Isolatie Vriescheloo

ISOLATIE VERGELIJKEN

Meer weten over jouw huis isoleren in Vriescheloo? Grondige isolatie reduceert jouw energieverbruik enorm. Woon je in een huis gebouwd tussen 1974 en 1991? Dankzij een isolatiemaatregel als bijv. de spouw isoleren en tochtprofielen heb je een veel lagere energierekening. Ook als je in een huis van 1999 of nieuwer woont zijn er isolerende maatregelen die ontzettend rendabel zijn. Onderstaand vind je handige informatie over isolatie Vriescheloo. We staan stil bij vraagstukken over isolatie van de zolder en R-waarde. Direct actie ondernemen? Voer jouw persoonlijke gegevens in en er volgt z.s.m. een offerte. isolatiebedrijf-vriescheloo-9699

 • Beter rendement dan spaarrekening
 • Slimmer omgaan met thermostaat
 • Minder CO-2 uitstoot
 • Geluidswerende werking
 • Minder last van stijgende energieprijzen

ProvincieGroningen
GemeenteWesterwolde
Postcode9699
Netnummer0597 (+31597)
Gasverbruik M31840 M3
Stroomverbruik kWh3110 kWh
Gemiddelde energierekening€191,00

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel isoleren u gaat kosten?


Welke soorten van isolatie zijn er?

Voldoet jouw huis niet aan de huidige isolatiewaarden? In zo’n geval verdwijnt een groot deel van de warmte onnodig door ramen of muren naar buiten. Daar moet dan echt wat aan gedaan worden. Laat dus geen warmte ontsnappen. Huizen gebouwd na 2000 met een goed of uitstekend energielabel zijn meestal goed geïsoleerd. Bij oudere huizen (bouwjaar t/m 1982) is dat een stuk minder. Starten met isolatie leidt tot lagere energielasten, is goed voor het milieu, en heeft een aantrekkelijk rendement. In de volgende paragraaf check je de meest rendabele werkzaamheden om jouw woning in Vriescheloo te isoleren.

Spouwmuurisolatie
Beschrijving van een spouw: de ruimte c.q. luchtlaag tussen het binnen- en buitenblad van een spouwmuur. Deze open ruimte is mogelijk op te vullen met isolatiemateriaal. Een woning gaat zuiniger om met de warmte in huis en faciliteert een gezonde leefomgeving. Spouwmuur isoleren in Vriescheloo is betaalbaar (rond de € 760 voor een rijtjeshuis) en de besparing op de energienota loopt op tot €245 per 12 maanden (prijspeil mei 2024).

Vloerisolatie
De woningvloer isoleren voorkomt dat warmte kan ontsnappen en verlaagt het energiegebruik. De kosten liggen rond €1750 en het bespaart circa €270 op jaarbasis. De makkelijkste vorm is het materiaal aanbrengen vanuit de kruipruimte. Voorwaarde is wel dat de kruipruimte goed bereikbaar is (minimaal 35 cm). Er bestaan diverse isolatiematerialen zoals vloerisolatieplaten, EPS parels, chips, PUR schuim. Bodemisolatie is qua warmtewinst minder aantrekkelijk.

Dakisolatie
Een dak waar geen isolatie is aangebracht is ontzettend zonde. De meeste daken kunnen veel winnen bij nieuwe isolatie. Het is aan te raden hier iets aan te doen. Je dak laten aanpakken door een aannemer voor isolatie in Vriescheloo kost gemiddeld €5150. Dit zelfstandig uitvoeren? Hiervoor betaal je stukken minder, €1020. De potentiële besparing ligt op €750 elk jaar opnieuw.

Gevelisolatie
Zowel aan de binnenkant als buitenkant is een gevel isolatie mogelijk. Je woning is in staat om de warmte beter vast te houden. Hierdoor betaal jij weer minder gas (en evt. stroom). Ten opzichte van spouwmuurisolatie moet je wel dieper in de buidel tasten. De pluspunten zijn dat het een betere isolerende werking heeften dat je huis weer geheel nieuwe muren heeft. De eenmalige investering bedraagt €12900. Het rendement is plusminus €940 elk jaar opnieuw. Wordt er geen vergunning verleend/ Bekijk dan eens de mogelijkheden van de muren van binnenuit isoleren met speciale voorzetwanden.

Andere populaire vormen

Ook zijn er nog een aantal populaire oplossingen. In het gedeelte hieronder benoemen we de meest rendabele opties.

 • Garage isolatie: Een ruimte waar u prettig kunt werken
 • Schuur-isoleren: Een aangenaam warme schuur, ook in de winter
 • Isolatie van zolder: Aangenaam warm op zolder
 • Dakkapel isoleren: Betaalbare oplossing
 • Isoleren van kruipruimte: Een droger huis krijg je sneller warm

Wat zijn de kosten van isoleren in Vriescheloo (mei 2024)?

Wil je streven naar minder hoge energiekosten en tegelijk een groenere gemeenschap? Woning Vriescheloo isoleren kan hier direct aan bijdragen. Zowel bij oude huizen als nieuwe huizen kan er veel bereikt worden. Het isoleren van een bestaande woning kan het aardgas verbruik beperken met +/- 2050 m3. De besparing komt neer op €1250 per jaar, ieder jaar opnieuw. Op isolatierevolutie.nl berekenen we de hoogte van de investering op het moment dat je dit overlaat aan een isolatiebedrijf in Vriescheloo. Ben jij zelf een handige klusser? Dan zijn de tarieven een stuk lager.

Terugverdientijd berekenen
Jouw huis beschermen tegen warmte of kou wordt steeds goedkoper en de investering verdien je steeds sneller terug. Heb je wat spaargeld? Begin dan maar met afwegen. Het geschatte rendement komt overeen met een royale 5% spaarrekening. Het isoleren van je dak kent een terugverdientijd van plus minus zeven jaar. De spouwmuur kent een kortere tijd van vier jaar. Hieronder een bruikbaar rekenvoorbeeld om de terugverdientijd te analyseren. Per oplossing kan jij kijken hoeveel het oplevert met de verwachte investering (cursief).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor isoleren aanvragen?


Type isolatieRijwoningHoekwoningVrijstaand
Dakisolatie€515
(€3050)
€865
(€5450)
€1200
(€9000)
Vloerisolatie€160
(€1150)
€175
(€2250)
€380
(€3050)
Spouwmuur€250
(€1200)
€660
(€2425)
€810
(€3450)
HR++ glas€215
(€2425)
€315
(€4250)
€435
(€5325)
isolatie vriescheloo 9699

Bekende Isolatiemerken:

 • Rockwool
 • Recticel
 • Soprema
 • Bauder
 • Knauf Insulation

Relevante vragen voor de isolatiespecialist in Vriescheloo?

Waarom mijn woning in Vriescheloo isoleren?

Een solide woningisolatie leidt tot lagere energiekosten bij een energieleverancier zoals Delta en Qurrent, waar ook het klimaat van profiteert. Je verbruikt veel minder aardgas en ook heb je minder CO2 uitstoot. Dit betekend concreet een comfortabel leefklimaat en een hogere woningwaarde. Vind jij het ook tijd voor voordelig isoleren? Ga dan direct offertes vergelijken.

Wat zijn de voordelen van HR++ glas?

HR++ glas + triple glas isoleert wel twee keer zo goed dan dubbel of enkel glas. De warmte blijft binnen wat als belangrijkste voordeel heeft een lagere energierekening. Eveneens geeft het extra comfort: geen koude tocht in de buurt van de ramen en weinig tot geen condensvorming meer. Ook isoleert het geluid van buiten. De tarieven van HR++ glas ramen zijn +/- €3225, waarbij u een besparing realiseert van €285 op jaarbasis. Ga je toch al jouw kozijnen vervangen? Kies dan meteen voor innovatieve isolerende kozijnen inclusief driedubbel (triple) glas.

Op welke manier moet ik isoleren?

Schets voor jezelf de situatie wat de huidige ‘isolatie stand van zaken’ is, en welke materialen hiervoor zijn gebruikt. Kies voor een warmtescan. Hierdoor achterhaal je wat de zwakke punten van de woning zijn en wat dus zeker aangepakt moet worden. De volgorde is niet heel relevant. Sommige acties zijn kostbaarder dan het alternatief. De meeste winst valt te behalen rondom HR++ of triple glas, het dak, de vloer en de spouw.

Is het mogelijk om zelf mijn woning te isoleren?

Wil jij ook een woning beschermen tegen kou of warmte , maar kan je op dit moment geen grote investering doen? Uitvoerige werkzaamheden zoals isolatie van dak, vloer of gevel moet je laten uitvoeren door vakmannen. Maar veel kan je ook zelf. Met een kleine portemonnee zijn grote winsten te boeken. Populaire vormen zijn naden en kieren dichtkitten, tochtbanden of tochtstrips plaatsen, radiatorfolie plakken en klimaatfolie op het plafond toepassen.


Populaire isolatiematerialen

Isolatiebedrijven maken gebruik van velerlei geschikte materialen. Hierna tref je een korte omschrijving van het actuele aanbod. Doorgaans beschikbaar bij toonaangevende bouwmarkten als Gamma, Hubo, Multimate, Formido, Hornbach, Praxis. Bekende merken zijn Isover, Kingspan of Rockwool.

 • Isolatieplaten: handig op maat te maken
 • PUR: vult goed alle kieren en naden
 • PIR: zeer lage lambdawaarde en dus hoge rd-waarde
 • Tempex / EPS: zeer lange levensduur
 • Glaswol: ook glaswol rol met spijkerflens
 • Steenwol: verschillende platen in het assortiment
 • XPS: verschillende toepassingsmogelijkheden

Info over subsidie en energiebespaarlening gemeente Westerwolde

Door de ondersteuning van subsidies wordt jouw woning van isolatie voorzien nog verleidelijker. Heb ik recht op subsidie? De landelijke subsidieregeling is al enige jaren uitgefaseerd. Er zijn echter wel enkele regelingen bekend:

 • Zit je in een Vereniging van Eigenaren (VVE)? Dan kan je wel gebruik maken van de subsidie.
 • Zo’n 20% van de kosten krijg je weer terug.
 • Uitgangspunt is dat er twee of meer energiebesparende maatregelen worden uitgevoerd.
 • Evengoed geldt voor arbeid het BTW (9%) laag tarief. Dit geldt voor iedereen.
 • Geregeld is er in Vriescheloo een potje voor dergelijke werkzaamheden. Bezoek eens energiesubsidiewijzer.nl of www.westerwolde.nl voor meer informatie.
 • Bij het installeren van duurzame producten als een zonneboiler, zonnepanelen, pelletkachel of een warmtepomp kan je gebruik maken van de ISDE-subsidie.

Subsidie via energieloket Westerwolde
Het is onderhand wel helder: je kunt fors besparen door het isoleren van je woning. Maar let op, wanneer jij het energieverbruik wilt beperken zullen er wel eigen financiële middelen moeten zijn. Als je nu te weinig geld hebt dan kan de overheid of gemeente jou helpen met de Energiebespaarlening: een groene lening zonder hoge lasten opgezet voor energiebesparende maatregelen in Vriescheloo. Ook interessant is de Groene lening, Duurzaamheidslening, Nationaal Energiebespaarfonds, GreenLoans.


Uw woning verduurzamen?

Bescherm uw huis tegen kou of warmte!


In 5 stappen een isolatieplan maken

Wil jij ook besparen? Met tips van onze adviseurs bouw jij het isolatieplan Vriescheloo wat in lijn is met jouw ideaalplaatje.

Leestijd 5 minuten

Jouw woning isoleren en energie besparen

 1. Huidige staat van de woning

  Maak een inschatting van de huidige r-waarden. Uitgangspunt is de opleverdatum en maak een rondje om te kijken welke werkzaamheden zijn uitgevoerd. D.m.v. een warmtescan ziet u op welke plekken warmte vrijkomt. Onder andere het ontbreken van dubbel glas, ouderwetse muren of verouderd dakbedekkingsmateriaal. Bezoek een isolatiedeskundige in Vriescheloo voor advies op maat.

 2. Wat is jou budget?

  Wat zijn financiële eisen? Het dak renoveren is bijvoorbeeld veel duurder dan de vloer. Bedenk wel: het rendement van woningisolatie is vele malen aantrekkelijker dan de huidige spaarrente. Je hebt het dus snel terugverdiend.

 3. Vergelijken van prijzen

  Ben je er achter gekomen waar je de eerste stappen gaat zetten? Neem contact op met meerdere betrouwbare isolatiebedrijven in Vriescheloo. Vraag prijzen op bij minimaal 2 leveranciers. De tarieven zijn dan marktconform.

 4. Isoleren van spouw, dak, vloer en ramen.

  Standaard begint men met de vloer, dak, spouwmuur en triple glas. Deze onderdelen leiden tot een comfortabel wooncomfort en verlagen het energiegebruik. Wat je als eerste aanpakt kan je pas goed bepalen als je een budget gereserveerd hebt.

 5. Ventileren

  In het geval van goede isolatie loop je het risico op een ongezond binnenklimaat. Ga aan de slag met slimme ventilatie. Dit kost natuurlijk een beetje energie, maar het is absoluut noodzakelijk voor de gezondheid. Dit kan met mechanische ventilatie, en natuurlijk ventilatierooster. Bekijk hier ook de meer duurzame oplossingen zoals balansventilatie, een WTW-systeem of een ventilatiewarmtepomp.

Een reactie plaatsen