Isolatie Gapinge

ISOLATIE VERGELIJKEN

Wil je jouw huis isoleren in Gapinge? Grondige isolatie kan jouw energieverbruik flink verminderen. Woon je in een wat ouder huis? Via enkele acties zoals isolatie van de buitengevel en dakkapel isoleren heb je direct lagere maandlasten door een lagere nota. Ook voor nieuwere woningen zijn er verschillende opties die je snel terugverdient. Hieronder komen we met nuttige informatie over isolatie Gapinge. Dit kan gaan om belangrijke onderwerpen zoals het dak isoleren en verschillende materialen. Hoe kan ik isoleren en besparen? Schets jouw situatie en ontvang een voorstel met kosten en verwachte opbrengsten. isolatiebedrijf-gapinge-4352

 • Aantrekkelijk rendement
 • Een prettig binnenklimaat
 • Energie uit een onuitputtelijke bron
 • Voor klein en groot budget
 • Aantrekkelijk voor huizenkopers

ProvincieZeeland
GemeenteVeere
Postcode4352
Netnummer0118 (+31118)
Gasverbruik M31410 M3
Stroomverbruik kWh2730 kWh
Gemiddelde energierekening€153,00

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel isoleren u gaat kosten?


Soorten isolatie en hun eigenschappen

Is je woning niet goed geïsoleerd? Zonde, want zo verdwijnt de warmte in huis via niet-geïsoleerde buitenmuren daken en vloeren naar buiten. En dat is natuurlijk hartstikke zonde! Houd de warmte in huis. Nieuwe huizen met een goed energielabel zijn standaard correct geïsoleerd. Bij een oud huis (tot plusminus 1985) is dit vaak niet zo. Het na-isoleren heeft direct effect op de energierekening, is een groene investering, en het rendement is beter dan op een spaarrekening. In de paragraaf hierna tref je de aantrekkelijkste methodes om je woning in Gapinge te isoleren.

Spouwmuurisolatie
De spouw is de ruimte van zo’n 4 tot 6 centimeter tussen een binnenmuur en een buitenmuur. Dit kan je laten opvullen met isolatiemateriaal. Het woonobject is in staat om de warmte beter vast te houden, en dat resulteert in een prettig wooncomfort. Spouwmuur isoleren in Gapinge kan erg voordelig (gemiddeld zo’n € 950 voor een tussenhuis) en je profiteert van een besparing tot wel €265 op jaarbasis (prijzen juli 2024).

Vloerisolatie
Isolatie onder de vloer houdt warmte of koelte binnenshuis en veel minder stookkosten. De kosten zijn zo’n €2000 en de besparing op de energienota loopt op tot €230 op jaarbasis. De gemakkelijkste manier is aan de hand van spuitwerk in de kruipruimte. Een van de voorwaarden is dat je kruipruimte als ingang gebruikt kan worden. Er wordt gewerkt met isolatiematerialen als glaswol, icynene, dekens, folie. Het is veel efficiënter dan bodemisolatie.

Dakisolatie
Een niet-geïsoleerd dak is ontzettend zonde. De daken van de meeste huizen kunnen veel winnen bij nieuwe isolatie. Het is de moeite waard om dit aan te pakken. Je dak onder handen laten nemen door een aannemer voor isolatie in Gapinge kost doorgaans €5000. Doe je het zelf? Dan betaal jij ongeveer €1120. De potentiële besparing ligt op €840 elk jaar opnieuw.

Gevelisolatie
Zowel aan de binnenkant als buitenkant is een gevel isolatie mogelijk. Een huis is in staat om de warmte beter vast te houden. Het is een extra schil om uw woning. Spouwmuurisolatie is financieel interessanter. Waarom dit toch vaak wordt uitgevoerd heeft te maken met dat er een dikkere laag aangebracht kan worden en dat je buitenmuren zijn weer als nieuw. Het is niet goedkoop, je betaalt zo’n €12100. Je profiteert van grofweg €920, ieder jaar weer. Mag je niets aan de buitenkant doen? Een alternatief is om te kiezen voor voorzetwanden die aan de binnenkant worden geïntegreerd.

Andere populaire vormen

0noemen we diverse rendabele vormen. In het gedeelte hieronder praten we over de meest rendabele vormen.

 • Isolatie garage: Een vorstvrije en droge ruimte
 • Isolatie van schuur: Al je bezittingen warm en droog bewaren
 • Isolatie van zolder: Een van de effectiefste methodes
 • Isoleren van dakkapel: Ook een warme slaapkamer
 • Kruipruimte isoleren: Een droger huis krijg je sneller warm

Wat zijn de geschatte kosten van isoleren in Gapinge (juli 2024)?

Is jouw doel ook een lagere energierekening of wellicht een groenere toekomst? Woning Gapinge isoleren is dan iets waar je zeker over na moet denken. Voor woningen oud en nieuw zijn verbluffende resultaten te behalen. Het isoleren van een ouder huis kan aardgas besparen tot gemiddeld 2300 m3. Dat is dus al gauw €975 per jaar. Op deze pagina tref je de gemiddelde kosten op het moment dat je in zee gaat met een isolatiebedrijf in Gapinge. Ben je een handige doe-het-zelver? De kosten zijn in dat geval veel betaalbaarder.

Terugverdientijd berekenen
Jouw huis beschermen tegen warmte of kou is een betaalbare manier om energiekosten te besparen en het rendement wordt steeds beter. Is er budget voor een duurzame investering? Dat is dan een mooie kans. Het rendement is overeenkomstig met een rente van 5 procent op een spaarrekening. Het dak isoleren kent een terugverdientijd van plus minus negen jaar en bij een spouwmuur is dat 4 jaar. Bijgaand een aantal voorbeelden van de terugverdientijd. Per werkzaamheden tonen we de maximale besparing en vind je cursief de verwachte investering.


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor isoleren aanvragen?


Soort isolatieTussenwoningHoekwoningVrijstaand
Dakisolatie€515
(€3850)
€655
(€6150)
€1220
(€8250)
Vloerisolatie€130
(€1150)
€285
(€2200)
€310
(€3100)
Spouwmuur€315
(€1475)
€700
(€2675)
€840
(€3625)
HR++ glas€250
(€2250)
€330
(€4200)
€410
(€5000)
isolatie gapinge 4352

Betrouwbare Isolatiemerken:

 • Eurofast
 • Simson
 • Delta
 • IKO enertherm
 • Kingspan

Vragen voor een isolatiespecialist in Gapinge?

Waarom mijn woning in Gapinge isoleren?

Een vakkundige woningisolatie draait uit op minder energiekosten bij een maatschappij als Eneco of Qurrent, en is ook een heel duurzame keuze. Je gaat significant minder aardgas gebruiken en daarnaast gaat de CO2 uitstoot omlaag. Dat houdt vervolgens in: een aangenaam wooncomfort en een beter energielabel en dus hogere woningwaarde. Kijk jij ook naar opties voor voordelig isoleren? Start dan altijd met het vergelijken van verschillende offertes.

Wat is het pluspunt van HR++ glas?

Triple glas + HR++ glas is stukken effectiever dan ouderwets enkel glas (of dubbel). De warmte kan niet ontsnappen wat als belangrijkste voordeel heeft een lagere energierekening. Daarnaast neem het leefcomfort toe: minder tocht en kou rond het raam en weinig tot geen condensvorming meer. Ook isoleert het geluid van buiten. HR++ glas ramen zijn er vanaf €3650, waarbij u een besparing realiseert van €235 op jaarbasis. Moeten je kozijnen worden vervangen? Dan is het handig om direct te kiezen voor speciale isolerende kozijnen met geïntegreerd triple – driedubbel – glas.

Wat is de eerste stap bij isoleren?

Probeer te achterhalen welke isolatie technieken er in de woning zijn gebruikt en op welke manier en met welk materiaal dat is gedaan. Check de warmtescan. Zo zie je wat de zwakke punten van de woning zijn en wat prioriteit heeft. Welk onderdeel u als eerste aanpakt is niet heel belangrijk. De ene maatregel is financieel aantrekkelijker in vergelijk met een andere. Experts adviseren om – indien nodig – te beginnen met de triple glas, het dak, de vloer en spouwmuur.

Zelf mijn woning isoleren, kan dat?

Wil je jouw huis beschermen tegen kou of warmte , maar kan je op dit moment geen grote investering doen? Uitvoerige projecten als isolatie van gevel, dak of vloer zijn beter te doen door specialisten / bedrijven. Maar veel kan je ook zelf. Met een kleine portemonnee zijn grote winsten te boeken. Wat veel toegepast wordt is het aanpakken van naden en kieren, gebruik maken van tochtstrips, radiatorfolie gebruiken en klimaatfolie voor plafond.


Soorten isolatiematerialen

Isolatiebedrijven werken met uiteenlopende materialen. In de box hieronder bekijk je nuttige informatie over veel toegepaste manieren. Dit ligt vaak ook in het schap bij bekende bouwmarkten als Hubo, Gamma, Karwei, Multimate, Formido, Hornbach. Bekende merken zijn Isover, Kingspan of Rockwool.

 • Isolatieplaten: een van de meest populaire gebruikte materialen
 • PUR: kan eenvoudig worden opgespoten
 • PIR: hoge vochtbestendigheid
 • Tempex / EPS: kan eenvoudig worden gerecycled
 • Glaswol: geluidsabsorberend en goedkoop
 • Steenwol: speciale vloerplaten beschikbaar
 • XPS: wordt gekenmerkt door drukvastheid

Aanvragen van subsidie of energiebespaarlening gemeente Veere

Mede door een subsidie van de overheid wordt een huis isoleren lucratiever. Maar welke mogelijkheden heb ik? De landelijke subsidieregeling kan je niet meer aanvragen. Er zijn echter wel enkele regelingen bekend:

 • Woon je met een Vereniging van Eigenaren (VVE) in bijvoorbeeld een appartementencomplex? Dan is er wel een speciale subsidie mogelijk.
 • Om en nabij 25% van de onkosten mag je terug verwachten.
 • De conditie is dat het om minimaal 2 energiebesparende maatregelen gaat.
 • Evenzeer valt het arbeidsloon onder het kleine BTW tarief (9%). Dit geldt voor iedereen.
 • Geregeld is er in Gapinge een speciaal potje beschikbaar. Probeer eens energiesubsidiewijzer.nl of www.veere.nl voor opties in juli 2024.
 • In het geval van duurzame innovaties zoals een zonneboiler, zonnepanelen, een warmtepomp of pelletkachel kan je profiteren van de ISDE-subsidie.

Subsidie via energieloket Veere
Het is duidelijk: je kunt besparen op de energiekosten door het isoleren van je woning. Maar let op, als de energierekening naar beneden moet, moet je eerst wel investeren. Als je onvoldoende budget hebt kan je aan de slag met o.a. de Energiebespaarlening: een duurzame lening zonder hoge lasten opgezet voor energiebesparende maatregelen in Gapinge. Relevante alternatieven zijn de Duurzaamheidslening, Nationaal Energiebespaarfonds, Groene lening, SVn Duurzaamheidslening.


Uw woning verduurzamen?

Bescherm uw huis tegen kou of warmte!


In 5 stappen een isolatieplan maken

Ben jij enthousiast? Door middel van het onderstaande stappenplan ontwikkel je het isolatieplan Gapinge wat conformeert aan jouw situatie.

Leestijd 5 minuten

Jouw woning isoleren en energie besparen

 1. Huidige staat van de woning

  Hoe staat het ervoor met de r-waarden? Uitgangspunt is de opleverdatum en bekijk altijd goed wat er op dit moment al gedaan is. Via een warmtescan ziet u hoeveel warmte de woning verliest. Dit kan zijn de afwezigheid van dubbel glas, verrotte muren of lekkages. Informeer bij de isolatiedeskundige in Gapinge voor een speciaal consult.

 2. Hoe staat het er financieel voor?

  Hoeveel wil je uitgeven? Maatregelen treffen rondom het dak vergt meer geld dan de vloer. Het leuke is: de opbrengst van woningisolatie ligt altijd hoger dan een reguliere spaarrekening. Je hebt jouw investering dus snel weer terug.

 3. Specialisten vergelijken

  Weet je waar de meeste besparing ligt? Vraag een offerte op bij een aantal plaatselijke isolatiebedrijven in Gapinge. Vergelijk altijd meerdere offertes. Dan weet jij wat een goede prijs is.

 4. Isoleren van dak, spouw, ramen en vloer.

  Kijk als eerste naar de vloer, spouwmuur, dak en optioneel HR++ of triple glas. Deze vier onderdelen leiden tot een aangenaam binnenklimaat en bespaart veel energie. Waar jij mee start bepaal je op basis van het budget.

 5. Ventileren

  In een prima geïsoleerde woning kan een ongezond binnenklimaat ontstaan. Installeer een werkende ventilatie. Het vraagt wel wat stroom, maar het is essentieel voor de gezondheid van de bewoners. Dat gaat via mechanische ventilatie (MV), en ventilerende ramen. Ga bij voorkeur voor een slimme en duurzame methode zoals balansventilatie en een WTW-systeem.

Een reactie plaatsen