Isolatie Domburg

ISOLATIE VERGELIJKEN

Nieuwsgierig naar de mogelijkheden van een huis isoleren in Domburg? Grondige isolatie kan jouw energieverbruik flink verminderen. Eigenaar van een ouder huis? Via een paar maatregelen zoals bijvoorbeeld de zolder isoleren en isolatie van verwarmingsbuizen gaat je gasverbruik flink omlaag. Ook als je in een nieuwer huis woont zijn er interessante mogelijkhedendie je snel terugverdient. Onderstaand tref je waardevolle informatie over isolatie Domburg. Dit kan gaan om zaken als dakkapel isoleren en lambda waarde. Direct actie ondernemen? Voer jouw persoonlijke gegevens in voor een persoonlijk plan van aanpak inclusief kosten. isolatiebedrijf-domburg-4357

 • Lagere maandelijkse lasten
 • Een prettig wooncomfort
 • Draag bij aan een milieu
 • Dempt lawaai van buren of straat
 • Altijd plaatselijke experts

ProvincieZeeland
GemeenteVeere
Postcode4357
Netnummer0118 (+31118)
Gasverbruik M31410 M3
Stroomverbruik kWh2730 kWh
Gemiddelde energierekening€153,00

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel isoleren u gaat kosten?


Soorten isolatie: info voor het kiezen

Kan de isolatie van jouw huis ook beter? Dat is verspilling, want zo zal er veel warmte ontsnappen via niet-geïsoleerde buitenmuren daken en vloeren naar buiten. Dit is natuurlijk niet de bedoeling. Laat dus geen warmte ontsnappen. Nieuwe woningen met een goed energielabel zijn meestal goed geïsoleerd. Bij bestaande woningen (van 1974 t/m 1982) is dit vaak niet zo. Later isoleren heeft lagere energiekosten als gevolg, is goed voor het milieu, en kent een relatief korte terugverdienperiode. Op deze pagina bekijk jij de meest interessante onderdelen om je woning in Domburg te isoleren.

Spouwmuurisolatie
Beschrijving van een spouw: de ruimte die aanwezig is tussen de buiten- en binnenmuur. Dit kan je volledig of gedeeltelijk opvullen met isolatie. Je woning houdt warmte in de zomer buiten en in de winter binnen en dat resulteert in een gezond binnenklimaat. Spouwmuur isoleren in Domburg is goedkoop (al vanaf +/- € 810 voor een tussenhuis) en het bespaart je al gauw €295 per jaar (kosten juni 2024).

Vloerisolatie
Je vloer isoleren zorgt voor minder afkoeling in de vloer en lagere maandlasten door een lagere energienota. De prijzen variëren rond €1875 en je bespaart op de energierekening, tot wel €195, ieder jaar weer. De eenvoudigste manier is het materiaal aanbrengen vanuit de kruipruimte. Dit kan als je kruipruimte als ingang gebruikt kan worden. Denk hierbij aan isolatiematerialen zoals folie, icynene, steenwol, glaswol. Het is minder effectief te kiezen voor bodemisolatie.

Dakisolatie
Een slecht geïsoleerd dak zorgt voor een flinke stookkosten. De daken van de meeste huizen zijn matig geïsoleerd. Het is de moeite waard om dit aan te pakken. Het dak voorzien van een upgrade door een aannemer voor isolatie in Domburg kost doorgaans €4950. Dit zelfstandig uitvoeren? Hiervoor betaal je stukken minder, €1030. Je bespaart elk jaar op de energiekosten, tot wel €780 per jaar.

Gevelisolatie
Er is de optie voor binnenkant en/of buitenkant van de gevel isoleren. De woning gaat zuiniger om met de warmte in huis. Er zit eigenlijk een dikke jas omheen. De kosten liggen hoger dan spouwmuurisolatie. Voordelen zijn dat er een dikkere laag aangebracht kan worden en dat je muren zijn weer zo goed als nieuw. De eenmalige investering bedraagt €13000. De winst is om en nabij €940 elk jaar opnieuw. Krijg je geen vergunning? Een andere mogelijkheid is het plaatsen van voorzetwanden aan de binnenkant van de muren.

Andere populaire vormen

0noemen we verschillende aantrekkelijke vormen. Hieronder bediscussiëren we de meest toegepaste alternatieven.

 • Garage isolatie: Een warme en droge opslagplek
 • Schuur isolatie: Een ruimte om kostbare bezittingen op te slaan
 • Isolatie van zolder: Bespaar 25% – 30% op energiekosten
 • Dakkapel isoleren: Voor de doe-het-zelver
 • Isolatie kruipruimte: Weert ongedierte

Wat zijn de actuele kosten van isoleren in Domburg (juni 2024)?

Willen jullie ook een lagere energierekening en natuurlijk een milieuvriendelijke samenleving? Woning Domburg isoleren is dan iets waar je zeker over na moet denken. Bij de oudere woningen (deels ook nieuwe) is de impact groot. De isolatie van een bestaande woning bespaart aardgas tot maarliefst 2775 m3. Dat komt neer op €950 per jaar. Op deze website berekenen we de hoogte van de investering wanneer je de werkzaamheden laat doen door een isolatiebedrijf in Domburg. Ben je een handige doe-het-zelver? Dan zijn de tarieven stukken betaalbaarder.

Terugverdientijd berekenen
Je woning beschermen tegen warmte of kou is nu een stuk betaalbaarder dan 10 jaar geleden waardoor je de investering ook snel weer terugverdiend hebt. Beschik je over spaargeld? Dan heb je zeker wel geluk. Het rendement wordt ook wel eens vergeleken met een 5% spaarrekening. Dak-isolatie kent een terugverdientijd van plus minus negen jaar. Bij een spouwmuur daalt dat naar 4,5 jaar. Hierbij een aantal voorbeeld calculaties van de terugverdientijd. Per oplossing tref je de besparing in euro en wat de tarieven zijn (cursief).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor isoleren aanvragen?


Soort isolatieTussenwoningHoekwoningVrijstaand
Dakisolatie€335
(€3950)
€615
(€5500)
€940
(€8750)
Vloerisolatie€120
(€1100)
€185
(€1650)
€305
(€2850)
Spouwmuur€345
(€1025)
€660
(€2450)
€945
(€3275)
HR++ glas€230
(€2100)
€265
(€3700)
€400
(€4525)
isolatie domburg 4357

Interessante Isolatiemerken:

 • Blauwplaat
 • NMC
 • Borgh
 • Bahco
 • Eurofast

Actuele vragen omtrent een isolatiespecialist in Domburg?

Waarom mijn woning in Domburg isoleren?

Een goed toegepaste woningisolatie resulteert in een lagere gas- en stroomrekening bij een energieaanbieder zoals Eneco en Nuon, en is ook een heel duurzame keuze. Jouw aardgas gebruik gaat flink omlaag en je reduceert de CO2 uitstoot. Het gevolg daarvan is een optimale leefomgeving en een flinke toename van de woningwaarde. Wil jij ook aan de slag met isoleren? Zorg dan altijd dat je meerdere offertes vergelijkt.

Ramen vervangen voor HR++ glas?

Triple glas en HR++ glas isoleert wel twee keer zo goed dan dubbel of enkel glas. De warmte blijft binnen waardoor je energiekosten bespaart. Evenzeer geeft het extra comfort: kieren en tocht worden voorkomen en zeg maar dag tegen al die condens. Ook isoleert het geluid van buiten. HR++ glas ramen kosten doorgaans €4000 en besparen tot €230 elk jaar opnieuw. Was je al van plan om kozijnen te vervangen? Dan is het handig om direct te kiezen voor innovatieve isolerende kozijnen inclusief driedubbel (triple) glas.

Waar moet ik beginnen met isoleren?

Achterhaal eerst wat de huidige ‘isolatie stand van zaken’ is, en welke materialen hiervoor zijn gebruikt. Kies voor een warmtescan. Vandaar komt u erachter waar de zwakke plekken liggen en wat dus zeker aangepakt moet worden. Er is geen vast protocol wat u kunt volgen. De ene maatregel is duurder i.v.m. ander opties. Experts adviseren om – indien nodig – te beginnen met de de spouw, het dak, triple glas (HR++) en de vloer.

Kan ik mijn woning zelf isoleren?

Wil jij ook je woning beschermen tegen warmte of kou , maar is de investering nu te groot? Grootse acties als isolatie van vloer, gevel of dak zijn beter te doen door specialisten / bedrijven. Dat betekent niet dat je zelf niets kunt doen. Met kleine budgetten kan je al veel aanpakken. Enkele voorbeelden zijn naden en kieren dichtkitten, het plaatsen van tochtbanden of tochtstrips, toevoegen van radiatorfolie en klimaatfolie voor plafond.


Populaire isolatiematerialen

Isolatiebedrijven hanteren een heleboel materialen. Op deze website tref je een handig overzicht van veel gebruikte types. Vaak verkrijgbaar bij toonaangevende bouwmarkten als Formido, Karwei, Gamma, Multimate, Hornbach, Praxis. De beste merken zijn Kingspan, Isover of Rockwool.

 • Isolatieplaten: perfect voor dak of vloer, gemakkelijk te plaatsen
 • PUR: bij het aanbrengen komt warmte vrij
 • PIR: dun en dus ruimtebesparend materiaal
 • Tempex / EPS: licht en gemakkelijk te verwerken
 • Glaswol: isoleert ook geluid van buitenaf
 • Steenwol: watervast en brandwerend
 • XPS: verschillende toepassingsmogelijkheden

Aanvragen van subsidie of energiebespaarlening gemeente Veere

Mede door subsidiemogelijkheden wordt woningisolatie nog aantrekkelijker. Heb ik recht op een tegemoetkoming? De landelijke subsidieregeling is in april 2017 opgeheven. Maar je kunt nog profiteren van enkele regelingen:

 • Voer je maatregelen namens een Vereniging van Eigenaren (VVE)? Dan kan je wel een beroep doen op subsidie.
 • Grofweg 20% van de kosten mag je terug verwachten.
 • De conditie is de de VVE binnen 12 maanden minimaal 2 energiebesparende maatregelen uitvoert.
 • Eveneens valt de uitgevoerde arbeid onder het lage (9%) BTW-tarief. Dit geldt voor alle Nederlanders.
 • Geregeld is er in Domburg een potje voor dergelijke werkzaamheden. Bezoek ook energiesubsidiewijzer.nl of www.veere.nl voor de status in juni 2024.
 • Bij het aanschaffen van bijvoorbeeld de pelletkachel, zonnepanelen, een warmtepomp of een zonneboiler kan je een flink deel weer terugkrijgen met de ISDE-subsidie.

Subsidie via energieloket Veere
Het is overduidelijk: je kunt de stookkosten flink reduceren door het isoleren van je woning. Maar let op, om te besparen op de energiekosten heb je wel een beetje budget nodig. Als er te weinig financiële middelen zijn dan kan de overheid of gemeente jou helpen met de Energiebespaarlening: een unieke lening tegen een speciaal rentetarief bedoeld voor energiebesparende maatregelen in Domburg. Alternatieve regelingen zijn Groene lening, GreenLoans, SVn Duurzaamheidslening, Duurzaamheidslening.


Uw woning verduurzamen?

Bescherm uw huis tegen kou of warmte!


Een isolatieplan maken

Direkt stappen ondernemen? Gebruikmakend van het onderstaande stappenplan schrijf jij het persoonlijke isolatieplan Domburg wat aansluit op jouw huis (en behoeften).

Leestijd 5 minuten

Jouw woning isoleren en energie besparen

 1. Hoe is de situatie nu?

  Maak een inschatting van de huidige r-waarden. Uitgangspunt is de opleverdatum en vraag vorige bewoners welke werkzaamheden zijn uitgevoerd. Met behulp van een warmtescan ziet u hoeveel warmte de woning verliest. Dit kan zijn dun (tochtig) glas, oude muren of een verouderd dak. Bezoek een isolatiedeskundige in Domburg voor persoonlijk advies.

 2. Wat wil je uitgeven?

  Wat zijn financiële eisen? Een oplossing voor je dak is in vergelijking met de vloer veel duurder. Vergeet niet: het rendement van woningisolatie is vele malen aantrekkelijker dan het geld op een spaarrekening zetten. De investering kan na een aantal jaren vaak al uit.

 3. Aanbieders vergelijken

  Weet je waar de meeste besparing ligt? Ga op zoek naar diverse lokale isolatiebedrijven in Domburg. Vergelijk zeker verschillende offertes. De tarieven zijn dan marktconform.

 4. Isoleren van vloer, ramen, spouw en dak.

  Waar je altijd aandacht aan moet besteden zijn triple glas, spouwmuur, dak en vloer. Deze vormen bieden jou een optimale leefomgeving en maken dat je minder energie gebruikt. Wat je als eerste doet is afhankelijk van de hoeveelheid geld dat je wilt uitgeven.

 5. Voldoende ventileren

  In een solide geïsoleerde woning kan er ongezonde lucht ontstaan. Zorg dus voor een gedegen ventilatie. Ventileren kost vanzelfsprekend wel energie, maar het is essentieel voor de gezondheid. Onder andere via (MV) mechanische ventilatie, en ventilatieroosters in ruiten. Bekijk hier ook de meer duurzame oplossingen zoals een ventilatiewarmtepomp, balansventilatie of een WTW.

Een reactie plaatsen