Isolatie Aagtekerke

ISOLATIE VERGELIJKEN

Ga je jouw huis isoleren in Aagtekerke? Een solide isolatie kan veel energie besparen. Woon je in een huis met weinig tot geen isolatie? Met enkele acties zoals bijvoorbeeld isolatie van de binnengevel of tochtwering heb je een veel lagere energierekening. Ook als je in een nieuwer huis woont zijn er allerlei kansen met een prima rendement. Onderstaand check je uitgebreide informatie over isolatie Aagtekerke. Dit gaan om bijvoorbeeld zaken als spouwmuurisolatie en energiebespaarlening. Weten waar voor jou de kansen liggen? Voer jouw persoonlijke gegevens in voor een persoonlijk plan van aanpak inclusief kosten. isolatiebedrijf-aagtekerke-4363

 • Besparen op energiekosten
 • Temperatuur in eigen hand
 • Beperkte uitstoot van CO-2
 • Kan snel aangebracht worden
 • Veel keuze in leveranciers

ProvincieZeeland
GemeenteVeere
Postcode4363
Netnummer0118 (+31118)
Gasverbruik M31410 M3
Stroomverbruik kWh2730 kWh
Gemiddelde energierekening€153,00

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel isoleren u gaat kosten?


Welke soorten van isolatie zijn het beste?

Heb je een matig geïsoleerde woning? Dat is verspilling, want zo verdwijnt een groot deel van de warmte onnodig door de vloer of dak naar buiten. Hier kun je gelukkig eenvoudig wat aan doen. Het loont dus om hier mee aan de slag te gaan. Woningen van na 1995 met een goed of uitstekend energielabel zijn meestal goed geïsoleerd. Bij oudere woningen (gebouwd voor 1980) is dit een stuk minder op orde. De woning aanpakken bespaart veel energiekosten, draagt bij aan een beter milieu, en het rendement is beter dan op een spaarrekening. Op isolatierevolutie.nl zie je de populairste acties om je woning in Aagtekerke te isoleren.

Spouwmuurisolatie
De spouw is de ruimte van zo’n 4 tot 6 centimeter tussen een binnenmuur en een buitenmuur. Dit wordt opgevuld met speciaal isolatiemateriaal. Je huis houdt warmte beter vast, en faciliteert een aangenaam wooncomfort. Spouwmuur isoleren in Aagtekerke is interessant (vanaf plusminus € 720 voor rijtjeshuizen) en je bespaart al snel €245 per 12 maanden (kosten mei 2024).

Vloerisolatie
Een vloer isoleren zorgt dat de temperatuur van de vloer tot 4 graden stijgt en zorgt voor een laag energietarief. De kosten fluctueren rond de €1850 en je bespaart al snel €285 op jaarbasis. De beste aanpak is middels de kruipruimte techniek. Let op: dit kan alleen als je kruipruimte als ingang gebruikt kan worden. Voorbeelden van isolatiematerialen zijn chips, vloerisolatieplaten, isolatiechape, isolatiematrassen. In verhouding tot bodemisolatie is dit effectiever.

Dakisolatie
Een slecht geïsoleerd dak resulteert in onnodige energiekosten. Veel van de Nederlandse daken kunnen veel winnen bij nieuwe isolatie. De meesteoningeigenaren kunnen hier dus nog flink wat besparen. Investeren in je dak door een aannemer voor isolatie in Aagtekerke kost gemiddeld €4750. Doe je het zelf? Dan is het een stuk voordeliger €1040. Het rendement is al snel €760 op jaarbasis.

Gevelisolatie
Er is de optie voor binnenkant en/of buitenkant van de gevel isoleren. Een woning houdt de warmte binnenboord. Er zit eigenlijk een dikke jas omheen. Ten opzichte van spouwmuurisolatie moet je wel dieper in de buidel tasten. Voordelen zijn dat je een dikkere laag kunt aanbrengen en dat je huis weer geheel nieuwe muren heeft. De eenmalige investering bedraagt €12200. De winst is plusminus €970 elk jaar opnieuw. Krijg je geen vergunning? Een andere oplossing is de muren van binnenuit isoleren met speciale voorzetwanden.

Aanvullende mogelijkheden

Verder onderscheiden we meerdere aantrekkelijke vormen. In het gedeelte hieronder behandelen we de meest aantrekkelijke opties.

 • Isoleren van garage: Tover deze koude ruimte om tot een aangename plek
 • Isoleren van schuur: Een warme schuur voor extra gemak
 • Zolder isolatie: Een van de effectiefste methodes
 • Isoleren dakkapel: Voor de doe-het-zelver
 • Isolatie van kruipruimte: Een drogere woning

Hoe hoog bedragen de kosten van isoleren in Aagtekerke (mei 2024)?

Wil jij graag bezuinigen op de energiekosten en natuurlijk een energiezuinige toekomst? Woning Aagtekerke isoleren is voor jou misschien wel de juiste investering. Bij de oudere woningen (deels ook nieuwe) valt er veel te krijgen. Het isoleren van een oude woning kan aardgas besparen tot gemiddeld 2750 m3. In termen van euro’s komt dat neer op €875 per jaar, ieder jaar opnieuw. Op deze website ontdek je de kosten (bij benadering) als je in zee gaat met een isolatiebedrijf in Aagtekerke. Wil je zelf werkzaamheden uitvoeren? De totale kosten zijn dan een stuk lager.

Terugverdientijd berekenen
Jouw woning beschermen tegen warmte of kou is een betaalbare manier om energiekosten te besparen en de terugverdientijd wordt steeds korter. Beschik je over spaargeld? Dan is dit een zeer interessante investering. Het rendement is vergelijkbaar met een spaarrekening met 6% rente. Het isoleren van een dak heeft men terugverdien in +/- negen jaar. Bij een spouwmuur daalt dat naar 4,5 jaar. Hieronder een aantal rekenvoorbeelden van de terugverdientijd. Per mogelijkheid kun je de verwachte opbrengst bekijken en wat de tarieven zijn (cursief).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor isoleren aanvragen?


Soort isolatieTussenwoningHoekwoningVrijstaand
Dakisolatie€465
(€3500)
€725
(€6350)
€1210
(€8350)
Vloerisolatie€160
(€1050)
€260
(€2150)
€380
(€3400)
Spouwmuur€370
(€1550)
€730
(€2125)
€815
(€3200)
HR++ glas€245
(€2650)
€280
(€4150)
€425
(€4825)
isolatie aagtekerke 4363

Bekende Isolatiemerken:

 • Ursa
 • HPX
 • Blauwplaat
 • NMC
 • Borgh

Wat jij moet weten van een isolatiespecialist in Aagtekerke?

Waarom mijn woning in Aagtekerke isoleren?

Een gedegen woningisolatie mondt uit in een lagere energierekening bij een energiebedrijf zoals Greenchoice of Nuon, waar ook het klimaat van profiteert. Het aardgas gebruik gaat omlaag en de CO2 uitstoot wordt gereduceerd. Dat houdt vervolgens in: een aangenaam wooncomfort en ook een hogere woningwaarde. Wil jij ook aan de slag met isoleren? Zorg dan altijd dat je meerdere offertes vergelijkt.

Waarom kiezen voor HR++ glas?

HR++ glas en triple glas isoleert vele malen beter gemiddeld dubbel glas (laat staan enkel). Het voorkomt dat de warmte in huis verloren gaat waardoor je meteen bespaart op de energiekosten. Eveneens geeft het extra comfort: u voelt geen tocht meer bij de ramen en ook van condens zul je geen last meer hebben. Bovendien heb je veel minder last van lawaai van buiten. Aanschaffen van HR++ glas ramen kan al vanaf €3200 en dat levert gemiddeld op €255 op jaarbasis. Zijn jouw kozijnen aan vervanging toe? Kies dan meteen voor een speciaal type isolerende kozijnen met triple (driedubbel) glas.

Wat moet ik doen als ik wil isoleren?

Analyseer allereerst wat reeds is geïsoleerd, en op welke manier en met welk materiaal dat is gedaan. Check de warmtescan. Op die manier kom je erachter wat de zwakke punten van de woning zijn en wat de eerste stappen dus zijn. Het maakt niet veel uit waar je begint. De ene keuze is voordeliger dan een andere mogelijkheid. De meest rendabele onderdelen zijn het dak, de vloer, de spouw en triple glas.

Zelf mijn woning isoleren, kan dat?

Wil jij ook de woning beschermen tegen warmte of kou , maar heb je weinig financiële middelen? Uitvoerige werkzaamheden als isoleren van gevel, dak of vloer kunnen beter uitgevoerd worden door profs. Maar je kunt zelf ook de handen uit de mouwen steken. Ook met beperkte financiële middelen is makkelijk rendement te halen. Waar moet ik aan denken? Nou, bijvoorbeeld naden en kieren dichtmaken, tochtstrips aanbrengen, radiatorfolie toevoegen en klimaatfolie voor plafond.


Handige isolatiematerialen

Isolatiebedrijven gebruiken allerlei materialen. Op deze pagina tref je meer info over de diverse mogelijkheden. Vaak wel op voorraad bij de erkende bouwmarkten als Hornbach, Hubo, Multimate, Formido, Praxis, Gamma. Erkende merken zijn Rockwool, Isover of Kingspan.

 • Isolatieplaten: licht van gewicht en snel te verwerken
 • PUR: bij het aanbrengen komt warmte vrij
 • PIR: conform aan brandregelgeving
 • Tempex / EPS: kan gemakkelijk passend worden gemaakt
 • Glaswol: zeer brandveilig
 • Steenwol: waterafstotende eigenschap
 • XPS: goede vochtbestendigheid

Wat je moet weten over subsidie en energiebespaarlening gemeente Veere

Mede door subsidies wordt je woning isoleren nog uitnodigender. De vraag is natuurlijk; wat krijg jij? De landelijke subsidieregeling is er niet meer. Echter kun je wel gebruik maken van de volgende opties:

 • Ben je lid van een VvE, een vereniging van eigenaren? Dan kan je wel gebruik maken van de subsidie.
 • Grofweg 15% van de factuur kan je terugvragen.
 • De eis is de de VVE binnen 12 maanden minimaal 2 energiebesparende maatregelen uitvoert.
 • Ook vallen de manuren onder het verlaagde BTW-tarief (9%). Hier profiteert iedereen van.
 • Mogelijk is er in Aagtekerke een speciaal potje beschikbaar. Probeer eens energiesubsidiewijzer.nl of www.veere.nl voor de actuele mogelijkheden.
 • Bij het installeren van duurzame producten als de zonneboiler, zonnepanelen, een warmtepomp of een biomassaketel is nog steeds de ISDE-subsidie van kracht.

Subsidie via energieloket Veere
Het is onmiskenbaar: je kunt besparen op de energiekosten met vloer-, gevel of dakisolatie. Onthoud wel, als de energierekening naar beneden moet, is wel eerst een forse investering noodzakelijk. Als je nu te weinig geld hebt bestaan er mogelijkheden zoals de Energiebespaarlening: een unieke lening tegen een speciaal rentetarief met als uitgangspunt energiebesparende maatregelen in Aagtekerke. Ook interessant is de GreenLoans, Groene lening, Duurzaamheidslening, SVn Duurzaamheidslening.


Uw woning verduurzamen?

Bescherm uw huis tegen kou of warmte!


Een persoonlijk isolatieplan maken

Direkt stappen ondernemen? Door middel van tips van onze adviseurs ontwikkel je het isolatieplan Aagtekerke wat in lijn is met jouw specifieke situatie.

Leestijd 5 minuten

Jouw woning isoleren en energie besparen

 1. Check huidige situatie

  Hoe zit het met de r-waarden van uw huis? Hoeveel jaar geleden is het huis opgeleverd, en bekijk altijd goed wat er gedaan is. Via een warmtescan achterhaal je hoeveel warmte de woning verliest. Het kan gaan om geen HR++ glas, gammele muren of een lekkend rioleringssysteem. Ga naar de isolatiedeskundige in Aagtekerke voor advies op maat.

 2. Wat is jou budget?

  Wat mag het project kosten? Het dak voorzien van een extra schil vergt meer geld dan de vloer. Goed om te weten: het rendement van woningisolatie is een stuk aantrekkelijker dan geld wegzetten op een spaarrekening. Je hebt het dus snel terugverdiend.

 3. Experts vergelijken

  Weet je waar je gaat beginnen? Vraag een offerte op bij een aantal professionele isolatiebedrijven in Aagtekerke. Vergelijk altijd meerdere offertes. De tarieven zijn dan marktconform.

 4. Isoleren van dak, spouw, dak en ramen.

  De standaard werkzaamheden zijn HR++ glas, vloer, dak en spouwmuur. Deze onderdelen hebben als resultaat een comfortabel leefklimaat en een veel lagere energierekening. Waar jij mee start bepaal je op basis van het budget.

 5. Ventilatie

  In een uitstekend geïsoleerde woning loop je het risico op een ongezonde luchtkwaliteit. Zorg dus voor een gedegen ventilatie. Je gaat wel iets meer stroom gebruiken, maar het is absoluut noodzakelijk voor een gezond leefklimaat. Onder andere via mechanische ventilatie (MV), en ventilatieroosters in ruiten. Bekijk hier ook de meer duurzame oplossingen zoals een WTW, ventilatiewarmtepomp of balansventilatie.

Een reactie plaatsen