Isolatie Biggekerke

ISOLATIE VERGELIJKEN

Nieuwsgierig naar de mogelijkheden van een huis isoleren in Biggekerke? Vakkundige isolatie kan veel energie besparen. Woon je in een huis gebouwd tussen 1974 en 1991? D.m.v. een isolatiemaatregel zoals spouwmuurisolatie of naden en kieren dichten gaat je gasverbruik flink omlaag. Ook in een wat nieuwer huis zijn er tal van opties met een aantrekkelijke terugverdienperiode. Op deze website lees je uiteenlopende informatie over isolatie Biggekerke. We staan stil bij thema’s als isolatie van de kruipruimte en stappenplan woningisolatie. Weten waar voor jou de kansen liggen? Vul het formulier in voor een persoonlijk plan van aanpak inclusief kosten. isolatiebedrijf-biggekerke-4373

 • Lagere stookkosten
 • Een optimaal wooncomfort
 • Reduceer CO2 uitstoot
 • Reductie geluid
 • Klaar voor de toekomst

ProvincieZeeland
GemeenteVeere
Postcode4373
Netnummer0118 (+31118)
Gasverbruik M31410 M3
Stroomverbruik kWh2730 kWh
Gemiddelde energierekening€153,00

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel isoleren u gaat kosten?


Soorten isolatie en hun eigenschappen

Heb je een oudere woning met slechte isolatie? Dan zal er veel warmte ontsnappen via niet-geïsoleerde buitenmuren daken en vloeren naar buiten. Hier kun je gelukkig eenvoudig wat aan doen. Het loont dus om hier mee aan de slag te gaan. Nieuwbouwhuizen met een goed of uitstekend energielabel zijn vaak gedegen geïsoleerd. Bij bestaande bouw (tot 1985) is dit vaak niet zo. De woning aanpakken resulteert in een lagere energierekening, is goed voor het milieu, en heeft een uitstekend rendement. In de paragraaf hierna vind jij de interessantste methodes om een woning in Biggekerke te isoleren.

Spouwmuurisolatie
De spouw is de ruimte die aanwezig is tussen de buiten- en binnenmuur. Dit stukje is mogelijk op te vullen met isolatiemateriaal. De woonruimte verliest niet onnodig warmte en dat resulteert in een prettig leefklimaat. Spouwmuur isoleren in Biggekerke is interessant (om en nabij de € 990 voor rijwoningen) en de besparing op de energienota loopt op tot €215 per jaar (prijspeil april 2024).

Vloerisolatie
Isolatie onder de vloer zorgt voor warmere voeten, meer comfort en maakt dat je minder energie gebruikt. De onkosten zijn gemiddeld €1850 en de winst ligt rond de €255, ieder jaar weer. De meest geschikte manier is aan de hand van spuitwerk in de kruipruimte. Voorwaarde is wel dat de kruipruimte voldoende hoog is (35 cm). Voorbeelden van isolatiematerialen zijn PUR schuim, isolatiechape, chips, vloerisolatieplaten. Het is minder effectief te kiezen voor bodemisolatie.

Dakisolatie
Een dak waarbij isolatie ontbreekt is ontzettend zonde. Het merendeel van de daken in Nederland zijn onvoldoende geïsoleerd. Het is de moeite waard om dit aan te pakken. Je dak laten aanpakken door een aannemer voor isolatie in Biggekerke kost ongeveer €5400. Klus je zelf graag thuis? Dan betaal je alleen de materialen van €1040. Je bespaart elk jaar op de energiekosten, tot wel €720, ieder jaar weer.

Gevelisolatie
Je kunt zowel de buitenkant als binnenkant van de gevel isoleren. Een woning houdt warmte in de zomer buiten en in de winter binnen. Het leefcomfort wordt zo een stuk aangenamer. Ten opzichte van spouwmuurisolatie moet je wel dieper in de buidel tasten. Waarom dit toch vaak wordt uitgevoerd heeft te maken met dat het een betere isolerende werking heeften dat je huis weer geheel nieuwe muren heeft. Houd rekening met totale kosten van zo’n €13300. Dit levert op pakweg €790 per jaar. Mag je niets aan de buitenkant doen? Een alternatieve optie is voorzetwanden aan de binnenkant plaatsen.

Wat kan ik nog meer doen?

Daarnaast zijn er nog een aantal populaire opties. In het volgende overzicht praten we over de meest populaire alternatieven.

 • Isoleren van garage: Verander koude garage in een warme hobbykamer
 • Isolatie van schuur: Altijd een warme schuur
 • Isoleren zolder: Voorkomt opstijgend warmteverlies
 • Dakkapel-isoleren: Direct besparen op stookkosten
 • Isolatie kruipruimte: Geen last van optrekkend vocht

Wat zijn de kosten van isoleren in Biggekerke (april 2024)?

Is jouw doel ook minder hoge stookkosten en ook een bewuste gemeenschap? Woning Biggekerke isoleren is dan een uitstekende oplossing. Bij zowel oudere als nieuwere woningen zijn verbluffende resultaten te behalen. Het isoleren van een ouder huis kan een aardgas besparing realiseren van 2950 m3. In termen van euro’s komt dat neer op €1325 per jaar. Op deze pagina vind je de kosten (bij benadering) wanneer je de werkzaamheden laat doen door een isolatiebedrijf in Biggekerke. Kan je zelf goed klussen? De kosten zijn dan een stuk lager.

Terugverdientijd berekenen
Je woning beschermen tegen kou of warmte is relatief goedkoop wat resulteert in een zeer korte terugverdienperiode. Beschik jij over voldoende geld? Begin dan maar met afwegen. Het rendement is in lijn met een 6 procent spaarrente. Een dak isoleren verdien je terug in zo’n 7 jaar. Bij de spouwmuur is dat slechts zes jaar. Hierbij een mooi rekenvoorbeeld m.b.t. de terugverdientijd. Per oplossing vind je de potentiële besparing en de geschatte onkosten (cursief).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor isoleren aanvragen?


Soort isolatieTussenwoningHoekwoningVrijstaand
Dakisolatie€425
(€4000)
€795
(€6750)
€1170
(€8700)
Vloerisolatie€155
(€1050)
€180
(€2150)
€380
(€3050)
Spouwmuur€310
(€1500)
€740
(€2525)
€820
(€3025)
HR++ glas€225
(€2950)
€335
(€3075)
€370
(€4950)
isolatie biggekerke 4373

Bekende Isolatiemerken:

 • Bauder
 • Knauf Insulation
 • Isover
 • Petralana
 • Ursa

FAQ voor de isolatiespecialist in Biggekerke?

Waarom mijn woning in Biggekerke isoleren?

Een vakkundige woningisolatie leidt tot minder energiekosten bij een energiebedrijf als Essent of Oxxio, en draagt bij aan een beter klimaat. Jouw aardgas gebruik gaat flink omlaag en daarnaast gaat de CO2 uitstoot omlaag. Dit betekend concreet een aangenaam leefklimaat en een flinke toename van de woningwaarde. Kijk jij ook naar opties voor voordelig isoleren? Ons advies is: vergelijk offertes van meerdere leveranciers.

Wat zijn de voordelen van HR++ glas?

HR++ glas en triple glas heeft een betere isolerende werking dan dubbel of enkel glas. De warmte blijft in huis waardoor je meteen bespaart op de energiekosten. Bovendien zal het comfort hoger worden: kieren en tocht worden voorkomen en geen condens aan de binnenkant van de ruiten. Daarnaast werkt het ook als geluidswerend glas. HR++ glas ramen zijn er vanaf €3950 en besparen tot €270, ieder jaar weer. Moeten je kozijnen worden vervangen? In dat geval ben je voordelig uit door meteen te kiezen voor speciale isolerende kozijnen met geïntegreerd triple – driedubbel – glas.

Wat is de eerste stap bij isoleren?

Bekijk eerst welke isolatie technieken er in de woning zijn gebruikt en hoe dat precies is aangebracht. Vraag een warmtescan aan. Vandaar analyseer je waar er onnodig warmte verloren gaat en wat de eerste stappen dus zijn. Het maakt niet veel uit waar je begint. De ene stap is voordeliger dan een andere mogelijkheid. De meest effectieve maatregelen zijn triple glas, het dak, de vloer en spouwmuur.

Zelf mijn woning isoleren, kan dat?

Ook een woning beschermen tegen kou of warmte , maar is het gewoon te duur? Ingrijpende klussen zoals isoleren van gevel, vloer of dak moet je niet onderschatten, dit is iets voor een vakman. Veel mensen kunnen echter zelf ook verbouwen. Ook met een klein budget zijn grote winsten te boeken. Populaire vormen zijn het aanpakken van naden en kieren, tochtbanden of tochtstrips plaatsen, radiatorfolie gebruiken en klimaatfolie voor plafond.


Meest toegepaste isolatiematerialen

Isolatiebedrijven maken gebruik van een heleboel materialen. Hierna komen we met een beknopte omschrijving de diverse mogelijkheden. Vaak wel op voorraad bij de grote Nederlandse bouwmarkten als Karwei, Formido, Hornbach, Hubo, Gamma, Multimate. Erkende merken zijn Kingspan, Isover of Rockwool.

 • Isolatieplaten: perfect voor dak of vloer, gemakkelijk te plaatsen
 • PUR: werkt goed tegen insecten
 • PIR: hoge levensduur en hoge isolatiewaarde
 • Tempex / EPS: heeft een drukvaste eigenschap
 • Glaswol: de glaswolplaten zijn makkelijk te bevestigen
 • Steenwol: brandveiligheid is belangrijk
 • XPS: hogere druksterkte en een gesloten celstructuur

Informatie over subsidie en energiebespaarlening gemeente Veere

Door een subsidie van de overheid wordt een huis isoleren interessanter. Wat zijn de huidige mogelijkheden? De subsidieregeling op landelijk niveau is er niet meer. Toch zijn er nog verschillende mogelijkheden:

 • Ben je onderdeel van een Vereniging van Eigenaren (VVE)? Dan is er nog wel een aantrekkelijke regeling.
 • Ongeveer 15% van de offerte mag je terug verwachten.
 • Randvoorwaarde is dat het ten minste 2 energiebesparende maatregelen betreft.
 • Bovendien geldt voor arbeid het interessante (9%) BTW-tarief. Hier profiteert iedereen van.
 • Misschien is er in Biggekerke een groene lening of extra potje. Bezoek ook energiesubsidiewijzer.nl of www.veere.nl voor meer informatie.
 • Voor duurzame verwarmingsbronnen als een biomassaketel, zonnepanelen, een warmtepomp of een zonneboiler kan je een flink deel weer terugkrijgen met de ISDE-subsidie.

Subsidie via energieloket Veere
Het is duidelijk: je kunt de stookkosten flink reduceren met dak-, gevel of vloerisolatie. Maar let op, als de energierekening naar beneden moet, moet je eerst wel investeren. Als je niet over de financiële middelen beschikt dan kan je een beroep doen op de Energiebespaarlening: een duurzame lening met een lage rente dat moet worden besteed aan energiebesparende maatregelen in Biggekerke. Andere opties zijn GreenLoans, Duurzaamheidslening, SVn Duurzaamheidslening, Nationaal Energiebespaarfonds.


Uw woning verduurzamen?

Bescherm uw huis tegen kou of warmte!


Een isolatieplan maken

Wil jij ook besparen? Dankzij de adviezen van onze specialisten bouw jij het isolatieplan Biggekerke wat conformeert aan jouw specifieke situatie.

Leestijd 5 minuten

Jouw woning isoleren en energie besparen

 1. Hoe is de situatie nu?

  Wat zijn de huidige r-waarden van uw woning? Hoeveel jaar geleden is het huis opgeleverd, en raadpleeg bij eerdere bewoners welke werkzaamheden zijn uitgevoerd. Met behulp van een warmtescan analyseert u wat er aan warmte weglekt. Het kan gaan om het ontbreken van dubbel glas, oude muren of een verouderd dak. Vraag eventueel een isolatiedeskundige in Biggekerke voor een speciaal adviesgesprek.

 2. Bepaal het budget

  Wat heb je te besteden? Het dak renoveren vergt meer geld dan de vloer. Vergeet niet: het rendement van woningisolatie is vele malen aantrekkelijker dan het geld op een spaarrekening zetten. De kosten heb je binnen een paar jaar weer terugverdiend.

 3. Specialisten vergelijken

  Ben je er achter waar je gaat beginnen? Probeer prijzen te achterhalen van meerdere erkende isolatiebedrijven in Biggekerke. Vergelijk rustig een aantal offertes. Dit kan u flink geld besparen.

 4. Isoleren van dak, ramen, vloer en spouw.

  In de basis moet je kijken naar HR++ glas, vloer, dak en spouwmuur. Deze vormen bieden sowieso een prettig leefklimaat en lagere maandlasten door een lagere energienota. Waar jij mee start kan je pas goed bepalen als je een budget gereserveerd hebt.

 5. Ventileren

  In een goed geïsoleerde woning kunnen ongezonde stoffen zich binnenshuis ophopen. Zorg dus voor een professionele ventilatie. Ventileren kost vanzelfsprekend wel energie, maar het is erg belangrijk voor een gezonde leefomgeving. Bijvoorbeeld met mechanische ventilatie, of ramen met ventilatiestrips. Tegenwoordig wordt er ook steeds meer gebruik gemaakt van balansventilatie en een WTW-systeem.

Een reactie plaatsen