Isolatie Garnwerd

ISOLATIE VERGELIJKEN

Aan de slag met jouw huis isoleren in Garnwerd? Vakkundige isolatie resulteert in een fors lagere energierekening. Is er nog nauwelijks isolatie aanwezig in jouw huis? Aan de hand van relatief eenvoudige maatregelen als de garage isoleren of verwarmingsbuizen isoleren heb je een veel lagere energierekening. Ook als je in een huis van 1999 of nieuwer woont zijn er veel mogelijkheden die je snel terugverdient. Hieronder komen we met diverse informatie over isolatie Garnwerd. We staan stil bij topics als tochtwering en koudebruggen. Meteen besparen? Geef jouw voorkeuren door en je krijgt snel een persoonlijke offerte! isolatiebedrijf-garnwerd-9893

 • Een structureel lagere energierekening
 • Meer invloed op de temperatuur
 • Milieubewuste keuze
 • Je kunt veel zelf doen
 • Voegt waarde toe aan uw woning

ProvincieGroningen
GemeenteWinsum
Postcode9893
Netnummer0594 (+31594)
Gasverbruik M31600 M3
Stroomverbruik kWh2650 kWh
Gemiddelde energierekening€165,00

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel isoleren u gaat kosten?


Uit welke soorten van isolatie kan ik kiezen?

Voldoet jouw huis niet aan de huidige isolatiewaarden? In zo’n geval verliest je huis veel warmte door de vloer of dak naar buiten. Dit is natuurlijk niet de bedoeling. Besteed hier dus aandacht aan. Nieuwbouwwoningen met een goed of uitstekend energielabel zijn vaak prima geïsoleerd. Bij bestaande bouw (tot ongeveer 1990) valt er nog veel winst te behalen. Het maken van een isolatieplan bespaart veel energiekosten, draagt bij aan een beter klimaat, en heeft een aantrekkelijk rendement. In de paragraaf hierna vind je de meest populaire methodes om je woning in Garnwerd te isoleren.

Spouwmuurisolatie
Met de spouw bedoelen we de ruimte die aanwezig is tussen de buiten- en binnenmuur. Deze open ruimte is mogelijk op te vullen met isolatiemateriaal. De woning gaat zuiniger om met de warmte in huis en dat zorgt voor een aangenaam leefklimaat. Spouwmuur isoleren in Garnwerd is interessant (vanaf ongeveer € 920 voor een kleine woning) en de besparing op de energienota loopt op tot €200 op jaarbasis (prijzen mei 2024).

Vloerisolatie
De woningvloer isoleren zorgt dat de temperatuur van de vloer tot 4 graden stijgt en een significant lagere energierekening. De kosten zijn gemiddeld €1925 en het bespaart flink geld, tot wel €205 elk jaar opnieuw. De makkelijkste vorm is het materiaal aanbrengen vanuit de kruipruimte. Dit is mogelijk als je kruipruimte een minimale hoogte en breedte heeft. Er bestaan diverse isolatiematerialen zoals EPS parels, vloerisolatieplaten, isolatiechape, isolatiematrassen. Dit is qua rendement beter dan bodemisolatie.

Dakisolatie
Een dak waar geen isolatie is aangebracht is een enorme energieverspiller. Het merendeel van de daken in Nederland kunnen veel winnen bij nieuwe isolatie. De meesteoningeigenaren kunnen hier dus nog flink wat besparen. Het dak voorzien van een upgrade door een aannemer voor isolatie in Garnwerd kost +/- €4450. Klus je zelf graag thuis? Dan kost het circa €1020. De besparing loopt op tot €770 op jaarbasis.

Gevelisolatie
Je kunt zowel de buitenkant als binnenkant van de gevel isoleren. De woonruimte kan de warmte in de winter binnen houden en in de zomer buiten houden. Daardoor bespaar jij op de stookkosten. Dit is wel duurder i.v.m. spouwmuurisolatie. Een belangrijk voordeel is dat er meer/dikker materiaal aangebracht kan worden en dat je weer nieuwe muren hebt. De kosten liggen op zo’n €12300. Hiermee bespaar je pakweg €900 p/jaar. Mag je de buitenkant niet veranderen? Wat ook interessant is, is voorzetwanden aan de binnenkant plaatsen.

Hoe kan ik nog meer geld besparen?

Verder noemen we nog meer interessante mogelijkheden. Hierna benoemen we de meest populaire mogelijkheden.

 • Isolatie van garage: Altijd een warme garage
 • Schuur isolatie: Verander je schuur in een aangenaam klushok
 • Zolder-isoleren: Geen tocht op de zolderkamer
 • Dakkapel-isoleren: Relatief goedkope methode
 • Kruipruimte isolatie: Vermindert kans op allergische reacties

Wat zijn de gemiddelde kosten van isoleren in Garnwerd (mei 2024)?

Wil jij graag lagere maandelijkse energielasten en tegelijk een energiezuinige gemeenschap? Woning Garnwerd isoleren is dan een zeer geschikte maatregel. Voor vrijwel elk type woning kan er veel bereikt worden. Isolatie van een woning van voor 1974 bespaart aardgas tot wel 2200 m3. De besparing komt neer op €1050 p/jaar. Onderstaand tref je de uiteindelijke kosten wanneer je dit uitbesteed aan een isolatiebedrijf in Garnwerd. Ben je een handige doe-het-zelver? De totale kosten zijn dan stukken beter.

Terugverdientijd berekenen
Jouw huis beschermen tegen kou of warmte is nu een stuk betaalbaarder dan 10 jaar geleden en de terugverdientijd wordt steeds korter. Beschik je over spaargeld? Dan is dit een zeer interessante investering. Het rendement is overeenkomstig met een royale 4% spaarrekening. Dak-isolatie kan terugverdiend worden in negen jaar. Bij de spouwmuur is dat slechts 5 jaar. Onderstaand een aantal prijscalculaties van de terugverdientijd. Per doel vind je de potentiële besparing met ook de geschatte kosten (cursief).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor isoleren aanvragen?


Soort isolatieTussenwoningHoekwoningVrijstaand
Dakisolatie€495
(€3150)
€855
(€5350)
€920
(€9700)
Vloerisolatie€125
(€1400)
€265
(€2350)
€400
(€2700)
Spouwmuur€175
(€1000)
€720
(€2775)
€890
(€3050)
HR++ glas€230
(€1850)
€310
(€3075)
€390
(€4475)
isolatie garnwerd 9893

Veel gekozen Isolatiemerken:

 • Recticel
 • Soprema
 • Bauder
 • Knauf Insulation
 • Isover

Wat jij moet weten van een isolatiespecialist in Garnwerd?

Waarom mijn woning in Garnwerd isoleren?

Een goede woningisolatie draait uit op een lagere energienota bij een maatschappij zoals Budget Energie en Pure Energie, en is goed voor het milieu. Concreet: minder aardgas gebruik en daarnaast gaat de CO2 uitstoot omlaag. Dat komt uiteindelijk neer op een prettig binnenklimaat en een beter energielabel en dus hogere woningwaarde. Is voordelig isoleren ook een wens van jou? Start dan altijd met het vergelijken van verschillende offertes.

Wat is het pluspunt van HR++ glas?

Triple glas & HR++ glas isoleert wel twee keer zo goed dan enkel of dubbel glas. Je kunt de warmte nog beter binnenshuis houden waardoor je energiekosten bespaart. Daarnaast is het wooncomfort stukken beter: geen tocht en kou bij de ramen en geen condens aan de binnenkant van de ruiten. Daarnaast werkt het ook als geluidswerend glas. De tarieven van HR++ glas ramen zijn +/- €3050, daarbij profiteert u van een kostenbesparing van €280 p/jaar. Zijn jouw kozijnen aan vervanging toe? Ga dan direct voor isolerende kozijnen inclusief triple (driedubbel) glas.

Wat is de eerste stap bij isoleren?

Analyseer allereerst op welke manier er nu is geïsoleerd, en hoe dat precies is aangebracht. Voer een warmtescan uit. Op die manier achterhaalt u hoeveel warmte de woning verliest en wat prioriteit heeft. Hierin is geen vaste volgorde. De ene stap is goedkoper dan de ander. Probeer in ieder geval te kijken naar HR++ of triple glas, het dak, de vloer en de spouw.

Is het mogelijk om zelf mijn woning te isoleren?

Direct de woning beschermen tegen warmte of kou , maar is het gewoon te duur? Uitvoerige werkzaamheden als gevel-, vloer of dakisolatie kunnen beter uitgevoerd worden door profs. Dat betekent niet dat je zelf niets kunt doen. Met kleine budgetten zijn eenvoudige aanpassingen te doen. Waar moet ik aan denken? Nou, bijvoorbeeld het aanpakken van naden en kieren, tochtbanden of tochtstrips plaatsen, radiatorfolie bestellen en klimaatfolie voor plafond.


Soorten isolatiematerialen

Isolatiebedrijven hanteren uiteenlopende materialen. Op isolatierevolutie.nl bekijk je meer info over het huidige assortiment. Doorgaans beschikbaar bij populaire bouwmarkten als Karwei, Formido, Hornbach, Praxis, Multimate, Hubo. De beste merken zijn Rockwool, Kingspan of Isover.

 • Isolatieplaten: in verschillende diktes verkrijgbaar
 • PUR: volledig naad- en kierloos
 • PIR: dun en dus ruimtebesparend materiaal
 • Tempex / EPS: een van de goedkoopste oplossingen
 • Glaswol: is van nature erg dik
 • Steenwol: waterafstotende eigenschap
 • XPS: een gesloten celstructuur

Wat je moet weten over subsidie en energiebespaarlening gemeente Winsum

Door subsidiemogelijkheden wordt een huis isoleren aantrekkelijker. Maar welke mogelijkheden heb ik? De bekende landelijke subsidieregeling is er niet meer sinds 2017. Echter kun je wel gebruik maken van de volgende opties:

 • Ben je lid van een VvE, een vereniging van eigenaren? Dan kan je wel gebruik maken van de subsidie.
 • Circa een kwart van de factuur mag je terugvorderen.
 • De richtlijn is dat het ten minste 2 energiebesparende maatregelen betreft.
 • Ook vallen de manuren onder het BTW (9%) laag tarief. Hier profiteert iedereen van.
 • Af en toe is er in Garnwerd een regeling voor extra subsidie. Zie ook energiesubsidiewijzer.nl of www.winsum.nl voor opties in mei 2024.
 • Voor milieubewuste investeringen als bijv. een zonneboiler, zonnepanelen, pelletkachel of een warmtepomp kun je een beroep doen op de ISDE-subsidie.

Subsidie via energieloket Winsum
Het is onmiskenbaar: de stookkosten gaat flink omlaag door te isoleren. Maar, om te besparen op de energiekosten zullen er wel eigen financiële middelen moeten zijn. Als je nu te weinig geld hebt kan je onder andere een beroep doen op de Energiebespaarlening: een groene lening met een schappelijke rente speciaal voor energiebesparende maatregelen in Garnwerd. Bekijk ook eens Nationaal Energiebespaarfonds, GreenLoans, Groene lening, SVn Duurzaamheidslening.


Uw woning verduurzamen?

Bescherm uw huis tegen kou of warmte!


Aan de slag met een isolatieplan

Meteen werk van maken? Door de uitleg die hierna komt schrijf jij het persoonlijke isolatieplan Garnwerd wat aansluit op jouw type woning en wensen.

Leestijd 5 minuten

Jouw woning isoleren en energie besparen

 1. Check huidige situatie

  Welke r-waarde heb je op dit moment? Kijk naar het bouwjaar en achterhaal ook zeker in welke mate de woning is aangepakt. D.m.v. een warmtescan analyseer je waar eventuele luchtlekken zijn. Denk bijvoorbeeld aan dun (tochtig) glas, traditionele muren of verouderd dakbedekkingsmateriaal. Men is aan het juiste adres bij de isolatiedeskundige in Garnwerd voor advies op maat.

 2. Wat wil je uitgeven?

  Wat heb je te besteden? Een oplossing voor je dak is prijstechnisch wel wat duurder dan een vloer of muur. Leuk detail: de besparing op de stookkosten is vele malen aantrekkelijker dan geld wegzetten op een spaarrekening. De terugverdienperiode is dus erg kort.

 3. Prijzen vergelijken

  Ben je er achter waar de meeste besparing ligt? Neem contact op met meerdere erkende isolatiebedrijven in Garnwerd. Vergelijk altijd meerdere offertes. De prijzen lopen nogal flink uiteen.

 4. Isoleren van dak, vloer, ramen en spouw.

  In de basis moet je kijken naar triple glas, spouwmuur, dak en vloer. Deze vier onderdelen resulteren gegarandeerd in een gezond leefklimaat en zorgen voor een laag energietarief. De volgorde kan je pas goed bepalen als je een budget gereserveerd hebt.

 5. Ventileren voor frisse lucht

  In een prima geïsoleerde woning kan er ongezonde lucht ontstaan. Investeer in een werkende ventilatie. Je gaat wel iets meer stroom gebruiken, maar het is van wezenlijk belang voor een gezond binnenklimaat. Via toepassingen als mechanische ventilatie (MV), of ramen met ventilatiestrips. Speciale energiezuinige ventilatiesystemen zijn ventilatie warmteterugwinning of een ventilatiewarmtepomp.

Een reactie plaatsen