Isolatie Bourtange

ISOLATIE VERGELIJKEN

Aan de slag met jouw huis isoleren in Bourtange? Goede isolatie resulteert in een fors lagere energierekening. Is er nog nauwelijks isolatie aanwezig in jouw huis? Via een investering zoals bijvoorbeeld isolatie van de gevel of isolerende raambekleding kan je een forse besparing realiseren. Ook voor nieuwere woningen zijn er veel mogelijkheden die ontzettend rendabel zijn. Onderstaand vind je waardevolle informatie over isolatie Bourtange. We zoomen in op topics als isolatie van de spouw en Rc-waarde. Waar liggen voor mijn woning de kansen? Geef jouw voorkeuren door en ontvang een offerte op maat!isolatiebedrijf-bourtange-9545

 • Investering snel terugverdiend
 • Een prettiger en gezonder huis
 • Goed bezig voor het milieu
 • Profiteer van de energiebespaarlening
 • Groot aanbod lokale installateurs

ProvincieGroningen
GemeenteWesterwolde
Postcode9545
Netnummer0599 (+31599)
Gasverbruik M31840 M3
Stroomverbruik kWh3110 kWh
Gemiddelde energierekening€191,00

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel isoleren u gaat kosten?


Soorten isolatie: materialen en hun prijzen

Is je woning niet goed geïsoleerd? Jammer, want zo zal er veel warmte ontsnappen door de vloer of dak naar buiten. Het is belangrijk hier serieus naar te kijken. Zorg dat de warmte binnen blijft. Woningen van na 1995 met een goed of uitstekend energielabel zijn in de regel gedegen geïsoleerd. Bij oude huizen (tot plusminus 1985) is dit een stuk minder op orde. Starten met isolatie resulteert in een lagere energierekening, beperkt de uitstoot van CO2, en het rendement is beter dan op een spaarrekening. Verderop tref jij de populairste toepassingen om jullie woning in Bourtange te isoleren.

Spouwmuurisolatie
Met een spouw wordt bedoeld: het holle gedeelte tussen het binnen- en het buitenblad van de muur. Deze lege ruimte wordt volgespoten met isolatiemateriaal. Een woning kan de warmte in de winter binnen houden en in de zomer buiten houden en het biedt een aangenaam klimaat in huis. Spouwmuur isoleren in Bourtange is goed te betalen (om en nabij de € 930 voor rijtjeshuizen) en de potentiële besparing ligt op €260 per 12 maanden (kosten mei 2024).

Vloerisolatie
Isolatie onder de vloer voorkomt dat warmte kan ontsnappen en veel minder stookkosten. De onkosten zijn zo’n €1800 en het rendement ligt op zo’n €225 p/jaar. De meest toegepaste manier is door middel van de kruipruimte. Dit is mogelijk als je kruipruimte droog, toegankelijk en groot genoeg is. Men kan kiezen voor isolatiematerialen als PUR schuim, isolatiechape, chips, isolatiematrassen. Dit heeft een voorkeur boven bodemisolatie.

Dakisolatie
Een dak waarbij isolatie ontbreekt zorgt voor een flinke stookkosten. Het merendeel van de daken in Nederland zijn alleen in de basis geïsoleerd. Het is zeer rendabel om dit op te pakken. Je dak onder handen laten nemen door een aannemer voor isolatie in Bourtange kost je zo’n €5350. Klus je zelf graag thuis? Dan kost het circa €1120. Je energiekosten dalen flink, tot wel €780 op jaarbasis.

Gevelisolatie
Een gevel isoleren is mogelijk vanaf de buitenkant en binnenkant. De woonruimte verliest niet onnodig warmte. Zo hoef je veel minder te stoken. Dit is wel duurder i.v.m. spouwmuurisolatie. Redenen hiervoor te kiezen zijn dat het een betere isolerende werking heeften dat de buitenmuur meteen groot onderhoud krijgt. De kosten liggen op zo’n €12200. Daarmee bespaar je circa €840 p/jaar. Mag je de buitenkant niet veranderen? Een andere oplossing is voorzetwanden aan de binnenkant plaatsen.

Aanvullende mogelijkheden

0noemen we verscheidene alternatieve opties. Hieronder bespreken we de meest toegepaste uitvoeringen.

 • Isolatie garage: Altijd een warme garage
 • Isolatie van schuur: Ook in de winter een warme schuur
 • Isoleren zolder: Een van de effectiefste methodes
 • Isolatie dakkapel: Geen verlies van warmte meer
 • Isoleren van kruipruimte: Weert ongedierte

Hoe hoog bedragen de kosten van isoleren in Bourtange (mei 2024)?

Wil jij graag minder hoge stookkosten en tegelijkertijd een milieuvriendelijke gemeenschap? Woning Bourtange isoleren is dan misschien wel iets voor jou. Bij oude én nieuwere woningen zijn er grote voordelen. De isolatie van een bestaande woning kan een aardgas besparing realiseren van 2550 m3. In de praktijk betekent dit een besparing van zo’n €1175 op jaarbasis. Hieronder bekijk je de kosten (bij benadering) in het geval je kiest voor een isolatiebedrijf in Bourtange. Ben jij zelf een handige klusser? Dan zijn de totale kosten stukken betaalbaarder.

Terugverdientijd berekenen
Jouw huis beschermen tegen kou of warmte is relatief goedkoop en de investering verdien je steeds sneller terug. Heb je zelf wat geld over? Dan heb je zeker wel geluk. Het rendement kan je vergelijken met een royale 5% spaarrekening. Dakisolatie kan men terugverdienen in 9 jaar. Bij de spouwmuur is dat slechts 5 jaar. Hieronder een bruikbaar rekenvoorbeeld om de terugverdientijd te analyseren. Per soort zie je de geschatte opbrengst met de verwachte investering (cursief).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor isoleren aanvragen?


Type isolatieRijwoningHoekwoningVrijstaand
Dakisolatie€435
(€3800)
€715
(€4700)
€1110
(€8150)
Vloerisolatie€145
(€1300)
€240
(€2450)
€330
(€3500)
Spouwmuur€270
(€975)
€490
(€2550)
€840
(€3325)
HR++ glas€210
(€2750)
€340
(€3550)
€420
(€5325)
isolatie bourtange 9545

Betrouwbare Isolatiemerken:

 • Kingspan Unidek
 • Illbruck
 • Siniat
 • Fermacell
 • Meuwissen

FAQ voor de isolatiespecialist in Bourtange?

Waarom mijn woning in Bourtange isoleren?

Een degelijke woningisolatie draait uit op een lagere energienota bij een maatschappij zoals Eneco en Oxxio, en is ook een heel groene oplossing. Je gaat direct minder aardgas stoken en ook heb je minder CO2 uitstoot. Dat komt uiteindelijk neer op een optimale leefomgeving en een hogere waarde van de woning. Kijk jij ook naar opties voor voordelig isoleren? Het vergelijken van offertes is dan aan te raden.

Waarom kiezen voor HR++ glas?

HR++ glas en triple glas isoleert wel twee keer zo goed dan ouderwets enkel glas (of dubbel). Het voorkomt dat de warmte in huis verloren gaat wat leidt tot minder energiekosten. Daarnaast neem het leefcomfort toe: minder tocht en kou rond het raam en ook van condens zul je geen last meer hebben. Ook isoleert het geluid van buiten. Aanschaffen van HR++ glas ramen kan al vanaf €3275, dat betekent een winst van 320 per jaar. Zijn jouw kozijnen aan vervanging toe? Stap dan direct over op nieuwe isolerende kozijnen met triple (driedubbel) glas.

Hoe maak ik de beslissing wat ik moet isoleren?

Schets voor jezelf de situatie wat er geïsoleerd is, en welke materialen zijn gebruikt. Probeer de warmtescan. Op die manier ontdek je waar de zwakke plekken liggen en waar de de meeste besparing ligt. De volgorde is niet heel relevant. De ene optie is kostbaarder dan het alternatief. Probeer in ieder geval te kijken naar HR++ of triple glas, het dak, de vloer en de spouw.

Zelf mijn woning isoleren, kan dat?

Ook de woning beschermen tegen warmte of kou , maar heb je weinig financiële middelen? Grote onderhoudswerkzaamheden zoals isolatie van dak, vloer of gevel zijn beter te doen door specialisten / bedrijven. Maar veel kan je ook zelf. Ook met beperkte financiële middelen kun je al veel winst behalen. Wat veel toegepast wordt is naden en kieren dichtkitten, gebruik maken van tochtstips of tochtbanden, radiatorfolie gebruiken en plafonds afwerken met klimaatfolie.


Meest toegepaste isolatiematerialen

Isolatiebedrijven hebben toepassingen voor verschillende soorten materialen. Onderstaand lees je praktische info over de diverse mogelijkheden. Je kunt het ook zelf kopen bij de erkende bouwmarkten als Karwei, Praxis, Gamma, Hubo, Formido, Multimate. Bekende merken zijn Rockwool, Kingspan of Isover.

 • Isolatieplaten: gemakkelijk zelf te plaatsen
 • PUR: het is goed waterafstotend
 • PIR: zeer duurzaam materiaal
 • Tempex / EPS: goedkoop en redelijke isolatiewaarden
 • Glaswol: ook glaswol rol met spijkerflens
 • Steenwol: groot watervast vermogen
 • XPS: goede vochtbestendigheid

Informatie over subsidie en energiebespaarlening gemeente Westerwolde

Door gebruik te maken van subsidiemogelijkheden wordt het investeren in je huis nog verleidelijker. Kan ik iets van de overheid verwachten? Een landelijke subsidie op isolatie is niet meer van kracht. Toch zijn er nog verschillende mogelijkheden:

 • Is er sprake van een Vereniging van Eigenaren (VVE)? Dan is er wel een speciale subsidie mogelijk.
 • Grofweg 20 procent van de tarieven zijn terug te vragen.
 • Voorwaarde is dat er meerdere energiebesparende maatregelen worden afgenomen.
 • Bovendien valt het arbeidsloon onder het lage (9%) BTW-tarief. Hier kan iedereen van profiteren.
 • Geregeld is er in Bourtange een groene lening of extra potje. Surf naar energiesubsidiewijzer.nl of www.westerwolde.nl voor de voorwaarden.
 • Voor milieuvriendelijke energiebronnen zoals een warmtepomp, zonnepanelen, een pelletkachel of zonneboiler kan je profiteren van de ISDE-subsidie.

Subsidie via energieloket Westerwolde
Het is overduidelijk: je kunt de stookkosten flink reduceren met isoleren van vloer, gevel of dak. Maar let op, dat is niet iets wat je zomaar even doet, daarvoor is wel eerst een forse investering noodzakelijk. Als de investering nu te groot is kan je een beroep doen op o.a. de Energiebespaarlening: een interessante lening met een gunstige rente bedoeld voor energiebesparende maatregelen in Bourtange. Relevante alternatieven zijn de Duurzaamheidslening, GreenLoans, Nationaal Energiebespaarfonds, SVn Duurzaamheidslening.


Uw woning verduurzamen?

Bescherm uw huis tegen kou of warmte!


Het maken van een isolatieplan

Meteen werk van maken? Met ons stappenplan bouw jij het isolatieplan Bourtange wat in lijn is met jouw soort woning.

Leestijd 5 minuten

Jouw woning isoleren en energie besparen

 1. Nulmeting

  Kijk kritisch naar de huidige r-waarden. Uitgangspunt is de opleverdatum en achterhaal ook zeker welke maatregelen getroffen zijn. Door middel van een warmtescan wordt het duidelijk wat de zwakke punten van de woning zijn. Wat we tegenkomen is de afwezigheid van dubbel glas, verouderde muren of een lekkend riool. Vraag eventueel een isolatiedeskundige in Bourtange voor een speciaal consult.

 2. Wat kan je maximaal besteden?

  Hoeveel wil je uitgeven? Jouw dak behandelen kan veel kostbaarder zijn dan de vloer. Goed nieuws: het resultaat van de woningisolatie is significant beter dan de huidige spaarrente. Je hebt jouw investering dus snel weer terug.

 3. Leveranciers benaderen

  Is het helder je gaat beginnen? Neem contact op met meerdere lokale isolatiebedrijven in Bourtange. Vergelijk altijd meerdere offertes. De tarieven zijn dan marktconform.

 4. Isoleren van spouw, dak, vloer en ramen.

  Kijk als eerste naar de spouwmuur, dak, vloer/bodem en het plaatsen van HR++ glas. Deze acties resulteren in een aangenaam wooncomfort en zorgen voor een laag energietarief. Wat je als eerste doet bepaal jij aan de hand van je beschikbare financiën.

 5. Ventileren

  In een gedegen geïsoleerde woning kan er een ongezonde atmosfeer ontstaan. Zorg dus voor een professionele ventilatie. Dit kost natuurlijk een beetje energie, maar het is absoluut noodzakelijk voor een aangenaam leefklimaat. Dat gaat via mechanische ventilatie (MV), en natuurlijk ventilatierooster. Bekijk hier ook de meer duurzame oplossingen zoals een ventilatiewarmtepomp, balansventilatie of een WTW.

Een reactie plaatsen