Isolatie Vrouwenpolder

ISOLATIE VERGELIJKEN

Aan de slag met jouw huis isoleren in Vrouwenpolder? Vakkundige isolatie is een relatief eenvoudig manier om te besparen. Is er nog nauwelijks isolatie aanwezig in jouw huis? Dankzij enkele acties zoals isolatie buitenkant gevel en tochtprofielen kan je al veel geld besparen. Ook bij meer moderne huizen zijn er verschillende opties die ontzettend rendabel zijn. Op deze website vind je uitgebreide informatie over isolatie Vrouwenpolder. Je komt meer te weten over items als isolatie van de spouwmuur en purschuim. Kan ik mijn huis ook aanpakken en besparen? Schets jouw situatie en er volgt z.s.m. een offerte. isolatiebedrijf-vrouwenpolder-4354

 • Bespaar tot wel €450 per jaar
 • Een prettig binnenklimaat
 • Minder uitstoot van CO2
 • Houdt geluid tegen
 • Interessanter wohnobjekt

ProvincieZeeland
GemeenteVeere
Postcode4354
Netnummer0118 (+31118)
Gasverbruik M31410 M3
Stroomverbruik kWh2730 kWh
Gemiddelde energierekening€153,00

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel isoleren u gaat kosten?


Soorten isolatie: welke zijn er?

Is je woning niet goed geïsoleerd? Als dat het geval is vervliegt de warmte van de woning naar buiten via muren, het dak of de vloer. Hier kun je gelukkig eenvoudig wat aan doen. Houd de warmte in huis. Woningen van na 1995 met een gunstig energielabel (A of B) zijn doorgaans goed geïsoleerd. Bij oudere woningen (van 1980 of nog ouder) valt er nog veel winst te behalen. Het uitvoeren van isolatiewerkzaamheden leidt tot lagere energielasten, draagt bij aan een beter milieu, en heb je vaak binnen een jaar terugverdiend. Op deze website zie je de meest populaire stappen om jullie woning in Vrouwenpolder te isoleren.

Spouwmuurisolatie
De spouw is de ruimte c.q. luchtlaag tussen het binnen- en buitenblad van een spouwmuur. Dit stukje wordt volgespoten met isolatiemateriaal. Een woning gaat zuiniger om met de warmte in huis en biedt daardoor een aangenaam klimaat in huis. Spouwmuur isoleren in Vrouwenpolder kan zeer goedkoop (vanaf € 840 voor rijtjeshuizen) en je bespaart al snel €265 op jaarbasis (prijzen april 2024).

Vloerisolatie
Het isoleren van de vloer voorkomt dat warmte kan ontsnappen en maakt dat de energierekening minder wordt. De onkosten zijn gemiddeld €1625 en het rendement ligt op zo’n €245 per jaar. De eenvoudigste manier is door gebruik te maken van de kruipruimte. Dit is echter alleen mogelijk als de kruipruimte goed bereikbaar is (minimaal 35 cm). Er wordt gewerkt met isolatiematerialen als isolatiechape, vloerisolatieplaten, PUR schuim, EPS parels. Bodemisolatie is qua warmtewinst minder aantrekkelijk.

Dakisolatie
Een dak dat niet geïsoleerd is is een enorme energieverspiller. De daken van de meeste (oudere) huizen hebben een zeer beperkte isolatielaag. De meesteoningeigenaren kunnen hier dus nog flink wat besparen. Je dak laten aanpakken door een aannemer voor isolatie in Vrouwenpolder kost ongeveer €5800. Ben jij een klusser? De kosten voor materiaal liggen op zo’n €1220. De besparing loopt op tot €860 p/jaar.

Gevelisolatie
Men kan kiezen voor de binnenkant of buitenkant van de gevel isoleren. Je huis is in staat om de warmte beter vast te houden. Het gevolg? Minder stookkosten! De kosten zijn echter behoorlijk (t.o.v. spouwmuurisolatie). Redenen hiervoor te kiezen zijn dat er een dikkere laag aangebracht kan worden en dat je weer nieuwe muren hebt. De kosten liggen op zo’n €12800. De winst is grofweg €790 elk jaar opnieuw. Wordt er geen vergunning verleend/ Een andere oplossing is het plaatsen van voorzetwanden aan de binnenkant van de muren.

Welke mogelijkheden zijn er verder?

Overigens zien we meerdere mogelijke alternatieven. In het gedeelte hieronder bediscussiëren we de meest rendabele opties.

 • Garage-isoleren: Een vorstvrije garage, ideaal in de winter
 • Isoleren van schuur: Verander koude schuur in een warme hobbykamer
 • Isoleren van zolder: De warmte blijft beter hangen
 • Dakkapel-isoleren: Voor de doe-het-zelver
 • Kruipruimte isolatie: Een drogere woning

Wat zijn de actuele kosten van isoleren in Vrouwenpolder (april 2024)?

Willen jullie ook bezuinigen op de energiekosten en ook een CO-2 reducerende toekomst? Woning Vrouwenpolder isoleren is dan iets waar je zeker over na moet denken. Bij zowel oudere als nieuwere woningen valt er veel te krijgen. Het isoleren van een ouder huis kan besparingen op aardgas opleveren tot 2925 m3. Dat komt neer op €1100 per jaar, ieder jaar opnieuw. Onderstaand kijken we naar de gemiddelde kosten zodra dit uitbesteed aan een isolatiebedrijf in Vrouwenpolder. Ben jij zelf een handige klusser? De prijzen zijn dan stukken betaalbaarder.

Terugverdientijd berekenen
De woning beschermen tegen kou of warmte is nu een stuk betaalbaarder dan 10 jaar geleden waardoor je het super snel terugverdient. Is er budget voor een duurzame investering? Dan moet je hier zeker over nadenken. Het rendement kan je vergelijken met een spaarrekening met een mooie rente van 4 procent. Het isoleren van een dak heeft men terugverdien in +/- 7,5 jaar. Bij een spouwmuur daalt dat naar 4 jaar. Bijgaand een rekenvoorbeeld inclusief terugverdientijd. Per maatregel tonen we de maximale besparing en tonen we de geschatte kosten (cursief).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor isoleren aanvragen?


Soort isolatieTussenwoningHoekwoningVrijstaand
Dakisolatie€455
(€3900)
€735
(€7150)
€930
(€9800)
Vloerisolatie€160
(€1200)
€240
(€1600)
€360
(€2800)
Spouwmuur€395
(€1375)
€750
(€2175)
€945
(€3125)
HR++ glas€205
(€2550)
€265
(€3775)
€410
(€5250)
isolatie vrouwenpolder 4354

Professionele Isolatiemerken:

 • Borgh
 • Bahco
 • Eurofast
 • Simson
 • Delta

Meer weten over de isolatiespecialist in Vrouwenpolder?

Waarom mijn woning in Vrouwenpolder isoleren?

Een goede woningisolatie leidt tot een lagere energienota bij een energieaanbieder als Budget Energie en Powerpeers, en draagt ook nog eens bij aan een beter milieu. Je gaat significant minder aardgas gebruiken en ook heb je minder CO2 uitstoot. Dit heeft als resultaat een gezond wooncomfort en een beter energielabel en dus hogere woningwaarde. Wil jij ook van start gaan met voordelig isoleren? Vergelijk dan altijd verschillende offertes.

Wat zijn de voordelen van HR++ glas?

HR++ glas & triple glas heeft een betere isolerende werking dan dubbel of enkel glas. De warmte kan niet ontsnappen waardoor je profiteert van een lagere energierekening. Eveneens is het wooncomfort stukken beter: geen tocht en kou bij de ramen en zeg maar dag tegen al die condens. Bijkomstig voordeel is dat minder last van geluidsoverlast hebt. Bestellen van HR++ glas ramen is mogelijk vanaf €3550 en dat bespaart tot €250 elk jaar opnieuw. Kozijnen vervangen? Dan is het handig om direct te kiezen voor isolerende kozijnen inclusief triple (driedubbel) glas.

Is er zoveel te kiezen bij isoleren?

Achterhaal eerst op welke manier er nu is geïsoleerd, en hoe dat precies is aangebracht. Kies voor een warmtescan. Op basis daarvan achterhaal je hoeveel warmte de woning verliest en wat de snelle winsten zijn. Het maakt niet veel uit waar je begint. Sommige werkzaamheden zijn wel duurder dan de andere. De meest effectieve maatregelen zijn de vloer, het dak, de spouwmuur en eventueel HR++ of triple glas.

Kan ik mijn woning zelf isoleren?

Wil je de woning beschermen tegen warmte of kou , maar heb je onvoldoende budget? Grootse maatregelen als isolatie van gevel, dak of vloer kunnen beter uitgevoerd worden door profs. Veel mensen kunnen echter zelf ook verbouwen. Ook met beperkte financiële middelen zijn er allerlei mogelijkheden. Wat veel toegepast wordt is kieren en naden dichten, gebruik maken van tochtstrips, radiatorfolie gebruiken en toepassen van klimaatfolie of plafonds.


Populaire isolatiematerialen

Isolatiebedrijven gebruiken een heleboel materialen. Onderstaand check je een samenvatting van het huidige assortiment. Je kunt het ook zelf kopen bij populaire bouwmarkten als Formido, Praxis, Hubo, Hornbach, Multimate, Karwei. Bekende merken zijn Isover, Kingspan of Rockwool.

 • Isolatieplaten: geschikt voor schuren en garages
 • PUR: het is goed waterafstotend
 • PIR: hoge levensduur en hoge isolatiewaarde
 • Tempex / EPS: is een brandveilige keuze
 • Glaswol: is van nature erg dik
 • Steenwol: watervast en brandwerend
 • XPS: neemt geen vocht op

Details over subsidie en energiebespaarlening gemeente Veere

Dankzij (regionale) subsidies wordt het investeren in je huis nog verleidelijker. Kan ik een deel van de kosten terugvragen? De bekende landelijke subsidieregeling is al enige jaren uitgefaseerd. Wel zijn er diverse speciale maatregelen:

 • Is er sprake van een Vereniging van Eigenaren (VVE)? Dan kan je nog een mooi bedrag terugkrijgen.
 • Plusminus 15% van de verkoopprijs zijn terug te vragen.
 • Randvoorwaarde is dat jullie 2 of meer energiebesparende maatregelen tegelijk nemen.
 • Verder wordt de benodigde arbeid verrekend tegen het BTW (9%) laag tarief. Dit geldt voor alle Nederlanders.
 • Af en toe is er in Vrouwenpolder een subsidie of duurzaamheidslening. Surf naar energiesubsidiewijzer.nl of www.veere.nl voor meer informatie.
 • Wanneer je bewust kiest voor onder andere een warmtepomp, zonnepanelen, een pelletkachel of zonneboiler heb je recht op de ISDE-subsidie.

Subsidie via energieloket Veere
Het is onderhand wel helder: de stookkosten gaat flink omlaag met isolatie van vloer, dak of gevel. Bedenk wel, wanneer je kosten wilt besparen heb je wel een beetje budget nodig. Als je het geld niet hebt kan je bijv. gebruik maken van de Energiebespaarlening: een groene lening tegen een aantrekkelijke rente relevant voor energiebesparende maatregelen in Vrouwenpolder. Relevante alternatieven zijn de Duurzaamheidslening, GreenLoans, SVn Duurzaamheidslening, Nationaal Energiebespaarfonds.


Uw woning verduurzamen?

Bescherm uw huis tegen kou of warmte!


Het belang van een goed isolatieplan

Direkt stappen ondernemen? Dankzij tips van onze adviseurs kom je met een isolatieplan Vrouwenpolder wat conformeert aan jouw situatie.

Leestijd 5 minuten

Jouw woning isoleren en energie besparen

 1. Hoe is de situatie nu?

  Hoe staat het ervoor met de r-waarden? In welk jaar werd de woning gebouwd, en vraag vorige bewoners welke onderdelen als zijn aangepakt. Door middel van een warmtescan ontdek je op welke plekken er veel warmte lekt. Voorbeelden zijn de afwezigheid van dubbel glas, verouderde muren of lekkages. Bezoek een isolatiedeskundige in Vrouwenpolder voor deskundig advies.

 2. Wat is jou budget?

  Wat heb je te besteden? Het dak renoveren is in vergelijking met de vloer veel duurder. Goed om te weten: het resultaat van de woningisolatie is vele malen hoger dan wat de bank aan rente betaald. Je hebt het dus snel terugverdiend.

 3. Vakmannen vergelijken

  Weet je waar de meeste prioriteit heeft? Dien verschillende aanvragen in bij erkende isolatiebedrijven in Vrouwenpolder. Vergelijk altijd meerdere offertes. Dat kan zeker geld opleveren.

 4. Isoleren van dak, spouw, dak en ramen.

  In de basis moet je kijken naar triple glas, dak, vloer en spouwmuur. Deze 4 maatregelen bieden jou een optimaal klimaat in huis en veel minder stookkosten. Het werkschema is vooral afhankelijk van uw budget.

 5. Ventilatie

  In een grondig geïsoleerde woning kan een ongezonde luchtkwaliteit ontstaan. Zorg dus voor een werkende ventilatie. Dit kost natuurlijk een beetje energie, maar het is absoluut noodzakelijk voor een comfortabel klimaat in huis. Bijvoorbeeld met mechanische ventilatie, of ramen met ventilatiestrips. Speciale energiezuinige ventilatiesystemen zijn balansventilatie en een WTW-systeem.

Een reactie plaatsen