Isolatie Rasquert

ISOLATIE VERGELIJKEN

Meer weten over jouw huis isoleren in Rasquert? Een solide isolatie leidt tot veel minder energieverbruik. Is er in jouw woning weinig aan isolatie gedaan? Door middel van enkele acties als isolatie van de vloer en verwarmingsbuizen isoleren heb je een veel lagere energierekening. Ook in een wat nieuwer huis zijn er tal van opties die ontzettend rendabel zijn. Onderstaand lees je bruikbare informatie over isolatie Rasquert. Denk aan belangrijke onderwerpen zoals isolatie van de buitengevel en energie besparen tips. Weten waar voor jou de kansen liggen? Gebruik hiervoor ons handige formulier en er volgt z.s.m. een offerte. isolatiebedrijf-rasquert-9955

 • Houd de warmte in huis en bespaar
 • Een gezond wooncomfort
 • Minder uitstoot van CO2
 • Voor elk budget
 • Veel keuze in leveranciers

ProvincieGroningen
GemeenteWinsum
Postcode9955
Netnummer0595 (+31595)
Gasverbruik M31600 M3
Stroomverbruik kWh2650 kWh
Gemiddelde energierekening€165,00

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel isoleren u gaat kosten?


Soorten isolatie: welke zijn er?

Heb je een oudere woning met slechte isolatie? In dat geval zal er veel warmte ontsnappen via muren, vloer, dak en ramen naar buiten. Dat is zonde van het geld (energieverbruik)! Zorg dat de warmte binnen blijft. Moderne woningen met een hoger energielabel zijn standaard prima geïsoleerd. Bij een oud huis (van 1974 t/m 1982) is dit een stuk minder op orde. Later isoleren leidt tot lagere energielasten, is een groene investering, en heeft een aantrekkelijk rendement. Hierna tref je de meest populaire manieren om een woning in Rasquert te isoleren.

Spouwmuurisolatie
Met de spouw bedoelen we de ruimte van zo’n 4 tot 6 centimeter tussen een binnenmuur en een buitenmuur. Dit kan je laten opvullen met isolatiemateriaal. De woonruimte houdt de warmte binnenboord, met als effect een comfortabel binnenklimaat. Spouwmuur isoleren in Rasquert is aantrekkelijk (vanaf € 770 voor rijtjeshuizen) en je profiteert van een besparing tot wel €260 per 12 maanden (prijspeil mei 2024).

Vloerisolatie
Je vloer isoleren geeft de kou geen kans en veel minder stookkosten. De tarieven liggen rond €1875 en het bespaart circa €200 per jaar. De meest geschikte manier is middels de kruipruimte techniek. Dit kan als je kruipruimte voldoende hoog is (35 cm). Er wordt gewerkt met isolatiematerialen als steenwol, icynene, glaswol, folie. Dit is qua rendement beter dan bodemisolatie.

Dakisolatie
Een dak waar geen isolatie is aangebracht is een enorme energieverspiller. Veel daken van Hollandse woningen kunnen veel winnen bij nieuwe isolatie. Het is de moeite waard om dit aan te pakken. Je dak onder handen laten nemen door een aannemer voor isolatie in Rasquert kost plusminus €5450. Ben jij een klusser? Dan betaal je alleen de materialen van €1110. De potentiële besparing ligt op €770 per jaar.

Gevelisolatie
De gevel isoleren kan aan de binnenkant of aan de buitenkant. Het woonobject verliest niet onnodig warmte. Het leefcomfort wordt zo een stuk aangenamer. Dit is wel duurder i.v.m. spouwmuurisolatie. Waarom dit toch vaak wordt uitgevoerd heeft te maken met dat je een dikkere laag kunt aanbrengen en dat de buitenmuur meteen groot onderhoud krijgt. De tarieven kunnen oplopen tot €12800. Je profiteert van circa €900 per jaar. Wil de gemeente niet meewerken? Bekijk dan eens de mogelijkheden van het plaatsen van voorzetwanden aan de binnenkant van de muren.

Welke alternatieven zijn er?

Overigens noemen we meerdere interessante uitvoeringen. Hierna benoemen we de interessantste mogelijkheden.

 • Garage isoleren: Een ruimte om kostbare bezittingen op te slaan
 • Schuur-isoleren: Ideaal als klushok of hobbykamer
 • Isoleren van zolder: Geen tocht op de zolderkamer
 • Dakkapel-isoleren: Eenvoudig zelf aanbrengen
 • Isoleren kruipruimte: Minder vocht en schimmel in huis

Wat zijn de kosten van isoleren in Rasquert (mei 2024)?

Wil je streven naar lagere energielasten en ook een energiebewuste toekomst? Woning Rasquert isoleren kan hier uitkomst bieden. Voor woningen gebouwd voor 2000 is veel winst te boeken. De isolatie van een ouder huis betekent wel een aardgas besparing van 2450 m3. De potentiële energiebesparing is dan liefst €1375 per jaar. Hierna calculeren we de gemiddelde kosten op het moment dat je in zee gaat met een isolatiebedrijf in Rasquert. Kun jij zelfstandig de verbouwing doen? De totale kosten zijn dan erg interessant.

Terugverdientijd berekenen
Je huis beschermen tegen warmte of kou is enorm populair en goedkoop waardoor je de investering ook snel weer terugverdiend hebt. Heb je zelf wat geld over? Dan heb je zeker wel geluk. Het rendement is vergelijkbaar met 4 procent rente. Dakisolatie kan terugverdiend worden in 7,5 jaar. Bij een spouwmuur daalt dat naar 4,5 jaar. Onderstaand een aantal prijscalculaties van de terugverdientijd. Per doel zie je welk bedrag je kunt besparen en de hoogte van de investering (cursief).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor isoleren aanvragen?


Soort isolatieTussenwoningHoekwoningVrijstaand
Dakisolatie€485
(€3950)
€725
(€6700)
€960
(€8050)
Vloerisolatie€160
(€1200)
€295
(€2250)
€320
(€3200)
Spouwmuur€220
(€800)
€540
(€2125)
€840
(€3375)
HR++ glas€240
(€2050)
€290
(€4050)
€400
(€4550)
isolatie rasquert 9955

Professionele Isolatiemerken:

 • Siniat
 • Fermacell
 • Meuwissen
 • Unilin
 • Isolatieshop

Wat jij moet weten van een isolatiespecialist in Rasquert?

Waarom mijn woning in Rasquert isoleren?

Een degelijke woningisolatie mondt uit in structureel lagere energiekosten bij een energieleverancier zoals Energiedirect en Vandebron, en draagt bij aan een beter klimaat. Jouw aardgas gebruik gaat flink omlaag en je CO2 vervuiling is minder. Dit betekend concreet een aangenaam wooncomfort en het voegt waarde toe aan de woning. Wil jij ook aan de slag met isoleren? Vergelijk dan altijd verschillende offertes.

Waarom is HR++ glas zo goed?

Triple glas en HR++ glas isoleert veel beter dan gemiddeld dubbel glas (laat staan enkel). De warmte blijft in huis wat leidt tot minder energiekosten. Bovendien merkt men een verbeterd comfort in huis: minder tocht en kou rond het raam en daarnaast weinig condens op de ruiten. Daarnaast werkt het ook als geluidswerend glas. HR++ glas ramen kosten doorgaans €3850, dat betekent een winst van 285 elk jaar opnieuw. Zijn jouw kozijnen aan vervanging toe? Dan adviseren wij hoogstaande isolerende kozijnen met triple (driedubbel) glas.

Hoe weet ik wat ik thuis moet isoleren?

Bekijk eerst wat er geïsoleerd is, en welke materialen hiervoor zijn gebruikt. Check de warmtescan. Zo ontdekt u waar de meeste warmte ontsnapt en wat de quick win zijn. Welk onderdeel u als eerste aanpakt is niet heel belangrijk. Sommige acties zijn voordeliger dan een andere mogelijkheid. Het is altijd rendabel om onderdelen aan te pakken als HR++ of triple glas, het dak, de vloer en de spouw.

Geld besparen en zelf isoleren, kan dat?

Ook je huis beschermen tegen kou of warmte , maar heb je weinig budget? Grote activiteiten als isoleren van vloer, gevel of dak zijn beter te doen door specialisten / bedrijven. Maar veel kan je ook zelf. Ook met een klein budget kun jij al veel betekenen. Waar moet ik aan denken? Nou, bijvoorbeeld dichten van naden en kieren, tochtstrips plaatsen, radiatorfolie bestellen en klimaatfolie voor plafond.


Soorten isolatiematerialen

Isolatiebedrijven hebben toepassingen voor een heleboel materialen. Op deze website lees je meer info over de meest populaire soorten. Doorgaans beschikbaar bij de erkende bouwmarkten als Gamma, Multimate, Karwei, Formido, Praxis, Hornbach. Merken die dit leveren zijn o.a. Rockwool, Kingspan of Isover.

 • Isolatieplaten: perfect voor dak of vloer, gemakkelijk te plaatsen
 • PUR: neemt weinig vocht op
 • PIR: goed bestand tegen vuur
 • Tempex / EPS: kan gemakkelijk passend worden gemaakt
 • Glaswol: goedkoper dan steenwol
 • Steenwol: bij bouwmarkt verkrijgbaar
 • XPS: geen zichtbare bolletjes structuur

Wat je moet weten over subsidie en energiebespaarlening gemeente Winsum

Dankzij een subsidie van de overheid worden investeringen in de woning zeker verleidelijker. Maar welke mogelijkheden heb ik? De bekende landelijke subsidieregeling bestaat niet meer. Maar je kunt nog profiteren van enkele regelingen:

 • Zit je in een Vereniging van Eigenaren (VVE)? Dan kan je wel een beroep doen op subsidie.
 • Om en nabij 20 procent van de offerte kan je terugvorderen.
 • Uitgangspunt is dat er twee of meer energiebesparende maatregelen worden uitgevoerd.
 • Eveneens valt de uitgevoerde arbeid onder het BTW (9%) laag tarief. Hier kunnen alle woningeigenaren gebruik van maken.
 • Geregeld is er in Rasquert een lokaal subsidiepotje. Surf naar energiesubsidiewijzer.nl of www.winsum.nl voor de huidige regeleing.
 • Voor milieubewuste investeringen als bijv. de zonneboiler, zonnepanelen, een warmtepomp of een biomassaketel kan je een flink deel weer terugkrijgen met de ISDE-subsidie.

Subsidie via energieloket Winsum
Het is overduidelijk: je kunt flink bezuinigen met vloer-, gevel of dakisolatie. Maar onderschat niet, als de energierekening naar beneden moet, moet je eerst wel investeren. Als er te weinig financiële middelen zijn kan je onder andere een beroep doen op de Energiebespaarlening: een unieke lening zonder hoge lasten in het leven geroepen voor energiebesparende maatregelen in Rasquert. Bekijk ook eens de Duurzaamheidslening, Groene lening, SVn Duurzaamheidslening, Nationaal Energiebespaarfonds.


Uw woning verduurzamen?

Bescherm uw huis tegen kou of warmte!


Een isolatieplan voor jouw woning

Direkt stappen ondernemen? Door gebruik te maken van ons stappenplan bouw jij je eigen isolatieplan Rasquert wat matcht met jouw verwachtingen.

Leestijd 5 minuten

Jouw woning isoleren en energie besparen

 1. Hoe is de situatie nu?

  Wat zijn de huidige r-waarden van uw woning? Bepaal de leeftijd van de woning en pols bij de oude bewoners welke maatregelen getroffen zijn. Door een warmtescan ontdek je op welke plekken warmte vrijkomt. Dit kan zijn warmtedoorlatend glas, ouderwetse muren of een lekkend rioleringssysteem. Je kunt altijd terecht bij een isolatiedeskundige in Rasquert voor persoonlijk advies.

 2. Hoeveel mag het kosten?

  Hoeveel geld wilt u uitgeven? Jouw dak behandelen is bijvoorbeeld veel duurder dan de vloer. Het leuke is: je profijt van de woningisolatie is vele malen aantrekkelijker dan wat de bank aan rente betaald. De investering is dus snel terugverdiend.

 3. Vergelijken van prijzen

  Ben je er achter gekomen waar de meeste besparing ligt? Vraag een offerte op bij een aantal plaatselijke isolatiebedrijven in Rasquert. Vergelijk zeker verschillende offertes. De tarieven zijn dan marktconform.

 4. Isoleren van dak, spouw, ramen en vloer.

  Kijk als eerste naar de vloer, dak, spouwmuur en eventueel HR++ of triple glas. Deze vormen resulteren in een comfortabel klimaat in huis en bespaart veel energie. Waar jij mee start kan je pas goed bepalen als je een budget gereserveerd hebt.

 5. Ventileren

  In een solide geïsoleerde woning kan er ongezonde lucht ontstaan. Installeer een werkende ventilatie. Ventileren kost vanzelfsprekend wel energie, maar het is van wezenlijk belang voor een comfortabel klimaat in huis. Onder andere via (MV) mechanische ventilatie, en natuurlijk ventilatierooster. Ga bij voorkeur voor een slimme en duurzame methode zoals een speciaal WTW-systeem, ventilatiewarmtepomp of balansventilatie.

Een reactie plaatsen