Isolatie Sellingen

ISOLATIE VERGELIJKEN

Ga je jouw huis isoleren in Sellingen? Degelijke isolatie leidt tot veel minder energieverbruik. Heb je een oudere woning? Aan de hand van een aantal stappen zoals bijvoorbeeld isolatie van de spouw of isolerende kozijnen worden je stookkosten een stuk lager. Ook als je in een huis van 1999 of nieuwer woont zijn er verschillende opties met een prima rendement. Op isolatierevolutie.nl tref je uitgebreide informatie over isolatie Sellingen. Je kunt denken aan items als spouwmuren isoleren en K-waarde. Meteen besparen? Vul het formulier in en ontvang een offerte op maat!isolatiebedrijf-sellingen-9551

 • Structureel lagere energiekosten
 • Aangenamer wonen
 • Goed voor het klimaat
 • Snel te plaatsen
 • Minder afhankelijkheid van gasprijzen

ProvincieGroningen
GemeenteWesterwolde
Postcode9551
Netnummer0599 (+31599)
Gasverbruik M31840 M3
Stroomverbruik kWh3110 kWh
Gemiddelde energierekening€191,00

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel isoleren u gaat kosten?


Welke soorten van isolatie zijn het beste?

Voldoet jouw huis niet aan de huidige isolatiewaarden? Jammer, want zo verdwijnt de warmte in huis door de vloer of dak naar buiten. En dat is natuurlijk hartstikke zonde! Houd de warmte in huis. Nieuwbouwhuizen met een A of B energielabel zijn standaard behoorlijk geïsoleerd. Bij een oud huis (van 1974 t/m 1982) is dat veel minder het geval. Starten met isolatie heeft direct effect op de energierekening, leidt tot minder CO2 uitstoot, en kent een relatief korte terugverdienperiode. Op deze pagina achterhaal je de populairste werkzaamheden om jullie woning in Sellingen te isoleren.

Spouwmuurisolatie
Omschrijving van de spouw: de ruimte van zo’n 4 tot 6 centimeter tussen een binnenmuur en een buitenmuur. Dit stukje wordt volgespoten met isolatiemateriaal. De woonruimte is in staat om de warmte beter vast te houden, en dat resulteert in een prettig leefklimaat. Spouwmuur isoleren in Sellingen is aantrekkelijk (vanaf plusminus € 990 voor tussenwoningen) en de besparing op de energienota loopt op tot €185 per 12 maanden (prijzen mei 2024).

Vloerisolatie
De vloer in huis isoleren voorkomt dat warmte kan ontsnappen en dat levert een enorme energiebesparing op. De kosten fluctueren rond de €1700 en het rendement ligt op zo’n €240 per jaar. De eenvoudigste manier is door gebruik te maken van de kruipruimte. Een van de voorwaarden is dat je kruipruimte als ingang gebruikt kan worden. Denk hierbij aan isolatiematerialen zoals glaswol, folie, steenwol, dekens. Dit is qua rendement beter dan bodemisolatie.

Dakisolatie
Een niet-geïsoleerd dak kan een flinke kostenpost zijn. De meeste daken zijn matig geïsoleerd. Het is de moeite waard om dit aan te pakken. Het dak voorzien van een upgrade door een aannemer voor isolatie in Sellingen kost doorgaans €5000. Doe je het zelf? Dan kost het circa €1220. Je energiekosten dalen flink, tot wel €730 per jaar.

Gevelisolatie
De gevel isoleren kan zowel aan de binnenkant als buitenkant. Je huis verliest niet onnodig warmte. Er zit eigenlijk een dikke jas omheen. Dit is wel duurder i.v.m. spouwmuurisolatie. De pre zit hem in het feit dat er meer/dikker materiaal aangebracht kan worden en dat je buitenmuren zijn weer als nieuw. De investering is ongeveer €12300. Je profiteert van om en nabij €780, ieder jaar weer. Krijg je geen vergunning? Een andere oplossing is gebruik maken van speciale voorzetwanden.

Hoe kan ik nog meer geld besparen?

Overigens onderscheiden we meerdere vaak toegepaste uitvoeringen. In de volgende paragraaf bespreken we de interessantste opties.

 • Garage isoleren: Je spullen veilig en warm opslaan
 • Isolatie van schuur: Opties zijn muur, dak en plafond
 • Zolder isolatie: Beter wooncomfort op zolder
 • Isolatie dakkapel: Betaalbare oplossing
 • Kruipruimte-isoleren: Een drogere vloer en dus een gezonder woonklimaat

Wat zijn de actuele kosten van isoleren in Sellingen (mei 2024)?

Is jouw doel ook lagere maandelijkse energielasten en tegelijk een energiezuinige wereld? Woning Sellingen isoleren is dan misschien wel iets voor jou. Bij zowel oudere als nieuwere woningen valt er veel te krijgen. Het isoleren van een oude woning bespaart aardgas tot maarliefst 2450 m3. Dat is dus al gauw €1200 p/jaar. Onderstaand ontdek je de kosten (bij benadering) op het moment dat je dit overlaat aan een isolatiebedrijf in Sellingen. Ben je een handige doe-het-zelver? Dan zijn de kosten veel aantrekkelijker.

Terugverdientijd berekenen
De woning beschermen tegen warmte of kou wordt steeds goedkoper en is voor de lange termijn zeer rendabel. Heb je wat geld opzij gezet? Dan heb je zeker wel geluk. Het rendement kan je vergelijken met een 4% spaarrekening. Dak-isolatie verdien je terug in zo’n zeven jaar en voor een spouwmuur is dat maar vier jaar. Bijgaand een rekenvoorbeeld inclusief terugverdientijd. Per werkzaamheden vind je de potentiële besparing met de verwachte investering (cursief).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor isoleren aanvragen?


Soort isolatieRijwoningHoekwoningVrijstaand
Dakisolatie€365
(€3100)
€855
(€6850)
€1200
(€8000)
Vloerisolatie€150
(€1300)
€250
(€2450)
€360
(€2900)
Spouwmuur€365
(€900)
€630
(€2800)
€850
(€3150)
HR++ glas€240
(€2575)
€275
(€3200)
€415
(€4475)
isolatie sellingen 9551

Professionele Isolatiemerken:

 • Kingspan
 • Kingspan Unidek
 • Illbruck
 • Siniat
 • Fermacell

Vragen voor een isolatiespecialist in Sellingen?

Waarom mijn woning in Sellingen isoleren?

Een goede woningisolatie draait uit op lagere stookkosten bij een energieleverancier als Greenchoice en Oxxio, en draagt ook nog eens bij aan een beter milieu. Concreet: minder aardgas gebruik en je reduceert de CO2 uitstoot. Het gevolg daarvan is een gezond wooncomfort en een flinke toename van de woningwaarde. Kijk jij ook naar opties voor voordelig isoleren? Ons advies is: vergelijk offertes van meerdere leveranciers.

Wat is het pluspunt van HR++ glas?

HR++ glas of triple glas isoleert wel twee keer zo goed dan dubbel of enkel glas. Er is minder sprake van warmteverlies waardoor je energiekosten bespaart. Bovendien zal het comfort hoger worden: geen last van koudeval en/of tocht en zeg maar dag tegen al die condens. Bovendien heb je veel minder last van lawaai van buiten. De tarieven van HR++ glas ramen zijn +/- €3300 en dat levert gemiddeld op €230 per jaar. Zijn jouw kozijnen aan vervanging toe? Dan kan je het beste meteen overstappen op hoogstaande isolerende kozijnen met triple (driedubbel) glas.

Hoe maak ik de beslissing wat ik moet isoleren?

Bekijk eerst hoe de actuele isolatie situatie er in huis is en welke materialen zijn gebruikt. Check de warmtescan. Vandaar ziet u waar de meeste warmte ontsnapt en wat de eerste stappen dus zijn. Er is geen vast protocol wat u kunt volgen. De ene optie is aantrekkelijker dan de andere. De meest rendabele onderdelen zijn het dak, de vloer, de spouw en triple glas.

Kan ik mijn woning zelf isoleren?

Wil je je woning beschermen tegen kou of warmte , maar is de investering nu te groot? Uitvoerige projecten zoals dak-, gevel of vloerisolatie moet je laten uitvoeren door vakmannen. Dat betekent niet dat je zelf niets kunt doen. Ook met beperkte financiële middelen kan je al veel aanpakken. Grote winst valt te behalen met naden en kieren dichtkitten, gebruik maken van tochtstrips, radiatorfolie integreren en klimaatfolie op een plafond monteren.


Populaire isolatiematerialen

Isolatiebedrijven gebruiken verscheidene materialen. Hierna ontdek je kort & bondige info over het huidige assortiment. Vaak wel op voorraad bij toonaangevende bouwmarkten als Hubo, Multimate, Praxis, Karwei, Formido, Gamma. Bekende merken zijn Kingspan, Isover of Rockwool.

 • Isolatieplaten: gemakkelijk zelf te plaatsen
 • PUR: neemt weinig vocht op
 • PIR: betere R-waarde dan glas- of steenwol
 • Tempex / EPS: materiaal laat zich niet makkelijk samendrukken
 • Glaswol: goedkoper dan steenwol
 • Steenwol: unieke spouwplaten te bestellen
 • XPS: hogere druksterkte en een gesloten celstructuur

Info over subsidie en energiebespaarlening gemeente Westerwolde

Door gebruik te maken van een subsidie wordt je woning isoleren nog interessanter. Wat zijn de huidige mogelijkheden? De landelijke subsidieregeling is in 2017 volledig afgeschaft. Maar er zijn nog wel een aantal opties:

 • Woon je met een Vereniging van Eigenaren (VVE) in bijvoorbeeld een appartementencomplex? Dan is er wel een speciale subsidie mogelijk.
 • Pak ‘m beet 20% van de offerte mag je terugvragen.
 • De regel is dat het ten minste 2 energiebesparende maatregelen betreft.
 • Daarnaast valt het arbeidsloon onder het lage (9%) BTW-tarief. Hier mag iedereen gebruik van maken.
 • Af en toe is er in Sellingen een groene lening of extra potje. Bezoek eens energiesubsidiewijzer.nl of www.westerwolde.nl voor de kleine lettertjes.
 • Bij het aanschaffen van bijvoorbeeld een zonneboiler, zonnepanelen, een warmtepomp of pelletkachel kun je een beroep doen op de ISDE-subsidie.

Subsidie via energieloket Westerwolde
Het is overduidelijk: de energierekening kan flink omlaag met isolatie van gevel, vloer of dak. Maar let op, wanneer jij het energieverbruik wilt beperken heb je wel een beetje budget nodig. Als je niet over de financiële middelen beschikt kan je aan de slag met o.a. de Energiebespaarlening: een groene lening met een gunstige rente in het leven geroepen voor energiebesparende maatregelen in Sellingen. Andere opties zijn SVn Duurzaamheidslening, GreenLoans, Groene lening, Duurzaamheidslening.


Uw woning verduurzamen?

Bescherm uw huis tegen kou of warmte!


Het belang van een goed isolatieplan

Ben jij enthousiast? Met onderstaande tips kom je met een isolatieplan Sellingen wat matcht met je eigen woning (en wensen).

Leestijd 5 minuten

Jouw woning isoleren en energie besparen

 1. Basissituatie

  Hoe zit het met de r-waarden van uw huis? Hoeveel jaar geleden is het huis opgeleverd, en bekijk altijd goed welke maatregelen getroffen zijn. Middels een warmtescan wordt het duidelijk hoeveel warmte de woning verliest. Wat we tegenkomen is geen HR++ glas, oude muren of een verouderd dak. Je kunt altijd terecht bij een isolatiedeskundige in Sellingen voor deskundig advies.

 2. Wat kan je maximaal besteden?

  Wat heb je te besteden? Het dak renoveren is veel duurder dan een spouw of vloer. Het leuke is: de winst van een woningisolatie is vele malen hoger dan wat de bank aan rente betaald. Je hebt het dus snel terugverdiend.

 3. Aanbieders vergelijken

  Is het helder de meeste besparing ligt? Vraag prijzen op bij lokale isolatiebedrijven in Sellingen. Vergelijk zeker verschillende offertes. De prijzen lopen nogal flink uiteen.

 4. Isoleren van dak, spouw, vloer en ramen.

  De standaard werkzaamheden zijn de spouwmuur, dak, vloer/bodem en het plaatsen van HR++ glas. Dergelijke investeringen bieden sowieso een aangename warme woning en een fors lagere energierekening. Het werkschema wordt mede bepaald door je budget.

 5. Goede ventilatie

  In een grondig geïsoleerde woning kan een ongezond binnenklimaat ontstaan. Werk aan een werkende ventilatie. Ventileren kost vanzelfsprekend wel energie, maar dit is bepalend voor een optimaal leefklimaat. Onder andere via (MV) mechanische ventilatie, en ventilerende ramen. Tip: kies voor een energiezuinige oplossing zoals balansventilatie, een WTW-systeem of een ventilatiewarmtepomp.

Een reactie plaatsen