeelden zijn de afwezigheid van dubbel glas, verouderde muren of een verouderd dak. Zoek een isolatiedeskundige in Baflo voor een speciaal consult.

 2. Hoe staat het er financieel voor?

  Hoeveel geld wilt u uitgeven? Het dak renoveren is een stukje duurder dan de vloer. Vergeet niet: de besparing op de stookkosten is veel lucratiever dan de huidige spaarrente. De terugverdientijd is dus zeer interessant.

 3. Experts vergelijken

  Is het helder de aandacht naar uit moet gaan? Probeer altijd meerdere betrouwbare isolatiebedrijven in Baflo. Vergelijk minimaal 2/3 offertes. Zo heb je altijd een goede prijs.

 4. Isoleren van spouw, dak, vloer en ramen.

  Start altijd met triple glas, vloer, dak en spouwmuur. Deze vormen dragen bij aan een prettig klimaat in huis en flink lagere energiekosten. De planning kan je pas goed bepalen als je een budget gereserveerd hebt.

 5. Ventileren

  In een goed geïsoleerde woning kan er ongezonde lucht ontstaan. Installeer een goede ventilatie. Ventileren kost vanzelfsprekend wel energie, maar dit is bepalend voor de gezondheid. Bijvoorbeeld met mechanische ventilatie (MV), en ventilatieroosters in ruiten. Tip: kies voor een energiezuinige oplossing zoals balansventilatie, een WTW-systeem of een ventilatiewarmtepomp.

Een reactie plaatsen