Isolatie Zoutelande

ISOLATIE VERGELIJKEN

Wil je jouw huis isoleren in Zoutelande? Degelijke isolatie zorgt voor een flinke energiebesparing. Eigenaar van een ouder huis? Met een aantal stappen zoals isolatie van muren of tochtstrips of tochtbanden worden je stookkosten een stuk lager. Ook bij meer moderne huizen zijn er tal van opties die ontzettend rendabel zijn. Op ons isolatie portaal tref je diverse informatie over isolatie Zoutelande. We zoomen in op topics als isolatie van de kruipruimte en U-waarde. Hoe kan ik isoleren en besparen? Geef je wensen door en je ontvangt een offerte / isolatieplan op maat. isolatiebedrijf-zoutelande-4374

 • Veel minder betalen voor energie
 • Een comfortabel binnenklimaat
 • Een bijdrage aan het milieu leveren
 • Ook geluidswerend
 • Een woning met energielabel A of B

ProvincieZeeland
GemeenteVeere
Postcode4374
Netnummer0118 (+31118)
Gasverbruik M31410 M3
Stroomverbruik kWh2730 kWh
Gemiddelde energierekening€153,00

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel isoleren u gaat kosten?


Soorten isolatie en hun eigenschappen

Voldoet jouw huis niet aan de huidige isolatiewaarden? In zo’n geval verliest je huis veel warmte door de vloer of dak naar buiten. En dat is natuurlijk hartstikke zonde! Houd de warmte in huis. Nieuwbouwhuizen met een goed of uitstekend energielabel zijn degelijk geïsoleerd. Bij bestaande bouw (van 1980 of nog ouder) is dit vaak niet zo. Het na-isoleren resulteert in een lagere energierekening, is een duurzame keuze ten opzichte van het milieu, en heb je vaak binnen een jaar terugverdiend. In de paragraaf hierna ontdek je de meest rendabele manieren om een woning in Zoutelande te isoleren.

Spouwmuurisolatie
De spouw is het holle gedeelte tussen het binnen- en het buitenblad van de muur. Deze lege ruimte kan je volledig of gedeeltelijk opvullen met isolatie. Het huis houdt warmte beter vast, en het biedt een comfortabele leefomgeving. Spouwmuur isoleren in Zoutelande is goedkoop (al vanaf +/- € 930 voor een tussenhuis) en de potentiële besparing ligt op €270 per jaar (tarieven juli 2024).

Vloerisolatie
Isolatie onder de vloer zorgt voor een warmere en drogere vloer en maakt dat je minder energie gebruikt. De onkosten zijn ongeveer €1700 en het resultaat is zo’n €235, ieder jaar weer. De meest toegepaste manier is aan de hand van spuitwerk in de kruipruimte. Dit is echter alleen mogelijk als de kruipruimte voldoende hoog is (35 cm). Voorbeelden van isolatiematerialen zijn chips, isolatiechape, vloerisolatieplaten, isolatiematrassen. In verhouding tot bodemisolatie is dit effectiever.

Dakisolatie
Een ongeïsoleerd dak verliest veel warmte. De daken van de meeste (oudere) huizen kunnen veel winnen bij nieuwe isolatie. Dit aanpakken is dus erg lucratief voor huizenbezitters. Investeren in je dak door een aannemer voor isolatie in Zoutelande kost +/- €4750. Ben je zelf handig? Dan is het een stuk voordeliger €1130. Je bespaart elk jaar op de energiekosten, tot wel €830 p/jaar.

Gevelisolatie
Er is de optie voor binnenkant en/of buitenkant van de gevel isoleren. Je huis gaat zuiniger om met de warmte in huis. Het is een extra schil om uw woning. In verhouding tot spouwmuurisolatie wel kostbaarder. Waarom dit toch vaak wordt uitgevoerd heeft te maken met dat er meer/dikker materiaal aangebracht kan worden en dat een woning weer een frisse uitstraling krijgt. De tarieven kunnen oplopen tot €12600. De winst is plusminus €920, ieder jaar weer. Wil de gemeente niet meewerken? Wat ook interessant is, is buitenmuren van binnen isoleren met voorzetwanden.

Hoe kan ik nog meer geld besparen?

0bestaan er diverse aantrekkelijke vormen. In onderstaande tekst benoemen we de meest rendabele mogelijkheden.

 • Garage-isoleren: Een vorstvrije garage, ideaal in de winter
 • Isolatie van schuur: Tover deze koude ruimte om tot een aangename plek
 • Isoleren van zolder: Een van de effectiefste methodes
 • Isolatie van dakkapel: Voor de doe-het-zelver
 • Kruipruimte isolatie: Vermindert kans op allergische reacties

Wat zijn de actuele kosten van isoleren in Zoutelande (juli 2024)?

Wil jij graag bezuinigen op de energiekosten en tegelijkertijd een milieuvriendelijke gemeenschap? Woning Zoutelande isoleren kan hier direct aan bijdragen. Voor woningen gebouwd voor 2000 zijn de effecten soms enorm. Het isoleren van een oude woning kan aardgas besparen tot gemiddeld 2575 m3. De potentiële energiebesparing is dan liefst €1200 (jaarlijks). Op deze pagina vind je de verwachte kosten in het geval je dit overlaat aan een isolatiebedrijf in Zoutelande. Ben jij zelf een handige klusser? De kosten zijn in dat geval veel aantrekkelijker.

Terugverdientijd berekenen
Je woning beschermen tegen kou of warmte is eigenlijk toegankelijk voor elk budget en het rendement wordt steeds beter. Beschik je over spaargeld? Dan kun je het zeker overwegen. Het geschatte rendement komt overeen met een spaarrekening met 5 procent rente. Een isolatie van het dak kent een terugverdientijd van plus minus 7 jaar. Bij een spouwmuur daalt dat naar 5,5 jaar. Onderstaand een praktisch rekenvoorbeeld met het oog op de terugverdientijd. Per oplossing tref je de besparing in euro met ook de geschatte kosten (cursief).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor isoleren aanvragen?


Soort isolatieTussenwoningHoekwoningVrijstaand
Dakisolatie€495
(€3550)
€705
(€4950)
€950
(€8950)
Vloerisolatie€115
(€1250)
€225
(€1650)
€395
(€3350)
Spouwmuur€360
(€1625)
€540
(€2325)
€900
(€3400)
HR++ glas€195
(€2175)
€335
(€3925)
€375
(€4550)
isolatie zoutelande 4374

Professionele Isolatiemerken:

 • Soprema
 • Bauder
 • Knauf Insulation
 • Isover
 • Petralana

Relevante vragen voor de isolatiespecialist in Zoutelande?

Waarom mijn woning in Zoutelande isoleren?

Een grondige woningisolatie betekent een lagere gas- en stroomrekening bij een energieaanbieder zoals Energiedirect en Oxxio, en is ook een heel groene oplossing. Je hebt veel minder aardgas nodig om te verwarmen en de CO2 uitstoot wordt gereduceerd. Dat houdt vervolgens in: een prettig wooncomfort en een beter energielabel waardoor de waarde van de woning stijgt. Wil jij jouw woning voordelig isoleren? Dan moet je diverse offertes vergelijken.

Ramen vervangen voor HR++ glas?

Triple glas & HR++ glas isoleert wel twee keer zo goed dan dubbel of enkel glas. De warmte blijft binnen waardoor je meteen bespaart op de energiekosten. Bovendien merk je een toename van comfort: minder tocht en kou rond het raam en zeg maar dag tegen al die condens. Ook isoleert het geluid van buiten. Aanschaffen van HR++ glas ramen kan al vanaf €3300 en dat bespaart tot €320 op jaarbasis. Kozijnen vervangen? Kies dan meteen voor nieuwe isolerende kozijnen met triple (driedubbel) glas.

Hoe weet ik wat ik thuis moet isoleren?

Ga eerst eens na welke isolatie technieken er in de woning zijn gebruikt en welke materialen zijn gebruikt. Bekijk de warmtescan. Dan ontdek je waar er onnodig warmte verloren gaat en wat prioriteit heeft. De volgorde is per woning weer verschillend. De ene stap is wel duurder dan de andere. De meest effectieve maatregelen zijn de vloer, het dak, de spouwmuur en eventueel HR++ of triple glas.

Wat kan ik zelf aan isolatie doen?

Ook je huis beschermen tegen warmte of kou , maar heb je onvoldoende budget? Uitvoerige acties als isoleren van vloer, dak of gevel moet je niet onderschatten, dit is iets voor een vakman. Maar je kunt zelf ook de handen uit de mouwen steken. Ook als je zakken niet zo diep zijn kan je al veel aanpakken. Enkele voorbeelden zijn kieren en naden dichten, het plaatsen van tochtbanden of tochtstrips, bestellen van radiatorfolie en plafonds afwerken met klimaatfolie.


Veel gebruikte isolatiematerialen

Isolatiebedrijven nuttigen verschillende soorten materialen. Hieronder ontdek je meer info over het huidige assortiment. Vaak verkrijgbaar bij de grote Nederlandse bouwmarkten als Hubo, Praxis, Multimate, Hornbach, Formido, Gamma. Merken die dit leveren zijn o.a. Rockwool, Isover of Kingspan.

 • Isolatieplaten: een van de meest populaire gebruikte materialen
 • PUR: neemt weinig vocht op
 • PIR: goede thermische werking
 • Tempex / EPS: is een brandveilige keuze
 • Glaswol: voordelige met een zeer goede werking
 • Steenwol: ook geluidswerend
 • XPS: ook geschikt voor vochtige ruimtes

Informatie over subsidie en energiebespaarlening gemeente Veere

Door gebruik te maken van een subsidie wordt jouw woning van isolatie voorzien nog leuker. Kan ik een deel van de kosten terugvragen? De landelijke subsidieregeling is in april 2017 opgeheven. Toch zijn er nog verschillende mogelijkheden:

 • Ben je onderdeel van een Vereniging van Eigenaren (VVE)? Dan is er wel een speciale subsidie mogelijk.
 • Pakweg een kwart van de tarieven kan je terugvragen.
 • De regel is dat er twee of meer energiebesparende maatregelen worden uitgevoerd.
 • Evengoed geldt voor arbeid het interessante (9%) BTW-tarief. Hier kan iedereen van profiteren.
 • Zo nu en dan is er in Zoutelande een regeling voor extra subsidie. Check ook energiesubsidiewijzer.nl of www.veere.nl voor meer informatie.
 • Voor milieuvriendelijke energiebronnen zoals een warmtepomp, zonnepanelen, een pelletkachel of zonneboiler is nog steeds de ISDE-subsidie van kracht.

Subsidie via energieloket Veere
Het is overduidelijk: je kunt flink bezuinigen met isoleren van dak, gevel of vloer. Onthoud wel, wanneer je kosten wilt besparen zullen er wel eigen financiële middelen moeten zijn. Als het nu gewoon te duur is bestaan er mogelijkheden zoals de Energiebespaarlening: een duurzame lening tegen een aantrekkelijke rente bedoeld voor energiebesparende maatregelen in Zoutelande. Andere mogelijkheden zijn Groene lening, Duurzaamheidslening, GreenLoans, SVn Duurzaamheidslening.


Uw woning verduurzamen?

Bescherm uw huis tegen kou of warmte!


Aan de slag met een isolatieplan

Direkt stappen ondernemen? Aan de hand van het onderstaande stappenplan kom je met een isolatieplan Zoutelande wat matcht met jouw wensen en soort huis.

Leestijd 5 minuten

Jouw woning isoleren en energie besparen

 1. Warmtescan

  Hoe staat het ervoor met de r-waarden? Uitgangspunt is de opleverdatum en vraag vorige bewoners wat er op dit moment al gedaan is. Door een warmtescan check je waar de meeste warmte ontsnapt. Het kan gaan om geen HR++ glas, afgeleefde muren of verouderd dakbedekkingsmateriaal. Vraag eventueel een isolatiedeskundige in Zoutelande voor een speciaal adviesgesprek.

 2. Hoe zit het met de financiën?

  Hoeveel geld wilt u uitgeven? Een oplossing voor je dak kan veel kostbaarder zijn dan de vloer. Het leuke is: het resultaat van de woningisolatie ligt een stuk hoger dan het geld op een spaarrekening zetten. De terugverdientijd is dus zeer interessant.

 3. Experts vergelijken

  Ben je er achter waar je gaat beginnen? Vraag prijzen op bij goede isolatiebedrijven in Zoutelande. Vergelijk altijd meerdere offertes. De prijzen lopen nogal flink uiteen.

 4. Isoleren van spouw, dak, vloer en ramen.

  Standaard begint men met triple glas, spouwmuur, dak en vloer. Deze acties bieden sowieso een gezond leefklimaat en veel lagere gaskosten. Wat je als eerste doet bepaal je op basis van het budget.

 5. Zorg voor voldoende ventilatie!

  In een uitstekend geïsoleerde woning kunnen ongezonde stoffen zich binnenshuis ophopen. Implementeer een goede ventilatie. Dit kost wel energie, maar het is essentieel voor een gezond binnenklimaat. Via toepassingen als mechanische ventilatie (MV), en unieke strips voor ventilatie. Vraag eventueel naar een meer milieuvriendelijke oplossing zoals een ventilatiewarmtepomp, balansventilatie of een WTW.

Een reactie plaatsen