Isolatie Hezingen

ISOLATIE VERGELIJKEN

Meer weten over jouw huis isoleren in Hezingen? Goed toegepaste isolatie leidt tot veel minder energieverbruik. Eigenaar van een ouder huis? Middels haalbare maatregelen zoals bijvoorbeeld de vloer isoleren en isolerende kozijnen en deuren gaat je gasverbruik flink omlaag. Ook voor nieuwere woningen zijn er veel mogelijkheden die zeker de moeite waard zijn. Op isolatierevolutie.nl lees je bruikbare informatie over isolatie Hezingen. We zoomen in op vraagstukken over triple glas en spouwanker. Direct actie ondernemen? Geef jouw voorkeuren door en ontvang een voorstel met kosten en verwachte opbrengsten. isolatiebedrijf-hezingen-7662

 • Snelle terugverdientijd
 • Een optimaal binnenklimaat
 • Milieubewuste keuze
 • Tevens geluidsisolatie
 • Woning beter verkoopbaar

ProvincieOverijssel
GemeenteTubbergen
Postcode7662
Netnummer0541 (+31541)
Gasverbruik M31830 M3
Stroomverbruik kWh3830 kWh
Gemiddelde energierekening€205,00

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel isoleren u gaat kosten?


Soorten isolatie en hun eigenschappen

Heb je een matig geïsoleerde woning? In zo’n geval verdwijnt een groot deel van de warmte onnodig door bijvoorbeeld muren of het dak naar buiten. Daar moet dan echt wat aan gedaan worden. Houd de warmte in huis. Nieuwbouwhuizen met een goed energielabel zijn in de regel voldoende geïsoleerd. Bij oude huizen (bouwjaar t/m 1982) valt er nog veel winst te behalen. Het uitvoeren van isolatiewerkzaamheden heeft lagere energiekosten als gevolg, draagt bij aan een beter milieu, en is verrassend snel weer terugverdiend. Op deze pagina tref je de meest interessante toepassingen om jouw woning in Hezingen te isoleren.

Spouwmuurisolatie
De spouw is de ruimte die aanwezig is tussen de buiten- en binnenmuur. Deze lege ruimte wordt volgespoten met isolatiemateriaal. Het woonobject houdt de warmte binnenboord, en dat resulteert in een prettige leefomgeving. Spouwmuur isoleren in Hezingen kan zeer goedkoop (plusminus € 980 voor een tussenhuis) en je bespaart al snel €275 per 12 maanden (prijzen februari 2024).

Vloerisolatie
De vloer isoleren voorkomt dat warmte kan ontsnappen en een significant lagere energierekening. De tarieven bedragen zo’n €1975 en het rendement ligt op zo’n €240 per jaar. De meest geschikte manier is het materiaal aanbrengen vanuit de kruipruimte. Dit is mogelijk als je kruipruimte hoog genoeg is voor de vakman. Denk hierbij aan isolatiematerialen zoals vloerisolatieplaten, isolatiechape, chips, isolatiematrassen. Het is veel efficiënter dan bodemisolatie.

Dakisolatie
Een dak dat niet geïsoleerd is kan een flinke kostenpost zijn. Het merendeel van de daken in Nederland zijn slecht tot matig geïsoleerd. De meesteoningeigenaren kunnen hier dus nog flink wat besparen. Het dak voorzien van een upgrade door een aannemer voor isolatie in Hezingen kost je zo’n €4950. Ben jij een klusser? De materiaalkosten zijn dan +/- €1130. De besparing loopt op tot €780, ieder jaar weer.

Gevelisolatie
De gevel isoleren kan zowel aan de binnenkant als buitenkant. Een woning houdt warmte beter vast. Zo hoef je veel minder te stoken. Dit is wel duurder i.v.m. spouwmuurisolatie. De pluspunten zijn dat je een dikkere laag kunt aanbrengen en dat de buitenmuur meteen groot onderhoud krijgt. Het is niet goedkoop, je betaalt zo’n €11800. Het voordeel is pakweg €990 op jaarbasis. Krijg je geen vergunning? Een alternatieve optie is het plaatsen van voorzetwanden aan de binnenkant van de muren.

Andere veel voorkomende maatregelen

0zien we nog enkele mogelijke alternatieven. In het volgende overzicht vermelden we de meest populaire werkzaamheden.

 • Garage isoleren: Tover deze koude ruimte om tot een aangename plek
 • Isoleren schuur: Je spullen veilig en warm opslaan
 • Zolder isoleren: De warmte blijft beter hangen
 • Dakkapel isolatie: Voor de doe-het-zelver
 • Kruipruimte-isoleren: Een droger huis krijg je sneller warm

Wat zijn de gemiddelde kosten van isoleren in Hezingen (februari 2024)?

Wil jij lagere energielasten en natuurlijk een bewuste maatschappij? Woning Hezingen isoleren is voor jou misschien wel de juiste investering. Voor vrijwel elk type woning zijn de effecten soms enorm. Isolatie van een woning van voor 1974 kan het aardgas verbruik beperken met +/- 2350 m3. De besparing komt neer op €1400 op jaarbasis. Op deze pagina ontdek je de gemiddelde kosten als je in zee gaat met een isolatiebedrijf in Hezingen. Wil je zelf werkzaamheden uitvoeren? Dan zijn de prijzen veel betaalbaarder.

Terugverdientijd berekenen
Je woning beschermen tegen kou of warmte is laagdrempelig en de terugverdientijd wordt steeds korter. Beschik je over spaargeld? Dan is dit een zeer interessante investering. Het gemiddelde rendement kan je vergelijken met een rente van 5 procent op een spaarrekening. Dakisolatie kan men terugverdienen in 8 jaar en bij de spouwmuur rekenen we vaak met 4,5 jaar. Hierbij een mooi rekenvoorbeeld m.b.t. de terugverdientijd. Per doel vind je de potentiële besparing en de hoogte van de investering (cursief).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor isoleren aanvragen?


Soort isolatieTussenwoningHoekwoningVrijstaand
Dakisolatie€405
(€3900)
€645
(€4950)
€960
(€8850)
Vloerisolatie€135
(€1450)
€285
(€2500)
€325
(€3350)
Spouwmuur€240
(€1725)
€670
(€2125)
€910
(€3325)
HR++ glas€220
(€2225)
€330
(€4175)
€395
(€4775)
isolatie hezingen 7662

Bekende Isolatiemerken:

 • Simson
 • Delta
 • IKO enertherm
 • Kingspan
 • Kingspan Unidek

Actuele vragen omtrent een isolatiespecialist in Hezingen?

Waarom mijn woning in Hezingen isoleren?

Een goede woningisolatie staat gelijk aan een lagere gas- en stroomrekening bij een energieleverancier als Energiedirect en Vandebron, en draagt bij aan een beter klimaat. Je verbruikt veel minder aardgas en ook heb je minder CO2 uitstoot. Dit heeft als resultaat een aangenaam binnenklimaat en de waarde van jouw woning stijgt. Wil jij ook aan de slag met isoleren? Ons advies is: vergelijk offertes van meerdere leveranciers.

Wat is het pluspunt van HR++ glas?

HR++ glas + triple glas isoleert veel beter dan enkel glas of normaal dubbel glas. De warmte kan niet ontsnappen waardoor je energiekosten bespaart. Tevens neem het leefcomfort toe: geen tocht en kou bij de ramen en zeg maar dag tegen al die condens. Daarnaast werkt het ook als geluidswerend glas. De kosten van HR++ glas ramen liggen rond €3300, daarbij profiteert u van een kostenbesparing van €255 op jaarbasis. Ga je toch al jouw kozijnen vervangen? Kies dan meteen voor isolerende kozijnen inclusief triple (driedubbel) glas.

Hoe maak ik de beslissing wat ik moet isoleren?

Analyseer allereerst welke isolatie technieken er in de woning zijn gebruikt en hoe dat precies is aangebracht. Probeer de warmtescan. Op basis daarvan zie je op welke plekken er veel warmte lekt en waar de focus op moet liggen. Welk onderdeel u als eerste aanpakt is niet heel belangrijk. De ene keuze is wel duurder dan de andere. Waar altijd de nadruk op moet liggen zijn de vloer, het dak, de spouwmuur en eventueel HR++ of triple glas.

Wat kan ik zelf aan isolatie doen?

Ook jouw woning beschermen tegen kou of warmte , maar kan je het nu niet betalen? Grootse maatregelen als dak-, gevel of vloerisolatie kan men uit laten voeren door experts. Maar veel kan je ook zelf. Met een kleine portemonnee kun je al veel winst behalen. Voorbeelden zijn het aanpakken van naden en kieren, tochtstrips aanbrengen, bestellen van radiatorfolie en klimaatfolie voor plafond.


Meest toegepaste isolatiematerialen

Isolatiebedrijven hebben toepassingen voor heel wisselende materialen. Hieronder komen we met een beknopte omschrijving veel toegepaste manieren. Dit ligt vaak ook in het schap bij bekende bouwmarkten als Hubo, Karwei, Hornbach, Gamma, Praxis, Multimate. Kies een A-merk zoals Kingspan, Isover of Rockwool.

 • Isolatieplaten: perfect voor dak of vloer, gemakkelijk te plaatsen
 • PUR: hoge isolatiewaarde en waterafstotend
 • PIR: hoge vochtbestendigheid
 • Tempex / EPS: is niet gevoelig voor vocht
 • Glaswol: is verkrijgbaar in diverse diktes
 • Steenwol: goede akoestische kenmerken
 • XPS: wordt gekenmerkt door drukvastheid

Informatie rondom subsidie en energiebespaarlening gemeente Tubbergen

Dankzij subsidies wordt energie besparen met isoleren nog leuker. Kan ik een deel van de kosten terugvragen? De landelijke subsidiepot is in 2017 volledig afgeschaft. Maar je kunt nog profiteren van enkele regelingen:

 • Is er sprake van een Vereniging van Eigenaren (VVE)? Dan heb je wel recht op de subsidie.
 • Pak ‘m beet 25% van de verkoopprijs mag je terugvorderen.
 • De eis is dat jullie 2 of meer energiebesparende maatregelen tegelijk nemen.
 • Overigens wordt de benodigde arbeid verrekend tegen het lage (9%) BTW-tarief. Dit geldt voor alle particulieren.
 • Zo nu en dan is er in Hezingen een regeling voor extra subsidie. Zie ook energiesubsidiewijzer.nl of www.tubbergen.nl voor meer informatie.
 • Bij het installeren van duurzame producten als een biomassaketel, zonnepanelen, een warmtepomp of een zonneboiler is er de ISDE-subsidie.

Subsidie via energieloket Tubbergen
Het is onmiskenbaar: de stookkosten gaat flink omlaag met isolatie van vloer, dak of gevel. Bedenk wel, als je wilt besparen op je energierekening zullen er wel eigen financiële middelen moeten zijn. Als je het geld niet hebt zijn er leningen beschikbaar zoals de Energiebespaarlening: een duurzame lening met een lage rente dat moet worden besteed aan energiebesparende maatregelen in Hezingen. Ook interessant is de SVn Duurzaamheidslening, Duurzaamheidslening, Nationaal Energiebespaarfonds, Groene lening.


Uw woning verduurzamen?

Bescherm uw huis tegen kou of warmte!


Het maken van een isolatieplan

Direct aan de slag? Dankzij de adviezen van onze specialisten schrijf jij het persoonlijke isolatieplan Hezingen wat schikt naar jouw verwachtingen.

Leestijd 5 minuten

Jouw woning isoleren en energie besparen

 1. Check huidige situatie

  Kijk kritisch naar de huidige r-waarden. Wat is de leeftijd van het huis en vraag vorige bewoners welke onderdelen als zijn aangepakt. D.m.v. een warmtescan analyseert u hoeveel warmte de woning verliest. Dit kan zijn enkel glas, afgeleefde muren of een lekkend dak. Zoek een isolatiedeskundige in Hezingen voor advies op maat.

 2. Wat is jou budget?

  Wat mag het project kosten? Werkzaamheden uitvoeren aan het dak is een stukje duurder dan de vloer. Goed om te weten: de winst van een woningisolatie ligt altijd hoger dan het geld op een spaarrekening zetten. De investering kan na een aantal jaren vaak al uit.

 3. Leveranciers benaderen

  Weet je waar je de eerste stappen gaat zetten? Vraag prijzen op bij professionele isolatiebedrijven in Hezingen. Vergelijk minimaal 2/3 offertes. Zo heb je altijd een goede prijs.

 4. Isoleren van dak, ramen, vloer en spouw.

  De belangrijkste onderdelen zijn de vloer/bodem, spouwmuur, het dak en HR++ glas. Deze vormen hebben als resultaat een prettig wooncomfort en verlagen het energiegebruik. Het werkschema wordt mede bepaald door je budget.

 5. Ventileren voor frisse lucht

  In een zeer geïsoleerde woning kan er een ongezonde atmosfeer ontstaan. Installeer voldoende ventilatie. Ventileren kost vanzelfsprekend wel energie, maar dit is bepalend voor een optimaal leefklimaat. Dat gaat via mechanische ventilatie (MV), en ventilerende ramen. Bekijk hier ook de meer duurzame oplossingen zoals balansventilatie, een WTW-systeem of een ventilatiewarmtepomp.

Een reactie plaatsen