Isolatie Saaxumhuizen

ISOLATIE VERGELIJKEN

Wil je jouw huis isoleren in Saaxumhuizen? Een grondige isolatie kan flink besparen op de energiekosten. Eigenaar van een ouder huis? Middels een investering als isolatie van de garage en isolerende deuren worden je stookkosten een stuk lager. Ook als je in een nieuwer huis woont zijn er voldoende mogelijkheden die financieel erg interessant zijn. Op deze pagina komen we met handige informatie over isolatie Saaxumhuizen. Je leest uitvoerig over topics als de zolder isoleren en EPS isolatie. Waar liggen voor mijn woning de kansen? Geef je wensen door en we voorzien je graag van een heldere offerte. isolatiebedrijf-saaxumhuizen-9957

 • Forse besparing mogelijk
 • Vocht absorberend vermogen
 • Een verantwoorde keuze
 • Houdt geluid tegen
 • Diverse erkende isolatiebedrijven

ProvincieGroningen
GemeenteWinsum
Postcode9957
Netnummer0595 (+31595)
Gasverbruik M31600 M3
Stroomverbruik kWh2650 kWh
Gemiddelde energierekening€165,00

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel isoleren u gaat kosten?


Welke soorten van isolatie zijn het beste?

Is de isolatie van je woning in slechte conditie? Dan verdwijnt de warmte lucht in de woning door bijvoorbeeld muren of het dak naar buiten. Het is belangrijk hier serieus naar te kijken. Houd de warmte in huis. Moderne woningen met een geschikt energielabel van A of B zijn in de regel voldoende geïsoleerd. Bij bestaande bouw (van 1980 of nog ouder) is dat een stuk minder. Starten met isolatie heeft direct effect op de energierekening, beperkt de uitstoot van CO2, en is razendsnel terugverdient. Onderstaand check jij de meest toegepaste onderdelen om jullie woning in Saaxumhuizen te isoleren.

Spouwmuurisolatie
Een spouw is de open ruimte tussen de twee delen van “een gespleten muur”. Deze open ruimte is mogelijk op te vullen met isolatiemateriaal. Jouw huis houdt warmte beter vast, en biedt daardoor een optimaal leefklimaat. Spouwmuur isoleren in Saaxumhuizen is interessant (om en nabij de € 840 voor een kleine woning) en je bespaart op de energierekening, tot wel €245 per jaar (prijspeil mei 2024).

Vloerisolatie
Een vloer isoleren zorgt voor warmere voeten, meer comfort en zorgt voor een laag energietarief. De tarieven variëren rond €1775 en het bespaart circa €240 elk jaar opnieuw. De meest toegepaste manier is door gebruik te maken van de kruipruimte. Dit is mogelijk als je kruipruimte hoog genoeg is voor de vakman. We onderscheiden hiervoor isolatiematerialen als vloerisolatieplaten, isolatiematrassen, isolatiechape, EPS parels. Het is veel efficiënter dan bodemisolatie.

Dakisolatie
Een dak waar geen isolatie is aangebracht zorgt voor een flinke stookkosten. Het gros van de daken zijn alleen in de basis geïsoleerd. Dit aanpakken is dus erg lucratief voor huizenbezitters. Investeren in je dak door een aannemer voor isolatie in Saaxumhuizen kost je zo’n €5700. Klus je zelf graag thuis? Dan betaal je alleen de materialen van €1210. Het rendement is al snel €860, ieder jaar weer.

Gevelisolatie
Je kunt zowel de buitenkant als binnenkant van de gevel isoleren. Een woning kan de warmte in de winter binnen houden en in de zomer buiten houden. Het leefcomfort wordt zo een stuk aangenamer. In verhouding tot spouwmuurisolatie wel kostbaarder. Positieve aspecten zijn dat je een dikkere laag kunt aanbrengen en dat je muren zijn weer zo goed als nieuw. De eenmalige investering bedraagt €11800. Je profiteert van ong. €920 per jaar. Mag je de buitenkant niet veranderen? Een andere oplossing is gebruik maken van speciale voorzetwanden.

Wat kan ik nog meer doen?

Verder noemen we nog meer vaak toegepaste werkzaamheden. Hieronder vermelden we de populairste alternatieven.

 • Garage-isoleren: Al je bezittingen warm en droog bewaren
 • Isolatie van schuur: Een ruimte om kostbare bezittingen op te slaan
 • Isolatie zolder: Beter wooncomfort op zolder
 • Isoleren van dakkapel: Geen verlies van warmte meer
 • Kruipruimte-isoleren: Minder kans op pissebedden of muggen in huis

Wat zijn de gemiddelde kosten van isoleren in Saaxumhuizen (mei 2024)?

Is jouw doel ook bezuinigen op de energiekosten en natuurlijk een energiebewuste wereld? Woning Saaxumhuizen isoleren is voor jou misschien wel de juiste investering. Bij zowel oudere als nieuwere woningen zijn er grote voordelen. De isolatie van een oude woning kan aardgas besparen tot gemiddeld 2675 m3. In de praktijk betekent dit een besparing van zo’n €1075 per jaar. Hieronder tref je de hoogte van de investering op het moment dat je in zee gaat met een isolatiebedrijf in Saaxumhuizen. Wil je zelf werkzaamheden uitvoeren? De totale kosten zijn dan veel betaalbaarder.

Terugverdientijd berekenen
Je huis beschermen tegen kou of warmte is eigenlijk toegankelijk voor elk budget en de terugverdientijd wordt steeds korter. Heb jij een spaarpotje voor dit soort dingen? Dan moet je hier zeker over nadenken. Het rendement is overeenkomstig met 6 procent rente. Dakisolatie heb je terugverdiend in negen jaar en bij een spouwmuur is dat 4,5 jaar. Bijgaand een rekenvoorbeeld inclusief terugverdientijd. Per optie vind je de potentiële besparing en de geschatte onkosten (cursief).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor isoleren aanvragen?


Type isolatieTussenwoningHoekwoningVrijstaand
Dakisolatie€445
(€3300)
€585
(€4700)
€940
(€9750)
Vloerisolatie€130
(€1200)
€230
(€2050)
€380
(€2950)
Spouwmuur€395
(€800)
€550
(€2750)
€830
(€3275)
HR++ glas€245
(€1900)
€275
(€3475)
€420
(€4550)
isolatie saaxumhuizen 9957

Populaire Isolatiemerken:

 • Kingspan Unidek
 • Illbruck
 • Siniat
 • Fermacell
 • Meuwissen

Relevante vragen voor de isolatiespecialist in Saaxumhuizen?

Waarom mijn woning in Saaxumhuizen isoleren?

Een grondige woningisolatie resulteert in lagere energiekosten bij een energiebedrijf als Energiedirect en Pure Energie, en is ook een heel duurzame keuze. Het aardgas gebruik gaat omlaag en het leidt tot een beperkte CO2 uitstoot. Het resulteert bovendien in een aangenaam wooncomfort en een significante waardevermeerdering van het huis. Wil jij ook aan de slag met isoleren? Zorg dan altijd dat je meerdere offertes vergelijkt.

Waarom is HR++ glas zo goed?

Triple glas + HR++ glas isoleert significant beter dan enkel glas of normaal dubbel glas. Het voorkomt dat de warmte in huis verloren gaat waardoor je energiekosten bespaart. Verder is het wooncomfort stukken beter: kieren en tocht worden voorkomen en daarnaast weinig condens op de ruiten. Bijkomstig voordeel is dat minder last van geluidsoverlast hebt. Bestellen van HR++ glas ramen is mogelijk vanaf €3050, dat betekent een winst van 340 per jaar. Moeten de kozijnen in jouw huis worden vervangen? Dan kan je het beste meteen overstappen op een speciaal type isolerende kozijnen met triple (driedubbel) glas.

Waar moet ik beginnen met isoleren?

Doe eerst onderzoek naar wat er geïsoleerd is, en welke materialen hiervoor zijn gebruikt. Check de warmtescan. Hierdoor analyseert u hoeveel warmte de woning verliest en wat de snelle winsten zijn. Welk onderdeel u als eerste aanpakt is niet heel belangrijk. De ene oplossing is voordeliger dan een andere mogelijkheid. Waar altijd de nadruk op moet liggen zijn triple glas, het dak, de vloer en spouwmuur.

Zelf mijn woning isoleren, kan dat?

Ook je woning beschermen tegen kou of warmte , maar heb je geen financiële ruimte? Uitvoerige investeringen als isolatie van vloer, gevel of dak kan je vaak beter uitbesteden aan een expert. Maar veel kan je ook zelf. Met een kleine investering is makkelijk rendement te halen. Grote winst valt te behalen met naden en kieren dichtkitten, gebruik maken van tochtstips of tochtbanden, radiatorfolie integreren en een plafond behandelen met klimaatfolie.


Praktische isolatiematerialen

Isolatiebedrijven maken gebruik van heel wisselende materialen. Hierna bekijk je praktische info over het huidige assortiment. Goed verkrijgbaar bij grotere bouwmarkten als Multimate, Hubo, Gamma, Formido, Karwei, Hornbach. Toonaangevende merken zijn Isover, Kingspan of Rockwool.

 • Isolatieplaten: in verschillende diktes verkrijgbaar
 • PUR: het is goed waterafstotend
 • PIR: brandvertragende werking
 • Tempex / EPS: goedkoop en redelijke isolatiewaarden
 • Glaswol: geen irritante nagalm
 • Steenwol: bij bouwmarkt verkrijgbaar
 • XPS: hoge toelaatbare druksterkte

Info over subsidie en energiebespaarlening gemeente Winsum

Door subsidies wordt het investeren in je huis nog uitnodigender. Heb ik recht op subsidie? De landelijke subsidieregeling is in 2017 volledig afgeschaft. Toch zijn er nog verschillende mogelijkheden:

 • Voer je maatregelen namens een Vereniging van Eigenaren (VVE)? Dan is er nog wel een aantrekkelijke regeling.
 • Circa 20 procent van de onkosten kan je terugvragen.
 • Een voorwaarde is dat er verschillende energiebesparende maatregelen ingekocht worden.
 • Bovendien rekenen ze voor arbeidsloon een verlaagde BTW-tarief (9%). Hier profiteert iedereen van.
 • Mogelijk is er in Saaxumhuizen een groene lening of extra potje. Bezoek eens energiesubsidiewijzer.nl of www.winsum.nl voor opties in mei 2024.
 • Voor duurzame verwarmingsbronnen als een zonneboiler, zonnepanelen, een warmtepomp of pelletkachel kan je profiteren van de ISDE-subsidie.

Subsidie via energieloket Winsum
Het is onomstotelijk: je kunt fors besparen met isoleren van dak, gevel of vloer. Vergeet niet, wanneer jij het energieverbruik wilt beperken heb je wel wat geld nodig. Als de investering nu te groot is dan kan je aankloppen voor de Energiebespaarlening: een interessante lening tegen een aantrekkelijke rente dat moet worden besteed aan energiebesparende maatregelen in Saaxumhuizen. Ook interessant is de Duurzaamheidslening, Groene lening, Nationaal Energiebespaarfonds, SVn Duurzaamheidslening.


Uw woning verduurzamen?

Bescherm uw huis tegen kou of warmte!


Een isolatieplan maken

Wil jij ook besparen? Geholpen door de uitleg die hierna komt kom je met een isolatieplan Saaxumhuizen wat past bij jouw situatie.

Leestijd 5 minuten

Jouw woning isoleren en energie besparen

 1. Warmtescan

  Welke r-waarde heb je op dit moment? Bepaal de leeftijd van de woning en maak een rondje om te kijken wat er op dit moment al gedaan is. Door een warmtescan achterhaalt u wat de zwakke punten van de woning zijn. Denk bijvoorbeeld aan het ontbreken van dubbel glas, traditionele muren of een lekkend riool. Zoek een isolatiedeskundige in Saaxumhuizen voor persoonlijk advies.

 2. Hoe zit het met de financiën?

  Wat is het budget? Maatregelen treffen rondom het dak is veel duurder dan een spouw of vloer. Goed nieuws: de winst van een woningisolatie is vele malen aantrekkelijker dan geld wegzetten op een spaarrekening. Je hebt jouw investering dus snel weer terug.

 3. Experts vergelijken

  Is het duidelijk waar de quick-wins liggen? Vraag een offerte op bij een aantal erkende isolatiebedrijven in Saaxumhuizen. Vraag prijzen op bij minimaal 2 leveranciers. De tarieven zijn dan marktconform.

 4. Isoleren van spouw, ramen, vloer en dak.

  Kijk als eerste naar HR++ glas, vloer, dak en spouwmuur. Dergelijke investeringen bieden sowieso een aangename leefomgeving en veel minder stookkosten. De volgorde van maatregelen heeft vooral te maken met het budget.

 5. Ventileren voor frisse lucht

  In het geval van goede isolatie kan er een ongezonde atmosfeer ontstaan. Ga aan de slag met een ventilatieplanDit kost wel energie, maar dit is bepalend voor een gezond binnenklimaat. Dit is haalbaar met mechanische ventilatie (MV), en natuurlijk ventilatierooster. Tegenwoordig wordt er ook steeds meer gebruik gemaakt van een vorm van balansventilatie of WTW/ventilatiewarmtepomp.

Een reactie plaatsen