Isolatie Wetsinge

ISOLATIE VERGELIJKEN

Meer weten over jouw huis isoleren in Wetsinge? Goed toegepaste isolatie kan flink besparen op de energiekosten. Heb je een oudere woning? Dankzij een investering zoals bijvoorbeeld de garage isoleren of isolerende kozijnen kan je al veel geld besparen. Ook als je in een huis van 1999 of nieuwer woont zijn er isolerende maatregelen die je snel terugverdient. Hierna bekijk je diverse informatie over isolatie Wetsinge. We bespreken zaken als de zolder isoleren en XPS Isolatie. Direct actie ondernemen? Geef je wensen door en we voorzien je graag van een heldere offerte. isolatiebedrijf-wetsinge-9773

 • Besparen op energienota
 • Een gezond leefklimaat
 • Gebruikt duurzame energiebronnen
 • Kan snel aangebracht worden
 • Huis ligt beter in de markt

ProvincieGroningen
GemeenteWinsum
Postcode9773
Netnummer050 (+3150)
Gasverbruik M31600 M3
Stroomverbruik kWh2650 kWh
Gemiddelde energierekening€165,00

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel isoleren u gaat kosten?


Soorten isolatie: materialen en hun prijzen

Kan de isolatie van jouw huis ook beter? In dat geval verlies je de warmte van je CV door kieren, ramen of muren naar buiten. Dat is zonde van het geld (energieverbruik)! Houd de warmte in huis. Huizen gebouwd na 2000 met een goed of uitstekend energielabel zijn in de regel prima geïsoleerd. Bij een oude woning (van 1974 t/m 1982) is er vaak nog weinig gebeurd. Het uitvoeren van isolatiewerkzaamheden zorgt voor lagere energiekosten, draagt bij aan een beter klimaat, en heeft een aantrekkelijk rendement. Onderstaand vind je de meest toegepaste onderdelen om jouw woning in Wetsinge te isoleren.

Spouwmuurisolatie
Beschrijving van een spouw: de ruimte die aanwezig is tussen de buiten- en binnenmuur. Deze open ruimte kan gemakkelijk worden opgespoten met isolatie. Je huis gaat zuiniger om met de warmte in huis en het biedt een aangenaam wooncomfort. Spouwmuur isoleren in Wetsinge is financieel toegankelijk (al vanaf +/- € 980 voor rijtjeshuizen) en de potentiële besparing ligt op €250 op jaarbasis (prijspeil mei 2024).

Vloerisolatie
De woningvloer isoleren geeft de kou geen kans en flink lagere energiekosten. De onkosten zijn gemiddeld €1975 en de besparing op de energienota loopt op tot €280 p/jaar. De eenvoudigste manier is het materiaal aanbrengen vanuit de kruipruimte. Een van de voorwaarden is dat je kruipruimte als ingang gebruikt kan worden. Voorbeelden van isolatiematerialen zijn PUR schuim, chips, isolatiematrassen, isolatiechape. Bodemisolatie is qua warmtewinst minder aantrekkelijk.

Dakisolatie
Een dak zonder isolatie maakt dat er veel energie verloren gaat. De daken van de meeste (oudere) huizen zijn matig geïsoleerd. Het is aan te raden hier iets aan te doen. Het dak voorzien van een upgrade door een aannemer voor isolatie in Wetsinge kost plusminus €5200. Ben jij een klusser? Dan betaal je alleen de materialen van €1040. De besparing loopt op tot €840, ieder jaar weer.

Gevelisolatie
De gevel isoleren kan aan de binnenkant of aan de buitenkant. Een woning verliest niet onnodig warmte. Zo hoef je veel minder te stoken. Ten opzichte van spouwmuurisolatie moet je wel dieper in de buidel tasten. Voordelen zijn dat je een dikkere laag kunt aanbrengen en dat je buitenmuren zijn weer als nieuw. Houd rekening met totale kosten van zo’n €11500. Hiermee bespaar je ongeveer €930 p/jaar. Krijg je geen vergunning? Een andere mogelijkheid is de muren van binnenuit isoleren met speciale voorzetwanden.

Andere veel voorkomende maatregelen

0onderscheiden we nog meer aantrekkelijke mogelijkheden. In het gedeelte hierna beschrijven we de populairste alternatieven.

 • Garage isoleren: Altijd een warme garage
 • Schuur isoleren: Al je bezittingen warm en droog bewaren
 • Isoleren van zolder: Een van de effectiefste methodes
 • Isolatie dakkapel: Betaalbare oplossing
 • Isolatie kruipruimte: Minder vocht en schimmel in huis

Wat zijn de kosten van isoleren in Wetsinge (mei 2024)?

Wil jij graag bezuinigen op de energiekosten of bijdragen aan een duurzame wereld? Woning Wetsinge isoleren is dan een zeer geschikte maatregel. Voor woningen oud en nieuw is de impact groot. De isolatie van een bestaande woning bespaart aardgas tot wel 2425 m3. De bezuiniging kan oplopen tot €1325 p/jaar. Hierna ontdek je de gemiddelde kosten wanneer je dit laat doen door een isolatiebedrijf in Wetsinge. Wil je zelf werkzaamheden uitvoeren? Dan zijn de tarieven stukken betaalbaarder.

Terugverdientijd berekenen
Een woning beschermen tegen kou of warmte is laagdrempelig en de investering verdien je steeds sneller terug. Heb je wat spaargeld? Begin dan maar met afwegen. Het huidige rendement is te vergelijken met een 6 procent spaarrente. Het isoleren van een dak wordt gemiddeld terugverdiend binnen acht jaar en wanneer je spouwmuur aanpakt dan verdien je het terug in zo’n 5 jaar. Bijgaand een aantal voorbeelden van de terugverdientijd. Per soort zie je welk bedrag je kunt besparen en wat de tarieven zijn (cursief).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor isoleren aanvragen?


Type isolatieTussenwoningHoekwoningVrijstaand
Dakisolatie€495
(€4200)
€625
(€5650)
€1250
(€9250)
Vloerisolatie€115
(€1400)
€285
(€2150)
€385
(€3550)
Spouwmuur€305
(€875)
€510
(€1975)
€925
(€3075)
HR++ glas€245
(€2875)
€265
(€3600)
€370
(€4900)
isolatie wetsinge 9773

Bekende Isolatiemerken:

 • Kingspan
 • Kingspan Unidek
 • Illbruck
 • Siniat
 • Fermacell

Relevante vragen voor de isolatiespecialist in Wetsinge?

Waarom mijn woning in Wetsinge isoleren?

Een goede woningisolatie draait uit op lagere stookkosten bij een energiebedrijf zoals Eneco en Nuon, en is bovendien een groene investering. Concreet: minder aardgas gebruik en je stoot minder CO2 uit. Dat komt uiteindelijk neer op een gezond leefklimaat en een hogere woningwaarde. Vind jij het ook tijd voor voordelig isoleren? Het vergelijken van offertes is dan aan te raden.

Waarom raden ze HR++ glas aan?

Triple glas en HR++ glas isoleert veel beter dan dubbel of enkel glas. De warmte blijft binnen wat als belangrijkste voordeel heeft een lagere energierekening. Ook merkt men een verbeterd comfort in huis: kieren en tocht worden voorkomen en geen condens aan de binnenkant van de ruiten. Bijkomstig voordeel is dat minder last van geluidsoverlast hebt. Bestellen van HR++ glas ramen is mogelijk vanaf €3675, dat betekent een winst van 345 per jaar. Ga je voor complete nieuwe kozijnen? Stap dan direct over op isolerende kozijnen inclusief triple (driedubbel) glas.

Hoe maak ik de beslissing wat ik moet isoleren?

Ga eerst eens na wat reeds is geïsoleerd, en welk materiaal hiervoor is gebruikt. Kies voor een warmtescan. Daardoor ontdek je wat er aan warmte weglekt en waar de de meeste besparing ligt. Over het algemeen maakt het niet veel uit waar u start. De ene maatregel is voordeliger dan een andere mogelijkheid. De meeste winst valt te behalen rondom spouwmuur, vloer/bodem, dak en HR++ glas.

Is het mogelijk om zelf mijn woning te isoleren?

Wil je je woning beschermen tegen kou of warmte , maar heb je onvoldoende budget? Omvangrijke activiteiten als isolatie van gevel, vloer of dak zijn beter te doen door specialisten / bedrijven. Maar misschien ben je zelf ook handig? Ook met beperkte financiële middelen kun jij al veel betekenen. In de praktijk gaat het vaak om dichten van naden en kieren, tochtbanden of tochtstrips plaatsen, radiatorfolie gebruiken en plafonds afwerken met klimaatfolie.


Soorten isolatiematerialen

Isolatiebedrijven maken gebruik van een heleboel materialen. In de box hieronder bekijk je nuttige informatie over het huidige assortiment. Te koop bij toonaangevende bouwmarkten als Karwei, Gamma, Formido, Hubo, Praxis, Multimate. Bekende merken zijn Rockwool, Isover of Kingspan.

 • Isolatieplaten: licht en breed inzetbaar
 • PUR: geen naden en kieren in je isolatielaag
 • PIR: brandvertragende werking
 • Tempex / EPS: is niet eenvoudig te plaatsen in bouwdelen
 • Glaswol: gemakkelijk te verwerken
 • Steenwol: veroudert niet en trekt geen schimmels aan
 • XPS: wordt gekenmerkt door drukvastheid

Aanvragen van subsidie of energiebespaarlening gemeente Winsum

Mede door opties voor subsidie wordt je woning isoleren nog uitnodigender. Maar welke mogelijkheden heb ik? De landelijke subsidiepot is er niet meer. Echter kun je wel gebruik maken van de volgende opties:

 • Ben je lid van een VvE, een vereniging van eigenaren? Dan kan je nog wel een subsidie aanvragen.
 • Zo’n een kwart van de tarieven zijn terug te vragen.
 • Het is een must de de VVE binnen 12 maanden minimaal 2 energiebesparende maatregelen uitvoert.
 • Daarnaast valt het arbeidsloon onder het 9% BTW-tarief. Hier kunnen alle woningeigenaren gebruik van maken.
 • Mogelijkerwijs vind jij in Wetsinge extra geld beschikbaar. Benader eens energiesubsidiewijzer.nl of www.winsum.nl voor opties in mei 2024.
 • Bij het aanschaffen van bijvoorbeeld een zonneboiler, zonnepanelen, een warmtepomp of pelletkachel is er de ISDE-subsidie.

Subsidie via energieloket Winsum
Het is onomstotelijk: je kunt besparen op de energiekosten met dak-, vloer of gevelisolatie. Maar onderschat niet, als de energierekening naar beneden moet, moet je dit vooraf kunnen financieren. Als je het geld niet hebt kan je aan de slag met o.a. de Energiebespaarlening: een speciaal soort lening met een schappelijke rente relevant voor energiebesparende maatregelen in Wetsinge. Ook interessant is de Groene lening, SVn Duurzaamheidslening, Duurzaamheidslening, GreenLoans.


Uw woning verduurzamen?

Bescherm uw huis tegen kou of warmte!


Het belang van een goed isolatieplan

Meteen werk van maken? Door gebruik te maken van ons stappenplan schrijf jij het persoonlijke isolatieplan Wetsinge wat schikt naar jouw type woning en wensen.

Leestijd 5 minuten

Jouw woning isoleren en energie besparen

 1. Uitgangspunt

  Hoe staat het ervoor met de r-waarden? Kijk naar het bouwjaar en vraag vorige bewoners wat er gedaan is. Met behulp van een warmtescan ontdek je hoeveel warmte de woning verliest. Denk bijvoorbeeld aan geen HR++ glas, traditionele muren of een lekkend dak. Zoek een isolatiedeskundige in Wetsinge voor persoonlijk advies.

 2. Wat is jou budget?

  Wat mag het project kosten? Werkzaamheden uitvoeren aan het dak is veel duurder dan een spouw of vloer. Goed nieuws: de opbrengst van woningisolatie ligt altijd hoger dan het geld op een spaarrekening zetten. De terugverdientijd is dus zeer interessant.

 3. Vergelijken van prijzen

  Is het duidelijk waar de focus moet liggen? Vraag een offerte op bij een aantal betrouwbare isolatiebedrijven in Wetsinge. Vraag prijzen op bij minimaal 2 leveranciers. Dan weet jij wat een goede prijs is.

 4. Isoleren van ramen, dak, vloer en spouw.

  Begin – indien nodig – met de vloer/bodem, spouwmuur, het dak en HR++ glas. Deze vier onderdelen leiden tot een optimale leefomgeving en je verbruikt minder energie. De volgorde van isoleren bepaal je op basis van het budget.

 5. Zorg voor voldoende ventilatie!

  In een zeer geïsoleerde woning kan een ongezond binnenklimaat ontstaan. Werk aan een ventilatieplanHierdoor ga je wel iets meer stroom gebruiken, maar het is cruciaal een aangenaam binnenklimaat. Dit kan met (MV) mechanische ventilatie, en ventilerende ramen. Speciale energiezuinige ventilatiesystemen zijn een WTW, ventilatiewarmtepomp of balansventilatie.

Een reactie plaatsen