Isolatie Grijpskerke

ISOLATIE VERGELIJKEN

Nieuwsgierig naar de mogelijkheden van een huis isoleren in Grijpskerke? Gedegen isolatie kan jouw energieverbruik flink verminderen. Woon je in een wat ouder huis? Aan de hand van enkele acties als bijv. isolatie van de binnengevel of radiatorfolie plaatsen worden je stookkosten een stuk lager. Ook als je in een nieuwer huis woont zijn er interessante mogelijkhedendie je razendsnel weer terugverdient. Onderstaand bekijk je bruikbare informatie over isolatie Grijpskerke. We bespreken onderwerpen als vliering isoleren en isolatieplan. Waar liggen voor mijn woning de kansen? Vul je gegevens in en we voorzien je graag van een heldere offerte. isolatiebedrijf-grijpskerke-4364

 • Veel minder betalen voor energie
 • Een prettig wooncomfort
 • Energie uit een onuitputtelijke bron
 • Ook voor doe-het-zelver
 • De waarde van de woning neemt toe

ProvincieZeeland
GemeenteVeere
Postcode4364
Netnummer0118 (+31118)
Gasverbruik M31410 M3
Stroomverbruik kWh2730 kWh
Gemiddelde energierekening€153,00

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel isoleren u gaat kosten?


Soorten isolatie en hun eigenschappen

Bezit je een slecht geïsoleerd huis? Als dat het geval is vervliegt de warmte van de woning door bijvoorbeeld muren of het dak naar buiten. Daar moet dan echt wat aan gedaan worden. Zorg dat de warmte binnen blijft. Nieuwe woningen met een hoger energielabel zijn veelal degelijk geïsoleerd. Bij oudere huizen (gebouwd voor 1980) is dit vaak niet zo. Het uitvoeren van isolatiewerkzaamheden resulteert in een lagere energierekening, leidt tot minder CO2 uitstoot, en heeft een aantrekkelijk rendement. In de paragraaf hierna achterhaal je de meest toegepaste methodes om je woning in Grijpskerke te isoleren.

Spouwmuurisolatie
Een spouw is de ruimte van zo’n 4 tot 6 centimeter tussen een binnenmuur en een buitenmuur. Dit stukje wordt opgevuld met speciaal isolatiemateriaal. Een huis houdt warmte in de zomer buiten en in de winter binnen en faciliteert een prettige leefomgeving. Spouwmuur isoleren in Grijpskerke kan erg voordelig (al vanaf +/- € 940 voor een rijwoning) en je bespaart op de energierekening, tot wel €190 per 12 maanden (tarieven juli 2024).

Vloerisolatie
De vloer isoleren voorkomt dat warmte kan ontsnappen en zorgt voor een laag energietarief. De onkosten fluctueren rond de €1975 en je profiteert van een besparing tot wel €210, ieder jaar weer. De makkelijkste vorm is door gebruik te maken van de kruipruimte. Een prima oplossing als je kruipruimte een minimale hoogte en breedte heeft. Voorbeelden van isolatiematerialen zijn glaswol, icynene, dekens, steenwol. Dit heeft een voorkeur boven bodemisolatie.

Dakisolatie
Een slecht geïsoleerd dak is ontzettend zonde. De daken van de meeste (oudere) huizen hebben een zeer beperkte isolatielaag. Het is interessant om er mee aan de slag te gaan. Het dak verbeteren door een aannemer voor isolatie in Grijpskerke kost gemiddeld €5700. Ben je zelf handig? Dan kost het circa €1120. Je bespaart elk jaar op de energiekosten, tot wel €730 elk jaar opnieuw.

Gevelisolatie
Er is de optie voor binnenkant en/of buitenkant van de gevel isoleren. Je huis gaat zuiniger om met de warmte in huis. Er zit eigenlijk een dikke jas omheen. Ten opzichte van spouwmuurisolatie moet je wel dieper in de buidel tasten. De pluspunten zijn dat er heel dik materiaal geplaatst kan worden en dat je huis weer geheel nieuwe muren heeft. Het is niet goedkoop, je betaalt zo’n €11700. De winst is zo’n €900 op jaarbasis. Lukt het niet om een vergunning te krijgen? Wat ook interessant is, is de muren van binnenuit isoleren met speciale voorzetwanden.

Andere populaire vormen

0onderscheiden we verschillende mogelijke vormen. In het gedeelte hieronder vermelden we de populairste werkzaamheden.

 • Garage isolatie: Een garage om van te genieten
 • Schuur isolatie: Al je bezittingen warm en droog bewaren
 • Zolder isoleren: Beter wooncomfort op zolder
 • Isolatie dakkapel: Relatief goedkope methode
 • Isolatie kruipruimte: Vermindert kans op allergische reacties

Wat zijn de kosten van isoleren in Grijpskerke (juli 2024)?

Wil je streven naar lagere energielasten en tegelijkertijd een bewuste wereld? Woning Grijpskerke isoleren kan hier uitkomst bieden. Bij de oudere woningen (deels ook nieuwe) is veel winst te boeken. De isolatie van een bestaande woning kan het aardgas verbruik beperken met +/- 2450 m3. In de praktijk betekent dit een besparing van zo’n €1325 per jaar. Hieronder komen we met de verwachte kosten zodra dit overlaat aan een isolatiebedrijf in Grijpskerke. Heb je zelf verstand van verbouwen? De kosten zijn in dat geval stukken betaalbaarder.

Terugverdientijd berekenen
Je woning beschermen tegen warmte of kou wordt steeds goedkoper en het rendement wordt steeds beter. Heb je wat geld opzij gezet? Dan moet je hier zeker over nadenken. Het geschatte rendement komt overeen met een spaarrekening met 5 procent rente. Dak-isolatie heb je terugverdiend in 9 jaar en voor een spouwmuur is dat maar 5 jaar. Ter illustratie een rekenvoorbeeld voor de terugverdientijd voor verschillende situaties. Per type zie je de geschatte opbrengst met de verwachte investering (cursief).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor isoleren aanvragen?


Type isolatieRijwoningHoekwoningVrijstaand
Dakisolatie€325
(€3800)
€885
(€6150)
€1170
(€9450)
Vloerisolatie€115
(€1400)
€215
(€2350)
€320
(€3150)
Spouwmuur€385
(€950)
€530
(€2775)
€875
(€3675)
HR++ glas€205
(€1875)
€325
(€4125)
€350
(€5000)
isolatie grijpskerke 4364

Gangbare Isolatiemerken:

 • Petralana
 • Ursa
 • HPX
 • Blauwplaat
 • NMC

Actuele vragen omtrent een isolatiespecialist in Grijpskerke?

Waarom mijn woning in Grijpskerke isoleren?

Een goed toegepaste woningisolatie resulteert in een lagere energienota bij een maatschappij zoals Energiedirect en Oxxio, en is ook een heel groene oplossing. Je gaat significant minder aardgas gebruiken en je CO2 vervuiling is minder. Het leidt tevens tot een comfortabel wooncomfort en een flinke toename van de woningwaarde. Is voordelig isoleren ook een wens van jou? Zorg dan altijd dat je meerdere offertes vergelijkt.

Waarom is HR++ glas zo goed?

HR++ glas en triple glas isoleert veel beter dan standaard (enkel) of dubbel glas. Je kunt de warmte nog beter binnenshuis houden waardoor je minder hoeft te stoken. Mede zal het comfort hoger worden: geen tocht of kou rondom de ramen en geen condens aan de binnenkant van de ruiten. Verder hoor je veel minder geluid van buiten. De tarieven van HR++ glas ramen zijn +/- €3125, daarbij profiteert u van een kostenbesparing van €325 op jaarbasis. Moeten de kozijnen in jouw huis worden vervangen? Kies dan meteen voor moderne isolerende kozijnen met daarin triple / driedubbel glas.

Wat moet ik doen als ik wil isoleren?

Bekijk eerst wat er geïsoleerd is, en welke materialen zijn gebruikt. Check de warmtescan. Daardoor komt u erachter wat de zwakke punten van de woning zijn en wat de eerste stappen dus zijn. Het maakt niet veel uit waar je begint. Sommige werkzaamheden zijn goedkoper dan de ander. De meest effectieve maatregelen zijn spouwmuur, vloer/bodem, dak en HR++ glas.

Hoe kan ik zelf mijn woning isoleren?

Direct jouw huis beschermen tegen kou of warmte , maar moet je op de kosten letten? Diepgaande onderhoudswerkzaamheden zoals isolatie van dak, vloer of gevel moet je laten uitvoeren door vakmannen. Dat betekent niet dat je zelf niets kunt doen. Ook met beperkte financiële middelen zijn er allerlei mogelijkheden. Enkele voorbeelden zijn kieren en naden dichten, tochtbanden of tochtstrips plaatsen, radiatorfolie integreren en toepassen van klimaatfolie of plafonds.


Soorten isolatiematerialen

Isolatiebedrijven hebben toepassingen voor een heleboel materialen. Op isolatierevolutie.nl lees je nuttige informatie over veel toegepaste manieren. Doorgaans beschikbaar bij populaire bouwmarkten als Karwei, Formido, Praxis, Hornbach, Gamma, Hubo. De top-merken zijn Isover, Rockwool of Kingspan.

 • Isolatieplaten: kan vrijwel overal ingezet worden, makkelijk plaatsen
 • PUR: het is goed waterafstotend
 • PIR: isoleert zeer goed (lambdawaarde van 0.022)
 • Tempex / EPS: materiaal laat zich niet makkelijk samendrukken
 • Glaswol: isoleert ook geluid van buitenaf
 • Steenwol: veroudert niet en trekt geen schimmels aan
 • XPS: hoge toelaatbare druksterkte

Informatie over subsidie en energiebespaarlening gemeente Veere

Door een subsidie wordt woningisolatie nog lucratiever. Maar welke mogelijkheden heb ik? De landelijke aankoopsubsidie is al enige jaren uitgefaseerd. Toch zijn er nog verschillende mogelijkheden:

 • Voer je maatregelen namens een Vereniging van Eigenaren (VVE)? Dan is er nog wel een aantrekkelijke regeling.
 • Zo’n 20 procent van de factuur zijn terug te vragen.
 • De regel is dat jullie 2 of meer energiebesparende maatregelen tegelijk nemen.
 • Evengoed valt de uitgevoerde arbeid onder het kleine BTW tarief (9%). Hier mag iedereen gebruik van maken.
 • Af en toe is er in Grijpskerke een speciaal potje beschikbaar. Bezoek ook energiesubsidiewijzer.nl of www.veere.nl voor de actuele mogelijkheden.
 • Bij het aanschaffen van bijvoorbeeld de zonneboiler, zonnepanelen, een warmtepomp of een biomassaketel kan je een flink bedrag terugkrijgen via de ISDE-subsidie.

Subsidie via energieloket Veere
Het is overduidelijk: de stookkosten gaat flink omlaag door je huis te isoleren. Vergeet niet, dit gaat niet vanzelf natuurlijk, hiervoor zullen er wel eigen financiële middelen moeten zijn. Als je onvoldoende budget hebt zijn er verschillende leningen zoals de Energiebespaarlening: een groene lening met een schappelijke rente speciaal voor energiebesparende maatregelen in Grijpskerke. Ook interessant is de Nationaal Energiebespaarfonds, SVn Duurzaamheidslening, Groene lening, Duurzaamheidslening.


Uw woning verduurzamen?

Bescherm uw huis tegen kou of warmte!


Het belang van een goed isolatieplan

Ga jij ook van start? Dankzij de uitleg die hierna komt ontwikkel je het isolatieplan Grijpskerke wat in lijn is met jouw soort woning.

Leestijd 5 minuten

Jouw woning isoleren en energie besparen

 1. Uitgangspunt

  Welke r-waarde heb je op dit moment? Wat is de leeftijd van het huis en vraag vorige bewoners welke onderdelen als zijn aangepakt. Door middel van een warmtescan wordt het duidelijk wat de zwakke punten van de woning zijn. Denk bijvoorbeeld aan geen HR++ glas, gammele muren of rotte kozijnen. Informeer bij de isolatiedeskundige in Grijpskerke voor persoonlijk advies.

 2. Wat wil je uitgeven?

  Naar welke tarieven kijk je? Het aanpakken van het dak is in vergelijking met de vloer veel duurder. Het leuke is: je profijt van de woningisolatie is vele malen hoger dan geld wegzetten op een spaarrekening. Je hebt het dus snel terugverdiend.

 3. Vakmannen vergelijken

  Heb je inzichtelijk waar de focus moet liggen? Ga op zoek naar diverse professionele isolatiebedrijven in Grijpskerke. Vraag prijzen op bij minimaal 2 leveranciers. De prijzen lopen nogal flink uiteen.

 4. Isoleren van dak, spouw, ramen en vloer.

  Kijk als eerste naar triple glas, vloer, dak en spouwmuur. Deze stappen leiden tot een warm en comfortabel huis en veel lagere gaskosten. Waar jij mee start kan je pas goed bepalen als je een budget gereserveerd hebt.

 5. Voldoende ventileren

  In een behoorlijk geïsoleerde woning loop je het risico op een ongezond binnenklimaat. Zorg dus voor een werkende ventilatie. Dit kost wel stroom, maar dit is bepalend voor een prettig leefklimaat. Doe dat met (MV) mechanische ventilatie, of met speciale ventilatiestrips. Bekijk hier ook de meer duurzame oplossingen zoals een speciaal WTW-systeem, ventilatiewarmtepomp of balansventilatie.

Een reactie plaatsen