Isolatie Bellingwolde

ISOLATIE VERGELIJKEN

Nieuwsgierig naar de mogelijkheden van een huis isoleren in Bellingwolde? Een grondige isolatie kan flink besparen op de energiekosten. Eigenaar van een ouder huis? Dankzij een paar maatregelen als isolatie van de kruipruimte of radiatorfolie plaatsen ga je naar een significant lagere energierekening. Ook bij meer moderne huizen zijn er interessante mogelijkhedendie financieel erg interessant zijn. Hierna ontdek je handige informatie over isolatie Bellingwolde. Je komt meer te weten over items als dakisolatie en lambda waarde. Meteen besparen? Vul je gegevens in en je krijgt snel een persoonlijke offerte! isolatiebedrijf-bellingwolde-9695

 • Lagere maandelijkse lasten
 • Een prettig binnenklimaat
 • Woning verwarmen met respect voor milieu
 • Weinig geluid in de woning
 • Gemakkelijk aanbieders vergelijken

ProvincieGroningen
GemeenteWesterwolde
Postcode9695
Netnummer0597 (+31597)
Gasverbruik M31840 M3
Stroomverbruik kWh3110 kWh
Gemiddelde energierekening€191,00

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel isoleren u gaat kosten?


Soorten isolatie en hun eigenschappen

Heb je een oudere woning met slechte isolatie? Dat is verspilling, want zo vervliegt de warmte van de woning door de vloer of dak naar buiten. Het is belangrijk hier serieus naar te kijken. Er is eenvoudig veel winst te behalen. Nieuwe huizen met een A of B energielabel zijn doorgaans correct geïsoleerd. Bij oude huizen (van 1980 of nog ouder) is er nauwelijks tot geen isolatie aanwezig. Het na-isoleren heeft lagere energiekosten als gevolg, is een groene investering, en is razendsnel terugverdient. Op isolatierevolutie.nl check jij de interessantste stappen om jouw woning in Bellingwolde te isoleren.

Spouwmuurisolatie
Omschrijving van de spouw: de ruimte c.q. luchtlaag tussen het binnen- en buitenblad van een spouwmuur. Deze ruimte wordt opgevuld met speciaal isolatiemateriaal. Het woonobject houdt warmte beter vast, en het biedt een aangenaam klimaat in huis. Spouwmuur isoleren in Bellingwolde is aantrekkelijk (vanaf plusminus € 870 voor rijwoningen) en je bespaart op de energierekening, tot wel €200 (jaarlijkst, kosten mei 2024).

Vloerisolatie
Het isoleren van de vloer houdt warmte of koelte binnenshuis en maakt dat je minder energie gebruikt. De onkosten fluctueren rond de €1975 en het bespaart circa €220 elk jaar opnieuw. De beste aanpak is door gebruik te maken van de kruipruimte. Dit is mogelijk als je kruipruimte hoog genoeg is voor de vakman. Denk hierbij aan isolatiematerialen zoals isolatiechape, isolatiematrassen, vloerisolatieplaten, chips. Het is minder effectief te kiezen voor bodemisolatie.

Dakisolatie
Een ongeïsoleerd dak is ontzettend zonde. Veel van de Nederlandse daken zijn onvoldoende geïsoleerd. Dit aanpakken is dus erg lucratief voor huizenbezitters. Je dak laten aanpakken door een aannemer voor isolatie in Bellingwolde kost je zo’n €4450. Klus je zelf graag thuis? De materiaalkosten zijn dan +/- €1120. De potentiële besparing ligt op €680 op jaarbasis.

Gevelisolatie
Een gevel isoleren is mogelijk vanaf de buitenkant en binnenkant. Je woning gaat zuiniger om met de warmte in huis. Hierdoor betaal jij weer minder gas (en evt. stroom). In verhouding tot spouwmuurisolatie wel kostbaarder. Redenen hiervoor te kiezen zijn dat er een dikkere laag aangebracht kan worden en dat je huis weer geheel nieuwe muren heeft. Houd rekening met totale kosten van zo’n €12100. Daarmee bespaar je plusminus €940 op jaarbasis. Mag je de buitenkant niet veranderen? Een andere mogelijkheid is gebruik maken van speciale voorzetwanden.

Wat kan ik nog meer doen?

Ook zien we verschillende mogelijke werkzaamheden. In de volgende paragraaf bediscussiëren we de meest interessante werkzaamheden.

 • Isolatie van garage: Een aangenaam warme garage, ook in de winter
 • Isolatie van schuur: Altijd een warme schuur
 • Zolder isolatie: Bespaart honderden euro’s per jaar
 • Dakkapel-isoleren: Relatief goedkope methode
 • Kruipruimte-isoleren: Weert ongedierte

Wat zijn de kosten van isoleren in Bellingwolde (mei 2024)?

Wil jij een structureel lagere energienota of een CO-2 reducerende toekomst? Woning Bellingwolde isoleren is dan misschien wel iets voor jou. Bij oude én nieuwere woningen zijn verbluffende resultaten te behalen. De isolatie van een oude woning kan besparingen op aardgas opleveren tot 2850 m3. De potentiële energiebesparing is dan liefst €1425 per jaar. Hieronder calculeren we de hoogte van de investering in het geval je de werkzaamheden laat doen door een isolatiebedrijf in Bellingwolde. Kun jij zelfstandig de verbouwing doen? Dan zijn de totale kosten erg interessant.

Terugverdientijd berekenen
Een woning beschermen tegen kou of warmte is een betaalbare manier om energiekosten te besparen waardoor je het super snel terugverdient. Beschik je over spaargeld? Dan is het erg interessant. Het gemiddelde rendement kan je vergelijken met een royale 5% spaarrekening. Een isolatie van het dak heb je terugverdiend in 8,5 jaar en voor een spouwmuur is dat maar 5,5 jaar. Onderstaand een aantal prijscalculaties van de terugverdientijd. Per mogelijkheid tonen we de maximale besparing en wat de tarieven zijn (cursief).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor isoleren aanvragen?


Soort isolatieRijwoningHoekwoningVrijstaand
Dakisolatie€505
(€3300)
€885
(€7250)
€1230
(€8500)
Vloerisolatie€125
(€1450)
€290
(€2000)
€305
(€3200)
Spouwmuur€220
(€1100)
€730
(€2575)
€835
(€3150)
HR++ glas€250
(€1900)
€295
(€3025)
€410
(€5100)
isolatie bellingwolde 9695

Bekende Isolatiemerken:

 • Knauf Insulation
 • Isover
 • Petralana
 • Ursa
 • HPX

Veel gestelde vragen aan de isolatiespecialist in Bellingwolde?

Waarom mijn woning in Bellingwolde isoleren?

Een grondige woningisolatie mondt uit in een lagere energienota bij een energieleverancier als Engie of Pure Energie, en draagt bij aan een beter klimaat. Je hebt veel minder aardgas nodig om te verwarmen en je stoot minder CO2 uit. Het leidt tevens tot een prettig binnenklimaat en ook een hogere woningwaarde. Is voordelig isoleren ook een wens van jou? Het vergelijken van offertes is dan aan te raden.

Waarom raden ze HR++ glas aan?

HR++ glas en triple glas isoleert wel twee keer zo goed dan het dubbel glas (of enkel glas). Er is minder sprake van warmteverlies wat als belangrijkste voordeel heeft een lagere energierekening. Evenzeer neem het leefcomfort toe: geen tocht en kou bij de ramen en zeg maar dag tegen al die condens. Daarnaast werkt het ook als geluidswerend glas. HR++ glas ramen zijn er vanaf €3125 en besparen tot €245 p/jaar. Kozijnen vervangen? Kies dan meteen voor innovatieve isolerende kozijnen inclusief driedubbel (triple) glas.

Wat is de eerste stap bij isoleren?

Achterhaal eerst welke isolatie technieken er in de woning zijn gebruikt en wat de kwaliteit hiervan nog is. Kies voor een warmtescan. Dan kom je erachter waar de meeste warmte ontsnapt en wat prioriteit heeft. Het maakt niet veel uit waar je begint. Sommige acties zijn aantrekkelijker dan de andere. De meest effectieve maatregelen zijn spouwmuur, HR++/triple glas, vloer en het dak.

Kan ik mijn woning zelf isoleren?

Wil jij ook jouw huis beschermen tegen kou of warmte , maar beschik je niet over genoeg geld? Diepgaande projecten zoals isoleren van vloer, dak of gevel moet je niet onderschatten, dit is iets voor een vakman. Maar veel kan je ook zelf. Met een kleine portemonnee zijn er allerlei mogelijkheden. Enkele voorbeelden zijn kieren en naden dichten, het plaatsen van tochtbanden of tochtstrips, radiatorfolie plakken en toepassen van klimaatfolie of plafonds.


Soorten isolatiematerialen

Isolatiebedrijven voeren werkzaamheden uit met een heleboel materialen. Hierna ontdek je een beknopte omschrijving veel gebruikte types. Te koop bij toonaangevende bouwmarkten als Gamma, Karwei, Hornbach, Hubo, Multimate, Praxis. Erkende merken zijn Rockwool, Isover of Kingspan.

 • Isolatieplaten: veelzijdig toepasbaar met goed rendement
 • PUR: eenvoudig dikte aan te passen
 • PIR: hoge vochtbestendigheid
 • Tempex / EPS: goedkoop en gaat lang mee
 • Glaswol: ook op kale rol verkrijgbaar
 • Steenwol: waterafstotende eigenschap
 • XPS: geen opname van vocht

Informatie rondom subsidie en energiebespaarlening gemeente Westerwolde

Door te profiteren van subsidiemogelijkheden wordt woningisolatie nog leuker. Maar welke mogelijkheden heb ik? De landelijke aankoopsubsidie is al enige jaren uitgefaseerd. Wel zijn er diverse speciale maatregelen:

 • Ga je collectief isoleren met een Vereniging van Eigenaren (VVE)? Dan kan je profiteren van een aantrekkelijke regeling.
 • Pak ‘m beet 15% van de factuur zijn terug te vragen.
 • Een voorwaarde is de de VVE binnen 12 maanden minimaal 2 energiebesparende maatregelen uitvoert.
 • Evengoed valt het arbeidsloon onder het interessante (9%) BTW-tarief. Hier kunnen alle woningeigenaren gebruik van maken.
 • Soms is er in Bellingwolde een lokaal subsidiepotje. Bezoek ook energiesubsidiewijzer.nl of www.westerwolde.nl voor de kleine lettertjes.
 • Bij het installeren van duurzame producten als een biomassaketel, zonnepanelen, een warmtepomp of een zonneboiler kan je gebruik maken van de ISDE-subsidie.

Subsidie via energieloket Westerwolde
Het is duidelijk: de energierekening kan flink omlaag met isoleren van gevel, vloer of dak. Maar let op, wanneer je kosten wilt besparen heb je wel een beetje budget nodig. Als het nu gewoon te duur is kan je een beroep doen op o.a. de Energiebespaarlening: een prachtige lening met een lage rente opgezet voor energiebesparende maatregelen in Bellingwolde. Relevante alternatieven zijn de Nationaal Energiebespaarfonds, GreenLoans, Groene lening, SVn Duurzaamheidslening.


Uw woning verduurzamen?

Bescherm uw huis tegen kou of warmte!


Aan de slag met een isolatieplan

Jouw woning aanpakken? Op basis van het advies hieronder schrijf jij het persoonlijke isolatieplan Bellingwolde wat strookt met jouw situatie.

Leestijd 5 minuten

Jouw woning isoleren en energie besparen

 1. Wat is de stand van zaken?

  Maak een inschatting van de huidige r-waarden. In welk jaar werd de woning gebouwd, en maak een rondje om te kijken welke werkzaamheden zijn uitgevoerd. Via een warmtescan ziet u waar eventuele luchtlekken zijn. Wat we tegenkomen is dun (tochtig) glas, oude muren of verouderd dakbedekkingsmateriaal. Bezoek een isolatiedeskundige in Bellingwolde voor persoonlijk advies.

 2. Wat is jou budget?

  Naar welke tarieven kijk je? Het dak renoveren is prijstechnisch wel wat duurder dan een vloer of muur. Goed nieuws: de besparing op de stookkosten is significant beter dan de spaarrekening. De terugverdienperiode is dus erg kort.

 3. Vakmannen vergelijken

  Weet je waar de meeste prioriteit heeft? Vraag een offerte op bij een aantal betrouwbare isolatiebedrijven in Bellingwolde. Beperk je niet tot 1 aanbieder. Dan weet jij wat een goede prijs is.

 4. Isoleren van dak, spouw, vloer en ramen.

  Waar je altijd aandacht aan moet besteden zijn de spouwmuur, dak, vloer/bodem en het plaatsen van HR++ glas. Dergelijke investeringen resulteren in een aangenaam wooncomfort en een veel lagere energierekening. De planning bepaal jij aan de hand van je beschikbare financiën.

 5. Zorg voor voldoende ventilatie!

  In een kwalitatief geïsoleerde woning kan er een ongezonde atmosfeer ontstaan. Investeer in slimme ventilatie. Het vraagt wel wat stroom, maar dit is bepalend voor een optimaal wooncomfort. Via toepassingen als (MV) mechanische ventilatie, maar ook met roosters in ramen. Vraag eventueel naar een meer milieuvriendelijke oplossing zoals een WTW, ventilatiewarmtepomp of balansventilatie.

Een reactie plaatsen