Isolatie Westkapelle

ISOLATIE VERGELIJKEN

Nieuwsgierig naar de mogelijkheden van een huis isoleren in Westkapelle? Gedegen isolatie resulteert in een fors lagere energierekening. Woon je in een huis met weinig tot geen isolatie? Via een investering zoals bijvoorbeeld vliering isoleren en tochtbanden worden je stookkosten een stuk lager. Ook voor nieuwere woningen zijn er tal van opties die je razendsnel weer terugverdient. Hieronder vind je belangrijke informatie over isolatie Westkapelle. Bijvoorbeeld vraagstukken over de zolder isoleren en verschillende materialen. Waar liggen voor mijn woning de kansen? Schets jouw situatie en ontvang een voorstel met kosten en verwachte opbrengsten. isolatiebedrijf-westkapelle-4361

 • De energiekosten gaan omlaag
 • Een aangenaam leefklimaat
 • Significant lagere CO2 uitstoot
 • Ook geluidswerend
 • Een woning met energielabel A of B

ProvincieZeeland
GemeenteVeere
Postcode4361
Netnummer0118 (+31118)
Gasverbruik M31410 M3
Stroomverbruik kWh2730 kWh
Gemiddelde energierekening€153,00

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel isoleren u gaat kosten?


Soorten isolatie: materialen en hun prijzen

Kan de isolatie van jouw huis ook beter? Dan vervliegt de warmte van de woning door kieren, ramen of muren naar buiten. Dat is zonde van het geld (energieverbruik)! Laat dus geen warmte ontsnappen. Huizen gebouwd na 2000 met een goed energielabel zijn veelal uitstekend geïsoleerd. Bij oudere woningen (van 1980 of nog ouder) is er vaak nog weinig gebeurd. Het uitvoeren van isolatiewerkzaamheden zorgt ervoor dat je minder voor energie betaald, is een duurzame keuze ten opzichte van het milieu, en het rendement is beter dan op een spaarrekening. In het volgende stukje achterhaal je de meest rendabele stappen om jullie woning in Westkapelle te isoleren.

Spouwmuurisolatie
Met de spouw bedoelen we de ruimte tussen de binnenmuur en de buitenmuur van de woning. Dit holle gedeelte kan je opvullen met een uniek isolatiemateriaal. De woonruimte gaat zuiniger om met de warmte in huis en dat resulteert in een gezond klimaat in huis. Spouwmuur isoleren in Westkapelle is goed te betalen (vanaf plusminus € 840 voor rijwoningen) en je profiteert van een besparing tot wel €260 op jaarbasis (kosten juli 2024).

Vloerisolatie
De woningvloer isoleren houdt warmte in huis en veel minder stookkosten. De onkosten bedragen zo’n €1625 en de besparing loopt op tot €215, ieder jaar weer. De eenvoudigste manier is door gebruik te maken van de kruipruimte. Voorwaarde is wel dat de kruipruimte hoog genoeg is voor de vakman. Er wordt gewerkt met isolatiematerialen als vloerisolatieplaten, EPS parels, PUR schuim, isolatiematrassen. Dit heeft een voorkeur boven bodemisolatie.

Dakisolatie
Een dak dat niet geïsoleerd is kan een flinke kostenpost zijn. Het gros van de daken hebben een zeer beperkte isolatielaag. Het is zeer rendabel om dit op te pakken. Je dak laten aanpakken door een aannemer voor isolatie in Westkapelle kost gemiddeld €4750. Doe je het zelf? De kosten voor materiaal liggen op zo’n €1230. De potentiële besparing ligt op €750 per jaar.

Gevelisolatie
Je kunt zowel de buitenkant als binnenkant van de gevel isoleren. Een huis gaat zuiniger om met de warmte in huis. Zo hoef je veel minder te stoken. Spouwmuurisolatie is financieel interessanter. Waarom dit toch vaak wordt uitgevoerd heeft te maken met dat je een dikkere laag kunt aanbrengen en dat je weer nieuwe muren hebt. Houd rekening met totale kosten van zo’n €12200. Het voordeel is plusminus €800 per jaar. Mag je de buitenkant niet veranderen? Bekijk dan eens de mogelijkheden van voorzetwanden aan de binnenkant plaatsen.

Andere veel voorkomende maatregelen

0bestaan er nog enkele mogelijke mogelijkheden. Hieronder benoemen we de meest toegepaste uitvoeringen.

 • Garage isolatie: Je spullen veilig en warm opslaan
 • Schuur isoleren: Ideaal als klushok of hobbykamer
 • Zolder isoleren: Bespaart honderden euro’s per jaar
 • Isoleren van dakkapel: Interessante optie voor klein budget
 • Isolatie van kruipruimte: Zorgt voor minder huisstofmijt

Wat zijn de gemiddelde kosten van isoleren in Westkapelle (juli 2024)?

Willen jullie ook minder hoge energiekosten en tegelijk een milieuvriendelijke maatschappij? Woning Westkapelle isoleren is dan een uitstekende oplossing. Zowel bij oude huizen als nieuwe huizen valt er veel te krijgen. Het isoleren van een bestaande woning kan aardgas besparen tot gemiddeld 2625 m3. Dat komt neer op €1150 op jaarbasis. Op deze pagina bekijk je de hoogte van de investering in het geval je dit laat doen door een isolatiebedrijf in Westkapelle. Wil je zelf werkzaamheden uitvoeren? De kosten zijn in dat geval stukken beter.

Terugverdientijd berekenen
Jouw woning beschermen tegen kou of warmte is nu een stuk betaalbaarder dan 10 jaar geleden en is voor de lange termijn zeer rendabel. Heb je wat spaargeld? Begin dan maar met afwegen. Het rendement wordt ook wel eens vergeleken met een 6% spaarrekening. Een dak isoleren kan terugverdiend worden in 8,5 jaar. Bij een spouwmuur daalt dat naar 5,5 jaar. Ter illustratie bijgaand een paar calculaties van de terugverdientijd. Per maatregel vind je de potentiële besparing en de geschatte onkosten (cursief).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor isoleren aanvragen?


Type isolatieTussenwoningHoekwoningVrijstaand
Dakisolatie€425
(€4050)
€595
(€7350)
€960
(€8450)
Vloerisolatie€155
(€1150)
€245
(€1750)
€345
(€3050)
Spouwmuur€300
(€800)
€680
(€2725)
€895
(€3200)
HR++ glas€230
(€1825)
€290
(€3250)
€380
(€4450)
isolatie westkapelle 4361

Bekende Isolatiemerken:

 • HPX
 • Blauwplaat
 • NMC
 • Borgh
 • Bahco

Actuele vragen omtrent een isolatiespecialist in Westkapelle?

Waarom mijn woning in Westkapelle isoleren?

Een grondige woningisolatie resulteert in lagere energiekosten bij een energiebedrijf als Essent en Pure Energie, en is goed voor het milieu. Concreet: minder aardgas gebruik en het leidt tot een beperkte CO2 uitstoot. Het gevolg daarvan is een prettige leefomgeving en de waarde van jouw woning stijgt. Kijk jij ook naar opties voor voordelig isoleren? Dan moet je diverse offertes vergelijken.

Waarom kiezen voor HR++ glas?

HR++ glas & triple glas heeft een betere isolerende werking dan ouderwets enkel glas (of dubbel). De warmte kan niet ontsnappen waardoor je profiteert van een lagere energierekening. Tevens merk je een toename van comfort: geen tocht en kou bij de ramen en weinig tot geen condensvorming meer. Ook isoleert het geluid van buiten. HR++ glas ramen zijn er vanaf €3950 en dat levert gemiddeld op €235, ieder jaar weer. Moeten je kozijnen worden vervangen? Dan adviseren wij een speciaal type isolerende kozijnen met triple (driedubbel) glas.

Wat is de eerste stap bij isoleren?

Analyseer allereerst welke isolatie technieken er in de woning zijn gebruikt en welke materialen zijn gebruikt. Check de warmtescan. Hierdoor zie je op welke plekken er veel warmte lekt en wat de quick win zijn. De volgorde is niet heel relevant. Sommige acties zijn kostbaarder dan het alternatief. De meest effectieve maatregelen zijn het dak, de vloer, de spouw en triple glas.

Wat kan ik zelf aan isolatie doen?

Ook je huis beschermen tegen kou of warmte , maar heb je onvoldoende budget? Uitgebreide onderhoudswerkzaamheden als gevel-, vloer of dakisolatie kan men uit laten voeren door experts. Maar je kunt zelf ook de handen uit de mouwen steken. Ook als je zakken niet zo diep zijn kun jij al veel betekenen. Vaak gaat het om kieren en naden dichten, het plaatsen van tochtbanden of tochtstrips, toevoegen van radiatorfolie en plafonds afwerken met klimaatfolie.


Praktische isolatiematerialen

Isolatiebedrijven voeren werkzaamheden uit met allerlei materialen. Op deze pagina vind je nuttige informatie over het huidige assortiment. Vaak wel op voorraad bij bekende bouwmarkten als Multimate, Hubo, Hornbach, Gamma, Formido, Praxis. Bekende merken zijn Isover, Kingspan of Rockwool.

 • Isolatieplaten: geschikt voor schuren en garages
 • PUR: zeer hoge luchtdichtheid en isolatiewaarde
 • PIR: betere R-waarde dan glas- of steenwol
 • Tempex / EPS: is van nature zeer licht
 • Glaswol: geluidsabsorberend en goedkoop
 • Steenwol: voor extra thermisch comfort
 • XPS: zeer diverse toepasbaarheid

Info over subsidie en energiebespaarlening gemeente Veere

Door subsidies worden investeringen in de woning zeker lucratiever. Wat zijn de huidige mogelijkheden? De landelijke subsidiepot is er niet meer. Maar je kunt nog profiteren van enkele regelingen:

 • Voer je maatregelen namens een Vereniging van Eigenaren (VVE)? Dan kan je nog een mooi bedrag terugkrijgen.
 • Grofweg 20% van de factuur krijg je weer terug.
 • Het is een must dat er twee of meer energiebesparende maatregelen worden uitgevoerd.
 • Ook rekenen ze voor arbeidsloon een verlaagde BTW-tarief (9%). Dit geldt voor iedereen.
 • Misschien is er in Westkapelle extra geld beschikbaar. Probeer eens energiesubsidiewijzer.nl of www.veere.nl voor de actuele mogelijkheden.
 • Voor milieubewuste investeringen als bijv. een warmtepomp, zonnepanelen, een pelletkachel of zonneboiler is er de ISDE-subsidie.

Subsidie via energieloket Veere
Het is overduidelijk: je kunt enorm besparen met dak-, gevel of vloerisolatie. Maar let op, als de energierekening naar beneden moet, moet je eerst wel investeren. Als je het geld niet hebt dan kan de overheid of gemeente jou helpen met de Energiebespaarlening: een interessante lening met een schappelijke rente in het leven geroepen voor energiebesparende maatregelen in Westkapelle. Ook interessant is de Nationaal Energiebespaarfonds, SVn Duurzaamheidslening, Duurzaamheidslening, Groene lening.


Uw woning verduurzamen?

Bescherm uw huis tegen kou of warmte!


Een persoonlijk isolatieplan maken

Jouw woning aanpakken? D.m.v. de uitleg die hierna komt bouw jij het isolatieplan Westkapelle wat aansluit op jouw wensen en soort huis.

Leestijd 5 minuten

Jouw woning isoleren en energie besparen

 1. Wat is de stand van zaken?

  Maak een inschatting van de huidige r-waarden. In welk jaar werd de woning gebouwd, en pols bij de oude bewoners wat er op dit moment al gedaan is. Op basis van een warmtescan ontdekt u waar eventuele luchtlekken zijn. Onder andere warmtedoorlatend glas, traditionele muren of een lekkend riool. Vraag eventueel een isolatiedeskundige in Westkapelle voor deskundig advies.

 2. Hoe zit het met de financiën?

  Wat zijn financiële eisen? Jouw dak behandelen is een stukje duurder dan de vloer. Goed om te weten: het resultaat van de woningisolatie ligt altijd hoger dan de rente bij de bank. Je hebt jouw investering dus snel weer terug.

 3. Prijzen vergelijken

  Is het helder je de eerste stappen gaat zetten? Ga op zoek naar diverse professionele isolatiebedrijven in Westkapelle. Probeer altijd minimaal 2 offertes op te vragen. Dit kan u flink geld besparen.

 4. Isoleren van spouw, dak, vloer en ramen.

  Kijk als eerste naar triple glas, vloer, dak en spouwmuur. Deze 4 maatregelen resulteren gegarandeerd in een prettig klimaat in huis en veel lagere gaskosten. Het werkschema is vooral afhankelijk van uw budget.

 5. Goede ventilatie

  In een kwalitatief geïsoleerde woning kan een ongezonde luchtkwaliteit ontstaan. Werk aan een professionele ventilatie. Ventileren kost vanzelfsprekend wel energie, maar het is essentieel voor een optimaal klimaat in huis. Via toepassingen als mechanische ventilatie (MV), en unieke strips voor ventilatie. Vraag eventueel naar een meer milieuvriendelijke oplossing zoals een ventilatiewarmtepomp, balansventilatie of een WTW.

Een reactie plaatsen