Isolatie Ter Apelkanaal

ISOLATIE VERGELIJKEN

Meer weten over jouw huis isoleren in Ter Apelkanaal? Gedegen isolatie resulteert in een fors lagere energierekening. Eigenaar van een ouder huis? Via een paar maatregelen als tussenwanden isoleren of deuren isoleren heb je een veel lagere energierekening. Ook bij meer moderne huizen zijn er voldoende mogelijkheden die zeker de moeite waard zijn. Onderstaand ontdek je handige informatie over isolatie Ter Apelkanaal. Bijvoorbeeld thema’s als het dak isoleren en XPS Isolatie. Meteen besparen? Vul je gegevens in en je krijgt snel een persoonlijke offerte! isolatiebedrijf-ter-apelkanaal-9563

 • Supersnel terugverdient
 • Vocht absorberend vermogen
 • Duurzame investering
 • Dempt lawaai van buren of straat
 • Ruim aanbod in de regio

ProvincieGroningen
GemeenteWesterwolde
Postcode9563
Netnummer0599 (+31599)
Gasverbruik M31840 M3
Stroomverbruik kWh3110 kWh
Gemiddelde energierekening€191,00

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel isoleren u gaat kosten?


Soorten isolatie: info voor het kiezen

Kan de isolatie van jouw huis ook beter? Op dat moment vervliegt de warmte van de woning naar buiten via muren, het dak of de vloer. Het is belangrijk hier serieus naar te kijken. Laat dus geen warmte ontsnappen. Huizen gebouwd na 2000 met een geschikt energielabel van A of B zijn voldoende geïsoleerd. Bij een oud huis (van 1974 t/m 1982) is dit een stuk minder op orde. Starten met isolatie zorgt ervoor dat je minder voor energie betaald, is een groene investering, en kent een relatief korte terugverdienperiode. Bijgaand lees jij de interessantste werkzaamheden om jullie woning in Ter Apelkanaal te isoleren.

Spouwmuurisolatie
Beschrijving van een spouw: de ruimte van zo’n 4 tot 6 centimeter tussen een binnenmuur en een buitenmuur. Dit holle gedeelte wordt opgevuld met speciaal isolatiemateriaal. Je huis houdt warmte in de zomer buiten en in de winter binnen en biedt daardoor een prettig wooncomfort. Spouwmuur isoleren in Ter Apelkanaal is voordeling (vanaf plusminus € 760 voor een kleine woning) en je profiteert van een besparing tot wel €240 per jaar (prijzen mei 2024).

Vloerisolatie
Isolatie onder de vloer zorgt voor minder afkoeling in de vloer en een significant lagere energierekening. De onkosten fluctueren rond de €1650 en de besparing op de energienota loopt op tot €220 per jaar. De gemakkelijkste manier is via de kruipruimte (indien beschikbaar). Een van de voorwaarden is dat je kruipruimte voldoende hoog is (35 cm). Er bestaan diverse isolatiematerialen zoals isolatiematrassen, isolatiechape, PUR schuim, vloerisolatieplaten. Het is veel efficiënter dan bodemisolatie.

Dakisolatie
Een dak waar geen isolatie is aangebracht verliest veel warmte. Het gros van de daken zijn matig geïsoleerd. De meesteoningeigenaren kunnen hier dus nog flink wat besparen. Je dak onder handen laten nemen door een aannemer voor isolatie in Ter Apelkanaal kost plusminus €4800. Kun jij ook veel zelf doen? Dan is het een stuk voordeliger €1060. De potentiële besparing ligt op €700 elk jaar opnieuw.

Gevelisolatie
Men kan kiezen voor de binnenkant of buitenkant van de gevel isoleren. Het huis verliest niet onnodig warmte. Het gevolg? Minder stookkosten! Dit is wel duurder i.v.m. spouwmuurisolatie. Positieve aspecten zijn dat je meer materiaal kwijt kunt en dat de buitenmuur meteen groot onderhoud krijgt. Houd rekening met totale kosten van zo’n €12100. Dit levert op zo’n €880, ieder jaar weer. Wil de gemeente niet meewerken? Een andere oplossing is buitenmuren van binnen isoleren met voorzetwanden.

Andere veel voorkomende maatregelen

0noemen we verscheidene populaire mogelijkheden. In de volgende paragraaf benoemen we de interessantste oplossingen.

 • Isoleren van garage: Een ruimte waar u prettig kunt werken
 • Isoleren schuur: Een ruimte om kostbare bezittingen op te slaan
 • Isolatie van zolder: Meer wooncomfort en minder geluidsoverlast
 • Dakkapel-isoleren: Ook een warme slaapkamer
 • Kruipruimte isoleren: Duurzame investering die lang meegaat

Wat zijn de kosten van isoleren in Ter Apelkanaal (mei 2024)?

Willen jullie ook lagere energielasten en natuurlijk een CO-2 reducerende wereld? Woning Ter Apelkanaal isoleren is dan een zeer geschikte maatregel. Zowel bij oude huizen als nieuwe huizen zijn verbluffende resultaten te behalen. De isolatie van een ouder huis betekent wel een aardgas besparing van 2475 m3. Dat is dus al gauw €1075 op jaarbasis. Op deze pagina tref je de totale prijs zodra het laat doen door een isolatiebedrijf in Ter Apelkanaal. Kun jij zelfstandig de verbouwing doen? Dan zijn de prijzen stukken beter.

Terugverdientijd berekenen
Je woning beschermen tegen warmte of kou is nu een stuk betaalbaarder dan 10 jaar geleden en het rendement wordt steeds beter. Beschik jij over voldoende geld? Dan kun je het zeker overwegen. Het gemiddelde rendement kan je vergelijken met een rente van 5 procent op een spaarrekening. Dak-isolatie verdien je terug in zo’n 7,5 jaar en voor een spouwmuur is dat maar zes jaar. Hierbij een aantal voorbeeld calculaties van de terugverdientijd. Per werkzaamheden tonen we de maximale besparing met ook de geschatte kosten (cursief).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor isoleren aanvragen?


Type isolatieTussenwoningHoekwoningVrijstaand
Dakisolatie€465
(€3150)
€805
(€6850)
€1150
(€8150)
Vloerisolatie€160
(€1250)
€295
(€2650)
€310
(€3350)
Spouwmuur€370
(€825)
€740
(€2000)
€920
(€3250)
HR++ glas€200
(€2825)
€325
(€4125)
€400
(€5075)
isolatie ter-apelkanaal 9563

Gangbare Isolatiemerken:

 • Delta
 • IKO enertherm
 • Kingspan
 • Kingspan Unidek
 • Illbruck

FAQ voor de isolatiespecialist in Ter Apelkanaal?

Waarom mijn woning in Ter Apelkanaal isoleren?

Een degelijke woningisolatie draait uit op minder energiekosten bij een maatschappij als Delta en Nuon, en is ook een heel groene oplossing. Het aardgas gebruik gaat omlaag en het leidt tot een beperkte CO2 uitstoot. Dat komt uiteindelijk neer op een prettig klimaat in huis en ook een hogere woningwaarde. Wil jij jouw woning voordelig isoleren? Start dan altijd met het vergelijken van verschillende offertes.

Wat zijn de opties voor HR++ glas?

HR++ glas + triple glas isoleert significant beter dan standaard (enkel) of dubbel glas. Je kunt de warmte nog beter binnenshuis houden wat resulteert in lagere stookkosten. Overigens neem het leefcomfort toe: geen tocht en kou bij de ramen en veel minder condens op de ruiten. Ook isoleert het geluid van buiten. De kosten van HR++ glas ramen liggen rond €3550, waarbij u een besparing realiseert van €270, ieder jaar weer. Was je al van plan om kozijnen te vervangen? Stap dan direct over op hoogstaande isolerende kozijnen met triple (driedubbel) glas.

Wat is de eerste stap bij isoleren?

Probeer te achterhalen wat reeds is geïsoleerd, en op welke manier en met welk materiaal dat is gedaan. Check de warmtescan. Daardoor achterhaalt u wat de zwakke punten van de woning zijn en wat de quick win zijn. De volgorde is per woning weer verschillend. De ene stap is kostbaarder dan het alternatief. Experts adviseren om – indien nodig – te beginnen met de HR++ of triple glas, het dak, de vloer en de spouw.

Zelf mijn woning isoleren, kan dat?

Ook je woning beschermen tegen kou of warmte , maar beschik je niet over genoeg geld? Omvangrijke werkzaamheden zoals gevel-, vloer of dakisolatie kunnen beter uitgevoerd worden door profs. Maar je kunt zelf meer dan je denkt. Met kleine budgetten kun jij al veel betekenen. Vaak gaat het om naden en kieren dichtmaken, gebruik maken van tochtstrips, radiatorfolie toevoegen en klimaatfolie op een plafond monteren.


Praktische isolatiematerialen

Isolatiebedrijven gebruiken allerlei materialen. Hieronder lees je een beknopte omschrijving het actuele aanbod. Dit ligt vaak ook in het schap bij de betere bouwmarkt als Karwei, Hubo, Formido, Praxis, Gamma, Multimate. Merken die dit leveren zijn o.a. Isover, Kingspan of Rockwool.

 • Isolatieplaten: kan vrijwel overal ingezet worden, makkelijk plaatsen
 • PUR: volledig naad- en kierloos
 • PIR: vrij van stof, en jeukt niet
 • Tempex / EPS: heeft een zeer hoge isolatiewaarde
 • Glaswol: isoleert ook geluid van buitenaf
 • Steenwol: uitstekende brandwerendheid
 • XPS: hoge toelaatbare druksterkte

Wat je moet weten over subsidie en energiebespaarlening gemeente Westerwolde

Via opties voor subsidie wordt het investeren in je huis nog interessanter. Kan ik een deel van de kosten terugvragen? De subsidieregeling op landelijk niveau is in 2017 volledig afgeschaft. Echter kun je wel gebruik maken van de volgende opties:

 • Ga je collectief isoleren met een Vereniging van Eigenaren (VVE)? Dan is er nog wel een aantrekkelijke regeling.
 • Pakweg 20% van de tarieven zijn terug te vragen.
 • Uitgangspunt is dat het ten minste 2 energiebesparende maatregelen betreft.
 • Bovendien valt het arbeidsloon onder het 9% BTW-tarief. Hier profiteert iedereen van.
 • Mogelijk is er in Ter Apelkanaal een potje voor dergelijke werkzaamheden. Bezoek ook energiesubsidiewijzer.nl of www.westerwolde.nl voor de actuele mogelijkheden.
 • Voor milieubewuste investeringen als bijv. de zonneboiler, zonnepanelen, een warmtepomp of een biomassaketel kun je een beroep doen op de ISDE-subsidie.

Subsidie via energieloket Westerwolde
Het is overduidelijk: je kunt flink bezuinigen door je huis te isoleren. Maar, als je wilt besparen op je energierekening is wel eerst een forse investering noodzakelijk. Als je niet over de financiële middelen beschikt dan is er altijd de Energiebespaarlening: een speciaal soort lening met concurrerende rentepercentages speciaal voor energiebesparende maatregelen in Ter Apelkanaal. Andere opties zijn Nationaal Energiebespaarfonds, Duurzaamheidslening, GreenLoans, SVn Duurzaamheidslening.


Uw woning verduurzamen?

Bescherm uw huis tegen kou of warmte!


Een persoonlijk isolatieplan maken

Direkt stappen ondernemen? Met behulp van de adviezen van onze specialisten maak je zelf een isolatieplan Ter Apelkanaal wat strookt met jouw type woning en wensen.

Leestijd 5 minuten

Jouw woning isoleren en energie besparen

 1. Hoe is de situatie nu?

  Wat zijn de r-waarden van het huis? In welk jaar is het huis gebouwd, en raadpleeg bij eerdere bewoners welke onderdelen als zijn aangepakt. Dankzij een warmtescan kom je erachter hoeveel warmte de woning verliest. Onder andere het ontbreken van dubbel glas, verrotte muren of rotte kozijnen. Vraag eventueel een isolatiedeskundige in Ter Apelkanaal voor uitgebreid advies.

 2. Bepaal het budget

  Wat mag het project kosten? Jouw dak behandelen vergt meer geld dan de vloer. Bedenk altijd: de besparing die je realiseert met woningisolatie ligt een stuk hoger dan het geld op een spaarrekening zetten. De investering is dus snel terugverdiend.

 3. Aanbieders vergelijken

  Is het onderhand duidelijk waar de meeste besparing ligt? Vraag prijzen op bij betrouwbare isolatiebedrijven in Ter Apelkanaal. Vergelijk zeker verschillende offertes. Dan weet jij wat een goede prijs is.

 4. Isoleren van spouw, ramen, vloer en dak.

  Start altijd met HR++ glas, vloer, dak en spouwmuur. Deze vormen bieden sowieso een lekker warm huis en een lager gasverbruik, en dus minder energielasten. De volgorde is afhankelijk van de hoeveelheid geld dat je wilt uitgeven.

 5. Goede ventilatie

  In een goed geïsoleerde woning kan er een ongezonde atmosfeer ontstaan. Installeer een gedegen ventilatie. Hierdoor ga je wel iets meer stroom gebruiken, maar het is zeker nodig voor een prettig leefklimaat. Bijvoorbeeld met mechanische ventilatie (MV), en ventilerende ramen. Ga bij voorkeur voor een slimme en duurzame methode zoals ventilatie warmteterugwinning of een ventilatiewarmtepomp.

Een reactie plaatsen