Isolatie Ezinge

ISOLATIE VERGELIJKEN

Wil je jouw huis isoleren in Ezinge? Goed toegepaste isolatie is een relatief eenvoudig manier om te besparen. Woon je in een wat ouder huis? Met een investering als bijv. isolatie van de vloer en buisisolatie heb je een veel lagere energierekening. Ook in een wat nieuwer huis zijn er verschillende opties met een aantrekkelijke terugverdienperiode. Op isolatierevolutie.nl tref je handige informatie over isolatie Ezinge. Bijvoorbeeld vraagstukken over dubbel glas en Pur Isolatieplaten. Waar liggen voor mijn woning de kansen? Schets jouw situatie voor een persoonlijk plan van aanpak inclusief kosten. isolatiebedrijf-ezinge-9891

 • Snel terugverdiend
 • Meer controle in de woning
 • Verlaag de uitstoot van CO-2
 • Dempt het geluid
 • Minder afhankelijk van stijgende energieprijzen

ProvincieGroningen
GemeenteWinsum
Postcode9891
Netnummer0594 (+31594)
Gasverbruik M31600 M3
Stroomverbruik kWh2650 kWh
Gemiddelde energierekening€165,00

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel isoleren u gaat kosten?


Soorten isolatie: welke zijn er?

Heb je een matig geïsoleerde woning? Als dat het geval is verliest je huis veel warmte naar buiten via muren, het dak of de vloer. Dit is natuurlijk niet de bedoeling. Zorg dat de warmte binnen blijft. Woningen van na 1995 met een goed of uitstekend energielabel zijn vaak goed geïsoleerd. Bij oudere huizen (tot 1985) is er nauwelijks tot geen isolatie aanwezig. Het maken van een isolatieplan heeft lagere energiekosten als gevolg, draagt bij aan een beter milieu, en kent een relatief korte terugverdienperiode. Bijgaand check je de aantrekkelijkste methodes om een woning in Ezinge te isoleren.

Spouwmuurisolatie
De spouw is de ruimte die aanwezig is tussen de buiten- en binnenmuur. Deze open ruimte wordt opgevuld met speciaal isolatiemateriaal. Jouw huis verliest niet onnodig warmte met als gevolg een optimaal wooncomfort. Spouwmuur isoleren in Ezinge is financieel toegankelijk (al vanaf € 870 voor rijwoningen) en de potentiële besparing ligt op €295 (jaarlijkst, prijzen mei 2024).

Vloerisolatie
Een vloer isoleren zorgt dat de temperatuur van de vloer tot 4 graden stijgt en een significant lagere energierekening. De tarieven zijn ongeveer €1675 en het bespaart circa €235, ieder jaar weer. De gemakkelijkste manier is aan de hand van spuitwerk in de kruipruimte. Dit is mogelijk als je kruipruimte hoog genoeg is voor de vakman. Isolatiematerialen die worden gebruikt zijn vloerisolatieplaten, chips, EPS parels, isolatiechape. Het is veel efficiënter dan bodemisolatie.

Dakisolatie
Een slecht geïsoleerd dak zorgt voor een flinke stookkosten. Veel van de Nederlandse daken zijn wel geïsoleerd, maar heel matig. Dit aanpakken is dus erg lucratief voor huizenbezitters. Je dak laten aanpakken door een aannemer voor isolatie in Ezinge kost zo’n €5650. Kun jij ook veel zelf doen? Dan betaal je alleen de materialen van €1020. Je energiekosten dalen flink, tot wel €820, ieder jaar weer.

Gevelisolatie
De gevel isoleren kan zowel aan de binnenkant als buitenkant. Jouw woning houdt warmte in de zomer buiten en in de winter binnen. Het is een extra schil om uw woning. Spouwmuurisolatie is financieel interessanter. De pluspunten zijn dat er meer/dikker materiaal aangebracht kan worden en dat de buitenmuur meteen groot onderhoud krijgt. De tarieven kunnen oplopen tot €13200. Daarmee bespaar je plusminus €910, ieder jaar weer. Wil de gemeente niet meewerken? Wat ook interessant is, is aan de binnenkant de muren voorzien van voorzetwanden.

Aanvullende mogelijkheden

Verder kennen we nog meer alternatieve mogelijkheden. In het gedeelte hieronder praten we over de interessantste vormen.

 • Isolatie garage: Je spullen veilig en warm opslaan
 • Schuur isoleren: Een ruimte waar u prettig kunt werken
 • Isoleren van zolder: Aangenaam warm op zolder
 • Isolatie dakkapel: Relatief goedkope methode
 • Isoleren van kruipruimte: Minder muffe lucht in huis

Wat zijn de kosten van isoleren in Ezinge (mei 2024)?

Streef jij naar minder hoge energiekosten of wellicht een bewuste toekomst? Woning Ezinge isoleren is dan een zeer geschikte maatregel. Voor woningen oud en nieuw is veel winst te boeken. De isolatie van een bestaande woning bespaart aardgas tot maarliefst 2350 m3. De potentiële energiebesparing is dan liefst €1075 p/jaar. Op isolatierevolutie.nl kijken we naar de hoogte van de investering in het geval je dit overlaat aan een isolatiebedrijf in Ezinge. Beschik jij zelf over voldoende kennis en ervaring? Dan zijn de onkosten veel betaalbaarder.

Terugverdientijd berekenen
Jouw woning beschermen tegen kou of warmte is enorm populair en goedkoop en het rendement wordt steeds beter. Heb je wat geld opzij gezet? Dan is het erg interessant. Het rendement is vergelijkbaar met een royale 4% spaarrekening. Een isolatie van het dak verdien je terug in zo’n 7 jaar en bij een spouwmuur is dat 4,5 jaar. Hieronder een aantal rekenvoorbeelden van de terugverdientijd. Per oplossing zie je de geschatte opbrengst met de verwachte investering (cursief).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor isoleren aanvragen?


Soort isolatieRijwoningHoekwoningVrijstaand
Dakisolatie€425
(€3150)
€715
(€7200)
€1040
(€9100)
Vloerisolatie€120
(€1200)
€265
(€1850)
€355
(€2700)
Spouwmuur€265
(€1625)
€700
(€2675)
€945
(€3025)
HR++ glas€230
(€2725)
€300
(€3700)
€420
(€4425)
isolatie ezinge 9891

Actuele Isolatiemerken:

 • Bauder
 • Knauf Insulation
 • Isover
 • Petralana
 • Ursa

Wat jij moet weten van een isolatiespecialist in Ezinge?

Waarom mijn woning in Ezinge isoleren?

Een degelijke woningisolatie resulteert in lagere stookkosten bij een maatschappij als Engie en Qurrent, en is ook een heel groene oplossing. Je verbruikt veel minder aardgas en je CO2 vervuiling is minder. Dit heeft als resultaat een gezond wooncomfort en een significante waardevermeerdering van het huis. Zoek je mogelijkheden voor voordelig isoleren? Dan moet je diverse offertes vergelijken.

Ramen vervangen voor HR++ glas?

HR++ glas of triple glas is stukken effectiever dan het dubbel glas (of enkel glas). Je kunt de warmte nog beter binnenshuis houden waardoor je minder hoeft te stoken. Mede merkt men een verbeterd comfort in huis: u voelt geen tocht meer bij de ramen en veel minder condens op de ruiten. Tevens heeft het een geluidswerende functie. HR++ glas ramen kosten doorgaans €3725 en dat levert gemiddeld op €220 per jaar. Moeten de kozijnen in jouw huis worden vervangen? In dat geval ben je voordelig uit door meteen te kiezen voor moderne isolerende kozijnen met daarin triple / driedubbel glas.

Wat is de eerste stap bij isoleren?

Probeer te achterhalen welke isolatie technieken er in de woning zijn gebruikt en welke materialen hiervoor zijn gebruikt. Bekijk de warmtescan. Dan ontdekt u op welke plekken warmte vrijkomt en waar de focus op moet liggen. Het maakt niet veel uit waar je begint. De ene optie is wel duurder dan de andere. De meest effectieve maatregelen zijn de vloer, het dak, de spouwmuur en eventueel HR++ of triple glas.

Geld besparen en zelf isoleren, kan dat?

Wil jij ook je huis beschermen tegen warmte of kou , maar moet je op de kosten letten? Uitvoerige activiteiten zoals isoleren van dak, gevel of vloer kan men uit laten voeren door experts. Dat betekent niet dat je zelf niets kunt doen. Met kleine budgetten kun je al veel winst behalen. Wat veel toegepast wordt is kieren en naden dichten, tochtstrips aanbrengen, radiatorfolie gebruiken en een plafond behandelen met klimaatfolie.


Verschillende isolatiematerialen

Isolatiebedrijven maken gebruik van heel wisselende materialen. Op deze pagina komen we met kort & bondige info over de diverse mogelijkheden. Te koop bij populaire bouwmarkten als Karwei, Hubo, Praxis, Multimate, Formido, Hornbach. Kies een A-merk zoals Rockwool, Isover of Kingspan.

 • Isolatieplaten: in verschillende diktes verkrijgbaar
 • PUR: eenvoudig dikte aan te passen
 • PIR: bereikt een zeer hoge rd-waarde
 • Tempex / EPS: goedkoop en redelijke isolatiewaarden
 • Glaswol: speciale glaswol spouwplaat voor eenvoudige montage
 • Steenwol: unieke spouwplaten te bestellen
 • XPS: hoge toelaatbare druksterkte

Details over subsidie en energiebespaarlening gemeente Winsum

Door (regionale) subsidies worden investeringen in de woning zeker leuker. Maar welke mogelijkheden heb ik? De landelijke subsidieregeling is er helaas niet meer. Maar je kunt nog profiteren van enkele regelingen:

 • Voer je maatregelen namens een Vereniging van Eigenaren (VVE)? Dan kan je profiteren van een aantrekkelijke regeling.
 • Zo’n 15% van de uitvoeringskosten mag je terugvorderen.
 • Het is een must dat jullie 2 of meer energiebesparende maatregelen tegelijk nemen.
 • Verder rekenen ze voor arbeidsloon een kleine BTW tarief (9%). Hier kunnen alle woningeigenaren gebruik van maken.
 • Zo nu en dan is er in Ezinge een speciaal potje beschikbaar. Zie ook energiesubsidiewijzer.nl of www.winsum.nl voor de status in mei 2024.
 • Wanneer je bewust kiest voor onder andere een warmtepomp, zonnepanelen, een pelletkachel of zonneboiler is er de ISDE-subsidie.

Subsidie via energieloket Winsum
Het mag duidelijk zijn: je kunt de stookkosten flink reduceren met isoleren van vloer, gevel of dak. Onthoud wel, als je wilt besparen op je energierekening zullen er wel eigen financiële middelen moeten zijn. Als je nu te weinig geld hebt kan je bijv. gebruik maken van de Energiebespaarlening: een aantrekkelijke lening met een lage rente dat moet worden besteed aan energiebesparende maatregelen in Ezinge. Relevante alternatieven zijn de Duurzaamheidslening, Nationaal Energiebespaarfonds, SVn Duurzaamheidslening, GreenLoans.


Uw woning verduurzamen?

Bescherm uw huis tegen kou of warmte!


Aan de slag met een isolatieplan

Ben jij enthousiast? Middels de uitleg die hierna komt maak je zelf een isolatieplan Ezinge wat dan voldoet aan jouw ideaalplaatje.

Leestijd 5 minuten

Jouw woning isoleren en energie besparen

 1. Basissituatie

  Wat zijn de huidige r-waarden van uw woning? Hoeveel jaar geleden is het huis opgeleverd, en vraag eventueel aan vorige bewoners wat er gebeurd is. Door gebruik te maken van een warmtescan kom je erachter wat er aan warmte weglekt. Wat we tegenkomen is de afwezigheid van dubbel glas, oude muren of rotte kozijnen. Vraag eventueel een isolatiedeskundige in Ezinge voor persoonlijk advies.

 2. Hoe zit het met de financiën?

  Hoe zit het met de kosten? Een actie aan het dak is een stukje duurder dan de vloer. Bedenk wel: de besparing die je realiseert met woningisolatie ligt altijd hoger dan een reguliere spaarrekening. De investering is dus snel terugverdiend.

 3. Vakmannen vergelijken

  Heb je inzichtelijk waar de aandacht naar uit moet gaan? Vraag een offerte op bij een aantal plaatselijke isolatiebedrijven in Ezinge. Vergelijk minimaal 2/3 offertes. Zo heb je altijd een goede prijs.

 4. Isoleren van spouw, vloer, ramen en dak.

  Standaard begint men met de vloer, spouwmuur, dak en optioneel HR++ of triple glas. Deze vormen hebben als resultaat een comfortabel binnenklimaat en een veel lagere energierekening. Wat je als eerste aanpakt bepaal jij aan de hand van je beschikbare financiën.

 5. Voldoende ventileren

  In een gedegen geïsoleerde woning kan een ongezond binnenklimaat ontstaan. Implementeer een gedegen ventilatie. Je gaat wel iets meer stroom gebruiken, maar het is zeker nodig voor een gezond klimaat in huis. Doe dat met mechanische ventilatie (MV), en ventilerende ramen. Ga bij voorkeur voor een slimme en duurzame methode zoals een ventilatiewarmtepomp, balansventilatie of een WTW.

Een reactie plaatsen