Isolatie Sauwerd

ISOLATIE VERGELIJKEN

Ga je jouw huis isoleren in Sauwerd? Degelijke isolatie kan jouw energieverbruik flink verminderen. Woon je in een huis met weinig tot geen isolatie? D.m.v. een investering als bijv. isolatie van de vliering en isolatie van verwarmingsbuizen kan je een forse besparing realiseren. Ook als je in een huis van 1999 of nieuwer woont zijn er verschillende opties met een prima rendement. Op ons isolatie portaal check je waardevolle informatie over isolatie Sauwerd. Je komt meer te weten over belangrijke onderwerpen zoals de spouw isoleren en houtwol isolatie. Kan ik mijn huis ook aanpakken en besparen? Geef jouw voorkeuren door en ontvang een offerte op maat!isolatiebedrijf-sauwerd-9771

 • Maandelijkse lagere energiekosten
 • Minder problemen met vocht
 • CO-2 uitstoot terugdringen
 • Meer stilte in huis
 • Toenemende verkoopprijs

ProvincieGroningen
GemeenteWinsum
Postcode9771
Netnummer050 (+3150)
Gasverbruik M31600 M3
Stroomverbruik kWh2650 kWh
Gemiddelde energierekening€165,00

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel isoleren u gaat kosten?


Uit welke soorten van isolatie kan ik kiezen?

Bezit je een slecht geïsoleerd huis? In dit scenario verdwijnt de warmte in huis naar buiten via muren, het dak of de vloer. Het is belangrijk hier serieus naar te kijken. Houd de warmte in huis. Huizen gebouwd na 2000 met een goed energielabel zijn meestal uitstekend geïsoleerd. Bij oudere huizen (tot ongeveer 1990) is dit vaak niet zo. Het maken van een isolatieplan leidt tot lagere energielasten, draagt bij aan een beter milieu, en heeft een uitstekend rendement. Bijgaand vind jij de meest populaire toepassingen om jullie woning in Sauwerd te isoleren.

Spouwmuurisolatie
Een spouw is de ruimte tussen de binnenmuur en de buitenmuur van de woning. Dit holle gedeelte wordt volgespoten met isolatiemateriaal. Jouw woning houdt warmte in de zomer buiten en in de winter binnen en biedt daardoor een aangenaam wooncomfort. Spouwmuur isoleren in Sauwerd is aantrekkelijk (gemiddeld zo’n € 830 voor rijtjeshuizen) en je profiteert van een besparing tot wel €225 per jaar (kosten mei 2024).

Vloerisolatie
Je vloer isoleren zorgt voor meer warmte, comfort en maakt dat de energierekening minder wordt. De onkosten zijn ongeveer €1800 en je bespaart al snel €250 elk jaar opnieuw. Hoe dit vaak wordt aangebracht is door middel van de kruipruimte. Dit is echter alleen mogelijk als de kruipruimte als ingang gebruikt kan worden. Er bestaan diverse isolatiematerialen zoals isolatiechape, chips, PUR schuim, EPS parels. Dit heeft een voorkeur boven bodemisolatie.

Dakisolatie
Een dak waar geen isolatie is aangebracht zorgt voor een flinke stookkosten. De daken van de meeste huizen kunnen veel winnen bij nieuwe isolatie. Het is aan te raden hier iets aan te doen. Het dak voorzien van een upgrade door een aannemer voor isolatie in Sauwerd kost doorgaans €5900. Doe je het zelf? Dan is het een stuk voordeliger €1190. Je hebt veel minder stookkosten en bespaart tot wel €690 p/jaar.

Gevelisolatie
Men kan kiezen voor de binnenkant of buitenkant van de gevel isoleren. Een woning is in staat om de warmte beter vast te houden. Het leefcomfort wordt zo een stuk aangenamer. Ten opzichte van spouwmuurisolatie moet je wel dieper in de buidel tasten. Positieve aspecten zijn dat er een dikkere laag aangebracht kan worden en dat je buitenmuren zijn weer als nieuw. De eenmalige investering bedraagt €12300. Het rendement is zo’n €870 elk jaar opnieuw. Wordt er geen vergunning verleend/ Bekijk dan eens de mogelijkheden van aan de binnenkant de muren voorzien van voorzetwanden.

Welke mogelijkheden zijn er verder?

Verder noemen we nog enkele interessante opties. Hieronder behandelen we de populairste vormen.

 • Isoleren van garage: Verander koude garage in een warme hobbykamer
 • Isoleren van schuur: De schuur als volwaardig deel van de woning
 • Zolder isoleren: Bespaar 25% – 30% op energiekosten
 • Dakkapel isolatie: Eenvoudig zelf aanbrengen
 • Kruipruimte isoleren: Minder vocht en schimmel in huis

Hoe hoog bedragen de kosten van isoleren in Sauwerd (mei 2024)?

Wil jij een structureel lagere energienota en tegelijkertijd een CO-2 reducerende maatschappij? Woning Sauwerd isoleren kan hier uitkomst bieden. Bij de oudere woningen (deels ook nieuwe) valt er veel te krijgen. Isoleren van een huis tussen 1975 en 1991 kan een aardgas besparing realiseren van 2575 m3. Dat is dus al gauw €950 op jaarbasis. Op deze pagina komen we met de uiteindelijke kosten in het geval je dit uitbesteed aan een isolatiebedrijf in Sauwerd. Beschik jij zelf over voldoende kennis en ervaring? De totaalprijs is dan een stuk lager.

Terugverdientijd berekenen
Jouw woning beschermen tegen kou of warmte is nu een stuk betaalbaarder dan 10 jaar geleden en de investering verdien je steeds sneller terug. Is er budget voor een duurzame investering? Dan is het erg interessant. Het huidige rendement is te vergelijken met 4 procent rente. Een isolatie van het dak heb je terugverdiend in 9 jaar en wanneer je spouwmuur aanpakt dan verdien je het terug in zo’n vijf jaar. Onderstaand een handig rekenvoorbeeld om de terugverdientijd te achterhalen. Per soort vind je de potentiële besparing en de geschatte onkosten (cursief).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor isoleren aanvragen?


Type isolatieRijwoningHoekwoningVrijstaand
Dakisolatie€515
(€3450)
€755
(€5600)
€1010
(€8000)
Vloerisolatie€160
(€1100)
€195
(€2650)
€325
(€3400)
Spouwmuur€240
(€850)
€460
(€2575)
€865
(€3350)
HR++ glas€225
(€2575)
€320
(€4075)
€355
(€4500)
isolatie sauwerd 9771

Erkende Isolatiemerken:

 • Kingspan Unidek
 • Illbruck
 • Siniat
 • Fermacell
 • Meuwissen

Vragen voor een isolatiespecialist in Sauwerd?

Waarom mijn woning in Sauwerd isoleren?

Een grondige woningisolatie staat gelijk aan een lagere gas- en stroomrekening bij een energieaanbieder zoals Engie of Pure Energie, en draagt bij aan een beter klimaat. Concreet: minder aardgas gebruik en je stoot minder CO2 uit. Dat komt uiteindelijk neer op een prettige leefomgeving en een beter energielabel en dus hogere woningwaarde. Zoek je mogelijkheden voor voordelig isoleren? Het vergelijken van offertes is dan aan te raden.

Ramen vervangen voor HR++ glas?

Triple glas of HR++ glas isoleert veel beter dan gemiddeld dubbel glas (laat staan enkel). Je kunt de warmte nog beter binnenshuis houden wat leidt tot minder energiekosten. Verder biedt het meer comfort: u voelt geen tocht meer bij de ramen en weinig tot geen condensvorming meer. Bovendien heb je veel minder last van lawaai van buiten. De tarieven van HR++ glas ramen zijn +/- €3050, daarbij profiteert u van een kostenbesparing van €295 per jaar. Ga je voor complete nieuwe kozijnen? Kies dan meteen voor nieuwe isolerende kozijnen met triple (driedubbel) glas.

Wat moet ik doen als ik wil isoleren?

Achterhaal eerst wat de huidige ‘isolatie stand van zaken’ is, en welke materialen zijn gebruikt. Doe een warmtescan. Op die manier achterhaal je waar er onnodig warmte verloren gaat en waar de focus op moet liggen. Welk onderdeel u als eerste aanpakt is niet heel belangrijk. De ene optie is financieel aantrekkelijker in vergelijk met een andere. De meest effectieve maatregelen zijn de vloer, het dak, de spouwmuur en eventueel HR++ of triple glas.

Is het mogelijk om zelf mijn woning te isoleren?

Direct je huis beschermen tegen kou of warmte , maar heb je onvoldoende budget? Uitvoerige projecten zoals isoleren van dak, vloer of gevel moet je niet onderschatten, dit is iets voor een vakman. Dat betekent niet dat je zelf niets kunt doen. Ook met een klein budget kun jij al veel betekenen. Grote winst valt te behalen met naden en kieren dichten, tochtstrips aanbrengen, radiatorfolie toevoegen en plafonds afwerken met klimaatfolie.


Praktische isolatiematerialen

Isolatiebedrijven werken met allerlei materialen. Op deze pagina vind je een handig overzicht van de opties / soorten en toepassingen. Vaak wel op voorraad bij erkende bouwmarkten als Formido, Gamma, Multimate, Karwei, Praxis, Hubo. Merken die dit leveren zijn o.a. Kingspan, Rockwool of Isover.

 • Isolatieplaten: licht en breed inzetbaar
 • PUR: wordt naadloos en luchtdicht aangebracht
 • PIR: een vochtongevoelig materiaal
 • Tempex / EPS: is een brandveilige keuze
 • Glaswol: isoleert ook geluid van buitenaf
 • Steenwol: brandveiligheid is belangrijk
 • XPS: sterke isolatiewaarde

Aanvragen van subsidie of energiebespaarlening gemeente Winsum

Door te profiteren van een subsidie wordt het investeren in je huis nog verleidelijker. Heb ik recht op een tegemoetkoming? De landelijke subsidieregeling is al enige jaren uitgefaseerd. Toch is er nog veel mogelijk:

 • Ben je lid van een VvE, een vereniging van eigenaren? Dan kan je wel gebruik maken van de subsidie.
 • Grofweg 15 procent van de offerte mag je terugvragen.
 • Randvoorwaarde is de de VVE binnen 12 maanden minimaal 2 energiebesparende maatregelen uitvoert.
 • Verder valt de uitgevoerde arbeid onder het BTW (9%) laag tarief. Dit geldt voor iedereen.
 • Soms is er in Sauwerd een lokaal subsidiepotje. Check ook energiesubsidiewijzer.nl of www.winsum.nl voor de kleine lettertjes.
 • Voor duurzame verwarmingsbronnen als een warmtepomp, zonnepanelen, een biomassaketel of zonneboiler heb je recht op de ISDE-subsidie.

Subsidie via energieloket Winsum
Het is evident: je kunt besparen op de energiekosten dankzij woningisolatie. Onthoud wel, dat is niet iets wat je zomaar even doet, daarvoor is wel eerst een forse investering noodzakelijk. Als de investering nu te groot is dan is er altijd de Energiebespaarlening: een unieke lening tegen een speciaal rentetarief dat moet worden besteed aan energiebesparende maatregelen in Sauwerd. Andere mogelijkheden zijn SVn Duurzaamheidslening, Duurzaamheidslening, Groene lening, GreenLoans.


Uw woning verduurzamen?

Bescherm uw huis tegen kou of warmte!


Een isolatieplan maken

Ben jij enthousiast? Door middel van de uitleg die hierna komt creëer je een isolatieplan Sauwerd wat conformeert aan jouw soort woning.

Leestijd 5 minuten

Jouw woning isoleren en energie besparen

 1. Basissituatie

  Kijk kritisch naar de huidige r-waarden. Kijk naar het bouwjaar en vraag eventueel aan vorige bewoners wat er op dit moment al gedaan is. Op basis van een warmtescan check je wat de zwakke punten van de woning zijn. Het kan gaan om warmtedoorlatend glas, traditionele muren of een lekkend rioleringssysteem. Men is aan het juiste adres bij de isolatiedeskundige in Sauwerd voor uitgebreid advies.

 2. Hoeveel mag het kosten?

  Wat mag het project kosten? Het dak renoveren is prijstechnisch wel wat duurder dan een vloer of muur. Bedenk wel: het rendement van woningisolatie ligt een stuk hoger dan een reguliere spaarrekening. Je hebt het dus snel terugverdiend.

 3. Prijzen vergelijken

  Is het onderhand duidelijk waar de quick-wins liggen? Probeer altijd meerdere lokale isolatiebedrijven in Sauwerd. Beperk je niet tot 1 aanbieder. Dan weet jij wat een goede prijs is.

 4. Isoleren van dak, spouw, vloer en ramen.

  Start altijd met triple glas, dak, vloer en spouwmuur. Deze onderdelen bieden jou een optimale leefomgeving en je verbruikt minder energie. Waar je mee begint heeft vooral te maken met het budget.

 5. Ventileren voor frisse lucht

  In een kwalitatief geïsoleerde woning kan er ongezonde lucht ontstaan. Bouw slimme ventilatie. Dit kost wel energie, maar het is cruciaal een prettig wooncomfort. Doe dat met mechanische ventilatie, en natuurlijk ventilatierooster. Vraag eventueel naar een meer milieuvriendelijke oplossing zoals een speciaal WTW-systeem, ventilatiewarmtepomp of balansventilatie.

Een reactie plaatsen