Isolatie Veelerveen

ISOLATIE VERGELIJKEN

Ga je jouw huis isoleren in Veelerveen? Gedegen isolatie is een relatief eenvoudig manier om te besparen. Is er nog nauwelijks isolatie aanwezig in jouw huis? Via een paar maatregelen zoals bijvoorbeeld je dak isoleren of isolerende raamfolie heb je een veel lagere energierekening. Ook bij meer moderne huizen zijn er voldoende mogelijkheden die je snel terugverdient. Op ons isolatie portaal komen we met diverse informatie over isolatie Veelerveen. We gaan aan de slag met onderwerpen als isolatie van de buitengevel en lambda waarde. Direct actie ondernemen? Vul je gegevens in en ontvang een voorstel met kosten en verwachte opbrengsten. isolatiebedrijf-veelerveen-9566

 • De energienota gaat omlaag
 • Een prettig wooncomfort
 • Kies voor een beter milieu
 • Weinig geluid in de woning
 • Stijgende woningwaarde

ProvincieGroningen
GemeenteWesterwolde
Postcode9566
Netnummer0597 (+31597)
Gasverbruik M31840 M3
Stroomverbruik kWh3110 kWh
Gemiddelde energierekening€191,00

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel isoleren u gaat kosten?


Welke soorten van isolatie zijn het beste?

Heb je een matig geïsoleerde woning? Zonde, want zo verdwijnt een groot deel van de warmte onnodig via muren, vloer, dak en ramen naar buiten. Hier kun je gelukkig eenvoudig wat aan doen. Zorg dat de warmte binnen blijft. Woningen van na 1995 met een A of B energielabel zijn meestal kwalitatief geïsoleerd. Bij bestaande bouw (tot 1985) valt er nog veel winst te behalen. Het na-isoleren leidt tot lagere energielasten, is goed voor het milieu, en heb je vaak binnen een jaar terugverdiend. Hierna check je de meest populaire manieren om een woning in Veelerveen te isoleren.

Spouwmuurisolatie
De spouw is de ruimte van zo’n 4 tot 6 centimeter tussen een binnenmuur en een buitenmuur. Dit holle gedeelte kan je volledig of gedeeltelijk opvullen met isolatie. Je woning houdt warmte beter vast, en biedt daardoor een gezond wooncomfort. Spouwmuur isoleren in Veelerveen is financieel toegankelijk (al vanaf +/- € 780 voor een rijtjeshuis) en je bespaart op de energierekening, tot wel €265 per 12 maanden (prijzen mei 2024).

Vloerisolatie
Je vloer isoleren zorgt voor minder afkoeling in de vloer en veel minder stookkosten. De onkosten variëren rond €1750 en het bespaart flink geld, tot wel €185, ieder jaar weer. De makkelijkste vorm is middels de kruipruimte techniek. Voorwaarde is wel dat de kruipruimte minimaal 35 cm hoog is. Isolatiematerialen die worden gebruikt zijn EPS parels, chips, isolatiechape, vloerisolatieplaten. Deze vorm is interessanter dan bodemisolatie.

Dakisolatie
Een dak waarbij isolatie ontbreekt is ontzettend zonde. Veel daken van Hollandse woningen zijn alleen in de basis geïsoleerd. Het is de moeite waard om dit aan te pakken. Je dak laten behandelen door een aannemer voor isolatie in Veelerveen kost ongeveer €5900. Doe je het zelf? De materiaalkosten zijn dan +/- €1030. De besparing loopt op tot €880 op jaarbasis.

Gevelisolatie
Er is de optie voor binnenkant en/of buitenkant van de gevel isoleren. Het woonobject verliest niet onnodig warmte. Zo hoef je veel minder te stoken. De kosten zijn echter behoorlijk (t.o.v. spouwmuurisolatie). De pluspunten zijn dat je meer materiaal kwijt kunt en dat je huis weer geheel nieuwe muren heeft. Houd rekening met totale kosten van zo’n €11900. Het voordeel is plusminus €840, ieder jaar weer. Lukt het niet om een vergunning te krijgen? Een andere mogelijkheid is gebruik maken van speciale voorzetwanden.

Aanvullende mogelijkheden

Ook kennen we diverse alternatieve oplossingen. In het gedeelte hierna benoemen we de meest rendabele opties.

 • Garage isoleren: Je spullen veilig en warm opslaan
 • Schuur isolatie: Verander koude schuur in een warme hobbykamer
 • Isolatie van zolder: Geen last van opstijgend warmteverlies
 • Isoleren van dakkapel: Relatief goedkope methode
 • Isoleren kruipruimte: Minder kans op pissebedden of muggen in huis

Wat zijn de kosten van isoleren in Veelerveen (mei 2024)?

Streef jij naar bezuinigen op de energiekosten of bijdragen aan een bewuste gemeenschap? Woning Veelerveen isoleren is voor jou misschien wel de juiste investering. Bij de oudere woningen (deels ook nieuwe) is de impact groot. Isolatie van een woning van voor 1974 kan aardgas besparen tot gemiddeld 2025 m3. Dat is dus al gauw €1475 per jaar, ieder jaar opnieuw. Op ons isolatie portaal ontdek je de kosten (bij benadering) op het moment dat je dit laat doen door een isolatiebedrijf in Veelerveen. Heb je zelf verstand van verbouwen? De totaalprijs is dan een stuk lager.

Terugverdientijd berekenen
Jouw huis beschermen tegen kou of warmte is relatief goedkoop wat resulteert in een zeer korte terugverdienperiode. Heb je zelf wat geld over? Begin dan maar met afwegen. Het rendement wordt vaak vergeleken met een 4% spaarrekening. Het isoleren van je dak kent een terugverdientijd van plus minus negen jaar en bij de spouwmuur rekenen we vaak met 4 jaar. Onderstaand een handig rekenvoorbeeld om de terugverdientijd te achterhalen. Per soort tonen we de maximale besparing en vind je cursief de verwachte investering.


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor isoleren aanvragen?


Soort isolatieRijwoningHoekwoningVrijstaand
Dakisolatie€335
(€4200)
€875
(€4850)
€920
(€9600)
Vloerisolatie€150
(€1400)
€210
(€1550)
€395
(€2750)
Spouwmuur€390
(€775)
€520
(€2125)
€950
(€3175)
HR++ glas€245
(€2175)
€320
(€3175)
€445
(€5150)
isolatie veelerveen 9566

Interessante Isolatiemerken:

 • Eurofast
 • Simson
 • Delta
 • IKO enertherm
 • Kingspan

Relevante vragen voor de isolatiespecialist in Veelerveen?

Waarom mijn woning in Veelerveen isoleren?

Een solide woningisolatie betekent een lagere gas- en stroomrekening bij een maatschappij zoals Engie of Pure Energie, en draagt bij aan een beter klimaat. Je verbruikt veel minder aardgas en je reduceert de CO2 uitstoot. Het leidt tevens tot een aangenaam leefklimaat en een beter energielabel en dus hogere woningwaarde. Vind jij het ook tijd voor voordelig isoleren? Ga dan direct offertes vergelijken.

Waarom raden ze HR++ glas aan?

HR++ glas of triple glas isoleert wel twee keer zo goed dan het dubbel glas (of enkel glas). Het voorkomt dat de warmte in huis verloren gaat waardoor je meteen bespaart op de energiekosten. Mede zal het comfort hoger worden: geen tocht en kou bij de ramen en geen condens aan de binnenkant van de ruiten. Ook hoor je veel minder geluid van buiten. Uw ramen vervangen voor HR++ glas kost plusminus €3425 en besparen tot €320 per jaar. Moeten de kozijnen in jouw huis worden vervangen? Dan adviseren wij hoogstaande isolerende kozijnen met triple (driedubbel) glas.

Wat moet ik doen als ik wil isoleren?

Doe eerst onderzoek naar wat de huidige ‘isolatie stand van zaken’ is, en met welk materiaal dat is gedaan. Bekijk de warmtescan. Daardoor achterhaal je op welke plekken warmte vrijkomt en wat de snelle winsten zijn. Over het algemeen maakt het niet veel uit waar u start. De ene keuze is aantrekkelijker dan de andere. Probeer in ieder geval te kijken naar triple glas, het dak, de vloer en spouwmuur.

Is het mogelijk om zelf mijn woning te isoleren?

Wil je graag een woning beschermen tegen kou of warmte , maar heb je onvoldoende budget? Uitvoerige klussen zoals isolatie van vloer, gevel of dak zijn beter te doen door specialisten / bedrijven. Dat betekent niet dat je zelf niets kunt doen. Ook met beperkte financiële middelen kun je al veel winst behalen. Enkele voorbeelden zijn het aanpakken van naden en kieren, tochtstrips plaatsen, toevoegen van radiatorfolie en een plafond behandelen met klimaatfolie.


Handige isolatiematerialen

Isolatiebedrijven hebben toepassingen voor uiteenlopende materialen. Hierna lees je kort & bondige info over het actuele aanbod. Dit ligt vaak ook in het schap bij populaire bouwmarkten als Hornbach, Hubo, Multimate, Formido, Karwei, Praxis. De beste merken zijn Rockwool, Isover of Kingspan.

 • Isolatieplaten: gemakkelijk en snel aan te brengen
 • PUR: het is goed waterafstotend
 • PIR: gebruiksvriendelijk (lucht en makkelijk versnijden)
 • Tempex / EPS: licht en gemakkelijk te verwerken
 • Glaswol: ook op kale rol verkrijgbaar
 • Steenwol: goedkoop per m2
 • XPS: hoge toelaatbare druksterkte

Alles over subsidie en energiebespaarlening gemeente Westerwolde

Door (regionale) subsidies worden investeringen in de woning zeker verleidelijker. De vraag is natuurlijk; wat krijg jij? De landelijke subsidieregeling is al enige jaren uitgefaseerd. Toch zijn er nog verschillende mogelijkheden:

 • Voer je maatregelen namens een Vereniging van Eigenaren (VVE)? Dan kan je nog een mooi bedrag terugkrijgen.
 • Circa 25 procent van de tarieven kan je terugvragen.
 • Het is een must dat het ten minste 2 energiebesparende maatregelen betreft.
 • Evengoed valt het arbeidsloon onder het 9% BTW-tarief. Dit geldt voor alle Nederlanders.
 • Mogelijkerwijs vind jij in Veelerveen extra geld beschikbaar. Check ook energiesubsidiewijzer.nl of www.westerwolde.nl voor de status in mei 2024.
 • Voor milieuvriendelijke energiebronnen zoals de zonneboiler, zonnepanelen, een warmtepomp of een biomassaketel is er de ISDE-subsidie.

Subsidie via energieloket Westerwolde
Het is onderhand wel helder: de stookkosten gaat flink omlaag met isolatie van dak, gevel of vloer. Maar onderschat niet, als je wilt besparen op je energierekening moet je dit vooraf kunnen financieren. Als het nu gewoon te duur is kan je onder andere een beroep doen op de Energiebespaarlening: een aantrekkelijke lening met een gunstige rente relevant voor energiebesparende maatregelen in Veelerveen. Bekijk ook eens Groene lening, SVn Duurzaamheidslening, GreenLoans, Duurzaamheidslening.


Uw woning verduurzamen?

Bescherm uw huis tegen kou of warmte!


Aan de slag met een isolatieplan

Meteen werk van maken? Met het onderstaande stappenplan kom je met een isolatieplan Veelerveen wat dan voldoet aan jouw ideaalplaatje.

Leestijd 5 minuten

Jouw woning isoleren en energie besparen

 1. Check huidige situatie

  Welke r-waarde heb je op dit moment? Uitgangspunt is de opleverdatum en vraag vorige bewoners wat er gedaan is. Gebruikmakend van een warmtescan ontdek je waar eventuele luchtlekken zijn. Wat we tegenkomen is het ontbreken van dubbel glas, verrotte muren of een verouderd kozijn. Je kunt altijd terecht bij een isolatiedeskundige in Veelerveen voor een speciaal adviesgesprek.

 2. Wat wil je uitgeven?

  Wat is het budget? Jouw dak behandelen is prijstechnisch wel wat duurder dan een vloer of muur. Bedenk wel: de besparing die je realiseert met woningisolatie is een stuk aantrekkelijker dan het geld op een spaarrekening zetten. Je hebt jouw investering dus snel weer terug.

 3. Vergelijken van prijzen

  Weet je waar je gaat beginnen? Neem contact op met meerdere erkende isolatiebedrijven in Veelerveen. Vraag prijzen op bij minimaal 2 leveranciers. Dan weet jij wat een goede prijs is.

 4. Isoleren van dak, spouw, ramen en vloer.

  Begin – indien nodig – met de vloer, dak, spouwmuur en eventueel HR++ of triple glas. Deze vormen resulteren gegarandeerd in een comfortabel binnenklimaat en structureel lagere energielasten. De volgorde van isoleren is vooral afhankelijk van uw budget.

 5. Ventileren voor frisse lucht

  In een prima geïsoleerde woning kan een ongezond binnenklimaat ontstaan. Installeer voldoende ventilatie. Hierdoor ga je wel iets meer stroom gebruiken, maar het is zeker nodig voor een comfortabel klimaat in huis. Via toepassingen als mechanische ventilatie, of met speciale ventilatiestrips. Speciale energiezuinige ventilatiesystemen zijn een WTW, ventilatiewarmtepomp of balansventilatie.

Een reactie plaatsen