Isolatie Feerwerd

ISOLATIE VERGELIJKEN

Nieuwsgierig naar de mogelijkheden van een huis isoleren in Feerwerd? Een solide isolatie zorgt voor een flinke energiebesparing. Woon je in een huis gebouwd tussen 1974 en 1991? Door middel van enkele acties als isolatie van de kruipruimte of naden en kieren dichten kan je een forse besparing realiseren. Ook in een wat nieuwer huis zijn er tal van opties die je razendsnel weer terugverdient. Hieronder komen we met waardevolle informatie over isolatie Feerwerd. Dit gaan om bijvoorbeeld topics als isolatie van platte dak en EPS isolatie. Hoe kan ik isoleren en besparen? Voer jouw persoonlijke gegevens in en ontvang een voorstel met kosten en verwachte opbrengsten. isolatiebedrijf-feerwerd-9892

 • Honderden euro’s p/jaar besparen
 • Minder problemen met trek/tocht en vocht
 • Beperkte CO-2 uitstoot
 • Snel te plaatsen
 • Hogere woningwaarde

ProvincieGroningen
GemeenteWinsum
Postcode9892
Netnummer0594 (+31594)
Gasverbruik M31600 M3
Stroomverbruik kWh2650 kWh
Gemiddelde energierekening€165,00

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel isoleren u gaat kosten?


Welke soorten van isolatie zijn het beste?

Voldoet jouw huis niet aan de huidige isolatiewaarden? In dit scenario verdwijnt de warmte lucht in de woning via muren, vloer, dak en ramen naar buiten. Dit is natuurlijk niet de bedoeling. Laat dus geen warmte ontsnappen. Moderne woningen met een hoger energielabel zijn standaard uitstekend geïsoleerd. Bij een oud huis (tot ongeveer 1990) is dat veel minder het geval. Alsnog isoleren heeft direct effect op de energierekening, is een duurzame keuze ten opzichte van het milieu, en kent een relatief korte terugverdienperiode. Op isolatierevolutie.nl tref je de meest rendabele methodes om je woning in Feerwerd te isoleren.

Spouwmuurisolatie
Een spouw is de ruimte tussen een binnenmuur en een buitenmuur. Dit holle gedeelte wordt volgespoten met isolatiemateriaal. Jouw woning houdt de warmte binnenboord, en dat resulteert in een comfortabel wooncomfort. Spouwmuur isoleren in Feerwerd is aantrekkelijk (vanaf € 800 voor een tussenhuis) en het bespaart je al gauw €250 per 12 maanden (prijzen mei 2024).

Vloerisolatie
Het isoleren van de vloer zorgt voor meer warmte, comfort en veel minder stookkosten. De tarieven bedragen zo’n €1900 en de besparing op de energienota loopt op tot €185 op jaarbasis. De eenvoudigste manier is door gebruik te maken van de kruipruimte. Let op: dit kan alleen als je kruipruimte een minimale hoogte en breedte heeft. Men kan kiezen voor isolatiematerialen als isolatiechape, isolatiematrassen, EPS parels, chips. Het is minder effectief te kiezen voor bodemisolatie.

Dakisolatie
Een dak waarbij isolatie ontbreekt maakt dat er veel energie verloren gaat. De meeste daken zijn onvoldoende geïsoleerd. Het is zeer rendabel om dit op te pakken. Je dak onder handen laten nemen door een aannemer voor isolatie in Feerwerd kost je zo’n €4800. Plannen dit zelf te doen? Dan is het een stuk voordeliger €1010. Het rendement is al snel €860, ieder jaar weer.

Gevelisolatie
Er is de optie voor binnenkant en/of buitenkant van de gevel isoleren. De woning houdt warmte in de zomer buiten en in de winter binnen. Het gevolg? Minder stookkosten! De kosten zijn echter behoorlijk (t.o.v. spouwmuurisolatie). De pluspunten zijn dat er meer/dikker materiaal aangebracht kan worden en dat je buitenmuren zijn weer als nieuw. De kosten liggen op zo’n €11400. Dit levert op zo’n €950, ieder jaar weer. Krijg je geen vergunning? Wat ook interessant is, is de muren van binnenuit isoleren met speciale voorzetwanden.

Welke mogelijkheden zijn er verder?

0onderscheiden we verscheidene aantrekkelijke mogelijkheden. In onderstaande tekst beoordelen we de meest aantrekkelijke alternatieven.

 • Isoleren van garage: Een vorstvrije garage, ideaal in de winter
 • Isoleren schuur: Ideaal als klushok of hobbykamer
 • Isolatie zolder: De warmte blijft beter hangen
 • Dakkapel-isoleren: Maximale warmte in alle vertrekken
 • Isoleren van kruipruimte: Minder vocht en schimmel in huis

Hoe hoog bedragen de kosten van isoleren in Feerwerd (mei 2024)?

Wil je streven naar een lagere energierekening en een groenere toekomst? Woning Feerwerd isoleren is dan iets waar je zeker over na moet denken. Voor woningen oud en nieuw zijn er grote voordelen. Het isoleren van een bestaande woning kan aardgas besparen tot gemiddeld 2900 m3. In termen van euro’s komt dat neer op €1275 per 12 maanden. Op deze website calculeren we de kosten (bij benadering) zodra kiest voor een isolatiebedrijf in Feerwerd. Kan je zelf goed klussen? De kosten zijn dan erg interessant.

Terugverdientijd berekenen
Je woning beschermen tegen kou of warmte is een betaalbare manier om energiekosten te besparen wat resulteert in een zeer korte terugverdienperiode. Beschik jij over voldoende geld? Dan is het erg interessant. Het rendement is vergelijkbaar met een 5 procent spaarrente. Het isoleren van een dak wordt gemiddeld terugverdiend binnen negen jaar en voor een spouwmuur is dat maar 6 jaar. Hieronder een aantal rekenvoorbeelden van de terugverdientijd. Per maatregel zie je welk bedrag je kunt besparen en wat de tarieven zijn (cursief).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor isoleren aanvragen?


Type isolatieRijwoningHoekwoningVrijstaand
Dakisolatie€405
(€3300)
€785
(€7450)
€960
(€8250)
Vloerisolatie€140
(€1100)
€280
(€2650)
€355
(€2750)
Spouwmuur€280
(€1275)
€450
(€2000)
€925
(€3075)
HR++ glas€210
(€1975)
€335
(€3500)
€410
(€4875)
isolatie feerwerd 9892

Erkende Isolatiemerken:

 • Soprema
 • Bauder
 • Knauf Insulation
 • Isover
 • Petralana

Actuele vragen omtrent een isolatiespecialist in Feerwerd?

Waarom mijn woning in Feerwerd isoleren?

Een goede woningisolatie draait uit op lagere stookkosten bij een energieleverancier als Essent en Vandebron, en is bovendien een groene investering. Concreet: minder aardgas gebruik en je CO2 vervuiling is minder. Het leidt tevens tot een gezond leefklimaat en de waarde van de woning zal toenemen. Kijk jij ook naar opties voor voordelig isoleren? Dan moet je diverse offertes vergelijken.

Waarom is HR++ glas zo goed?

Triple glas en HR++ glas isoleert vele malen beter standaard (enkel) of dubbel glas. De warmte blijft in huis wat resulteert in lagere stookkosten. Overigens biedt het meer comfort: geen koude tocht in de buurt van de ramen en weinig tot geen condensvorming meer. Bijkomstig voordeel is dat minder last van geluidsoverlast hebt. De kosten van HR++ glas ramen liggen rond €3200, dat betekent een winst van 225 p/jaar. Kozijnen vervangen? Dan adviseren wij nieuwe isolerende kozijnen met triple (driedubbel) glas.

Hoe weet ik wat ik thuis moet isoleren?

Achterhaal eerst wat er geïsoleerd is, en hoe dat precies is aangebracht. Voer een warmtescan uit. Op basis daarvan wordt het duidelijk wat er aan warmte weglekt en waar de focus op moet liggen. Het maakt niet veel uit waar je begint. De ene optie is aantrekkelijker dan de andere. De meest rendabele onderdelen zijn de spouw, het dak, triple glas (HR++) en de vloer.

Hoe kan ik zelf mijn woning isoleren?

Ook de woning beschermen tegen warmte of kou , maar kan je het nu niet betalen? Grote projecten als isoleren van dak, vloer of gevel zijn beter te doen door specialisten / bedrijven. Maar je kunt zelf meer dan je denkt. Met kleine budgetten kan je al veel aanpakken. In de praktijk gaat het vaak om naden en kieren dichtkitten, tochtbanden of tochtstrips plaatsen, radiatorfolie gebruiken of klimaatfolie gebruiken (plafond).


Praktische isolatiematerialen

Isolatiebedrijven hebben toepassingen voor verschillende soorten materialen. Onderstaand ontdek je een korte omschrijving van de diverse mogelijkheden. Te koop bij de grote Nederlandse bouwmarkten als Karwei, Gamma, Multimate, Hornbach, Hubo, Praxis. De beste merken zijn Isover, Rockwool of Kingspan.

 • Isolatieplaten: een van de meest populaire gebruikte materialen
 • PUR: uitstekende isolerende werking
 • PIR: conform aan brandregelgeving
 • Tempex / EPS: zeer lange levensduur
 • Glaswol: de glaswolplaten zijn makkelijk te bevestigen
 • Steenwol: uitstekende brandwerendheid
 • XPS: een gesloten celstructuur

Wat je moet weten over subsidie en energiebespaarlening gemeente Winsum

Dankzij een subsidie worden investeringen in de woning zeker lucratiever. Kan ik een deel van de kosten terugvragen? De subsidieregeling op landelijk niveau is al enige jaren uitgefaseerd. Maar je kunt nog profiteren van enkele regelingen:

 • Ben je lid van een VvE, een vereniging van eigenaren? Dan kan je wel een beroep doen op subsidie.
 • Pakweg 25% van de uitvoeringskosten zijn terug te vragen.
 • Randvoorwaarde is dat er verschillende energiebesparende maatregelen ingekocht worden.
 • Ook valt het arbeidsloon onder het aantrekkelijke (9%) BTW-tarief. Dit geldt voor alle particulieren.
 • Mogelijkerwijs vind jij in Feerwerd een potje voor dergelijke werkzaamheden. Bezoek eens energiesubsidiewijzer.nl of www.winsum.nl voor de actuele mogelijkheden.
 • Wanneer je bewust kiest voor onder andere een warmtepomp, zonnepanelen, een biomassaketel of zonneboiler heb je recht op de ISDE-subsidie.

Subsidie via energieloket Winsum
Het mag duidelijk zijn: je kunt enorm besparen met isolatie van vloer, dak of gevel. Maar onderschat niet, om te besparen op de energiekosten is wel eerst een forse investering noodzakelijk. Als het nu gewoon te duur is kan je aan de slag met o.a. de Energiebespaarlening: een interessante lening tegen een aantrekkelijke rente met als uitgangspunt energiebesparende maatregelen in Feerwerd. Bekijk ook eens de GreenLoans, SVn Duurzaamheidslening, Duurzaamheidslening, Groene lening.


Uw woning verduurzamen?

Bescherm uw huis tegen kou of warmte!


Een persoonlijk isolatieplan maken

Direct aan de slag? Met de adviezen van onze specialisten bouw jij je eigen isolatieplan Feerwerd wat matcht met dat past bij jouw wensen en budget.

Leestijd 5 minuten

Jouw woning isoleren en energie besparen

 1. Nulmeting

  Wat zijn de huidige r-waarden van uw woning? In welk jaar werd de woning gebouwd, en pols bij de oude bewoners wat er reeds is uitgevoerd. Middels een warmtescan wordt het duidelijk op welke plekken er veel warmte lekt. Denk bijvoorbeeld aan warmtedoorlatend glas, afgeleefde muren of verouderd dakbedekkingsmateriaal. Je kunt altijd terecht bij een isolatiedeskundige in Feerwerd voor persoonlijk advies.

 2. Hoeveel mag het kosten?

  Hoeveel geld wilt u uitgeven? Het dak renoveren is prijstechnisch wel wat duurder dan een vloer of muur. Vergeet niet: het resultaat van de woningisolatie is vele malen aantrekkelijker dan het geld op een spaarrekening zetten. De investering is dus snel terugverdiend.

 3. Installateurs vergelijken

  Ben je er achter waar de focus moet liggen? Dien verschillende aanvragen in bij professionele isolatiebedrijven in Feerwerd. Vergelijk minimaal 2/3 offertes. Dan betaal je nooit te veel.

 4. Isoleren van ramen, dak, vloer en spouw.

  Kijk als eerste naar de vloer, dak, spouwmuur en triple glas. Deze acties dragen bij aan een optimale leefomgeving en zorgen voor een laag energietarief. Wat je als eerste doet is vooral afhankelijk van uw budget.

 5. Ventilatie

  In het geval van goede isolatie kan er een ongezonde atmosfeer ontstaan. Investeer in een professionele ventilatie. Hierdoor ga je wel iets meer stroom gebruiken, maar dit is bepalend voor een gezonde leefomgeving. Dit kan met mechanische ventilatie, en unieke strips voor ventilatie. Speciale energiezuinige ventilatiesystemen zijn een WTW, ventilatiewarmtepomp of balansventilatie.

Een reactie plaatsen