Isolatie Oostkapelle

ISOLATIE VERGELIJKEN

Nieuwsgierig naar de mogelijkheden van een huis isoleren in Oostkapelle? Goed toegepaste isolatie leidt tot veel minder energieverbruik. Heb je een oudere woning? Middels enkele acties zoals bijvoorbeeld tussenwanden isoleren of verwarmingsbuizen isoleren kan je al veel geld besparen. Ook bij meer moderne huizen zijn er veel mogelijkheden met een prima rendement. Onderstaand check je nuttige informatie over isolatie Oostkapelle. Denk aan vraagstukken over muren isoleren en glaswol isolatie. Kan ik mijn huis ook aanpakken en besparen? Geef je wensen door voor een persoonlijk plan van aanpak inclusief kosten. isolatiebedrijf-oostkapelle-4356

 • Supersnel terugverdient
 • Een optimaal leefklimaat
 • Energie uit een onuitputtelijke bron
 • Geluidswerende werking
 • Waarde van de woning stijgt

ProvincieZeeland
GemeenteVeere
Postcode4356
Netnummer0118 (+31118)
Gasverbruik M31410 M3
Stroomverbruik kWh2730 kWh
Gemiddelde energierekening€153,00

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel isoleren u gaat kosten?


Soorten isolatie: materialen en hun prijzen

Is de isolatie van je woning in slechte conditie? Dat is verspilling, want zo zal er veel warmte ontsnappen door bijvoorbeeld muren of het dak naar buiten. Dat is zonde van het geld (energieverbruik)! Het loont dus om hier mee aan de slag te gaan. Moderne woningen met een energielabel A of B zijn prima geïsoleerd. Bij een oud huis (gebouwd voor 1980) is dit een stuk minder op orde. Alsnog isoleren heeft direct effect op de energierekening, draagt bij aan een beter milieu, en heeft een uitstekend rendement. Op deze pagina check je de interessantste acties om jouw woning in Oostkapelle te isoleren.

Spouwmuurisolatie
De spouw is de ruimte c.q. luchtlaag tussen het binnen- en buitenblad van een spouwmuur. Deze ruimte kan gemakkelijk worden opgespoten met isolatie. De woonruimte houdt de warmte binnenboord, en dat zorgt voor een prettig klimaat in huis. Spouwmuur isoleren in Oostkapelle is goedkoop (vanaf zo’n € 920 voor een kleine woning) en het bespaart je al gauw €280 per 12 maanden (prijzen juli 2024).

Vloerisolatie
Een vloer isoleren zorgt voor meer warmte, comfort en maakt dat de energierekening minder wordt. De kosten zijn zo’n €1700 en het resultaat is zo’n €200 elk jaar opnieuw. De makkelijkste vorm is via de kruipruimte (indien beschikbaar). Een van de voorwaarden is dat je kruipruimte voldoende hoog is (35 cm). We onderscheiden hiervoor isolatiematerialen als EPS parels, chips, PUR schuim, isolatiematrassen. Deze vorm is interessanter dan bodemisolatie.

Dakisolatie
Een niet-geïsoleerd dak zorgt voor een flinke stookkosten. De meeste daken hebben een zeer beperkte isolatielaag. Dit aanpakken is dus erg lucratief voor huizenbezitters. Je dak een extra laag geven door een aannemer voor isolatie in Oostkapelle kost je zo’n €5700. Klus je zelf graag thuis? Dan kost het circa €970. Je bespaart elk jaar op de energiekosten, tot wel €680 op jaarbasis.

Gevelisolatie
Er is de optie voor binnenkant en/of buitenkant van de gevel isoleren. Een huis gaat zuiniger om met de warmte in huis. Het is een extra schil om uw woning. De kosten zijn echter behoorlijk (t.o.v. spouwmuurisolatie). Positieve aspecten zijn dat je meer materiaal kwijt kunt en dat je weer nieuwe muren hebt. De eenmalige investering bedraagt €11500. Hiermee bespaar je zo’n €810 elk jaar opnieuw. Wordt er geen vergunning verleend/ Een andere mogelijkheid is gebruik maken van speciale voorzetwanden.

Wat kan ik nog meer doen?

Als aanvulling op bovenstaande bestaan er nog meer vaak toegepaste werkzaamheden. In onderstaande tekst beoordelen we de meest interessante oplossingen.

 • Isolatie van garage: Een ruimte waar u prettig kunt werken
 • Schuur isoleren: De schuur als volwaardig deel van de woning
 • Isolatie van zolder: Beter wooncomfort op zolder
 • Dakkapel isoleren: Interessante optie voor klein budget
 • Isoleren van kruipruimte: Een droger huis krijg je sneller warm

Wat zijn de actuele kosten van isoleren in Oostkapelle (juli 2024)?

Ben jij op zoek naar een opllossing voor bezuinigen op de energiekosten of wellicht een bewuste maatschappij? Woning Oostkapelle isoleren kan hier uitkomst bieden. Voor woningen oud en nieuw zijn verbluffende resultaten te behalen. Het isoleren van een ouder huis bespaart aardgas tot wel 2500 m3. De besparing komt neer op €1175 per jaar, ieder jaar opnieuw. Hieronder kijken we naar de hoogte van de investering wanneer je dit overlaat aan een isolatiebedrijf in Oostkapelle. Beschik jij zelf over voldoende kennis en ervaring? De prijzen zijn dan een stuk lager.

Terugverdientijd berekenen
Je huis beschermen tegen warmte of kou is enorm populair en goedkoop waardoor je de investering ook snel weer terugverdiend hebt. Heb je zelf wat geld over? Dan kun je het zeker overwegen. Het geschatte rendement komt overeen met een spaarrekening met 6% rente. Een isolatie van het dak kan terugverdiend worden in zeven jaar en voor een spouwmuur is dat maar 5 jaar. Hieronder een aantal rekenvoorbeelden van de terugverdientijd. Per maatregel tonen we de maximale besparing en de geschatte onkosten (cursief).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor isoleren aanvragen?


Soort isolatieTussenwoningHoekwoningVrijstaand
Dakisolatie€465
(€3950)
€595
(€4600)
€1000
(€9400)
Vloerisolatie€130
(€1200)
€225
(€1750)
€345
(€3600)
Spouwmuur€375
(€1500)
€630
(€2425)
€790
(€3225)
HR++ glas€235
(€1825)
€295
(€3425)
€400
(€4550)
isolatie oostkapelle 4356

Populaire Isolatiemerken:

 • NMC
 • Borgh
 • Bahco
 • Eurofast
 • Simson

FAQ voor de isolatiespecialist in Oostkapelle?

Waarom mijn woning in Oostkapelle isoleren?

Een goede woningisolatie biedt jou een lagere gas- en stroomrekening bij een maatschappij zoals Engie en Pure Energie, waar ook het klimaat van profiteert. Je gaat significant minder aardgas gebruiken en je CO2 vervuiling is minder. Dit betekend concreet een gezond klimaat in huis en de waarde van jouw woning stijgt. Wil jij ook aan de slag met isoleren? Ga dan direct offertes vergelijken.

Wat zijn de opties voor HR++ glas?

Triple glas en HR++ glas isoleert wel twee keer zo goed dan dubbel of enkel glas. De warmte blijft in huis waardoor je meteen bespaart op de energiekosten. Evenzeer is het wooncomfort stukken beter: geen last van koudeval en/of tocht en zeg maar dag tegen al die condens. Verder hoor je veel minder geluid van buiten. Aanschaffen van HR++ glas ramen kan al vanaf €3050 en besparen tot €220 p/jaar. Zijn jouw kozijnen aan vervanging toe? In dat geval ben je voordelig uit door meteen te kiezen voor innovatieve isolerende kozijnen inclusief driedubbel (triple) glas.

Op welke manier moet ik isoleren?

Doe eerst onderzoek naar wat de huidige ‘isolatie stand van zaken’ is, en met welk materiaal dat is gedaan. Probeer de warmtescan. Daardoor ziet u waar de zwakke plekken liggen en waar de aandacht naar uit moet gaan. De volgorde is per woning weer verschillend. De ene keuze is duurder i.v.m. ander opties. Probeer in ieder geval te kijken naar spouwmuur, HR++/triple glas, vloer en het dak.

Hoe kan ik zelf mijn woning isoleren?

Ook je woning beschermen tegen warmte of kou , maar heb je geen financiële ruimte? Diepgaande klussen als isolatie van vloer, gevel of dak kan je vaak beter uitbesteden aan een expert. Veel mensen kunnen echter zelf ook verbouwen. Ook met een klein budget zijn eenvoudige aanpassingen te doen. Vaak gaat het om naden en kieren dichten, tochtbanden of tochtstrips plaatsen, radiatorfolie toevoegen en klimaatfolie op een plafond monteren.


Verschillende isolatiematerialen

Isolatiebedrijven nuttigen allerlei materialen. Op isolatierevolutie.nl lees je een samenvatting van de diverse mogelijkheden. Je kunt het ook zelf kopen bij bekende bouwmarkten als Multimate, Praxis, Hornbach, Gamma, Formido, Hubo. Kies een A-merk zoals Isover, Kingspan of Rockwool.

 • Isolatieplaten: licht van gewicht en snel te verwerken
 • PUR: lage lambda-waarde / warmtedoorgangscoëfficiënt
 • PIR: gemakkelijk te bewerken (zagen of snijden)
 • Tempex / EPS: heeft een drukvaste eigenschap
 • Glaswol: ideaal voor de kleine portemonnee
 • Steenwol: unieke spouwplaten te bestellen
 • XPS: ook geschikt voor vochtige ruimtes

Info over subsidie en energiebespaarlening gemeente Veere

Met hulp van een subsidie wordt een huis isoleren lucratiever. Heb ik recht op een tegemoetkoming? Een landelijke subsidie op isolatie is er niet meer sinds 2017. Maar er zijn nog wel een aantal opties:

 • Ben je onderdeel van een Vereniging van Eigenaren (VVE)? Dan is er nog wel een aantrekkelijke regeling.
 • Om en nabij een kwart van de offerte kan je terugvorderen.
 • Randvoorwaarde is dat het ten minste 2 energiebesparende maatregelen betreft.
 • Daarnaast wordt de benodigde arbeid verrekend tegen het verlaagde BTW-tarief (9%). Hier mag iedereen gebruik van maken.
 • Soms is er in Oostkapelle een speciaal potje beschikbaar. Check ook energiesubsidiewijzer.nl of www.veere.nl voor meer informatie.
 • Wanneer je bewust kiest voor onder andere een biomassaketel, zonnepanelen, een warmtepomp of een zonneboiler is er de ISDE-subsidie.

Subsidie via energieloket Veere
Het is evident: de energierekening kan flink omlaag met isoleren van gevel, vloer of dak. Maar let op, om te besparen op de energiekosten is wel eerst een forse investering noodzakelijk. Als het nu gewoon te duur is kan je aan de slag met o.a. de Energiebespaarlening: een interessante lening met een schappelijke rente in het leven geroepen voor energiebesparende maatregelen in Oostkapelle. Ook interessant is de GreenLoans, Duurzaamheidslening, SVn Duurzaamheidslening, Nationaal Energiebespaarfonds.


Uw woning verduurzamen?

Bescherm uw huis tegen kou of warmte!


In 5 stappen een isolatieplan maken

Jouw woning aanpakken? Aan de hand van tips van onze adviseurs maak je zelf een isolatieplan Oostkapelle wat conformeert aan speciaal voor jouw woning.

Leestijd 5 minuten

Jouw woning isoleren en energie besparen

 1. Check huidige situatie

  Maak een inschatting van de huidige r-waarden. In welk jaar werd de woning gebouwd, en raadpleeg bij eerdere bewoners wat er op dit moment al gedaan is. Geholpen door een warmtescan kom je erachter hoeveel warmte de woning verliest. Wat we tegenkomen is enkel glas, ouderwetse muren of een lekkend rioleringssysteem. Men is aan het juiste adres bij de isolatiedeskundige in Oostkapelle voor advies op maat.

 2. Wat wil je uitgeven?

  Hoeveel geld wilt u uitgeven? Het dak voorzien van een extra schil kan veel kostbaarder zijn dan de vloer. Het leuke is: je profijt van de woningisolatie is een stuk aantrekkelijker dan een reguliere spaarrekening. De investering is dus snel terugverdiend.

 3. Aanbieders vergelijken

  Is het onderhand duidelijk waar de aandacht naar uit moet gaan? Neem contact op met meerdere erkende isolatiebedrijven in Oostkapelle. Beperk je niet tot 1 aanbieder. Dat kan zeker geld opleveren.

 4. Isoleren van ramen, vloer, dak en spouw.

  In de basis moet je kijken naar de vloer, dak, spouwmuur en eventueel HR++ of triple glas. Deze onderdelen resulteren gegarandeerd in een warm en comfortabel huis en een fors lagere energierekening. De volgorde wordt mede bepaald door je budget.

 5. Genoeg ventileren

  In een behoorlijk geïsoleerde woning kunnen ongezonde stoffen zich binnenshuis ophopen. Ga aan de slag met een goede ventilatie. Hierdoor ga je wel iets meer stroom gebruiken, maar het is absoluut noodzakelijk voor een optimale leefomgeving. Dat gaat via mechanische ventilatie, maar ook met roosters in ramen. Speciale energiezuinige ventilatiesystemen zijn balansventilatie, een WTW-systeem of een ventilatiewarmtepomp.

Een reactie plaatsen