Isolatie Vlagtwedde

ISOLATIE VERGELIJKEN

Aan de slag met jouw huis isoleren in Vlagtwedde? Een grondige isolatie is een relatief eenvoudig manier om te besparen. Is er in jouw woning weinig aan isolatie gedaan? Middels een aantal stappen zoals bijvoorbeeld isolatie van buitenmuren of isolerende kozijnen heb je een veel lagere energierekening. Ook als je in een huis van 1999 of nieuwer woont zijn er veel mogelijkheden die zeker de moeite waard zijn. Op isolatierevolutie.nl check je waardevolle informatie over isolatie Vlagtwedde. We gaan aan de slag met thema’s als plat dak isoleren en glaswol isolatie. Direct aan de slag? Vul je gegevens in en we voorzien je graag van een heldere offerte. isolatiebedrijf-vlagtwedde-9541

 • Flinke besparing
 • Een gezonde leefomgeving
 • Zet het milieu op 1
 • Profiteer van lage BTW-tarief (9%)
 • Minder gebonden aan de toenemende gasprijs

ProvincieGroningen
GemeenteWesterwolde
Postcode9541
Netnummer0599 (+31599)
Gasverbruik M31840 M3
Stroomverbruik kWh3110 kWh
Gemiddelde energierekening€191,00

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel isoleren u gaat kosten?


Soorten isolatie en hun eigenschappen

Kan de isolatie van jouw huis ook beter? Jammer, want zo verliest je huis veel warmte naar buiten via muren, het dak of de vloer. Daar moet dan echt wat aan gedaan worden. Zorg dat de warmte binnen blijft. Nieuwbouwwoningen met een gunstig energielabel (A of B) zijn in de regel grondig geïsoleerd. Bij een oud huis (tot ongeveer 1990) is dat veel minder het geval. Alsnog isoleren leidt tot lagere energielasten, draagt bij aan een beter klimaat, en kent een relatief korte terugverdienperiode. In het volgende stukje bekijk jij de populairste acties om jouw woning in Vlagtwedde te isoleren.

Spouwmuurisolatie
Met de spouw bedoelen we de open ruimte tussen de twee delen van “een gespleten muur”. Dit kan je laten opvullen met isolatiemateriaal. De woonruimte houdt warmte in de zomer buiten en in de winter binnen met als gevolg een prettig wooncomfort. Spouwmuur isoleren in Vlagtwedde is interessant (al vanaf +/- € 840 voor rijtjeshuizen) en het bespaart je al gauw €210 op jaarbasis (tarieven mei 2024).

Vloerisolatie
De woningvloer isoleren zorgt voor minder afkoeling in de vloer en dat levert een enorme energiebesparing op. De onkosten zijn ongeveer €1700 en het bespaart flink geld, tot wel €225 p/jaar. De gemakkelijkste manier is middels de kruipruimte techniek. Let op: dit kan alleen als je kruipruimte als ingang gebruikt kan worden. Isolatiematerialen die worden gebruikt zijn vloerisolatieplaten, PUR schuim, isolatiematrassen, chips. Het is veel efficiënter dan bodemisolatie.

Dakisolatie
Een niet-geïsoleerd dak zorgt voor een flinke stookkosten. Veel van de Nederlandse daken zijn slecht tot matig geïsoleerd. Het is interessant om er mee aan de slag te gaan. Het dak verbeteren door een aannemer voor isolatie in Vlagtwedde kost doorgaans €5450. Klus je zelf graag thuis? Dan is het een stuk voordeliger €1230. Je bespaart elk jaar op de energiekosten, tot wel €870 per jaar.

Gevelisolatie
Zowel aan de binnenkant als buitenkant is een gevel isolatie mogelijk. Een huis verliest veel minder warmte. Er zit eigenlijk een dikke jas omheen. Spouwmuurisolatie is financieel interessanter. Redenen hiervoor te kiezen zijn dat er heel dik materiaal geplaatst kan worden en dat je weer nieuwe muren hebt. De kosten liggen op zo’n €11300. Het voordeel is pakweg €960 p/jaar. Wil de gemeente niet meewerken? Een alternatieve optie is om te kiezen voor voorzetwanden die aan de binnenkant worden geïntegreerd.

Welke mogelijkheden zijn er verder?

0zijn er meerdere mogelijke opties. In onderstaande tekst bespreken we de interessantste uitvoeringen.

 • Garage-isoleren: Altijd een warme garage
 • Schuur-isoleren: Verander je schuur in een aangenaam klushok
 • Isolatie van zolder: Hoge besparing voor massieve- en houten zoldervloeren
 • Dakkapel isolatie: Geen verlies van warmte meer
 • Isolatie kruipruimte: Minder muffe lucht in huis

Wat zijn de gemiddelde kosten van isoleren in Vlagtwedde (mei 2024)?

Wil je streven naar een lagere energierekening en natuurlijk een duurzame samenleving? Woning Vlagtwedde isoleren is dan een uitstekende oplossing. Voor vrijwel elk type woning kan er veel bereikt worden. Isoleren van een huis tussen 1975 en 1991 betekent wel een aardgas besparing van 2575 m3. De bezuiniging kan oplopen tot €875 per 12 maanden. Hieronder calculeren we de hoogte van de investering wanneer je kiest voor een isolatiebedrijf in Vlagtwedde. Wil je zelf werkzaamheden uitvoeren? Dan zijn de totale kosten erg interessant.

Terugverdientijd berekenen
Je woning beschermen tegen kou of warmte is nu een stuk betaalbaarder dan 10 jaar geleden waardoor je de investering ook snel weer terugverdiend hebt. Heb je zelf wat geld over? Dan is het erg interessant. Het huidige rendement is te vergelijken met een spaarrekening met een mooie rente van 5 procent. Een dak isoleren kent een terugverdientijd van plus minus 7,5 jaar en bij een spouwmuur is dat 5 jaar. Onderstaand vind je een paar voorbeelden van de terugverdientijd. Per type tref je de besparing in euro en de hoogte van de investering (cursief).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor isoleren aanvragen?


Soort isolatieTussenwoningHoekwoningVrijstaand
Dakisolatie€435
(€3600)
€605
(€6050)
€1100
(€8550)
Vloerisolatie€150
(€1350)
€175
(€2300)
€390
(€3600)
Spouwmuur€385
(€1300)
€740
(€2450)
€950
(€3350)
HR++ glas€205
(€2875)
€310
(€3125)
€410
(€4625)
isolatie vlagtwedde 9541

Bekende Isolatiemerken:

 • Illbruck
 • Siniat
 • Fermacell
 • Meuwissen
 • Unilin

Wat jij moet weten van een isolatiespecialist in Vlagtwedde?

Waarom mijn woning in Vlagtwedde isoleren?

Een degelijke woningisolatie mondt uit in een lagere gas- en stroomrekening bij een energieleverancier zoals Delta en Nuon, en is ook een heel duurzame keuze. Je hebt veel minder aardgas nodig om te verwarmen en het leidt tot een beperkte CO2 uitstoot. Het resulteert bovendien in een comfortabele leefomgeving en de woning neemt in waarde toe. Vind jij het ook tijd voor voordelig isoleren? Zorg dan altijd dat je meerdere offertes vergelijkt.

Wat is het pluspunt van HR++ glas?

HR++ glas of triple glas isoleert veel beter dan standaard (enkel) of dubbel glas. Het voorkomt dat de warmte in huis verloren gaat waardoor je profiteert van een lagere energierekening. Daarnaast neem het leefcomfort toe: geen koude tocht in de buurt van de ramen en minder last van condensvorming. Tevens heeft het een geluidswerende functie. De kosten van HR++ glas ramen liggen rond €3800 en besparen tot €275, ieder jaar weer. Kozijnen vervangen? Ga dan direct voor speciale isolerende kozijnen met geïntegreerd triple – driedubbel – glas.

Is er zoveel te kiezen bij isoleren?

Achterhaal eerst wat er geïsoleerd is, en hoe dat precies is aangebracht. Kies voor een warmtescan. Vandaar wordt het duidelijk op welke plekken warmte vrijkomt en wat prioriteit heeft. Er is geen vast protocol wat u kunt volgen. Sommige werkzaamheden zijn aantrekkelijker dan de andere. Waar altijd de nadruk op moet liggen zijn de spouw, het dak, triple glas (HR++) en de vloer.

Hoe kan ik zelf mijn woning isoleren?

Wil jij ook je woning beschermen tegen kou of warmte , maar moet je op de kosten letten? Uitgebreide werkzaamheden als dak-, vloer of gevelisolatie kunnen beter uitgevoerd worden door profs. Maar je kunt zelf meer dan je denkt. Met kleine budgetten zijn grote winsten te boeken. Grote winst valt te behalen met dichten van naden en kieren, tochtbanden of tochtstrips plaatsen, radiatorfolie toevoegen en klimaatfolie op een plafond monteren.


Populaire isolatiematerialen

Isolatiebedrijven hebben toepassingen voor allerlei materialen. Onderstaand ontdek je een beknopte omschrijving de opties / soorten en toepassingen. Doorgaans beschikbaar bij bekende bouwmarkten als Hubo, Hornbach, Formido, Gamma, Multimate, Praxis. Erkende merken zijn Kingspan, Rockwool of Isover.

 • Isolatieplaten: ideaal voor muren en daken
 • PUR: lage lambda-waarde / warmtedoorgangscoëfficiënt
 • PIR: vrij van stof, en jeukt niet
 • Tempex / EPS: is een brandveilige keuze
 • Glaswol: een voordelige oplossing
 • Steenwol: brandveiligheid is belangrijk
 • XPS: sterke isolatiewaarde

Informatie over subsidie en energiebespaarlening gemeente Westerwolde

Dankzij een subsidie worden investeringen in de woning zeker lucratiever. Heb ik recht op subsidie? De landelijke subsidiepot is niet meer van kracht. Maar er zijn nog wel een aantal opties:

 • Is er sprake van een Vereniging van Eigenaren (VVE)? Dan kan je wel een beroep doen op subsidie.
 • Zo’n 15% van de onkosten mag je terug verwachten.
 • Uitgangspunt is dat jullie 2 of meer energiebesparende maatregelen tegelijk nemen.
 • Evengoed is het arbeidsloon ingedeeld in het verlaagde BTW-tarief (9%). Dit geldt voor alle particulieren.
 • Geregeld is er in Vlagtwedde een groene lening of extra potje. Bezoek ook energiesubsidiewijzer.nl of www.westerwolde.nl voor meer informatie.
 • Voor milieuvriendelijke energiebronnen zoals een warmtepomp, zonnepanelen, een pelletkachel of zonneboiler kan je een flink deel weer terugkrijgen met de ISDE-subsidie.

Subsidie via energieloket Westerwolde
Het is onomstotelijk: je kunt de stookkosten flink reduceren met vloer-, gevel of dakisolatie. Maar onderschat niet, als de energierekening naar beneden moet, is wel eerst een forse investering noodzakelijk. Als de investering nu te groot is zijn er verschillende leningen zoals de Energiebespaarlening: een speciaal soort lening met een schappelijke rente relevant voor energiebesparende maatregelen in Vlagtwedde. Ook interessant is de Groene lening, GreenLoans, Duurzaamheidslening, SVn Duurzaamheidslening.


Uw woning verduurzamen?

Bescherm uw huis tegen kou of warmte!


Het maken van een isolatieplan

Ga jij ook van start? Op basis van de adviezen van onze specialisten schrijf jij het persoonlijke isolatieplan Vlagtwedde wat strookt met jouw ideaalplaatje.

Leestijd 5 minuten

Jouw woning isoleren en energie besparen

 1. Warmtescan

  Kijk kritisch naar de huidige r-waarden. Kijk naar het bouwjaar en raadpleeg bij eerdere bewoners wat er op dit moment al gedaan is. Met een warmtescan analyseert u waar de meeste warmte ontsnapt. Voorbeelden zijn dubbel glas, gammele muren of verouderd dakbedekkingsmateriaal. Ga naar de isolatiedeskundige in Vlagtwedde voor persoonlijk advies.

 2. Hoeveel mag het kosten?

  Naar welke tarieven kijk je? Een oplossing voor je dak vergt meer geld dan de vloer. Vergeet niet: de besparing die je realiseert met woningisolatie is veel lucratiever dan een reguliere spaarrekening. De kosten heb je binnen een paar jaar weer terugverdiend.

 3. Leveranciers benaderen

  Ben je er achter gekomen waar de meeste prioriteit heeft? Vraag een offerte op bij een aantal goede isolatiebedrijven in Vlagtwedde. Vergelijk zeker verschillende offertes. Dan weet jij wat een goede prijs is.

 4. Isoleren van spouw, ramen, vloer en dak.

  De standaard werkzaamheden zijn triple glas, dak, vloer en spouwmuur. Deze vier onderdelen hebben als resultaat een gezond leefklimaat en structureel lagere energielasten. De volgorde van maatregelen bepaal jij aan de hand van je beschikbare financiën.

 5. Ventileren

  In een degelijk geïsoleerde woning loop je het risico op een ongezond binnenklimaat. Ga aan de slag met voldoende ventilatie. Dit kost natuurlijk een beetje energie, maar het is zeker nodig voor een comfortabel wooncomfort. Dit is haalbaar met (MV) mechanische ventilatie, en ventilerende ramen. Er zijn verschillende duurzame oplossingen zoals ventilatie warmteterugwinning of een ventilatiewarmtepomp.

Een reactie plaatsen