Isolatie Tinallinge

ISOLATIE VERGELIJKEN

Zoek je een bedrijf voor huis isoleren in Tinallinge? Goed toegepaste isolatie kan veel energie besparen. Heb je een oudere woning? Via relatief eenvoudige maatregelen zoals bijvoorbeeld spouwmuren isoleren en tochtprofielen heb je direct lagere maandlasten door een lagere nota. Ook voor de meer recente woningen zijn er verschillende opties die je razendsnel weer terugverdient. Op ons isolatie portaal lees je bruikbare informatie over isolatie Tinallinge. We staan stil bij vraagstukken over isolatie van de zolder en lambda waarde. Weten waar voor jou de kansen liggen? Vul je gegevens in en we voorzien je graag van een heldere offerte. isolatiebedrijf-tinallinge-9954

 • Tot €600 per jaar besparen
 • Een prettig binnenklimaat
 • Veel minder uitstoot van CO-2
 • Minder geluid van buiten
 • Toekomstbestendig

ProvincieGroningen
GemeenteWinsum
Postcode9954
Netnummer0595 (+31595)
Gasverbruik M31600 M3
Stroomverbruik kWh2650 kWh
Gemiddelde energierekening€165,00

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel isoleren u gaat kosten?


Soorten isolatie: info voor het kiezen

Heb je een matig geïsoleerde woning? Zonde, want zo vervliegt de warmte van de woning naar buiten via muren, het dak of de vloer. Het is belangrijk hier serieus naar te kijken. Het loont dus om hier mee aan de slag te gaan. Huizen gebouwd na 2000 met een geschikt energielabel van A of B zijn vaak kwalitatief geïsoleerd. Bij bestaande bouw (tot 1985) valt er nog veel winst te behalen. Later isoleren leidt tot lagere energielasten, is een duurzame keuze ten opzichte van het milieu, en heeft een uitstekend rendement. In het volgende stukje check jij de aantrekkelijkste manieren om jouw woning in Tinallinge te isoleren.

Spouwmuurisolatie
Met een spouw wordt bedoeld: de ruimte die aanwezig is tussen de buiten- en binnenmuur. Deze open ruimte kan je volledig of gedeeltelijk opvullen met isolatie. Het woonobject kan de warmte in de winter binnen houden en in de zomer buiten houden en dat resulteert in een gezond leefklimaat. Spouwmuur isoleren in Tinallinge is betaalbaar (plusminus € 970 voor een tussenwoning) en de besparing op de energienota loopt op tot €275 per 12 maanden (kosten mei 2024).

Vloerisolatie
De vloer in huis isoleren zorgt dat de temperatuur van de vloer tot 4 graden stijgt en verlaagt het energiegebruik. De onkosten liggen rond €1975 en de besparing loopt op tot €195 p/jaar. Hoe dit vaak wordt aangebracht is het materiaal aanbrengen vanuit de kruipruimte. Let op: dit kan alleen als je kruipruimte goed bereikbaar is (minimaal 35 cm). Er wordt gewerkt met isolatiematerialen als PUR schuim, isolatiechape, vloerisolatieplaten, chips. Dit is qua rendement beter dan bodemisolatie.

Dakisolatie
Een ongeïsoleerd dak verliest veel warmte. De meeste daken zijn alleen in de basis geïsoleerd. Het is interessant om er mee aan de slag te gaan. Je dak laten aanpakken door een aannemer voor isolatie in Tinallinge kost je zo’n €5500. Ben jij een klusser? Dan betaal jij ongeveer €1050. Het rendement is al snel €880 elk jaar opnieuw.

Gevelisolatie
Er is de optie voor binnenkant en/of buitenkant van de gevel isoleren. Een woning is in staat om de warmte beter vast te houden. Het is een extra schil om uw woning. Dit is wel duurder i.v.m. spouwmuurisolatie. Positieve aspecten zijn dat je een dikkere laag kunt aanbrengen en dat je weer nieuwe muren hebt. De kosten liggen op zo’n €13300. Dit levert op zo’n €910 op jaarbasis. Mag je niets aan de buitenkant doen? Je kunt dan kiezen voor aan de binnenkant de muren voorzien van voorzetwanden.

Andere populaire vormen

Als aanvulling op bovenstaande noemen we meerdere alternatieve mogelijkheden. Hierna benoemen we de interessantste opties.

 • Garage isoleren: Betrek de garage echt bij je woning
 • Isoleren van schuur: Een ruimte waar u prettig kunt werken
 • Zolder isolatie: Een van de effectiefste methodes
 • Isoleren van dakkapel: Heerlijk comfortabel slapen
 • Isoleren kruipruimte: Geen last van optrekkend vocht

Hoe hoog bedragen de kosten van isoleren in Tinallinge (mei 2024)?

Wil jij graag een structureel lagere energienota en een CO-2 reducerende wereld? Woning Tinallinge isoleren kan hier uitkomst bieden. Bij oude én nieuwere woningen zijn er grote voordelen. De isolatie van een oude woning kan aardgas besparen tot gemiddeld 2625 m3. Dat komt neer op €1400 (jaarlijks). Hierna ontdek je de verwachte kosten als je dit uitbesteed aan een isolatiebedrijf in Tinallinge. Beschik jij zelf over voldoende kennis en ervaring? Dan zijn de totale kosten veel voordeliger.

Terugverdientijd berekenen
Jouw woning beschermen tegen warmte of kou is nu een stuk betaalbaarder dan 10 jaar geleden wat resulteert in een zeer korte terugverdienperiode. Heb je wat geld opzij gezet? Dan kun je het zeker overwegen. Het rendement wordt vaak vergeleken met een spaarrekening met 6% rente. Het dak isoleren kent een terugverdientijd van plus minus 8,5 jaar en bij de spouwmuur rekenen we vaak met 5 jaar. Ter illustratie bijgaand een paar calculaties van de terugverdientijd. Per doel kun je de verwachte opbrengst bekijken met ook de geschatte kosten (cursief).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor isoleren aanvragen?


Type isolatieTussenwoningHoekwoningVrijstaand
Dakisolatie€395
(€3050)
€685
(€6950)
€1080
(€9400)
Vloerisolatie€155
(€1100)
€235
(€1850)
€330
(€2700)
Spouwmuur€260
(€1575)
€650
(€1950)
€840
(€3150)
HR++ glas€245
(€2500)
€335
(€4300)
€385
(€5225)
isolatie tinallinge 9954

Gangbare Isolatiemerken:

 • Fermacell
 • Meuwissen
 • Unilin
 • Isolatieshop
 • Rockwool

Vragen voor een isolatiespecialist in Tinallinge?

Waarom mijn woning in Tinallinge isoleren?

Een goed toegepaste woningisolatie staat gelijk aan minder energiekosten bij een energieleverancier zoals Greenchoice en Vandebron, waar ook het klimaat van profiteert. Je gaat significant minder aardgas gebruiken en je CO2 vervuiling is minder. Het resulteert bovendien in een aangenaam leefklimaat en de woning neemt in waarde toe. Wil jij ook aan de slag met isoleren? Start dan altijd met het vergelijken van verschillende offertes.

Wat zijn de opties voor HR++ glas?

HR++ glas + triple glas isoleert wel twee keer zo goed dan dubbel of enkel glas. De warmte blijft binnen waardoor je meteen bespaart op de energiekosten. Verder zal het comfort hoger worden: geen last van koudeval en/of tocht en geen condens aan de binnenkant van de ruiten. Daarnaast werkt het ook als geluidswerend glas. Bestellen van HR++ glas ramen is mogelijk vanaf €3325 en dat bespaart tot €265 elk jaar opnieuw. Ga je toch al jouw kozijnen vervangen? Stap dan direct over op moderne isolerende kozijnen met daarin triple / driedubbel glas.

Op welke manier moet ik isoleren?

Doe eerst onderzoek naar hoe de actuele isolatie situatie er in huis is en hoe dat precies is aangebracht. Doe een warmtescan. Vandaar ziet u op welke plekken warmte vrijkomt en wat de snelle winsten zijn. Welk onderdeel u als eerste aanpakt is niet heel belangrijk. De ene keuze is aantrekkelijker dan de andere. Experts adviseren om – indien nodig – te beginnen met de spouwmuur, HR++/triple glas, vloer en het dak.

Geld besparen en zelf isoleren, kan dat?

Wil je je woning beschermen tegen warmte of kou , maar moet je op de kosten letten? Ingrijpende activiteiten zoals gevel-, vloer of dakisolatie kan men uit laten voeren door experts. Maar veel kan je ook zelf. Met een kleine investering is makkelijk rendement te halen. Populaire vormen zijn naden en kieren (bijv. het kruipruimteluik of brievenbus) dichten, tochtbanden en/of tochtbanden plaatsen, radiatorfolie gebruiken en plafonds afwerken met klimaatfolie.


Verschillende isolatiematerialen

Isolatiebedrijven hanteren heel wisselende materialen. Hieronder tref je praktische info over veel gebruikte types. Je kunt het ook zelf kopen bij de grote Nederlandse bouwmarkten als Karwei, Hubo, Multimate, Formido, Hornbach, Gamma. Erkende merken zijn Kingspan, Rockwool of Isover.

 • Isolatieplaten: een van de meest populaire gebruikte materialen
 • PUR: let op de giftige dampen
 • PIR: dun en dus ruimtebesparend materiaal
 • Tempex / EPS: kan eenvoudig worden gerecycled
 • Glaswol: veel dikte nodig voor goed isolatie
 • Steenwol: voor extra thermisch comfort
 • XPS: sterke isolatiewaarde

Wat je moet weten over subsidie en energiebespaarlening gemeente Winsum

Met hulp van een subsidie van de overheid wordt energie besparen met isoleren nog verleidelijker. Maar welke mogelijkheden heb ik? De landelijke subsidiepot is er helaas niet meer. Er zijn echter wel enkele regelingen bekend:

 • Zit je in een Vereniging van Eigenaren (VVE)? Dan kan je nog wel een subsidie aanvragen.
 • Pakweg 15 procent van de verkoopprijs kan je terugvragen.
 • De richtlijn is de de VVE binnen 12 maanden minimaal 2 energiebesparende maatregelen uitvoert.
 • Verder geldt voor arbeid het lage (9%) BTW-tarief. Dit geldt voor alle particulieren.
 • Mogelijk is er in Tinallinge een potje voor dergelijke werkzaamheden. Zie ook energiesubsidiewijzer.nl of www.winsum.nl voor de huidige regeleing.
 • Voor duurzame verwarmingsbronnen als een zonneboiler, zonnepanelen, een warmtepomp of pelletkachel kan je gebruik maken van de ISDE-subsidie.

Subsidie via energieloket Winsum
Het is overduidelijk: je kunt fors besparen met isoleren van vloer, gevel of dak. Echter, wanneer je kosten wilt besparen moet je eerst wel investeren. Als je nu te weinig geld hebt dan is er altijd de Energiebespaarlening: een groene lening tegen een speciaal rentetarief bedoeld voor energiebesparende maatregelen in Tinallinge. Andere opties zijn Nationaal Energiebespaarfonds, GreenLoans, SVn Duurzaamheidslening, Groene lening.


Uw woning verduurzamen?

Bescherm uw huis tegen kou of warmte!


Aan de slag met een isolatieplan

Ga jij ook van start? D.m.v. de adviezen van onze specialisten maak je zelf een isolatieplan Tinallinge wat aansluit op jouw soort woning.

Leestijd 5 minuten

Jouw woning isoleren en energie besparen

 1. Huidige staat van de woning

  Hoe zit het met de r-waarden van uw huis? Bepaal de leeftijd van de woning en achterhaal ook zeker wat er gebeurd is. Middels een warmtescan komt u erachter waar er onnodig warmte verloren gaat. Voorbeelden zijn geen HR++ glas, gammele muren of een lekkend dak. Ga naar de isolatiedeskundige in Tinallinge voor advies op maat.

 2. Hoeveel mag het kosten?

  Naar welke tarieven kijk je? Werkzaamheden uitvoeren aan het dak is een stukje duurder dan de vloer. Leuk detail: de besparing die je realiseert met woningisolatie is veel lucratiever dan wat de bank aan rente betaald. De investering kan na een aantal jaren vaak al uit.

 3. Aanbieders vergelijken

  Is het helder de quick-wins liggen? Vraag een offerte op bij een aantal lokale isolatiebedrijven in Tinallinge. Vergelijk zeker verschillende offertes. Dat kan zeker geld opleveren.

 4. Isoleren van spouw, vloer, ramen en dak.

  De belangrijkste onderdelen zijn triple glas, vloer, dak en spouwmuur. Deze vier onderdelen resulteren gegarandeerd in een gezond binnenklimaat en flink lagere energiekosten. Het werkschema wordt mede bepaald door je budget.

 5. Ventilatie

  In een uitstekend geïsoleerde woning kan er ongezonde lucht ontstaan. Zorg dus voor een ventilatieplanDit kost wel energie, maar het is erg belangrijk voor een optimaal leefklimaat. Dat gaat via (MV) mechanische ventilatie, en ventilerende ramen. Tegenwoordig wordt er ook steeds meer gebruik gemaakt van een vorm van balansventilatie of WTW/ventilatiewarmtepomp.

Een reactie plaatsen