Isolatie Meliskerke

ISOLATIE VERGELIJKEN

Meer weten over jouw huis isoleren in Meliskerke? Gedegen isolatie resulteert in een fors lagere energierekening. Woon je in een wat ouder huis? Middels een paar maatregelen als spouwmuurisolatie en schuimstrips heb je direct lagere maandlasten door een lagere nota. Ook bij meer moderne huizen zijn er isolerende maatregelen die zeker de moeite waard zijn. Hieronder tref je uiteenlopende informatie over isolatie Meliskerke. Je kunt denken aan belangrijke onderwerpen zoals het dak isoleren en koudebruggen. Hoe kan ik isoleren en besparen? Gebruik hiervoor ons handige formulier en ontvang een voorstel met kosten en verwachte opbrengsten. isolatiebedrijf-meliskerke-4365

 • Snel terugverdiend
 • Slimmer omgaan met thermostaat
 • Kies voor duurzame warmte
 • Tevens geluidsisolatie
 • Ruime keuze in aannemers

ProvincieZeeland
GemeenteVeere
Postcode4365
Netnummer0118 (+31118)
Gasverbruik M31410 M3
Stroomverbruik kWh2730 kWh
Gemiddelde energierekening€153,00

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel isoleren u gaat kosten?


Uit welke soorten van isolatie kan ik kiezen?

Kan de isolatie van jouw huis ook beter? In dit scenario verdwijnt de warmte lucht in de woning via muren, vloer, dak en ramen naar buiten. Erg zonde van de energiekosten! Besteed hier dus aandacht aan. Nieuwe woningen met een gunstig energielabel (A of B) zijn in de basis uitstekend geïsoleerd. Bij oude huizen (bouwjaar t/m 1982) is dit vaak niet zo. Het maken van een isolatieplan leidt tot lagere energielasten, leidt tot minder CO2 uitstoot, en is razendsnel terugverdient. Hierna vind je de meest interessante acties om jullie woning in Meliskerke te isoleren.

Spouwmuurisolatie
Omschrijving van de spouw: de ruimte die aanwezig is tussen de buiten- en binnenmuur. Deze open ruimte kan je opvullen met een uniek isolatiemateriaal. Het huis is in staat om de warmte beter vast te houden, en biedt daardoor een aangenaam wooncomfort. Spouwmuur isoleren in Meliskerke is aantrekkelijk (al vanaf € 930 voor rijwoningen) en de potentiële besparing ligt op €205 per 12 maanden (kosten juni 2024).

Vloerisolatie
De vloer in huis isoleren zorgt dat de temperatuur van de vloer tot 4 graden stijgt en maakt dat je minder energie gebruikt. De kosten fluctueren rond de €1900 en het bespaart flink geld, tot wel €280 per jaar. De gemakkelijkste manier is het materiaal aanbrengen vanuit de kruipruimte. Voorwaarde is wel dat de kruipruimte minimaal 35 cm hoog is. Voorbeelden van isolatiematerialen zijn isolatiechape, chips, PUR schuim, isolatiematrassen. Deze vorm is interessanter dan bodemisolatie.

Dakisolatie
Een dak dat niet geïsoleerd is is een enorme energieverspiller. De daken van de meeste huizen zijn wel geïsoleerd, maar heel matig. Dit aanpakken is dus erg lucratief voor huizenbezitters. Je dak onder handen laten nemen door een aannemer voor isolatie in Meliskerke kost doorgaans €5500. Dit zelfstandig uitvoeren? Dan kost het circa €1170. Je hebt veel minder stookkosten en bespaart tot wel €760 p/jaar.

Gevelisolatie
Zowel aan de binnenkant als buitenkant is een gevel isolatie mogelijk. Het woonobject verliest veel minder warmte. Er zit eigenlijk een dikke jas omheen. De kosten liggen hoger dan spouwmuurisolatie. Een belangrijk voordeel is dat je meer materiaal kwijt kunt en dat je muren zijn weer zo goed als nieuw. De eenmalige investering bedraagt €13400. Het voordeel is plusminus €980 per jaar. Lukt het niet om een vergunning te krijgen? Bekijk dan eens de mogelijkheden van om te kiezen voor voorzetwanden die aan de binnenkant worden geïntegreerd.

Andere populaire vormen

Ook onderscheiden we meerdere vaak toegepaste mogelijkheden. In het gedeelte hierna benoemen we de meest interessante oplossingen.

 • Garage isoleren: Een warme garage voor extra gemak
 • Schuur isolatie: Een vorstvrije schuur, ideaal in de winter
 • Isolatie van zolder: Tot 25% energiekosten besparen
 • Isoleren van dakkapel: Ook een warme slaapkamer
 • Isolatie kruipruimte: Minder kans op pissebedden of muggen in huis

Wat zijn de kosten van isoleren in Meliskerke (juni 2024)?

Ben jij op zoek naar een opllossing voor een structureel lagere energienota en een duurzame toekomst? Woning Meliskerke isoleren is dan misschien wel iets voor jou. Voor vrijwel elk type woning zijn verbluffende resultaten te behalen. De isolatie van een bestaande woning kan aardgas besparen tot gemiddeld 2375 m3. Dat is dus al gauw €1000 (jaarlijks). Onderstaand kijken we naar de verwachte kosten als je in zee gaat met een isolatiebedrijf in Meliskerke. Kan je zelf goed klussen? De kosten zijn in dat geval erg interessant.

Terugverdientijd berekenen
De woning beschermen tegen warmte of kou is een betaalbare manier om energiekosten te besparen en is voor de lange termijn zeer rendabel. Heb je wat geld opzij gezet? Dan is dit een zeer interessante investering. Het rendement komt overeen met een 4% spaarrekening. Het isoleren van een dak heeft men terugverdien in +/- 8,5 jaar. Bij de spouwmuur is dat slechts vier jaar. Hierbij een mooi rekenvoorbeeld m.b.t. de terugverdientijd. Per doel kan jij kijken hoeveel het oplevert en tonen we de geschatte kosten (cursief).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor isoleren aanvragen?


Soort isolatieRijwoningHoekwoningVrijstaand
Dakisolatie€415
(€3400)
€695
(€5500)
€940
(€9850)
Vloerisolatie€120
(€1400)
€230
(€2650)
€310
(€3600)
Spouwmuur€220
(€925)
€700
(€2050)
€840
(€3175)
HR++ glas€210
(€1850)
€275
(€3775)
€390
(€4925)
isolatie meliskerke 4365

Professionele Isolatiemerken:

 • Isover
 • Petralana
 • Ursa
 • HPX
 • Blauwplaat

Vragen voor een isolatiespecialist in Meliskerke?

Waarom mijn woning in Meliskerke isoleren?

Een grondige woningisolatie resulteert in lagere stookkosten bij een energieaanbieder als Energiedirect of Nuon, waar ook het klimaat van profiteert. Het aardgas gebruik gaat omlaag en je reduceert de CO2 uitstoot. Dit heeft als resultaat een prettig klimaat in huis en een hogere woningwaarde. Wil jij ook van start gaan met voordelig isoleren? Ga dan direct offertes vergelijken.

Waarom raden ze HR++ glas aan?

HR++ glas + triple glas isoleert wel twee keer zo goed dan standaard (enkel) of dubbel glas. De warmte blijft in huis waardoor je meteen bespaart op de energiekosten. Overigens biedt het meer comfort: geen tocht of kou rondom de ramen en weinig tot geen condensvorming meer. Verder hoor je veel minder geluid van buiten. Bestellen van HR++ glas ramen is mogelijk vanaf €3525, daarbij profiteert u van een kostenbesparing van €260 elk jaar opnieuw. Kozijnen vervangen? Stap dan direct over op hoogstaande isolerende kozijnen met triple (driedubbel) glas.

Is er zoveel te kiezen bij isoleren?

Probeer te achterhalen welke isolatie technieken er in de woning zijn gebruikt en welk materiaal hiervoor is gebruikt. Probeer de warmtescan. Hierdoor zie je wat er aan warmte weglekt en wat de eerste stappen dus zijn. Welk onderdeel u als eerste aanpakt is niet heel belangrijk. De ene maatregel is kostbaarder dan het alternatief. De meeste winst valt te behalen rondom triple glas, het dak, de vloer en spouwmuur.

Zelf mijn woning isoleren, kan dat?

Wil je een woning beschermen tegen kou of warmte , maar heb je onvoldoende budget? Uitvoerige investeringen als isolatie van gevel, dak of vloer zijn beter te doen door specialisten / bedrijven. Maar misschien ben je zelf ook handig? Met kleine budgetten zijn eenvoudige aanpassingen te doen. Je kunt denken aan naden en kieren (bijv. het kruipruimteluik of brievenbus) dichten, gebruik maken van tochtstips of tochtbanden, plakken van radiatorfolie en toepassen van klimaatfolie of plafonds.


Populaire isolatiematerialen

Isolatiebedrijven hanteren uiteenlopende materialen. Op isolatierevolutie.nl check je nuttige informatie over het actuele aanbod. Te koop bij de betere bouwmarkt als Hubo, Gamma, Formido, Multimate, Praxis, Karwei. De beste merken zijn Isover, Kingspan of Rockwool.

 • Isolatieplaten: licht, sterk en gemakkelijk te verwerken
 • PUR: hoge isolatiewaarde en waterafstotend
 • PIR: stabiliteit en de samenstelling van de ringstructuur
 • Tempex / EPS: licht en gemakkelijk te verwerken
 • Glaswol: is van nature erg dik
 • Steenwol: veel variatie in diktes
 • XPS: ruim toepassingsgebied en hoge r-waarde

Informatie over subsidie en energiebespaarlening gemeente Veere

Door een subsidie van de overheid worden investeringen in de woning zeker leuker. Maar welke mogelijkheden heb ik? De subsidieregeling op landelijk niveau is er niet meer sinds 2017. Er zijn echter wel enkele regelingen bekend:

 • Zit je in een Vereniging van Eigenaren (VVE)? Dan kan je nog een mooi bedrag terugkrijgen.
 • Circa 20% van de factuur kan je terugvorderen.
 • Voorwaarde is dat er twee of meer energiebesparende maatregelen worden uitgevoerd.
 • Bovendien wordt de benodigde arbeid verrekend tegen het interessante (9%) BTW-tarief. Hier kunnen alle woningeigenaren gebruik van maken.
 • Soms is er in Meliskerke een subsidie of duurzaamheidslening. Probeer eens energiesubsidiewijzer.nl of www.veere.nl voor de actuele mogelijkheden.
 • Voor duurzame verwarmingsbronnen als een biomassaketel, zonnepanelen, een warmtepomp of een zonneboiler heb je recht op de ISDE-subsidie.

Subsidie via energieloket Veere
Het mag duidelijk zijn: je kunt flink bezuinigen met gevel-, dak of vloerisolatie. Maar, om te besparen op de energiekosten zullen er wel eigen financiële middelen moeten zijn. Als je het geld niet hebt zijn er leningen beschikbaar zoals de Energiebespaarlening: een interessante lening met een lage rente bedoeld voor energiebesparende maatregelen in Meliskerke. Bekijk ook eens Nationaal Energiebespaarfonds, Duurzaamheidslening, Groene lening, SVn Duurzaamheidslening.


Uw woning verduurzamen?

Bescherm uw huis tegen kou of warmte!


Het maken van een isolatieplan

Direct aan de slag? Met behulp van de adviezen van onze specialisten schrijf jij het persoonlijke isolatieplan Meliskerke wat strookt met dat past bij jouw wensen en budget.

Leestijd 5 minuten

Jouw woning isoleren en energie besparen

 1. Hoe is de situatie nu?

  Wat zijn de r-waarden van het huis? In welk jaar werd de woning gebouwd, en achterhaal ook zeker wat er gebeurd is. Met een warmtescan kom je erachter waar eventuele luchtlekken zijn. Voorbeelden zijn warmtedoorlatend glas, afgeleefde muren of verouderd dakbedekkingsmateriaal. Informeer bij de isolatiedeskundige in Meliskerke voor een speciaal consult.

 2. Wat wil je uitgeven?

  Hoeveel wil je uitgeven? Het dak voorzien van een extra schil vergt meer geld dan de vloer. Vergeet niet: je profijt van de woningisolatie is veel lucratiever dan de spaarrekening. De kosten heb je binnen een paar jaar weer terugverdiend.

 3. Vakmannen vergelijken

  Weet je waar de meeste prioriteit heeft? Ga op zoek naar diverse regionale isolatiebedrijven in Meliskerke. Vergelijk zeker verschillende offertes. Dit kan u flink geld besparen.

 4. Isoleren van dak, ramen, spouw en vloer.

  In de basis moet je kijken naar de spouwmuur, dak, vloer/bodem en het plaatsen van HR++ glas. Deze vormen leiden tot een prettig wooncomfort en lagere maandlasten door een lagere energienota. De volgorde heeft vooral te maken met het budget.

 5. Genoeg ventileren

  In een zeer geïsoleerde woning kan een ongezonde luchtkwaliteit ontstaan. Zorg dus voor een goede ventilatie. Hierdoor ga je wel iets meer stroom gebruiken, maar het is van wezenlijk belang voor een optimale leefomgeving. Dit is haalbaar met mechanische ventilatie, maar ook met roosters in ramen. Tip: kies voor een energiezuinige oplossing zoals een speciaal WTW-systeem, ventilatiewarmtepomp of balansventilatie.

Een reactie plaatsen