Isolatie Den Andel

ISOLATIE VERGELIJKEN

Nieuwsgierig naar de mogelijkheden van een huis isoleren in Den Andel? Degelijke isolatie reduceert jouw energieverbruik enorm. Woon je in een wat ouder huis? D.m.v. een investering als isolatie van binnenmuren of isolerende deuren gaat je gasverbruik flink omlaag. Ook voor de meer recente woningen zijn er isolerende maatregelen die je razendsnel weer terugverdient. Hieronder lees je uitgebreide informatie over isolatie Den Andel. Je leest uitvoerig over onderwerpen als radiatorfolie en R-waarde. Hoe kan ik isoleren en besparen? Vul het formulier in en ontvang een voorstel met kosten en verwachte opbrengsten. isolatiebedrijf-den-andel-9956

 • Bespaar honderden euro’s per jaar
 • Een gezond leefklimaat
 • Minder CO-2 belasting
 • Minder geluidsoverlast
 • Woning beter verkoopbaar

ProvincieGroningen
GemeenteWinsum
Postcode9956
Netnummer0595 (+31595)
Gasverbruik M31600 M3
Stroomverbruik kWh2650 kWh
Gemiddelde energierekening€165,00

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel isoleren u gaat kosten?


Soorten isolatie: info voor het kiezen

Heb je een oudere woning met slechte isolatie? Jammer, want zo verdwijnt de warmte lucht in de woning door kieren, ramen of muren naar buiten. Daar moet dan echt wat aan gedaan worden. Besteed hier dus aandacht aan. Moderne woningen met een goed energielabel zijn kwalitatief geïsoleerd. Bij bestaande woningen (bouwjaar t/m 1982) is er nauwelijks tot geen isolatie aanwezig. Alsnog isoleren resulteert in een lagere energierekening, is goed voor het milieu, en het rendement is beter dan op een spaarrekening. Bijgaand check je de populairste onderdelen om een woning in Den Andel te isoleren.

Spouwmuurisolatie
Met een spouw wordt bedoeld: de ruimte die aanwezig is tussen de buiten- en binnenmuur. Dit stukje kan gemakkelijk worden opgespoten met isolatie. De woning is in staat om de warmte beter vast te houden, en het biedt een optimaal binnenklimaat. Spouwmuur isoleren in Den Andel is goedkoop (plusminus € 750 voor een tussenhuis) en je bespaart al snel €190 op jaarbasis (kosten mei 2024).

Vloerisolatie
Isolatie onder de vloer zorgt voor warmere voeten, meer comfort en veel minder stookkosten. De kosten zijn ongeveer €1900 en de besparing op de energienota loopt op tot €210, ieder jaar weer. De beste aanpak is middels de kruipruimte techniek. Een van de voorwaarden is dat je kruipruimte droog, toegankelijk en groot genoeg is. Er wordt gewerkt met isolatiematerialen als PUR schuim, isolatiechape, chips, EPS parels. Het is veel efficiënter dan bodemisolatie.

Dakisolatie
Een niet-geïsoleerd dak is ontzettend zonde. Veel van de Nederlandse daken zijn onvoldoende geïsoleerd. Het is de moeite waard om dit aan te pakken. Je dak een extra laag geven door een aannemer voor isolatie in Den Andel kost gemiddeld €5750. Doe je het zelf? Dan betaal je alleen de materialen van €1120. Je energiekosten dalen flink, tot wel €830 per jaar.

Gevelisolatie
De gevel isoleren kan aan de binnenkant of aan de buitenkant. De woning is in staat om de warmte beter vast te houden. Het is een extra schil om uw woning. De kosten zijn echter behoorlijk (t.o.v. spouwmuurisolatie). De pluspunten zijn dat je meer materiaal kwijt kunt en dat je woning wordt voorzien van een nieuwe gevel. De kosten liggen op zo’n €13000. De winst is ongeveer €870 per jaar. Wordt dit verboden door de gemeente? Je kunt dan kiezen voor om te kiezen voor voorzetwanden die aan de binnenkant worden geïntegreerd.

Andere veel voorkomende maatregelen

Verder noemen we verschillende interessante uitvoeringen. Hieronder benoemen we de meest populaire mogelijkheden.

 • Isolatie van garage: Een warme en droge opslagplek
 • Isoleren van schuur: Tover deze koude ruimte om tot een aangename plek
 • Isolatie van zolder: Tot 25% energiekosten besparen
 • Dakkapel isolatie: Extra warmte in de slaapkamer
 • Kruipruimte-isoleren: Een drogere vloer en dus een gezonder woonklimaat

Hoe hoog bedragen de kosten van isoleren in Den Andel (mei 2024)?

Ben jij op zoek naar een opllossing voor bezuinigen op de energiekosten of wellicht een groenere gemeenschap? Woning Den Andel isoleren kan hier uitkomst bieden. Bij oude én nieuwere woningen zijn verbluffende resultaten te behalen. Het isoleren van een oude woning kan een aardgas besparing realiseren van 2800 m3. Dat komt neer op €975 per jaar. Op deze pagina tref je de totale prijs in het geval je het laat doen door een isolatiebedrijf in Den Andel. Kun jij zelfstandig de verbouwing doen? Dan zijn de tarieven stukken betaalbaarder.

Terugverdientijd berekenen
Je huis beschermen tegen kou of warmte is relatief goedkoop waardoor je de investering ook snel weer terugverdiend hebt. Is er budget voor een duurzame investering? Begin dan maar met afwegen. Het geschatte rendement komt overeen met een rente van 4 procent op een spaarrekening. Het isoleren van een dak heb je terugverdiend in zeven jaar en bij de spouwmuur rekenen we vaak met vier jaar. Hieronder een bruikbaar rekenvoorbeeld om de terugverdientijd te analyseren. Per oplossing kan jij kijken hoeveel het oplevert en de hoogte van de investering (cursief).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor isoleren aanvragen?


Soort isolatieRijwoningHoekwoningVrijstaand
Dakisolatie€425
(€3800)
€665
(€6050)
€910
(€9600)
Vloerisolatie€155
(€1150)
€200
(€1750)
€395
(€3350)
Spouwmuur€275
(€1700)
€750
(€2725)
€870
(€3250)
HR++ glas€195
(€2300)
€340
(€3675)
€360
(€4925)
isolatie den-andel 9956

Populaire Isolatiemerken:

 • Illbruck
 • Siniat
 • Fermacell
 • Meuwissen
 • Unilin

FAQ voor de isolatiespecialist in Den Andel?

Waarom mijn woning in Den Andel isoleren?

Een goede woningisolatie betekent lagere stookkosten bij een energieaanbieder als Budget Energie en Pure Energie, en draagt ook nog eens bij aan een beter milieu. Jouw aardgas gebruik gaat flink omlaag en je reduceert de CO2 uitstoot. Dat komt uiteindelijk neer op een gezond leefklimaat en een beter energielabel waardoor de waarde van de woning stijgt. Is voordelig isoleren ook een wens van jou? Start dan altijd met het vergelijken van verschillende offertes.

Waarom raden ze HR++ glas aan?

HR++ glas en triple glas isoleert significant beter dan dubbel of enkel glas. De warmte blijft in huis wat leidt tot minder energiekosten. Eveneens merkt men een verbeterd comfort in huis: minder tocht en kou rond het raam en zeg maar dag tegen al die condens. Tevens heeft het een geluidswerende functie. Uw ramen vervangen voor HR++ glas kost plusminus €3350, dat betekent een winst van 230, ieder jaar weer. Ga je voor complete nieuwe kozijnen? In dat geval ben je voordelig uit door meteen te kiezen voor nieuwe isolerende kozijnen met triple (driedubbel) glas.

Hoe maak ik de beslissing wat ik moet isoleren?

Schets voor jezelf de situatie wat op dit moment al geïsoleerd is, en hoe dat precies is aangebracht. Kies voor een warmtescan. Zo wordt het duidelijk wat de zwakke punten van de woning zijn en wat de eerste stappen dus zijn. De volgorde is niet heel relevant. De ene oplossing is duurder i.v.m. ander opties. Probeer in ieder geval te kijken naar spouwmuur, vloer/bodem, dak en HR++ glas.

Hoe kan ik zelf mijn woning isoleren?

Ook je woning beschermen tegen warmte of kou , maar kan je het nu niet betalen? Diepgaande projecten als isolatie van vloer, dak of gevel moet je laten uitvoeren door vakmannen. Maar je kunt zelf meer dan je denkt. Met minimale investeringen kun je al veel winst behalen. Enkele voorbeelden zijn naden en kieren dichtkitten, tochtstrips plaatsen, toevoegen van radiatorfolie of klimaatfolie gebruiken (plafond).


Veel gebruikte isolatiematerialen

Isolatiebedrijven maken gebruik van verschillende soorten materialen. In de box hieronder tref je kort & bondige info over de opties / soorten en toepassingen. Goed verkrijgbaar bij toonaangevende bouwmarkten als Multimate, Hubo, Praxis, Formido, Karwei, Gamma. De top-merken zijn Kingspan, Rockwool of Isover.

 • Isolatieplaten: toepasbaar in veel situaties
 • PUR: werkt goed tegen insecten
 • PIR: stabiliteit en de samenstelling van de ringstructuur
 • Tempex / EPS: zeer lange levensduur
 • Glaswol: ook glaswol rol met spijkerflens
 • Steenwol: goedkoop per m2
 • XPS: geen zichtbare bolletjes structuur

Aanvragen van subsidie of energiebespaarlening gemeente Winsum

Door de ondersteuning van een subsidie worden investeringen in de woning zeker leuker. Heb ik recht op een tegemoetkoming? De landelijke aankoopsubsidie is er niet meer sinds 2017. Toch is er nog veel mogelijk:

 • Woon je met een Vereniging van Eigenaren (VVE) in bijvoorbeeld een appartementencomplex? Dan heb je wel recht op de subsidie.
 • Circa 25% van de offerte mag je terugvorderen.
 • De voorwaarde is dat jullie 2 of meer energiebesparende maatregelen tegelijk nemen.
 • Evenzeer geldt voor arbeid het interessante (9%) BTW-tarief. Dit geldt voor iedereen.
 • Misschien is er in Den Andel extra geld beschikbaar. Benader eens energiesubsidiewijzer.nl of www.winsum.nl voor de status in mei 2024.
 • Voor duurzame verwarmingsbronnen als een zonneboiler, zonnepanelen, een warmtepomp of pelletkachel kan je een flink deel weer terugkrijgen met de ISDE-subsidie.

Subsidie via energieloket Winsum
Het is duidelijk: de energierekening kan flink omlaag met gevel-, dak of vloerisolatie. Maar onderschat niet, om te besparen op de energiekosten moet je dit vooraf kunnen financieren. Als er te weinig financiële middelen zijn dan kan de overheid of gemeente jou helpen met de Energiebespaarlening: een duurzame lening tegen een speciaal rentetarief opgezet voor energiebesparende maatregelen in Den Andel. Andere mogelijkheden zijn SVn Duurzaamheidslening, Nationaal Energiebespaarfonds, Duurzaamheidslening, GreenLoans.


Uw woning verduurzamen?

Bescherm uw huis tegen kou of warmte!


Een persoonlijk isolatieplan maken

Direct aan de slag? Via tips van onze adviseurs kom je met een isolatieplan Den Andel wat strookt met dat past bij jouw wensen en budget.

Leestijd 5 minuten

Jouw woning isoleren en energie besparen

 1. Basissituatie

  Wat zijn de r-waarden van het huis? Hoeveel jaar geleden is het huis opgeleverd, en pols bij de oude bewoners wat er gebeurd is. Door middel van een warmtescan komt u erachter hoeveel warmte de woning verliest. Bijvoorbeeld de afwezigheid van dubbel glas, verouderde muren of een lekkend rioleringssysteem. Men is aan het juiste adres bij de isolatiedeskundige in Den Andel voor een vrijblijvend adviesgesprek.

 2. Hoe staat het er financieel voor?

  Wat is het budget? Werkzaamheden uitvoeren aan het dak is een stukje duurder dan de vloer. Vergeet niet: de opbrengst van woningisolatie is significant beter dan een reguliere spaarrekening. De terugverdientijd is dus zeer interessant.

 3. Vakmannen vergelijken

  Ben je er achter waar de meeste besparing ligt? Vraag een offerte op bij een aantal erkende isolatiebedrijven in Den Andel. Vergelijk altijd meerdere offertes. De prijzen lopen nogal flink uiteen.

 4. Isoleren van dak, spouw, dak en ramen.

  De standaard werkzaamheden zijn triple glas, spouwmuur, dak en vloer. Deze stappen dragen bij aan een comfortabel wooncomfort en maken dat je minder energie gebruikt. Waar jij mee start is afhankelijk van de hoeveelheid geld dat je wilt uitgeven.

 5. Slim ventileren

  In een prima geïsoleerde woning kan een ongezonde luchtkwaliteit ontstaan. Bouw een ventilatieplanDit kost wel energie, maar het is zeker nodig voor een optimaal binnenklimaat. Dit is haalbaar met mechanische ventilatie, en ventilatieroosters in ruiten. Er zijn verschillende duurzame oplossingen zoals een ventilatiewarmtepomp, balansventilatie of een WTW.

Een reactie plaatsen