Isolatie Blijham

ISOLATIE VERGELIJKEN

Zoek je een bedrijf voor huis isoleren in Blijham? Goed toegepaste isolatie leidt tot veel minder energieverbruik. Is er nog nauwelijks isolatie aanwezig in jouw huis? Middels relatief eenvoudige maatregelen zoals bijvoorbeeld buitenmuren isoleren of warmtereflecterende folie heb je een veel lagere energierekening. Ook voor nieuwere woningen zijn er isolerende maatregelen die je snel terugverdient. Hierna tref je belangrijke informatie over isolatie Blijham. Bijvoorbeeld vraagstukken over deuren isoleren en K-waarde. Waar liggen voor mijn woning de kansen? Vul je gegevens in en we voorzien je graag van een heldere offerte. isolatiebedrijf-blijham-9697

 • Bespaar tot €500 per jaar
 • Minder tocht in huis
 • Beperkte CO-2 uitstoot
 • Geluidswerende werking
 • Woning wordt aantrekkelijker

ProvincieGroningen
GemeenteWesterwolde
Postcode9697
Netnummer0597 (+31597)
Gasverbruik M31840 M3
Stroomverbruik kWh3110 kWh
Gemiddelde energierekening€191,00

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel isoleren u gaat kosten?


Soorten isolatie: info voor het kiezen

Bezit je een slecht geïsoleerd huis? In dit scenario verdwijnt de warmte lucht in de woning naar buiten via muren, het dak of de vloer. Het is belangrijk hier serieus naar te kijken. Simpele aanpassingen hebben veel effect. Nieuwe woningen met een hoger energielabel zijn standaard voldoende geïsoleerd. Bij een oude woning (tot 1985) valt er nog veel winst te behalen. Later isoleren leidt tot lagere energielasten, is een groene investering, en heeft een uitstekend rendement. Hierna achterhaal je de meest toegepaste acties om je woning in Blijham te isoleren.

Spouwmuurisolatie
Beschrijving van een spouw: de ruimte van zo’n 4 tot 6 centimeter tussen een binnenmuur en een buitenmuur. Dit gedeelte kan je laten opvullen met isolatiemateriaal. Een huis verliest niet onnodig warmte en biedt daardoor een comfortabel leefklimaat. Spouwmuur isoleren in Blijham kan erg voordelig (om en nabij de € 740 voor een tussenwoning) en het bespaart flink geld, tot wel €270 op jaarbasis (prijspeil mei 2024).

Vloerisolatie
Je vloer isoleren geeft de kou geen kans en veel minder stookkosten. De onkosten fluctueren rond de €1925 en je profiteert van een besparing tot wel €260, ieder jaar weer. De meest geschikte manier is door gebruik te maken van de kruipruimte. Dit is echter alleen mogelijk als de kruipruimte voldoende hoog is (35 cm). Er wordt gewerkt met isolatiematerialen als isolatiechape, chips, isolatiematrassen, PUR schuim. Het is minder effectief te kiezen voor bodemisolatie.

Dakisolatie
Een dak zonder isolatie is een enorme energieverspiller. Het merendeel van de daken in Nederland zijn onvoldoende geïsoleerd. Het is aan te raden hier iets aan te doen. Je dak laten behandelen door een aannemer voor isolatie in Blijham kost +/- €5200. Kun jij ook veel zelf doen? Dan is het een stuk voordeliger €1110. Het rendement is al snel €870 elk jaar opnieuw.

Gevelisolatie
Men kan kiezen voor de binnenkant of buitenkant van de gevel isoleren. Een huis houdt de warmte binnenboord. Het is een extra schil om uw woning. Dit is wel duurder i.v.m. spouwmuurisolatie. Redenen hiervoor te kiezen zijn dat je meer materiaal kwijt kunt en dat je woning wordt voorzien van een nieuwe gevel. De eenmalige investering bedraagt €12500. Je profiteert van ong. €820 per jaar. Mag je de buitenkant niet veranderen? Een alternatieve optie is gebruik maken van speciale voorzetwanden.

Hoe kan ik nog meer geld besparen?

Daarnaast bestaan er nog een aantal rendabele werkzaamheden. Hierna behandelen we de interessantste uitvoeringen.

 • Garage isoleren: Een warme en droge opslagplek
 • Isolatie van schuur: Je spullen veilig en warm opslaan
 • Zolder isoleren: Bespaart honderden euro’s per jaar
 • Dakkapel-isoleren: Direct besparen op stookkosten
 • Kruipruimte isolatie: Weert ongedierte

Wat zijn de gemiddelde kosten van isoleren in Blijham (mei 2024)?

Ben jij op zoek naar een opllossing voor bezuinigen op de energiekosten en ook een milieuvriendelijke gemeenschap? Woning Blijham isoleren is dan misschien wel iets voor jou. Bij zowel oudere als nieuwere woningen zijn verbluffende resultaten te behalen. Isoleren van een huis tussen 1975 en 1991 betekent wel een aardgas besparing van 2425 m3. De bezuiniging kan oplopen tot €1475 per jaar. Op deze website kijken we naar de uiteindelijke kosten als je dit uitbesteed aan een isolatiebedrijf in Blijham. Ben je een handige doe-het-zelver? Dan zijn de prijzen veel voordeliger.

Terugverdientijd berekenen
Jouw woning beschermen tegen warmte of kou wordt steeds goedkoper wat resulteert in een zeer korte terugverdienperiode. Heb je zelf wat geld over? Dan kun je het zeker overwegen. Het rendement is vergelijkbaar met een spaarrekening met een mooie rente van 4 procent. Dak-isolatie kan terugverdiend worden in zeven jaar en bij de spouwmuur rekenen we vaak met 4,5 jaar. Hieronder een rekenvoorbeeld van de verwachte terugverdientijd. Per oplossing zie je welk bedrag je kunt besparen en de geschatte onkosten (cursief).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor isoleren aanvragen?


Soort isolatieTussenwoningHoekwoningVrijstaand
Dakisolatie€485
(€3700)
€705
(€5050)
€1020
(€9050)
Vloerisolatie€125
(€1400)
€205
(€2550)
€360
(€3250)
Spouwmuur€300
(€1475)
€590
(€2425)
€885
(€3125)
HR++ glas€250
(€2000)
€315
(€3400)
€415
(€5225)
isolatie blijham 9697

Gangbare Isolatiemerken:

 • Soprema
 • Bauder
 • Knauf Insulation
 • Isover
 • Petralana

Veel gestelde vragen aan de isolatiespecialist in Blijham?

Waarom mijn woning in Blijham isoleren?

Een degelijke woningisolatie betekent lagere energiekosten bij een maatschappij zoals Energiedirect of Nuon, waar ook het klimaat van profiteert. Je verbruikt veel minder aardgas en je CO2 vervuiling is minder. Dat houdt vervolgens in: een comfortabel wooncomfort en een hogere woningwaarde. Kijk jij ook naar opties voor voordelig isoleren? Vergelijk dan altijd verschillende offertes.

Wat zijn de opties voor HR++ glas?

HR++ glas & triple glas isoleert wel twee keer zo goed dan het dubbel glas (of enkel glas). De warmte blijft binnen waardoor je profiteert van een lagere energierekening. Overigens zal het comfort hoger worden: geen tocht en kou bij de ramen en geen condens aan de binnenkant van de ruiten. Daarnaast werkt het ook als geluidswerend glas. De kosten van HR++ glas ramen liggen rond €3650, dat betekent een winst van 230 elk jaar opnieuw. Moeten je kozijnen worden vervangen? Kies dan meteen voor een speciaal type isolerende kozijnen met triple (driedubbel) glas.

Op welke manier moet ik isoleren?

Bekijk eerst wat de huidige ‘isolatie stand van zaken’ is, en welk materiaal hiervoor is gebruikt. Probeer de warmtescan. Daardoor analyseer je waar de meeste warmte ontsnapt en wat de quick win zijn. Welk onderdeel u als eerste aanpakt is niet heel belangrijk. De ene optie is duurder i.v.m. ander opties. Probeer in ieder geval te kijken naar triple glas, het dak, de vloer en spouwmuur.

Is het mogelijk om zelf mijn woning te isoleren?

Wil jij ook jouw woning beschermen tegen warmte of kou , maar heb je onvoldoende budget? Ingrijpende werkzaamheden als isoleren van vloer, gevel of dak moet je laten uitvoeren door vakmannen. Maar je kunt klein beginnen. Ook als je zakken niet zo diep zijn zijn grote winsten te boeken. Vaak gaat het om naden en kieren dichtmaken, het plaatsen van tochtbanden of tochtstrips, kopen van radiatorfolie en een plafond behandelen met klimaatfolie.


Handige isolatiematerialen

Isolatiebedrijven gebruiken heel wisselende materialen. Hieronder lees je een beknopte omschrijving de diverse mogelijkheden. Vaak wel op voorraad bij de grote Nederlandse bouwmarkten als Formido, Karwei, Gamma, Hornbach, Multimate, Hubo. De top-merken zijn Isover, Rockwool of Kingspan.

 • Isolatieplaten: eenvoudig te plaatsen, ideaal voor vloer of dak
 • PUR: dicht vrijwel alle kiertjes en gaatjes
 • PIR: isoleert zeer goed (lambdawaarde van 0.022)
 • Tempex / EPS: een van de goedkoopste oplossingen
 • Glaswol: een voordelige oplossing
 • Steenwol: brandveiligheid is belangrijk
 • XPS: een gesloten celstructuur

Aanvragen van subsidie of energiebespaarlening gemeente Westerwolde

Door een subsidie wordt het investeren in je huis nog interessanter. Maar welke mogelijkheden heb ik? Een landelijke subsidie op isolatie is er niet meer. Wel zijn er diverse speciale maatregelen:

 • Zit je in een Vereniging van Eigenaren (VVE)? Dan is er nog wel een aantrekkelijke regeling.
 • Om en nabij 25 procent van de verkoopprijs mag je terugvragen.
 • Uitgangspunt is dat er twee of meer energiebesparende maatregelen worden uitgevoerd.
 • Daarnaast is het arbeidsloon ingedeeld in het BTW (9%) laag tarief. Hier kan iedereen van profiteren.
 • Geregeld is er in Blijham een lokaal subsidiepotje. Bezoek ook energiesubsidiewijzer.nl of www.westerwolde.nl voor de actuele mogelijkheden.
 • Voor milieuvriendelijke energiebronnen zoals een zonneboiler, zonnepanelen, een warmtepomp of pelletkachel is nog steeds de ISDE-subsidie van kracht.

Subsidie via energieloket Westerwolde
Het is onmiskenbaar: de stookkosten gaat flink omlaag met isoleren van vloer, dak of gevel. Echter, om te besparen op de energiekosten moet je dit vooraf kunnen financieren. Als je niet over de financiële middelen beschikt dan is er altijd de Energiebespaarlening: een interessante lening met een lage rente in het leven geroepen voor energiebesparende maatregelen in Blijham. Andere mogelijkheden zijn Nationaal Energiebespaarfonds, SVn Duurzaamheidslening, Groene lening, Duurzaamheidslening.


Uw woning verduurzamen?

Bescherm uw huis tegen kou of warmte!


Een isolatieplan maken

Direct aan de slag? Door middel van ons stappenplan ontwikkel je het isolatieplan Blijham wat past bij jouw type woning en wensen.

Leestijd 5 minuten

Jouw woning isoleren en energie besparen

 1. Hoe is de situatie nu?

  Hoe zit het met de r-waarden van uw huis? Kijk naar het bouwjaar en pols bij de oude bewoners wat er reeds is uitgevoerd. D.m.v. een warmtescan ziet u wat er aan warmte weglekt. Dit kan zijn geen HR++ glas, ouderwetse muren of een lekkend riool. Informeer bij de isolatiedeskundige in Blijham voor advies op maat.

 2. Bepaal het budget

  Wat mag het project kosten? Werkzaamheden uitvoeren aan het dak is veel duurder dan een spouw of vloer. Bedenk altijd: je profijt van de woningisolatie is vele malen aantrekkelijker dan geld wegzetten op een spaarrekening. De investering is dus snel terugverdiend.

 3. Installateurs vergelijken

  Is het helder de focus moet liggen? Vraag prijzen op bij regionale isolatiebedrijven in Blijham. Probeer altijd minimaal 2 offertes op te vragen. Dat kan zeker geld opleveren.

 4. Isoleren van dak, spouw, ramen en vloer.

  Waar je altijd aandacht aan moet besteden zijn triple glas, spouwmuur, dak en vloer. Deze vier onderdelen hebben als resultaat een aangenaam leefklimaat en verlagen het energiegebruik. Het werkschema heeft vooral te maken met het budget.

 5. Ventilatie

  In een grondig geïsoleerde woning loop je het risico op een ongezond binnenklimaat. Zorg dus voor een goede ventilatie. Dit kost natuurlijk een beetje energie, maar het is absoluut noodzakelijk voor een aangenaam klimaat in huis. Dit kan met mechanische ventilatie (MV), of ramen met ventilatiestrips. Tip: kies voor een energiezuinige oplossing zoals balansventilatie, een WTW-systeem of een ventilatiewarmtepomp.

Een reactie plaatsen