Isolatie Fleringen

ISOLATIE VERGELIJKEN

Zoek je een bedrijf voor huis isoleren in Fleringen? Grondige isolatie kan jouw energieverbruik flink verminderen. Eigenaar van een ouder huis? Via relatief eenvoudige maatregelen als isolatie van de vliering of buisisolatie worden je stookkosten een stuk lager. Ook als er al wel een basis isolatie is zijn er interessante mogelijkhedendie ontzettend rendabel zijn. Onderstaand bekijk je nuttige informatie over isolatie Fleringen. Bijvoorbeeld items als verwarmingsbuizen isoleren en houtwol isolatie. Waar liggen voor mijn woning de kansen? Geef jouw voorkeuren door en ontvang een offerte op maat!isolatiebedrijf-fleringen-7666

 • Uitstekend rendement
 • Controle over de temperatuur
 • Een verantwoorde keuze
 • Dempt lawaai van buren of straat
 • Ruim aanbod in de regio

ProvincieOverijssel
GemeenteTubbergen
Postcode7666
Netnummer0546 (+31546)
Gasverbruik M31830 M3
Stroomverbruik kWh3830 kWh
Gemiddelde energierekening€205,00

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel isoleren u gaat kosten?


Soorten isolatie: materialen en hun prijzen

Is je woning niet goed geïsoleerd? Dan vervliegt de warmte van de woning via niet-geïsoleerde buitenmuren daken en vloeren naar buiten. Erg zonde van de energiekosten! Zorg dat de warmte binnen blijft. Nieuwe woningen met een goed energielabel zijn in de regel behoorlijk geïsoleerd. Bij bestaande bouw (tot ongeveer 1990) is er nauwelijks tot geen isolatie aanwezig. De woning aanpakken resulteert in een lagere energierekening, beperkt de uitstoot van CO2, en het rendement is beter dan op een spaarrekening. Hierna achterhaal je de meest populaire stappen om jullie woning in Fleringen te isoleren.

Spouwmuurisolatie
Een spouw is de open ruimte tussen de twee delen van “een gespleten muur”. Deze lege ruimte is mogelijk op te vullen met isolatiemateriaal. Je huis gaat zuiniger om met de warmte in huis en dat zorgt voor een prettig klimaat in huis. Spouwmuur isoleren in Fleringen is betaalbaar (vanaf ongeveer € 750 voor een rijtjeshuis) en het bespaart je al gauw €240 op jaarbasis (tarieven april 2024).

Vloerisolatie
Je vloer isoleren voorkomt dat warmte kan ontsnappen en lagere maandlasten door een lagere energienota. De kosten zijn gemiddeld €1850 en de besparing op de energienota loopt op tot €195 per jaar. De makkelijkste vorm is het van onderaf werken in een kruipruimte. Voorwaarde is wel dat de kruipruimte droog, toegankelijk en groot genoeg is. Er wordt gewerkt met isolatiematerialen als isolatiematrassen, EPS parels, PUR schuim, isolatiechape. Deze vorm is interessanter dan bodemisolatie.

Dakisolatie
Een dak waar geen isolatie is aangebracht is een enorme energieverspiller. Het gros van de daken zijn wel geïsoleerd, maar heel matig. Het is de moeite waard om dit aan te pakken. Je dak onder handen laten nemen door een aannemer voor isolatie in Fleringen kost zo’n €5650. Ben je zelf handig? Dan betaal jij ongeveer €1090. Je hebt veel minder stookkosten en bespaart tot wel €840 op jaarbasis.

Gevelisolatie
De gevel isoleren kan zowel aan de binnenkant als buitenkant. De woonruimte verliest niet onnodig warmte. Daardoor bespaar jij op de stookkosten. Het is duurder dan spouwmuurisolatie. Waarom dit toch vaak wordt uitgevoerd heeft te maken met dat het nóg beter de kou/warmte weert en dat je buitenmuren zijn weer als nieuw. De kosten liggen op zo’n €12200. Het rendement is pakweg €910 per jaar. Wordt er geen vergunning verleend/ Bekijk dan eens de mogelijkheden van de muren van binnenuit isoleren met speciale voorzetwanden.

Hoe kan ik nog meer geld besparen?

0noemen we nog meer populaire alternatieven. In het gedeelte hierna vermelden we de meest populaire alternatieven.

 • Garage-isoleren: Een warme en droge opslagplek
 • Isolatie schuur: Een warme schuur voor extra gemak
 • Isolatie van zolder: Een van de effectiefste methodes
 • Isolatie van dakkapel: Extra warmte in de slaapkamer
 • Kruipruimte isolatie: Minder muffe lucht in huis

Hoe hoog bedragen de kosten van isoleren in Fleringen (april 2024)?

Streef jij naar een structureel lagere energienota en natuurlijk een groenere wereld? Woning Fleringen isoleren is dan iets waar je zeker over na moet denken. Bij oude én nieuwere woningen zijn de effecten soms enorm. De isolatie van een oude woning kan het aardgas verbruik beperken met +/- 2950 m3. Dat is dus al gauw €950 op jaarbasis. Hierna check je de kosten (bij benadering) in het geval je de werkzaamheden laat doen door een isolatiebedrijf in Fleringen. Ben jij zelf een handige klusser? Dan zijn de onkosten stukken beter.

Terugverdientijd berekenen
Je woning beschermen tegen kou of warmte is laagdrempelig en de terugverdientijd wordt steeds korter. Heb jij een spaarpotje voor dit soort dingen? Dan is dit een zeer interessante investering. Het rendement is overeenkomstig met een spaarrekening met 5% rente. Het isoleren van je dak verdien je terug in zo’n zeven jaar. De spouwmuur kent een kortere tijd van vijf jaar. Hierbij een aantal voorbeeld calculaties van de terugverdientijd. Per mogelijkheid kun je de verwachte opbrengst bekijken met ook de geschatte kosten (cursief).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor isoleren aanvragen?


Soort isolatieRijwoningHoekwoningVrijstaand
Dakisolatie€425
(€3950)
€815
(€6550)
€1210
(€9450)
Vloerisolatie€125
(€1200)
€185
(€2350)
€350
(€2950)
Spouwmuur€375
(€1700)
€630
(€2225)
€875
(€3325)
HR++ glas€240
(€2225)
€315
(€4075)
€375
(€4650)
isolatie fleringen 7666

Bekende Isolatiemerken:

 • NMC
 • Borgh
 • Bahco
 • Eurofast
 • Simson

FAQ voor de isolatiespecialist in Fleringen?

Waarom mijn woning in Fleringen isoleren?

Een vakkundige woningisolatie biedt jou structureel lagere energiekosten bij een energiebedrijf zoals Energiedirect en Oxxio, waar ook het klimaat van profiteert. Het aardgas gebruik gaat omlaag en het leidt tot een beperkte CO2 uitstoot. Dat houdt vervolgens in: een aangenaam leefklimaat en een flinke toename van de woningwaarde. Is voordelig isoleren ook een wens van jou? Ga dan direct offertes vergelijken.

Wat zijn de opties voor HR++ glas?

Triple glas en HR++ glas heeft een betere isolerende werking dan dubbel of enkel glas. De warmte blijft in huis waardoor je minder hoeft te stoken. Mede is het wooncomfort stukken beter: kieren en tocht worden voorkomen en veel minder condens op de ruiten. Bovendien heb je veel minder last van lawaai van buiten. HR++ glas ramen kosten doorgaans €3375 en geeft een besparing van €280 p/jaar. Ga je voor complete nieuwe kozijnen? Kies dan meteen voor innovatieve isolerende kozijnen inclusief driedubbel (triple) glas.

Wat is de eerste stap bij isoleren?

Achterhaal eerst op welke manier er nu is geïsoleerd, en wat de kwaliteit hiervan nog is. Doe een warmtescan. Dan komt u erachter waar eventuele luchtlekken zijn en wat dus zeker aangepakt moet worden. Er is geen vast protocol wat u kunt volgen. De ene keuze is voordeliger dan een andere mogelijkheid. De meest rendabele onderdelen zijn spouwmuur, vloer/bodem, dak en HR++ glas.

Geld besparen en zelf isoleren, kan dat?

Direct de woning beschermen tegen kou of warmte , maar beschik je niet over voldoende spaargeld? Ingrijpende werkzaamheden zoals isolatie van dak, vloer of gevel kan je vaak beter uitbesteden aan een expert. Veel mensen kunnen echter zelf ook verbouwen. Ook als je zakken niet zo diep zijn zijn er allerlei mogelijkheden. Je kunt denken aan kieren en naden dichten, het plaatsen van tochtbanden of tochtstrips, kopen van radiatorfolie of klimaatfolie gebruiken (plafond).


Meest toegepaste isolatiematerialen

Isolatiebedrijven nuttigen verscheidene materialen. Hieronder check je nuttige informatie over de diverse mogelijkheden. Je kunt het ook zelf kopen bij populaire bouwmarkten als Hornbach, Hubo, Gamma, Praxis, Multimate, Formido. Merken die dit leveren zijn o.a. Rockwool, Kingspan of Isover.

 • Isolatieplaten: handig op maat te maken
 • PUR: eenvoudig dikte aan te passen
 • PIR: eenvoudig aan te brengen
 • Tempex / EPS: lambdawaarde van 0,036
 • Glaswol: gemakkelijk op maat te maken
 • Steenwol: brandveiligheid is belangrijk
 • XPS: ruim toepassingsgebied en hoge r-waarde

Informatie rondom subsidie en energiebespaarlening gemeente Tubbergen

Mede door subsidiemogelijkheden wordt het investeren in je huis nog interessanter. Heb ik recht op subsidie? De bekende landelijke subsidieregeling is er helaas niet meer. Maar er zijn nog wel een aantal opties:

 • Zit je in een Vereniging van Eigenaren (VVE)? Dan kan je nog een mooi bedrag terugkrijgen.
 • Om en nabij 15 procent van de offerte zijn terug te vragen.
 • Het is een must de de VVE binnen 12 maanden minimaal 2 energiebesparende maatregelen uitvoert.
 • Verder valt de uitgevoerde arbeid onder het 9% BTW-tarief. Dit geldt voor iedereen.
 • Af en toe is er in Fleringen een groene lening of extra potje. Check ook energiesubsidiewijzer.nl of www.tubbergen.nl voor de voorwaarden.
 • Wanneer je bewust kiest voor onder andere de pelletkachel, zonnepanelen, een warmtepomp of een zonneboiler kan je gebruik maken van de ISDE-subsidie.

Subsidie via energieloket Tubbergen
Het is evident: je kunt de stookkosten flink reduceren door te isoleren. Bedenk wel, om te besparen op de energiekosten heb je wel een beetje budget nodig. Als de investering nu te groot is dan kan de overheid of gemeente jou helpen met de Energiebespaarlening: een prachtige lening met concurrerende rentepercentages dat moet worden besteed aan energiebesparende maatregelen in Fleringen. Andere mogelijkheden zijn Groene lening, Nationaal Energiebespaarfonds, GreenLoans, Duurzaamheidslening.


Uw woning verduurzamen?

Bescherm uw huis tegen kou of warmte!


Een persoonlijk isolatieplan maken

Ben jij enthousiast? Geholpen door tips van onze adviseurs creëer je een isolatieplan Fleringen wat schikt naar jouw huis (en behoeften).

Leestijd 5 minuten

Jouw woning isoleren en energie besparen

 1. Warmtescan

  Maak een inschatting van de huidige r-waarden. Uitgangspunt is de opleverdatum en vraag vorige bewoners welke maatregelen getroffen zijn. Via een warmtescan check je waar eventuele luchtlekken zijn. Dit kan zijn dubbel glas, traditionele muren of een verouderd dak. Informeer bij de isolatiedeskundige in Fleringen voor een speciaal consult.

 2. Wat kan je maximaal besteden?

  Hoeveel wil je uitgeven? Het dak voorzien van een extra schil is bijvoorbeeld veel duurder dan de vloer. Goed nieuws: de besparing op de stookkosten ligt een stuk hoger dan wat de bank aan rente betaald. De terugverdienperiode is dus erg kort.

 3. Experts vergelijken

  Ben je er achter gekomen waar je gaat beginnen? Ga op zoek naar diverse plaatselijke isolatiebedrijven in Fleringen. Vergelijk rustig een aantal offertes. Dit kan u flink geld besparen.

 4. Isoleren van spouw, dak, vloer en ramen.

  De belangrijkste onderdelen zijn triple glas, dak, vloer en spouwmuur. Deze 4 maatregelen resulteren in een optimaal leefklimaat en bespaart veel energie. Wat je als eerste aanpakt heeft vooral te maken met het budget.

 5. Voldoende ventileren

  In een behoorlijk geïsoleerde woning kan een ongezonde luchtkwaliteit ontstaan. Ga aan de slag met een gedegen ventilatie. Ventileren kost vanzelfsprekend wel energie, maar het is essentieel voor een comfortabel binnenklimaat. Bijvoorbeeld met (MV) mechanische ventilatie, of ramen met ventilatiestrips. Bekijk hier ook de meer duurzame oplossingen zoals een WTW, ventilatiewarmtepomp of balansventilatie.

Een reactie plaatsen