Isolatie Ter Apel

ISOLATIE VERGELIJKEN

Ga je jouw huis isoleren in Ter Apel? Een solide isolatie leidt tot veel minder energieverbruik. Heb je een oudere woning? Door middel van een paar maatregelen zoals bijvoorbeeld isolatie van de gevel en isolerende kozijnen en deuren worden je stookkosten een stuk lager. Ook bij meer moderne huizen zijn er allerlei kansen die je razendsnel weer terugverdient. Op deze website lees je handige informatie over isolatie Ter Apel. We zoomen in op belangrijke onderwerpen zoals isolatie van de buitengevel en steenwol. Weten waar voor jou de kansen liggen? Vul je gegevens in en we voorzien je graag van een heldere offerte. isolatiebedrijf-ter-apel-9561

 • De energienota gaat omlaag
 • Gaat schimmel en vocht tegen
 • Beperkte CO-2 uitstoot
 • Je kunt klein beginnen
 • Gunstig ten tijde van verkoop

ProvincieGroningen
GemeenteWesterwolde
Postcode9561
Netnummer0599 (+31599)
Gasverbruik M31840 M3
Stroomverbruik kWh3110 kWh
Gemiddelde energierekening€191,00

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel isoleren u gaat kosten?


Soorten isolatie: info voor het kiezen

Bezit je een slecht geïsoleerd huis? Als dat het geval is verdwijnt een groot deel van de warmte onnodig door kieren, ramen of muren naar buiten. En dat is natuurlijk hartstikke zonde! Houd de warmte in huis. Woningen van na 1995 met een goed of uitstekend energielabel zijn standaard prima geïsoleerd. Bij bestaande woningen (tot plusminus 1985) is dat een stuk minder. Alsnog isoleren heeft direct effect op de energierekening, beperkt de uitstoot van CO2, en kent een relatief korte terugverdienperiode. In het volgende stukje ontdek je de meest toegepaste stappen om een woning in Ter Apel te isoleren.

Spouwmuurisolatie
Met een spouw wordt bedoeld: de ruimte tussen de binnenmuur en de buitenmuur van de woning. Deze open ruimte kan gemakkelijk worden opgespoten met isolatie. Een huis houdt warmte beter vast, en dat zorgt voor een aangename leefomgeving. Spouwmuur isoleren in Ter Apel is voordeling (vanaf € 930 voor een kleine woning) en je bespaart op de energierekening, tot wel €295 (jaarlijkst, tarieven mei 2024).

Vloerisolatie
De vloer in huis isoleren houdt warmte of koelte binnenshuis en bespaart veel energie. De kosten bedragen zo’n €1675 en het resultaat is zo’n €200 per jaar. De meest geschikte manier is het van onderaf werken in een kruipruimte. Dit is echter alleen mogelijk als de kruipruimte een minimale hoogte en breedte heeft. Voorbeelden van isolatiematerialen zijn PUR schuim, vloerisolatieplaten, isolatiematrassen, EPS parels. Bodemisolatie is qua warmtewinst minder aantrekkelijk.

Dakisolatie
Een dak zonder isolatie maakt dat er veel energie verloren gaat. De daken van de meeste (oudere) huizen kunnen veel winnen bij nieuwe isolatie. Het is interessant om er mee aan de slag te gaan. Het dak verbeteren door een aannemer voor isolatie in Ter Apel kost +/- €4750. Plannen dit zelf te doen? Dan kost het circa €1180. Je hebt veel minder stookkosten en bespaart tot wel €680 per jaar.

Gevelisolatie
De gevel isoleren kan aan de binnenkant of aan de buitenkant. Een huis gaat zuiniger om met de warmte in huis. Hierdoor betaal jij weer minder gas (en evt. stroom). Spouwmuurisolatie is financieel interessanter. Voordelen zijn dat je een dikkere laag kunt aanbrengen en dat je woning wordt voorzien van een nieuwe gevel. Houd rekening met totale kosten van zo’n €13200. Hiermee bespaar je ong. €900 op jaarbasis. Wordt er geen vergunning verleend/ Een alternatieve optie is het plaatsen van voorzetwanden aan de binnenkant van de muren.

Andere populaire vormen

0zien we nog een aantal vaak toegepaste vormen. Hierna behandelen we de meest aantrekkelijke werkzaamheden.

 • Garage isoleren: Een ruimte waar u prettig kunt werken
 • Schuur isolatie: Verander je schuur in een aangenaam klushok
 • Isolatie van zolder: Hoge besparing voor massieve- en houten zoldervloeren
 • Dakkapel isolatie: Heerlijk comfortabel slapen
 • Isolatie kruipruimte: Minder muffe lucht in huis

Wat zijn de geschatte kosten van isoleren in Ter Apel (mei 2024)?

Streef jij naar een lagere energierekening en tegelijk een milieuvriendelijke toekomst? Woning Ter Apel isoleren is dan een zeer geschikte maatregel. Bij zowel oudere als nieuwere woningen zijn er grote voordelen. Isolatie van een woning van voor 1974 bespaart aardgas tot maarliefst 2200 m3. Dat is dus al gauw €1350 (jaarlijks). Op ons isolatie portaal tref je de hoogte van de investering als je in zee gaat met een isolatiebedrijf in Ter Apel. Kun jij zelfstandig de verbouwing doen? De kosten zijn in dat geval stukken betaalbaarder.

Terugverdientijd berekenen
Je huis beschermen tegen kou of warmte is een betaalbare manier om energiekosten te besparen wat resulteert in een zeer korte terugverdienperiode. Is er budget voor een duurzame investering? Dan moet je hier zeker over nadenken. Het rendement komt overeen met een 5 procent spaarrente. Een dak isoleren kent een terugverdientijd van plus minus zeven jaar. Bij de spouwmuur is dat slechts 5 jaar. Hieronder een bruikbaar rekenvoorbeeld om de terugverdientijd te analyseren. Per mogelijkheid kan jij kijken hoeveel het oplevert en wat de tarieven zijn (cursief).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor isoleren aanvragen?


Soort isolatieRijwoningHoekwoningVrijstaand
Dakisolatie€445
(€4000)
€735
(€5350)
€1120
(€8450)
Vloerisolatie€120
(€1350)
€195
(€2100)
€355
(€2800)
Spouwmuur€325
(€850)
€500
(€2100)
€940
(€3400)
HR++ glas€210
(€2000)
€280
(€3750)
€445
(€5100)
isolatie ter-apel 9561

Populaire Isolatiemerken:

 • IKO enertherm
 • Kingspan
 • Kingspan Unidek
 • Illbruck
 • Siniat

Actuele vragen omtrent een isolatiespecialist in Ter Apel?

Waarom mijn woning in Ter Apel isoleren?

Een degelijke woningisolatie betekent minder energiekosten bij een maatschappij als Budget Energie of Qurrent, en is bovendien een groene investering. Concreet: minder aardgas gebruik en je stoot minder CO2 uit. Dit betekend concreet een comfortabel leefklimaat en een significante waardevermeerdering van het huis. Vind jij het ook tijd voor voordelig isoleren? Dan moet je diverse offertes vergelijken.

Waarom kiezen voor HR++ glas?

HR++ glas + triple glas is stukken effectiever dan enkel of dubbel glas. Het voorkomt dat de warmte in huis verloren gaat wat resulteert in lagere stookkosten. Ook is het wooncomfort stukken beter: minder tocht en kou rond het raam en veel minder condens op de ruiten. Bovendien heb je veel minder last van lawaai van buiten. Bestellen van HR++ glas ramen is mogelijk vanaf €3800 en geeft een besparing van €300 elk jaar opnieuw. Kozijnen vervangen? In dat geval ben je voordelig uit door meteen te kiezen voor speciale isolerende kozijnen met geïntegreerd triple – driedubbel – glas.

Hoe maak ik de beslissing wat ik moet isoleren?

Probeer te achterhalen wat reeds is geïsoleerd, en met welk materiaal dat is gedaan. Bekijk de warmtescan. Op die manier kom je erachter waar eventuele luchtlekken zijn en wat de snelle winsten zijn. De volgorde is per woning weer verschillend. De ene keuze is aantrekkelijker dan de andere. Het is altijd rendabel om onderdelen aan te pakken als HR++ of triple glas, het dak, de vloer en de spouw.

Geld besparen en zelf isoleren, kan dat?

Ook je woning beschermen tegen warmte of kou , maar is het gewoon te duur? Uitgebreide investeringen als isoleren van dak, vloer of gevel kan je vaak beter uitbesteden aan een expert. Maar je kunt zelf ook de handen uit de mouwen steken. Met minimale investeringen kan je al veel aanpakken. In de praktijk gaat het vaak om naden en kieren dichten, tochtbanden en/of tochtbanden plaatsen, radiatorfolie gebruiken en een plafond behandelen met klimaatfolie.


Soorten isolatiematerialen

Isolatiebedrijven nuttigen heel wisselende materialen. Op deze website tref je meer info over veel gebruikte types. Goed verkrijgbaar bij populaire bouwmarkten als Gamma, Karwei, Hubo, Multimate, Praxis, Formido. Kies een A-merk zoals Kingspan, Rockwool of Isover.

 • Isolatieplaten: licht en breed inzetbaar
 • PUR: zeer hoge luchtdichtheid en isolatiewaarde
 • PIR: je hebt minder dikke platen nodig
 • Tempex / EPS: een van de goedkoopste oplossingen
 • Glaswol: ook glaswol rol met spijkerflens
 • Steenwol: groot watervast vermogen
 • XPS: een dure oplossing

Aanvragen van subsidie of energiebespaarlening gemeente Westerwolde

Dankzij (regionale) subsidies wordt een huis isoleren aanlokkelijker. De vraag is natuurlijk; wat krijg jij? De landelijke aankoopsubsidie is al enige jaren uitgefaseerd. Toch is er nog veel mogelijk:

 • Woon je met een Vereniging van Eigenaren (VVE) in bijvoorbeeld een appartementencomplex? Dan kan je profiteren van een aantrekkelijke regeling.
 • Pak ‘m beet 20% van de kosten krijg je weer terug.
 • De regel is dat jullie 2 of meer energiebesparende maatregelen tegelijk nemen.
 • Evengoed vallen de manuren onder het lage (9%) BTW-tarief. Dit geldt voor iedereen.
 • Geregeld is er in Ter Apel een groene lening of extra potje. Check ook energiesubsidiewijzer.nl of www.westerwolde.nl voor meer informatie.
 • Bij het installeren van duurzame producten als een warmtepomp, zonnepanelen, een pelletkachel of zonneboiler kun je een beroep doen op de ISDE-subsidie.

Subsidie via energieloket Westerwolde
Het is onmiskenbaar: je kunt enorm besparen dankzij vloer,- dak,- of gevelisolatie. Echter, wanneer je kosten wilt besparen moet je eerst wel investeren. Als de investering nu te groot is kan je aan de slag met o.a. de Energiebespaarlening: een speciaal soort lening tegen een speciaal rentetarief in het leven geroepen voor energiebesparende maatregelen in Ter Apel. Andere opties zijn Nationaal Energiebespaarfonds, Groene lening, GreenLoans, SVn Duurzaamheidslening.


Uw woning verduurzamen?

Bescherm uw huis tegen kou of warmte!


Het maken van een isolatieplan

Ben jij enthousiast? Door gebruik te maken van het onderstaande stappenplan maak je zelf een isolatieplan Ter Apel wat schikt naar jouw verwachtingen.

Leestijd 5 minuten

Jouw woning isoleren en energie besparen

 1. Basissituatie

  Welke r-waarde heb je op dit moment? Uitgangspunt is de opleverdatum en maak een rondje om te kijken welke onderdelen als zijn aangepakt. Door middel van een warmtescan zie je waar er onnodig warmte verloren gaat. Denk bijvoorbeeld aan dubbel glas, afgeleefde muren of een lekkend rioleringssysteem. Ga naar de isolatiedeskundige in Ter Apel voor een vrijblijvend adviesgesprek.

 2. Wat is jou budget?

  Wat is het budget? Een oplossing voor je dak is veel duurder dan een spouw of vloer. Vergeet niet: de opbrengst van woningisolatie is significant beter dan een reguliere spaarrekening. De kosten heb je binnen een paar jaar weer terugverdiend.

 3. Informeer naar prijzen

  Weet je waar de aandacht naar uit moet gaan? Vraag prijzen op bij regionale isolatiebedrijven in Ter Apel. Vergelijk altijd meerdere offertes. Dan weet jij wat een goede prijs is.

 4. Isoleren van dak, vloer, ramen en spouw.

  Start altijd met de vloer, dak, spouwmuur en eventueel HR++ of triple glas. Dergelijke investeringen resulteren gegarandeerd in een optimaal binnenklimaat en een veel lagere energierekening. De volgorde van maatregelen heeft vooral te maken met het budget.

 5. Ventileren

  In een gedegen geïsoleerde woning kan een ongezond binnenklimaat ontstaan. Bouw een professionele ventilatie. Je gaat wel iets meer stroom gebruiken, maar het is cruciaal een comfortabele leefomgeving. Onder andere via (MV) mechanische ventilatie, maar ook met roosters in ramen. Er zijn verschillende duurzame oplossingen zoals ventilatie warmteterugwinning of een ventilatiewarmtepomp.

Een reactie plaatsen