Isolatie Wedde

ISOLATIE VERGELIJKEN

Aan de slag met jouw huis isoleren in Wedde? Een solide isolatie kan flink besparen op de energiekosten. Woon je in een huis gebouwd tussen 1974 en 1991? Door middel van enkele acties zoals bijvoorbeeld de garage isoleren of naden en kieren dichten heb je direct lagere maandlasten door een lagere nota. Ook bij meer moderne huizen zijn er allerlei kansen die ontzettend rendabel zijn. Op deze pagina bekijk je belangrijke informatie over isolatie Wedde. Je kunt denken aan vraagstukken over schuin dak isoleren en vocht in huis of vochtproblemen. Waar liggen voor mijn woning de kansen? Voer jouw persoonlijke gegevens in voor een persoonlijk plan van aanpak inclusief kosten. isolatiebedrijf-wedde-9698

 • Lagere energierekening
 • Een comfortabel leefklimaat
 • Kies voor duurzame warmte
 • Profiteer van de energiebespaarlening
 • Toekomstbestendig

ProvincieGroningen
GemeenteWesterwolde
Postcode9698
Netnummer0597 (+31597)
Gasverbruik M31840 M3
Stroomverbruik kWh3110 kWh
Gemiddelde energierekening€191,00

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel isoleren u gaat kosten?


Soorten isolatie: info voor het kiezen

Is je woning niet goed geïsoleerd? Op dat moment vervliegt de warmte van de woning door kieren, ramen of muren naar buiten. Dat is zonde van het geld (energieverbruik)! Besteed hier dus aandacht aan. Nieuwe woningen met een goed energielabel zijn gedegen geïsoleerd. Bij bestaande woningen (van 1980 of nog ouder) is dit een stuk minder op orde. Starten met isolatie bespaart veel energiekosten, beperkt de uitstoot van CO2, en heeft een uitstekend rendement. Hierna check jij de aantrekkelijkste toepassingen om jouw woning in Wedde te isoleren.

Spouwmuurisolatie
De spouw is de ruimte tussen een binnenmuur en een buitenmuur. Deze open ruimte wordt opgevuld met speciaal isolatiemateriaal. Je huis gaat zuiniger om met de warmte in huis met als effect een aangenaam wooncomfort. Spouwmuur isoleren in Wedde kan erg voordelig (ongeveer € 890 voor een rijtjeshuis) en het bespaart je al gauw €255 op jaarbasis (tarieven mei 2024).

Vloerisolatie
De woningvloer isoleren geeft de kou geen kans en maakt dat je minder energie gebruikt. De tarieven liggen rond €1650 en de potentiële besparing ligt op €205 p/jaar. De meest toegepaste manier is middels de kruipruimte techniek. Dit kan als je kruipruimte minstens 35+ cm in hoogte is. Isolatiematerialen die worden gebruikt zijn PUR schuim, isolatiematrassen, chips, isolatiechape. Dit heeft een voorkeur boven bodemisolatie.

Dakisolatie
Een dak waarbij isolatie ontbreekt kan een flinke kostenpost zijn. Veel van de Nederlandse daken zijn slecht tot matig geïsoleerd. Het is interessant om er mee aan de slag te gaan. Je dak een extra laag geven door een aannemer voor isolatie in Wedde kost doorgaans €4800. Plannen dit zelf te doen? Hiervoor betaal je stukken minder, €990. Het rendement is al snel €880 p/jaar.

Gevelisolatie
Zowel aan de binnenkant als buitenkant is een gevel isolatie mogelijk. De woning gaat zuiniger om met de warmte in huis. Hierdoor betaal jij weer minder gas (en evt. stroom). In verhouding tot spouwmuurisolatie wel kostbaarder. Waarom dit toch vaak wordt uitgevoerd heeft te maken met dat het een betere isolerende werking heeften dat je weer nieuwe muren hebt. Houd rekening met totale kosten van zo’n €13300. Hiermee bespaar je om en nabij €950 elk jaar opnieuw. Mag je niets aan de buitenkant doen? Een andere mogelijkheid is voorzetwanden aan de binnenkant plaatsen.

Aanvullende mogelijkheden

Verder kennen we meerdere rendabele uitvoeringen. In het volgende overzicht beoordelen we de populairste alternatieven.

 • Isolatie garage: Je spullen veilig en warm opslaan
 • Isoleren van schuur: Verander koude schuur in een warme hobbykamer
 • Isolatie zolder: Geen tocht op de zolderkamer
 • Isolatie dakkapel: Heerlijk comfortabel slapen
 • Isoleren kruipruimte: Minder vocht en schimmel in huis

Wat zijn de geschatte kosten van isoleren in Wedde (mei 2024)?

Wil je streven naar lagere energielasten of wellicht een CO-2 reducerende toekomst? Woning Wedde isoleren is dan misschien wel iets voor jou. Voor woningen gebouwd voor 2000 is veel winst te boeken. Isolatie van een woning van voor 1974 bespaart aardgas tot maarliefst 2550 m3. In termen van euro’s komt dat neer op €1275 (jaarlijks). Op deze website tref je de verwachte kosten wanneer je de werkzaamheden laat doen door een isolatiebedrijf in Wedde. Ben je een handige doe-het-zelver? Dan zijn de totale kosten stukken beter.

Terugverdientijd berekenen
De woning beschermen tegen warmte of kou is een betaalbare manier om energiekosten te besparen en het rendement wordt steeds beter. Heb je zelf wat geld over? Dan is het erg interessant. Het rendement komt overeen met een spaarrekening met 6% rente. Een isolatie van het dak heeft men terugverdien in +/- 7,5 jaar. De spouwmuur kent een kortere tijd van vier jaar. Ter illustratie een rekenvoorbeeld voor de terugverdientijd voor verschillende situaties. Per soort tref je de besparing in euro met ook de geschatte kosten (cursief).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor isoleren aanvragen?


Soort isolatieRijwoningHoekwoningVrijstaand
Dakisolatie€515
(€3600)
€665
(€5800)
€1110
(€8500)
Vloerisolatie€125
(€1450)
€180
(€2200)
€355
(€3100)
Spouwmuur€395
(€1000)
€500
(€2475)
€855
(€3175)
HR++ glas€250
(€2575)
€340
(€4150)
€380
(€4700)
isolatie wedde 9698

Erkende Isolatiemerken:

 • Recticel
 • Soprema
 • Bauder
 • Knauf Insulation
 • Isover

Wat jij moet weten van een isolatiespecialist in Wedde?

Waarom mijn woning in Wedde isoleren?

Een grondige woningisolatie mondt uit in lagere stookkosten bij een maatschappij als Essent en Nuon, en is bovendien een groene investering. Je hebt veel minder aardgas nodig om te verwarmen en je stoot minder CO2 uit. Het leidt tevens tot een prettige leefomgeving en een beter energielabel waardoor de waarde van de woning stijgt. Vind jij het ook tijd voor voordelig isoleren? Vergelijk dan altijd verschillende offertes.

Waarom raden ze HR++ glas aan?

HR++ glas & triple glas isoleert wel twee keer zo goed dan gemiddeld dubbel glas (laat staan enkel). De warmte kan niet ontsnappen waardoor je meteen bespaart op de energiekosten. Evengoed biedt het meer comfort: minder tocht en kou rond het raam en zeg maar dag tegen al die condens. Tevens heeft het een geluidswerende functie. De kosten van HR++ glas ramen liggen rond €3500 en dat bespaart tot €240 per jaar. Was je al van plan om kozijnen te vervangen? Ga dan direct voor innovatieve isolerende kozijnen inclusief driedubbel (triple) glas.

Hoe maak ik de beslissing wat ik moet isoleren?

Analyseer allereerst wat er geïsoleerd is, en welke materialen zijn gebruikt. Check de warmtescan. Vandaar ontdekt u op welke plekken warmte vrijkomt en waar de focus op moet liggen. Er is geen vast protocol wat u kunt volgen. De ene maatregel is financieel aantrekkelijker in vergelijk met een andere. De meest rendabele onderdelen zijn triple glas, het dak, de vloer en spouwmuur.

Is het mogelijk om zelf mijn woning te isoleren?

Wil jij ook jouw huis beschermen tegen warmte of kou , maar kan je op dit moment geen grote investering doen? Omvangrijke maatregelen zoals isolatie van vloer, dak of gevel kan je vaak beter uitbesteden aan een expert. Veel mensen kunnen echter zelf ook verbouwen. Ook met een klein budget zijn eenvoudige aanpassingen te doen. Je kunt denken aan naden en kieren dichtkitten, tochtbanden of tochtstrips plaatsen, kopen van radiatorfolie en klimaatfolie op het plafond toepassen.


Veel gebruikte isolatiematerialen

Isolatiebedrijven werken met een heleboel materialen. Hieronder tref je een handig overzicht van het actuele aanbod. Je kunt het ook zelf kopen bij populaire bouwmarkten als Karwei, Gamma, Praxis, Hornbach, Hubo, Multimate. Erkende merken zijn Kingspan, Isover of Rockwool.

 • Isolatieplaten: een van de meest populaire gebruikte materialen
 • PUR: zeer nauwkeurig materiaal
 • PIR: eenvoudig aan te brengen
 • Tempex / EPS: materiaal laat zich niet makkelijk samendrukken
 • Glaswol: ook glaswol rol met spijkerflens
 • Steenwol: voordelig per m2
 • XPS: bestand tegen schimmels en micro-organismen

Aanvragen van subsidie of energiebespaarlening gemeente Westerwolde

Door opties voor subsidie wordt een huis isoleren verleidelijker. Heb ik recht op een tegemoetkoming? Een landelijke subsidie op isolatie is er niet meer sinds 2017. Toch is er nog veel mogelijk:

 • Is er sprake van een Vereniging van Eigenaren (VVE)? Dan kan je nog een mooi bedrag terugkrijgen.
 • Om en nabij 15 procent van de verkoopprijs mag je terugvorderen.
 • De voorwaarde is de de VVE binnen 12 maanden minimaal 2 energiebesparende maatregelen uitvoert.
 • Daarnaast wordt de benodigde arbeid verrekend tegen het BTW (9%) laag tarief. Hier kunnen alle woningeigenaren gebruik van maken.
 • Af en toe is er in Wedde een potje voor dergelijke werkzaamheden. Benader eens energiesubsidiewijzer.nl of www.westerwolde.nl voor de kleine lettertjes.
 • Voor milieubewuste investeringen als bijv. de pelletkachel, zonnepanelen, een warmtepomp of een zonneboiler kan je profiteren van de ISDE-subsidie.

Subsidie via energieloket Westerwolde
Het is onomstotelijk: je kunt enorm besparen dankzij vloer,- dak,- of gevelisolatie. Maar let op, dat is niet iets wat je zomaar even doet, daarvoor heb je wel wat geld nodig. Als de investering nu te groot is dan kan je aankloppen voor de Energiebespaarlening: een duurzame lening met een schappelijke rente bedoeld voor energiebesparende maatregelen in Wedde. Alternatieve regelingen zijn GreenLoans, SVn Duurzaamheidslening, Groene lening, Duurzaamheidslening.


Uw woning verduurzamen?

Bescherm uw huis tegen kou of warmte!


Een persoonlijk isolatieplan maken

Ga jij ook van start? D.m.v. het advies hieronder ontwikkel je het isolatieplan Wedde wat past bij jouw wensen en soort huis.

Leestijd 5 minuten

Jouw woning isoleren en energie besparen

 1. Hoe staat je woning er voor?

  Wat zijn de huidige r-waarden van uw woning? Hoeveel jaar geleden is het huis opgeleverd, en maak een rondje om te kijken wat er gebeurd is. Dankzij een warmtescan komt u erachter op welke plekken er veel warmte lekt. Denk bijvoorbeeld aan dubbel glas, verouderde muren of lekkages. Men is aan het juiste adres bij de isolatiedeskundige in Wedde voor deskundig advies.

 2. Hoeveel mag het kosten?

  Wat mag het project kosten? Het aanpakken van het dak is een stukje duurder dan de vloer. Het leuke is: de besparing op de stookkosten ligt een stuk hoger dan de huidige spaarrente. De terugverdientijd is dus zeer interessant.

 3. Informeer naar prijzen

  Heb je inzichtelijk waar de aandacht naar uit moet gaan? Dien verschillende aanvragen in bij erkende isolatiebedrijven in Wedde. Vergelijk altijd meerdere offertes. Dan betaal je nooit te veel.

 4. Isoleren van ramen, vloer, dak en spouw.

  Begin – indien nodig – met HR++ glas, vloer, dak en spouwmuur. Deze acties leiden tot een aangenaam binnenklimaat en zorgen voor een laag energietarief. De volgorde van isoleren is vooral afhankelijk van uw budget.

 5. Ventilatie

  In een grondig geïsoleerde woning loop je het risico op een ongezond binnenklimaat. Zorg dus voor een gedegen ventilatie. Hierdoor ga je wel iets meer stroom gebruiken, maar het is essentieel voor een aangename leefomgeving. Via toepassingen als mechanische ventilatie (MV), maar ook met roosters in ramen. Vraag eventueel naar een meer milieuvriendelijke oplossing zoals een vorm van balansventilatie of WTW/ventilatiewarmtepomp.

Een reactie plaatsen