Isolatie Oudeschans

ISOLATIE VERGELIJKEN

Meer weten over jouw huis isoleren in Oudeschans? Goede isolatie reduceert jouw energieverbruik enorm. Woon je in een huis gebouwd tussen 1974 en 1991? Middels een isolatiemaatregel als bijv. isolatie van binnenmuren en isolerende deuren worden je stookkosten een stuk lager. Ook als er al wel een basis isolatie is zijn er tal van opties die je snel terugverdient. Op deze website bekijk je diverse informatie over isolatie Oudeschans. Bijvoorbeeld topics als de schuur isoleren en EPS isolatie. Direct actie ondernemen? Voer jouw persoonlijke gegevens in en er volgt z.s.m. een offerte. isolatiebedrijf-oudeschans-9696

 • Maandelijkse lagere energiekosten
 • Een comfortabel wooncomfort
 • Minder vervuiling
 • Minder storende geluiden
 • Veel lokale specialisten

ProvincieGroningen
GemeenteWesterwolde
Postcode9696
Netnummer0597 (+31597)
Gasverbruik M31840 M3
Stroomverbruik kWh3110 kWh
Gemiddelde energierekening€191,00

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel isoleren u gaat kosten?


Soorten isolatie: welke zijn er?

Bezit je een slecht geïsoleerd huis? Zonde, want zo vervliegt de warmte van de woning door bijvoorbeeld muren of het dak naar buiten. Hier kun je gelukkig eenvoudig wat aan doen. Er is eenvoudig veel winst te behalen. Woningen van na 1995 met een geschikt energielabel van A of B zijn doorgaans uitstekend geïsoleerd. Bij bestaande bouw (gebouwd voor 1980) valt er nog veel winst te behalen. Het uitvoeren van isolatiewerkzaamheden zorgt voor lagere energiekosten, is goed voor het milieu, en is verrassend snel weer terugverdiend. Op deze pagina vind je de aantrekkelijkste manieren om jouw woning in Oudeschans te isoleren.

Spouwmuurisolatie
We omschrijven de spouw als de ruimte tussen een binnenmuur en een buitenmuur. Deze open ruimte kan gemakkelijk worden opgespoten met isolatie. Je woning houdt warmte in de zomer buiten en in de winter binnen en het biedt een prettig binnenklimaat. Spouwmuur isoleren in Oudeschans is interessant (al vanaf +/- € 750 voor een tussenwoning) en de potentiële besparing ligt op €220 (jaarlijkst, tarieven mei 2024).

Vloerisolatie
De vloer in huis isoleren zorgt voor warmere voeten, meer comfort en een significant lagere energierekening. De tarieven zijn gemiddeld €1675 en het resultaat is zo’n €265 op jaarbasis. De beste aanpak is door middel van de kruipruimte. Dit is mogelijk als je kruipruimte als ingang gebruikt kan worden. Er wordt gewerkt met isolatiematerialen als PUR schuim, vloerisolatieplaten, isolatiechape, isolatiematrassen. Dit heeft een voorkeur boven bodemisolatie.

Dakisolatie
Een dak zonder isolatie kan een flinke kostenpost zijn. De daken van de meeste huizen zijn matig geïsoleerd. Het is interessant om er mee aan de slag te gaan. Je dak onder handen laten nemen door een aannemer voor isolatie in Oudeschans kost plusminus €5150. Ben jij een klusser? Dan is het een stuk voordeliger €1120. Je energiekosten dalen flink, tot wel €710 p/jaar.

Gevelisolatie
De gevel isoleren kan aan de binnenkant of aan de buitenkant. Je huis houdt warmte beter vast. Het is een extra schil om uw woning. Spouwmuurisolatie is financieel interessanter. Waarom dit toch vaak wordt uitgevoerd heeft te maken met dat er heel dik materiaal geplaatst kan worden en dat je muren zijn weer zo goed als nieuw. De kosten worden geschat op zo’n €11200. Hiermee bespaar je zo’n €890 elk jaar opnieuw. Lukt het niet om een vergunning te krijgen? Je kunt dan kiezen voor gebruik maken van speciale voorzetwanden.

Aanvullende mogelijkheden

Verder zijn er verschillende alternatieve uitvoeringen. In het gedeelte hieronder benoemen we de meest aantrekkelijke uitvoeringen.

 • Isoleren garage: Een vorstvrije garage, ideaal in de winter
 • Schuur isolatie: Ook ’s winters een fijne schuur
 • Zolder isoleren: Hoge besparing voor massieve- en houten zoldervloeren
 • Isoleren van dakkapel: Voor de doe-het-zelver
 • Kruipruimte isoleren: Minder last van ongedierte

Wat zijn de kosten van isoleren in Oudeschans (mei 2024)?

Willen jullie ook lagere energielasten en een energiezuinige maatschappij? Woning Oudeschans isoleren kan hier direct aan bijdragen. Bij zowel oudere als nieuwere woningen zijn de effecten soms enorm. Isoleren van een huis tussen 1975 en 1991 kan het aardgas verbruik beperken met +/- 2150 m3. Dat komt neer op €850 per 12 maanden. Hierna vind je de totale prijs zodra dit overlaat aan een isolatiebedrijf in Oudeschans. Beschik jij zelf over voldoende kennis en ervaring? De kosten zijn dan een stuk lager.

Terugverdientijd berekenen
De woning beschermen tegen warmte of kou is laagdrempelig wat resulteert in een zeer korte terugverdienperiode. Heb je wat geld opzij gezet? Begin dan maar met afwegen. Het rendement kan je vergelijken met een rente van 4 procent op een spaarrekening. Het isoleren van een dak kan terugverdiend worden in 7 jaar en wanneer je spouwmuur aanpakt dan verdien je het terug in zo’n 4,5 jaar. Hieronder een bruikbaar rekenvoorbeeld om de terugverdientijd te analyseren. Per actie zie je de geschatte opbrengst en tonen we de geschatte kosten (cursief).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor isoleren aanvragen?


Soort isolatieTussenwoningHoekwoningVrijstaand
Dakisolatie€515
(€4200)
€885
(€7500)
€1010
(€8900)
Vloerisolatie€150
(€1400)
€290
(€1800)
€345
(€3550)
Spouwmuur€320
(€1300)
€600
(€2200)
€850
(€3050)
HR++ glas€200
(€2400)
€300
(€3875)
€395
(€5200)
isolatie oudeschans 9696

Veel gekozen Isolatiemerken:

 • Bauder
 • Knauf Insulation
 • Isover
 • Petralana
 • Ursa

Veel gestelde vragen aan de isolatiespecialist in Oudeschans?

Waarom mijn woning in Oudeschans isoleren?

Een degelijke woningisolatie biedt jou structureel lagere energiekosten bij een maatschappij als Essent of Pure Energie, en draagt bij aan een beter klimaat. Jouw aardgas gebruik gaat flink omlaag en je CO2 vervuiling is minder. Het gevolg daarvan is een comfortabel klimaat in huis en een flinke toename van de woningwaarde. Kijk jij ook naar opties voor voordelig isoleren? Ga dan direct offertes vergelijken.

Waarom is HR++ glas zo goed?

Triple glas of HR++ glas isoleert significant beter dan ouderwets enkel glas (of dubbel). De warmte kan niet ontsnappen wat resulteert in lagere stookkosten. Bovendien merk je een toename van comfort: geen tocht en kou bij de ramen en ook van condens zul je geen last meer hebben. Ook hoor je veel minder geluid van buiten. De tarieven van HR++ glas ramen zijn +/- €3550, waarbij u een besparing realiseert van €215 elk jaar opnieuw. Was je al van plan om kozijnen te vervangen? Dan adviseren wij innovatieve isolerende kozijnen inclusief driedubbel (triple) glas.

Op welke manier moet ik isoleren?

Breng eerst in kaart welke isolatie technieken er in de woning zijn gebruikt en welke materialen zijn gebruikt. Check de warmtescan. Vandaar wordt het duidelijk wat er aan warmte weglekt en wat dus zeker aangepakt moet worden. Er is geen vast protocol wat u kunt volgen. Sommige acties zijn aantrekkelijker dan de andere. De meeste winst valt te behalen rondom het dak, de vloer, de spouw en triple glas.

Wat zijn de mogelijkheden om zelf te isoleren?

Ook jouw woning beschermen tegen warmte of kou , maar heb je weinig financiële middelen? Grote klussen zoals isolatie van dak, gevel of vloer kunnen beter uitgevoerd worden door profs. Maar je kunt zelf ook de handen uit de mouwen steken. Ook met beperkte financiële middelen zijn grote winsten te boeken. Waar moet ik aan denken? Nou, bijvoorbeeld kieren en naden dichten, tochtstrips aanbrengen, integreren van radiatorfolie en toepassen van klimaatfolie of plafonds.


Meest toegepaste isolatiematerialen

Isolatiebedrijven hebben toepassingen voor een heleboel materialen. Hierna lees je een handig overzicht van de diverse mogelijkheden. Je kunt het ook zelf kopen bij populaire bouwmarkten als Praxis, Karwei, Multimate, Formido, Hubo, Gamma. De top-merken zijn Rockwool, Kingspan of Isover.

 • Isolatieplaten: eenvoudig te plaatsen, ideaal voor vloer of dak
 • PUR: lage lambda-waarde / warmtedoorgangscoëfficiënt
 • PIR: een vochtongevoelig materiaal
 • Tempex / EPS: ook bekend als tempex of piepschuim
 • Glaswol: prima materiaal, geen last van storende geluiden
 • Steenwol: goede akoestische kenmerken
 • XPS: ruim toepassingsgebied en hoge r-waarde

Details over subsidie en energiebespaarlening gemeente Westerwolde

Dankzij een subsidie wordt een huis isoleren uitnodigender. Kan ik een deel van de kosten terugvragen? De landelijke subsidieregeling is er niet meer sinds 2017. Wel zijn er diverse speciale maatregelen:

 • Ben je lid van een VvE, een vereniging van eigenaren? Dan kan je nog een mooi bedrag terugkrijgen.
 • Pakweg 25% van de offerte kan je terugvragen.
 • De conditie is dat er meerdere energiebesparende maatregelen worden afgenomen.
 • Verder rekenen ze voor arbeidsloon een verlaagde BTW-tarief (9%). Hier profiteert iedereen van.
 • Geregeld is er in Oudeschans een subsidie of duurzaamheidslening. Bezoek eens energiesubsidiewijzer.nl of www.westerwolde.nl voor de voorwaarden.
 • Bij het installeren van duurzame producten als een zonneboiler, zonnepanelen, een warmtepomp of pelletkachel kan je een flink deel weer terugkrijgen met de ISDE-subsidie.

Subsidie via energieloket Westerwolde
Het is evident: je kunt flink bezuinigen door je huis te isoleren. Vergeet niet, wanneer je kosten wilt besparen zullen er wel eigen financiële middelen moeten zijn. Als je niet over de financiële middelen beschikt zijn er verschillende leningen zoals de Energiebespaarlening: een unieke lening met een schappelijke rente bedoeld voor energiebesparende maatregelen in Oudeschans. Alternatieve regelingen zijn Duurzaamheidslening, SVn Duurzaamheidslening, Nationaal Energiebespaarfonds, Groene lening.


Uw woning verduurzamen?

Bescherm uw huis tegen kou of warmte!


Aan de slag met een isolatieplan

Wil jij ook besparen? Met behulp van het advies hieronder kom je met een isolatieplan Oudeschans wat in lijn is met jouw ideaalplaatje.

Leestijd 5 minuten

Jouw woning isoleren en energie besparen

 1. Hoe is de situatie nu?

  Kijk kritisch naar de huidige r-waarden. Kijk naar het bouwjaar en pols bij de oude bewoners welke maatregelen getroffen zijn. Middels een warmtescan zie je op welke plekken warmte vrijkomt. Onder andere het ontbreken van dubbel glas, afgeleefde muren of een verouderd dak. Je kunt altijd terecht bij een isolatiedeskundige in Oudeschans voor persoonlijk advies.

 2. Bepaal het budget

  Hoe zit het met de kosten? Maatregelen treffen rondom het dak is in vergelijking met de vloer veel duurder. Goed nieuws: de winst van een woningisolatie is vele malen aantrekkelijker dan de spaarrekening. De investering kan na een aantal jaren vaak al uit.

 3. Specialisten vergelijken

  Ben je er achter waar de meeste besparing ligt? Vraag prijzen op bij professionele isolatiebedrijven in Oudeschans. Vergelijk zeker verschillende offertes. Zo heb je altijd een goede prijs.

 4. Isoleren van vloer, spouw, ramen en dak.

  Standaard begint men met HR++ glas, vloer, dak en spouwmuur. Deze stappen bieden sowieso een prettig leefklimaat en bespaart veel energie. Waar jij mee start kan je pas goed bepalen als je een budget gereserveerd hebt.

 5. Slim ventileren

  In een degelijk geïsoleerde woning kan een ongezonde luchtkwaliteit ontstaan. Ga aan de slag met een ventilatieplanVentileren kost vanzelfsprekend wel energie, maar dit is bepalend voor een gezond leefklimaat. Dit kan met mechanische ventilatie (MV), maar ook met roosters in ramen. Tegenwoordig wordt er ook steeds meer gebruik gemaakt van een WTW, ventilatiewarmtepomp of balansventilatie.

Een reactie plaatsen