Isolatie Koudekerke

ISOLATIE VERGELIJKEN

Meer weten over jouw huis isoleren in Koudekerke? Grondige isolatie is een relatief eenvoudig manier om te besparen. Is er in jouw woning weinig aan isolatie gedaan? Middels enkele acties als bijv. de spouwmuur isoleren en isolatie van deuren ga je naar een significant lagere energierekening. Ook in een wat nieuwer huis zijn er isolerende maatregelen met een aantrekkelijke terugverdienperiode. Op deze website lees je uiteenlopende informatie over isolatie Koudekerke. Je komt meer te weten over thema’s als verwarmingsbuizen isoleren en isolatieplan. Direct actie ondernemen? Schets jouw situatie en we voorzien je graag van een heldere offerte. isolatiebedrijf-koudekerke-4370

 • Lagere maandlasten
 • Een comfortabel klimaat in huis
 • Beperkte broeikasuitstoot
 • Rust en comfort in huis
 • Altijd plaatselijke experts

ProvincieZeeland
GemeenteVeere
Postcode4370
Netnummer0118 (+31118)
Gasverbruik M31410 M3
Stroomverbruik kWh2730 kWh
Gemiddelde energierekening€153,00

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel isoleren u gaat kosten?


Uit welke soorten van isolatie kan ik kiezen?

Heb je een oudere woning met slechte isolatie? In dit scenario verdwijnt de warmte in huis via muren, vloer, dak en ramen naar buiten. Hier kun je gelukkig eenvoudig wat aan doen. Er is eenvoudig veel winst te behalen. Nieuwe woningen met een hoger energielabel zijn veelal voldoende geïsoleerd. Bij een oude woning (tot 1985) is dat een stuk minder. Alsnog isoleren resulteert in een lagere energierekening, beperkt de uitstoot van CO2, en is verrassend snel weer terugverdiend. In de paragraaf hierna check je de populairste stappen om jouw woning in Koudekerke te isoleren.

Spouwmuurisolatie
Omschrijving van de spouw: de ruimte c.q. luchtlaag tussen het binnen- en buitenblad van een spouwmuur. Deze open ruimte kan je laten opvullen met isolatiemateriaal. De woning kan de warmte in de winter binnen houden en in de zomer buiten houden en het biedt een gezonde leefomgeving. Spouwmuur isoleren in Koudekerke is betaalbaar (vanaf zo’n € 760 voor tussenwoningen) en je bespaart op de energierekening, tot wel €190 per 12 maanden (kosten mei 2024).

Vloerisolatie
De vloer in huis isoleren zorgt voor een warmere en drogere vloer en je verbruikt minder energie. De tarieven zijn ongeveer €1850 en de besparing op de energienota loopt op tot €235 op jaarbasis. De meest geschikte manier is aan de hand van spuitwerk in de kruipruimte. Let op: dit kan alleen als je kruipruimte een minimale hoogte en breedte heeft. Denk hierbij aan isolatiematerialen zoals dekens, steenwol, glaswol, folie. Deze vorm is interessanter dan bodemisolatie.

Dakisolatie
Een niet-geïsoleerd dak is een enorme energieverspiller. Veel van de Nederlandse daken kunnen veel winnen bij nieuwe isolatie. Dit aanpakken is dus erg lucratief voor huizenbezitters. Investeren in je dak door een aannemer voor isolatie in Koudekerke kost je zo’n €4750. Plannen dit zelf te doen? De materiaalkosten zijn dan +/- €1040. De besparing loopt op tot €870 per jaar.

Gevelisolatie
De gevel isoleren kan aan de binnenkant of aan de buitenkant. De woning verliest veel minder warmte. Het leefcomfort wordt zo een stuk aangenamer. De kosten zijn echter behoorlijk (t.o.v. spouwmuurisolatie). Positieve aspecten zijn dat het een betere isolerende werking heeften dat je woning wordt voorzien van een nieuwe gevel. De tarieven kunnen oplopen tot €11600. Je profiteert van plusminus €870 op jaarbasis. Krijg je geen vergunning? Je kunt dan kiezen voor het plaatsen van voorzetwanden aan de binnenkant van de muren.

Hoe kan ik nog meer geld besparen?

Verder bestaan er nog enkele populaire werkzaamheden. In de volgende paragraaf benoemen we de meest toegepaste opties.

 • Isoleren garage: Een vorstvrije garage, ideaal in de winter
 • Isoleren schuur: Tover deze koude ruimte om tot een aangename plek
 • Zolder-isoleren: Een van de effectiefste methodes
 • Dakkapel-isoleren: Extra warmte in de slaapkamer
 • Isolatie kruipruimte: Voorkomt aantasting van vloeren en leidingen

Hoe hoog bedragen de kosten van isoleren in Koudekerke (mei 2024)?

Ben jij op zoek naar een opllossing voor bezuinigen op de energiekosten en uiteraard een energiebewuste toekomst? Woning Koudekerke isoleren is dan een uitstekende oplossing. Voor vrijwel elk type woning valt er veel te krijgen. Isolatie van een woning van voor 1974 bespaart aardgas tot maarliefst 2925 m3. De potentiële energiebesparing is dan liefst €975 op jaarbasis. Hieronder check je de gemiddelde kosten als je dit laat doen door een isolatiebedrijf in Koudekerke. Ben jij zelf een handige klusser? Dan zijn de prijzen veel voordeliger.

Terugverdientijd berekenen
Jouw woning beschermen tegen warmte of kou is enorm populair en goedkoop waardoor je de investering ook snel weer terugverdiend hebt. Heb je zelf wat geld over? Dan is het erg interessant. Het huidige rendement is te vergelijken met een 4 procent spaarrente. Het dak isoleren heeft men terugverdien in +/- 7 jaar. Bij een spouwmuur daalt dat naar 6 jaar. Hieronder een bruikbaar rekenvoorbeeld om de terugverdientijd te analyseren. Per werkzaamheden zie je de geschatte opbrengst met ook de geschatte kosten (cursief).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor isoleren aanvragen?


Type isolatieTussenwoningHoekwoningVrijstaand
Dakisolatie€345
(€3900)
€815
(€4750)
€1180
(€9650)
Vloerisolatie€135
(€1450)
€275
(€1650)
€340
(€3500)
Spouwmuur€190
(€1200)
€580
(€2125)
€895
(€3175)
HR++ glas€190
(€2875)
€330
(€3500)
€430
(€4650)
isolatie koudekerke 4370

Gangbare Isolatiemerken:

 • Knauf Insulation
 • Isover
 • Petralana
 • Ursa
 • HPX

Wat jij moet weten van een isolatiespecialist in Koudekerke?

Waarom mijn woning in Koudekerke isoleren?

Een degelijke woningisolatie draait uit op een lagere gas- en stroomrekening bij een maatschappij als Greenchoice of Vandebron, en is bovendien een groene investering. Concreet: minder aardgas gebruik en het leidt tot een beperkte CO2 uitstoot. Het resulteert bovendien in een comfortabele leefomgeving en een beter energielabel waardoor de waarde van de woning stijgt. Is voordelig isoleren ook een wens van jou? Ons advies is: vergelijk offertes van meerdere leveranciers.

Waarom is HR++ glas zo goed?

Triple glas & HR++ glas isoleert veel beter dan standaard (enkel) of dubbel glas. Je kunt de warmte nog beter binnenshuis houden wat als belangrijkste voordeel heeft een lagere energierekening. Eveneens neem het leefcomfort toe: geen last van koudeval en/of tocht en minder last van condensvorming. Tevens heeft het een geluidswerende functie. HR++ glas ramen kosten doorgaans €3425 en geeft een besparing van €265 elk jaar opnieuw. Zijn jouw kozijnen aan vervanging toe? Ga dan direct voor moderne isolerende kozijnen met daarin triple / driedubbel glas.

Wat moet ik doen als ik wil isoleren?

Achterhaal eerst welke isolatie technieken er in de woning zijn gebruikt en wat de kwaliteit hiervan nog is. Voer een warmtescan uit. Daardoor komt u erachter wat er aan warmte weglekt en waar de de meeste besparing ligt. Er is geen vast protocol wat u kunt volgen. De ene optie is aantrekkelijker dan de andere. Experts adviseren om – indien nodig – te beginnen met de spouwmuur, HR++/triple glas, vloer en het dak.

Kan ik mijn woning zelf isoleren?

Direct de woning beschermen tegen warmte of kou , maar beschik je niet over genoeg geld? Diepgaande onderhoudswerkzaamheden zoals isoleren van dak, vloer of gevel zijn beter te doen door specialisten / bedrijven. Maar je kunt zelf meer dan je denkt. Ook met beperkte financiële middelen is makkelijk rendement te halen. Waar moet ik aan denken? Nou, bijvoorbeeld het aanpakken van naden en kieren, tochtbanden of tochtstrips plaatsen, radiatorfolie plakken en klimaatfolie op een plafond monteren.


Verschillende isolatiematerialen

Isolatiebedrijven hanteren uiteenlopende materialen. Onderstaand ontdek je een korte omschrijving van veel toegepaste manieren. Doorgaans beschikbaar bij populaire bouwmarkten als Praxis, Hubo, Karwei, Hornbach, Gamma, Multimate. De beste merken zijn Isover, Rockwool of Kingspan.

 • Isolatieplaten: toepasbaar in veel situaties
 • PUR: ook in platen verkrijgbaar
 • PIR: brandvertragende werking
 • Tempex / EPS: ook bekend als tempex of piepschuim
 • Glaswol: is van nature erg dik
 • Steenwol: aantrekkelijke prijs per m2
 • XPS: bestand tegen schimmels en micro-organismen

Info over subsidie en energiebespaarlening gemeente Veere

Door een subsidie wordt het investeren in je huis nog verleidelijker. Kan ik iets van de overheid verwachten? De bekende landelijke subsidieregeling is er helaas niet meer. Toch is er nog veel mogelijk:

 • Ben je onderdeel van een Vereniging van Eigenaren (VVE)? Dan kan je nog wel een subsidie aanvragen.
 • Pak ‘m beet 25 procent van de tarieven mag je terugvragen.
 • Randvoorwaarde is dat er twee of meer energiebesparende maatregelen worden uitgevoerd.
 • Overigens geldt voor arbeid het kleine BTW tarief (9%). Hier kunnen alle woningeigenaren gebruik van maken.
 • Soms is er in Koudekerke een regeling voor extra subsidie. Zie ook energiesubsidiewijzer.nl of www.veere.nl voor de status in mei 2024.
 • In het geval van duurzame innovaties zoals een warmtepomp, zonnepanelen, een pelletkachel of zonneboiler is nog steeds de ISDE-subsidie van kracht.

Subsidie via energieloket Veere
Het is onmiskenbaar: de energierekening kan flink omlaag met isolatie van gevel, vloer of dak. Maar, dat is niet iets wat je zomaar even doet, daarvoor moet je dit vooraf kunnen financieren. Als je niet over de financiële middelen beschikt zijn er leningen beschikbaar zoals de Energiebespaarlening: een unieke lening tegen een speciaal rentetarief bedoeld voor energiebesparende maatregelen in Koudekerke. Bekijk ook eens Groene lening, Duurzaamheidslening, GreenLoans, SVn Duurzaamheidslening.


Uw woning verduurzamen?

Bescherm uw huis tegen kou of warmte!


In 5 stappen een isolatieplan maken

Direkt stappen ondernemen? Middels het advies hieronder schrijf jij het persoonlijke isolatieplan Koudekerke wat dan voldoet aan jouw huis (en behoeften).

Leestijd 5 minuten

Jouw woning isoleren en energie besparen

 1. Hoe is de situatie nu?

  Maak een inschatting van de huidige r-waarden. Wat is de leeftijd van het huis en achterhaal ook zeker in welke mate de woning is aangepakt. Dankzij een warmtescan analyseer je wat de zwakke punten van de woning zijn. Onder andere warmtedoorlatend glas, verrotte muren of een lekkend rioleringssysteem. Je kunt altijd terecht bij een isolatiedeskundige in Koudekerke voor persoonlijk advies.

 2. Wat wil je uitgeven?

  Wat mag het project kosten? Een oplossing voor je dak is bijvoorbeeld veel duurder dan de vloer. Bedenk wel: de opbrengst van woningisolatie is vele malen hoger dan een reguliere spaarrekening. De kosten heb je binnen een paar jaar weer terugverdiend.

 3. Experts vergelijken

  Ben je er achter waar de focus moet liggen? Probeer altijd meerdere regionale isolatiebedrijven in Koudekerke. Vergelijk minimaal 2/3 offertes. Zo heb je altijd een goede prijs.

 4. Isoleren van dak, spouw, ramen en vloer.

  Kijk als eerste naar triple glas, vloer, dak en spouwmuur. Deze acties resulteren in een aangenaam warm huis en veel minder stookkosten. Het werkschema bepaal je op basis van het budget.

 5. Zorg voor voldoende ventilatie!

  In een correct geïsoleerde woning kunnen ongezonde stoffen zich binnenshuis ophopen. Ga aan de slag met een ventilatieplanVentileren kost vanzelfsprekend wel energie, maar het is essentieel voor een prettig wooncomfort. Dit kan met mechanische ventilatie (MV), en unieke strips voor ventilatie. Ga bij voorkeur voor een slimme en duurzame methode zoals balansventilatie, een WTW-systeem of een ventilatiewarmtepomp.

Een reactie plaatsen