Isolatie Adorp

ISOLATIE VERGELIJKEN

Ga je jouw huis isoleren in Adorp? Grondige isolatie is een relatief eenvoudig manier om te besparen. Woon je in een huis gebouwd tussen 1974 en 1991? Middels haalbare maatregelen zoals bijvoorbeeld gevelisolatie of isolerende raambekleding worden je stookkosten een stuk lager. Ook voor nieuwere woningen zijn er tal van opties die je razendsnel weer terugverdient. Op ons isolatie portaal lees je waardevolle informatie over isolatie Adorp. Je kunt denken aan belangrijke onderwerpen zoals isolatie van buitenmuren en energiebespaarlening. Waar liggen voor mijn woning de kansen? Schets jouw situatie en ontvang een offerte op maat!isolatiebedrijf-adorp-9774

 • Een fors lagere energierekening
 • Meer invloed op de temperatuur
 • Gebruikt duurzame energiebronnen
 • Beschermt ook tegen brand
 • Het verwarmen van morgen

ProvincieGroningen
GemeenteWinsum
Postcode9774
Netnummer050 (+3150)
Gasverbruik M31600 M3
Stroomverbruik kWh2650 kWh
Gemiddelde energierekening€165,00

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel isoleren u gaat kosten?


Welke soorten van isolatie zijn er?

Is je woning niet goed geïsoleerd? In dit scenario verdwijnt de warmte in huis via niet-geïsoleerde buitenmuren daken en vloeren naar buiten. Het is belangrijk hier serieus naar te kijken. Houd de warmte in huis. Huizen gebouwd na 2000 met een goed of uitstekend energielabel zijn standaard correct geïsoleerd. Bij bestaande woningen (van 1974 t/m 1982) is dat veel minder het geval. Het na-isoleren zorgt voor lagere energiekosten, draagt bij aan een beter milieu, en heeft een uitstekend rendement. Verderop check jij de aantrekkelijkste onderdelen om jouw woning in Adorp te isoleren.

Spouwmuurisolatie
Met een spouw wordt bedoeld: het holle gedeelte tussen het binnen- en het buitenblad van de muur. Dit holle gedeelte kan je opvullen met een uniek isolatiemateriaal. Het huis kan de warmte in de winter binnen houden en in de zomer buiten houden en faciliteert een aangenaam wooncomfort. Spouwmuur isoleren in Adorp is betaalbaar (om en nabij de € 750 voor een rijwoning) en het bespaart flink geld, tot wel €265 per jaar (tarieven mei 2024).

Vloerisolatie
Het isoleren van de vloer houdt warmte of koelte binnenshuis en lagere maandlasten door een lagere energienota. De kosten bedragen zo’n €1850 en je profiteert van een besparing tot wel €275 per jaar. De eenvoudigste manier is het materiaal aanbrengen vanuit de kruipruimte. Dit is echter alleen mogelijk als de kruipruimte als ingang gebruikt kan worden. We onderscheiden hiervoor isolatiematerialen als EPS parels, isolatiechape, chips, isolatiematrassen. In verhouding tot bodemisolatie is dit effectiever.

Dakisolatie
Een slecht geïsoleerd dak verliest veel warmte. De daken van de meeste huizen zijn wel geïsoleerd, maar heel matig. Het loont om dit te verbeteren. Het dak verbeteren door een aannemer voor isolatie in Adorp kost gemiddeld €5450. Doe je het zelf? Dan kost het circa €1100. Je bespaart elk jaar op de energiekosten, tot wel €740 elk jaar opnieuw.

Gevelisolatie
Zowel aan de binnenkant als buitenkant is een gevel isolatie mogelijk. Jouw woning houdt warmte beter vast. Zo hoef je veel minder te stoken. De kosten zijn echter behoorlijk (t.o.v. spouwmuurisolatie). Redenen hiervoor te kiezen zijn dat er een dikkere laag aangebracht kan worden en dat je weer nieuwe muren hebt. De eenmalige investering bedraagt €13000. Het rendement is ongeveer €920 per jaar. Lukt het niet om een vergunning te krijgen? Een andere mogelijkheid is de muren van binnenuit isoleren met speciale voorzetwanden.

Andere veel voorkomende maatregelen

Verder noemen we diverse mogelijke uitvoeringen. Hieronder bespreken we de meest toegepaste alternatieven.

 • Isolatie van garage: Ook ’s winters een fijne aangename garage
 • Isolatie schuur: Tover deze koude ruimte om tot een aangename plek
 • Zolder isoleren: Geen tocht op de zolderkamer
 • Isoleren van dakkapel: Betaalbare oplossing
 • Kruipruimte-isoleren: Zorgt voor minder huisstofmijt

Wat zijn de gemiddelde kosten van isoleren in Adorp (mei 2024)?

Wil je streven naar bezuinigen op de energiekosten of wellicht een CO-2 reducerende gemeenschap? Woning Adorp isoleren kan hier uitkomst bieden. Voor vrijwel elk type woning zijn verbluffende resultaten te behalen. Het isoleren van een oude woning kan aardgas besparen tot gemiddeld 2875 m3. De bezuiniging kan oplopen tot €875 per jaar, ieder jaar opnieuw. Op ons isolatie portaal tref je de gemiddelde kosten zodra dit uitbesteed aan een isolatiebedrijf in Adorp. Beschik jij zelf over voldoende kennis en ervaring? Dan zijn de totale kosten veel voordeliger.

Terugverdientijd berekenen
Je huis beschermen tegen kou of warmte wordt steeds goedkoper en is voor de lange termijn zeer rendabel. Heb je wat spaargeld? Dan heb je zeker wel geluk. Het rendement is vergelijkbaar met een rente van 6 procent op een spaarrekening. Het isoleren van een dak verdien je terug in zo’n 8 jaar. Bij de spouwmuur is dat slechts 4 jaar. Hieronder een aantal rekenvoorbeelden van de terugverdientijd. Per optie tref je de besparing in euro en tonen we de geschatte kosten (cursief).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor isoleren aanvragen?


Type isolatieRijwoningHoekwoningVrijstaand
Dakisolatie€495
(€3550)
€635
(€5300)
€920
(€8300)
Vloerisolatie€145
(€1150)
€235
(€2250)
€370
(€3400)
Spouwmuur€180
(€1725)
€450
(€2300)
€825
(€3350)
HR++ glas€210
(€2150)
€275
(€3050)
€425
(€5125)
isolatie adorp 9774

Veel gekozen Isolatiemerken:

 • IKO enertherm
 • Kingspan
 • Kingspan Unidek
 • Illbruck
 • Siniat

Meer weten over de isolatiespecialist in Adorp?

Waarom mijn woning in Adorp isoleren?

Een solide woningisolatie mondt uit in lagere stookkosten bij een energieleverancier zoals Essent en NLE, en is ook een heel duurzame keuze. Het aardgas gebruik gaat omlaag en je stoot minder CO2 uit. Dat komt uiteindelijk neer op een comfortabele leefomgeving en het voegt waarde toe aan de woning. Vind jij het ook tijd voor voordelig isoleren? Het vergelijken van offertes is dan aan te raden.

Waarom raden ze HR++ glas aan?

Triple glas of HR++ glas is stukken effectiever dan ouderwets enkel glas (of dubbel). Het voorkomt dat de warmte in huis verloren gaat waardoor je minder hoeft te stoken. Daarnaast merkt men een verbeterd comfort in huis: kieren en tocht worden voorkomen en veel minder condens op de ruiten. Daarnaast werkt het ook als geluidswerend glas. De tarieven van HR++ glas ramen zijn +/- €3525, daarbij profiteert u van een kostenbesparing van €335 per jaar. Ga je toch al jouw kozijnen vervangen? Dan kan je het beste meteen overstappen op een speciaal type isolerende kozijnen met triple (driedubbel) glas.

Waar moet ik beginnen met isoleren?

Achterhaal eerst wat reeds is geïsoleerd, en met welk materiaal dat is gedaan. Probeer de warmtescan. Hierdoor analyseer je waar er onnodig warmte verloren gaat en wat prioriteit heeft. Hierin is geen vaste volgorde. Sommige acties zijn aantrekkelijker dan de andere. Experts adviseren om – indien nodig – te beginnen met de HR++ of triple glas, het dak, de vloer en de spouw.

Kan ik mijn woning zelf isoleren?

Wil jij ook de woning beschermen tegen kou of warmte , maar beschik je niet over genoeg geld? Omvangrijke activiteiten als dak-, gevel of vloerisolatie zijn beter te doen door specialisten / bedrijven. Maar veel kan je ook zelf. Met kleine budgetten zijn eenvoudige aanpassingen te doen. Waar moet ik aan denken? Nou, bijvoorbeeld naden en kieren (bijv. het kruipruimteluik of brievenbus) dichten, gebruik maken van tochtstips of tochtbanden, radiatorfolie bestellen en plafonds afwerken met klimaatfolie.


Verschillende isolatiematerialen

Isolatiebedrijven hanteren allerlei materialen. Hieronder check je een korte omschrijving van het actuele aanbod. Te koop bij de grote Nederlandse bouwmarkten als Formido, Karwei, Gamma, Hubo, Hornbach, Multimate. Bekende merken zijn Rockwool, Isover of Kingspan.

 • Isolatieplaten: licht van gewicht en snel te verwerken
 • PUR: geschikt is voor smalle en vervuilde spouwmuren
 • PIR: brandvertragende werking
 • Tempex / EPS: lambdawaarde van 0,036
 • Glaswol: een voordelige oplossing
 • Steenwol: niet vatbaar voor schimmels
 • XPS: neemt geen vocht op

Aanvragen van subsidie of energiebespaarlening gemeente Winsum

Door een subsidie wordt het investeren in je huis nog lucratiever. De vraag is natuurlijk; wat krijg jij? De landelijke subsidiepot bestaat niet meer. Toch zijn er nog verschillende mogelijkheden:

 • Is er sprake van een Vereniging van Eigenaren (VVE)? Dan kan je nog wel een subsidie aanvragen.
 • Plusminus 20 procent van de offerte mag je terug verwachten.
 • Een voorwaarde is dat het om minimaal 2 energiebesparende maatregelen gaat.
 • Eveneens valt de uitgevoerde arbeid onder het kleine BTW tarief (9%). Hier kan iedereen van profiteren.
 • Misschien is er in Adorp een lokaal subsidiepotje. Benader eens energiesubsidiewijzer.nl of www.winsum.nl voor de huidige regeleing.
 • Wanneer je bewust kiest voor onder andere een warmtepomp, zonnepanelen, een pelletkachel of zonneboiler is nog steeds de ISDE-subsidie van kracht.

Subsidie via energieloket Winsum
Het is evident: je kunt flink bezuinigen met isoleren van vloer, gevel of dak. Maar onderschat niet, dat is niet iets wat je zomaar even doet, daarvoor moet je soms eerst flinke kosten maken. Als je onvoldoende budget hebt kan je aan de slag met o.a. de Energiebespaarlening: een prachtige lening tegen een speciaal rentetarief in het leven geroepen voor energiebesparende maatregelen in Adorp. Andere opties zijn SVn Duurzaamheidslening, Nationaal Energiebespaarfonds, GreenLoans, Groene lening.


Uw woning verduurzamen?

Bescherm uw huis tegen kou of warmte!


In 5 stappen een isolatieplan maken

Direct aan de slag? Middels de adviezen van onze specialisten creëer je een isolatieplan Adorp wat schikt naar dat past bij jouw wensen en budget.

Leestijd 5 minuten

Jouw woning isoleren en energie besparen

 1. Nulmeting

  Maak een inschatting van de huidige r-waarden. Uitgangspunt is de opleverdatum en vraag vorige bewoners welke werkzaamheden zijn uitgevoerd. Dankzij een warmtescan zie je op welke plekken warmte vrijkomt. Denk bijvoorbeeld aan warmtedoorlatend glas, ouderwetse muren of een verouderd dak. Vraag eventueel een isolatiedeskundige in Adorp voor uitgebreid advies.

 2. Wat wil je uitgeven?

  Wat heb je te besteden? Maatregelen treffen rondom het dak vergt meer geld dan de vloer. Bedenk wel: de besparing die je realiseert met woningisolatie is veel lucratiever dan de huidige spaarrente. Je hebt het dus snel terugverdiend.

 3. Specialisten vergelijken

  Ben je er achter gekomen waar je de eerste stappen gaat zetten? Vraag prijzen op bij erkende isolatiebedrijven in Adorp. Beperk je niet tot 1 aanbieder. Zo heb je altijd een goede prijs.

 4. Isoleren van spouw, vloer, ramen en dak.

  De standaard werkzaamheden zijn triple glas, spouwmuur, dak en vloer. Deze acties bieden jou een aangename leefomgeving en een significant lagere energierekening. Wat je als eerste doet heeft vooral te maken met het budget.

 5. Slim ventileren

  In een correct geïsoleerde woning loop je het risico op een ongezonde luchtkwaliteit. Bouw een goede ventilatie. Dit kost natuurlijk een beetje energie, maar het is cruciaal een comfortabele leefomgeving. Doe dat met (MV) mechanische ventilatie, en natuurlijk ventilatierooster. Speciale energiezuinige ventilatiesystemen zijn een speciaal WTW-systeem, ventilatiewarmtepomp of balansventilatie.

Een reactie plaatsen