Isolatie Geesteren

ISOLATIE VERGELIJKEN

Aan de slag met jouw huis isoleren in Geesteren? Goed toegepaste isolatie leidt tot veel minder energieverbruik. Woon je in een huis met weinig tot geen isolatie? Dankzij een investering zoals tussenwanden isoleren en tochtbanden worden je stookkosten een stuk lager. Ook in een wat nieuwer huis zijn er verschillende opties die zeker de moeite waard zijn. Hierna ontdek je bruikbare informatie over isolatie Geesteren. We staan stil bij zaken als bodemisolatie en energie besparen tips. Waar liggen voor mijn woning de kansen? Schets jouw situatie en we voorzien je graag van een heldere offerte. isolatiebedrijf-geesteren-7678

 • Ieder jaar honderden euro’s besparen
 • Een comfortabel leefklimaat
 • Beperkte broeikasuitstoot
 • Houdt geluid tegen
 • Minder afhankelijk van stijgende gasprijzen

ProvincieOverijssel
GemeenteTubbergen
Postcode7678
Netnummer0545 (+31545)
Gasverbruik M31830 M3
Stroomverbruik kWh3830 kWh
Gemiddelde energierekening€205,00

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel isoleren u gaat kosten?


Soorten isolatie: welke zijn er?

Heb je een matig geïsoleerde woning? Als dat het geval is zal er veel warmte ontsnappen via muren, vloer, dak en ramen naar buiten. Het is belangrijk hier serieus naar te kijken. Zorg dat de warmte binnen blijft. Nieuwe huizen met een A of B energielabel zijn doorgaans voldoende geïsoleerd. Bij bestaande woningen (bouwjaar t/m 1982) is dit een stuk minder op orde. Later isoleren zorgt voor lagere energiekosten, is goed voor het milieu, en is razendsnel terugverdient. Hierna ontdek jij de meest toegepaste manieren om een woning in Geesteren te isoleren.

Spouwmuurisolatie
De spouw is de ruimte die aanwezig is tussen de buiten- en binnenmuur. Deze ruimte is mogelijk op te vullen met isolatiemateriaal. De woning gaat zuiniger om met de warmte in huis en het biedt een gezonde leefomgeving. Spouwmuur isoleren in Geesteren kan erg voordelig (om en nabij de € 880 voor een rijtjeshuis) en de besparing op de energienota loopt op tot €210 per 12 maanden (kosten april 2024).

Vloerisolatie
Het isoleren van de vloer zorgt voor meer warmte, comfort en je verbruikt minder energie. De onkosten bedragen zo’n €1600 en de potentiële besparing ligt op €245 per jaar. De meest toegepaste manier is door gebruik te maken van de kruipruimte. Dit is mogelijk als je kruipruimte hoog genoeg is voor de vakman. Isolatiematerialen die worden gebruikt zijn glaswol, folie, dekens, icynene. Dit heeft een voorkeur boven bodemisolatie.

Dakisolatie
Een dak dat niet geïsoleerd is is een enorme energieverspiller. De daken van de meeste (oudere) huizen zijn matig geïsoleerd. Het loont om dit te verbeteren. Je dak een extra laag geven door een aannemer voor isolatie in Geesteren kost zo’n €4650. Doe je het zelf? Hiervoor betaal je stukken minder, €1070. Je energiekosten dalen flink, tot wel €890, ieder jaar weer.

Gevelisolatie
Een gevel isoleren is mogelijk vanaf de buitenkant en binnenkant. Jouw woning kan de warmte in de winter binnen houden en in de zomer buiten houden. Zo hoef je veel minder te stoken. De kosten zijn echter behoorlijk (t.o.v. spouwmuurisolatie). De pre zit hem in het feit dat er heel dik materiaal geplaatst kan worden en dat je huis weer geheel nieuwe muren heeft. De tarieven kunnen oplopen tot €11200. Het rendement is circa €760 p/jaar. Mag je de buitenkant niet veranderen? Een andere oplossing is buitenmuren van binnen isoleren met voorzetwanden.

Welke mogelijkheden zijn er verder?

Verder onderscheiden we meerdere rendabele werkzaamheden. Hierna behandelen we de interessantste alternatieven.

 • Garage isoleren: Een warme en droge opslagplek
 • Schuur isoleren: Betrek de schuur echt bij je woning
 • Isoleren van zolder: Meer wooncomfort en minder geluidsoverlast
 • Isolatie van dakkapel: Met EPS, PUR, PIR of Glaswol
 • Kruipruimte-isoleren: Minder kans op pissebedden of muggen in huis

Wat zijn de kosten van isoleren in Geesteren (april 2024)?

Wil jij een lagere energierekening of bijdragen aan een duurzame maatschappij? Woning Geesteren isoleren is dan een zeer geschikte maatregel. Zowel bij oude huizen als nieuwe huizen zijn verbluffende resultaten te behalen. De isolatie van een oude woning kan het aardgas verbruik beperken met +/- 2700 m3. De besparing komt neer op €1100 op jaarbasis. Hieronder check je de kosten (bij benadering) als je dit overlaat aan een isolatiebedrijf in Geesteren. Beschik jij zelf over voldoende kennis en ervaring? De totaalprijs is dan erg interessant.

Terugverdientijd berekenen
Je woning beschermen tegen kou of warmte is enorm populair en goedkoop waardoor je het super snel terugverdient. Heb je zelf wat geld over? Dan moet je hier zeker over nadenken. Het gemiddelde rendement kan je vergelijken met een spaarrekening met 5 procent rente. Een dak isoleren wordt gemiddeld terugverdiend binnen 8,5 jaar. Bij een spouwmuur daalt dat naar 5,5 jaar. Ter illustratie een rekenvoorbeeld voor de terugverdientijd voor verschillende situaties. Per mogelijkheid zie je de geschatte opbrengst met ook de geschatte kosten (cursief).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor isoleren aanvragen?


Soort isolatieRijwoningHoekwoningVrijstaand
Dakisolatie€345
(€3150)
€795
(€5100)
€940
(€9800)
Vloerisolatie€150
(€1100)
€295
(€1650)
€320
(€3300)
Spouwmuur€340
(€1275)
€470
(€2350)
€915
(€3650)
HR++ glas€205
(€2800)
€315
(€3275)
€355
(€4950)
isolatie geesteren 7678

Betrouwbare Isolatiemerken:

 • Isover
 • Petralana
 • Ursa
 • HPX
 • Blauwplaat

Actuele vragen omtrent een isolatiespecialist in Geesteren?

Waarom mijn woning in Geesteren isoleren?

Een goede woningisolatie mondt uit in lagere energiekosten bij een energieleverancier zoals Budget Energie en Oxxio, en is goed voor het milieu. Je hebt veel minder aardgas nodig om te verwarmen en je stoot minder CO2 uit. Dat komt uiteindelijk neer op een aangenaam binnenklimaat en een beter energielabel waardoor de waarde van de woning stijgt. Is voordelig isoleren ook een wens van jou? Dan moet je diverse offertes vergelijken.

Waarom is HR++ glas zo goed?

HR++ glas & triple glas isoleert vele malen beter enkel of dubbel glas. Er is minder sprake van warmteverlies waardoor je energiekosten bespaart. Ook geeft het extra comfort: kieren en tocht worden voorkomen en geen condens aan de binnenkant van de ruiten. Daarnaast werkt het ook als geluidswerend glas. HR++ glas ramen zijn er vanaf €3150, dat betekent een winst van 320 per jaar. Zijn jouw kozijnen aan vervanging toe? Kies dan meteen voor innovatieve isolerende kozijnen inclusief driedubbel (triple) glas.

Waar moet ik beginnen met isoleren?

Ga eerst eens na wat reeds is geïsoleerd, en wat de kwaliteit hiervan nog is. Voer een warmtescan uit. Zo zie je waar eventuele luchtlekken zijn en waar de focus op moet liggen. Welk onderdeel u als eerste aanpakt is niet heel belangrijk. De ene maatregel is aantrekkelijker dan de andere. Waar altijd de nadruk op moet liggen zijn de vloer, het dak, de spouwmuur en eventueel HR++ of triple glas.

Wat kan ik zelf aan isolatie doen?

Direct je woning beschermen tegen warmte of kou , maar moet je op de kosten letten? Uitgebreide werkzaamheden zoals isolatie van gevel, dak of vloer zijn beter te doen door specialisten / bedrijven. Maar misschien ben je zelf ook handig? Met minimale investeringen kun jij al veel betekenen. Je kunt denken aan dichten van naden en kieren, het plaatsen van tochtbanden of tochtstrips, radiatorfolie toevoegen of klimaatfolie gebruiken (plafond).


Verschillende isolatiematerialen

Isolatiebedrijven voeren werkzaamheden uit met verschillende soorten materialen. Op deze pagina tref je nuttige informatie over het huidige assortiment. Je kunt het ook zelf kopen bij bekende bouwmarkten als Karwei, Hornbach, Hubo, Praxis, Formido, Multimate. Toonaangevende merken zijn Isover, Rockwool of Kingspan.

 • Isolatieplaten: toepasbaar in veel situaties
 • PUR: wordt niet opgegeten door muizen
 • PIR: conform aan brandregelgeving
 • Tempex / EPS: kan gemakkelijk passend worden gemaakt
 • Glaswol: zeer brandveilig
 • Steenwol: goede akoestische kenmerken
 • XPS: hogere druksterkte en een gesloten celstructuur

Aanvragen van subsidie of energiebespaarlening gemeente Tubbergen

Door de ondersteuning van opties voor subsidie wordt het investeren in je huis nog interessanter. Heb ik recht op een tegemoetkoming? De landelijke subsidiepot is er niet meer sinds 2017. Toch is er nog veel mogelijk:

 • Zit je in een Vereniging van Eigenaren (VVE)? Dan kan je wel een beroep doen op subsidie.
 • Plusminus 25 procent van de factuur zijn terug te vragen.
 • Een voorwaarde is dat het om minimaal 2 energiebesparende maatregelen gaat.
 • Verder rekenen ze voor arbeidsloon een BTW (9%) laag tarief. Hier kunnen alle woningeigenaren gebruik van maken.
 • Zo nu en dan is er in Geesteren een groene lening of extra potje. Bezoek eens energiesubsidiewijzer.nl of www.tubbergen.nl voor meer informatie.
 • Bij het aanschaffen van bijvoorbeeld de pelletkachel, zonnepanelen, een warmtepomp of een zonneboiler kan je gebruik maken van de ISDE-subsidie.

Subsidie via energieloket Tubbergen
Het is evident: de stookkosten gaat flink omlaag met gevel-, vloer of dakisolatie. Vergeet niet, als de energierekening naar beneden moet, heb je wel een beetje budget nodig. Als je onvoldoende budget hebt dan kan je een beroep doen op de Energiebespaarlening: een interessante lening tegen een speciaal rentetarief dat moet worden besteed aan energiebesparende maatregelen in Geesteren. Bekijk ook eens de GreenLoans, Nationaal Energiebespaarfonds, SVn Duurzaamheidslening, Groene lening.


Uw woning verduurzamen?

Bescherm uw huis tegen kou of warmte!


Aan de slag met een isolatieplan

Wil jij ook besparen? Dankzij het onderstaande stappenplan maak je zelf een isolatieplan Geesteren wat strookt met jouw situatie.

Leestijd 5 minuten

Jouw woning isoleren en energie besparen

 1. Wat is de stand van zaken?

  Wat zijn de huidige r-waarden van uw woning? In welk jaar werd de woning gebouwd, en raadpleeg bij eerdere bewoners welke werkzaamheden zijn uitgevoerd. Geholpen door een warmtescan zie je waar de zwakke plekken liggen. Wat we tegenkomen is enkel glas, verouderde muren of een verouderd dak. Vraag eventueel een isolatiedeskundige in Geesteren voor advies op maat.

 2. Wat is jou budget?

  Hoe zit het met de kosten? Een actie aan het dak is in vergelijking met de vloer veel duurder. Goed om te weten: je profijt van de woningisolatie is significant beter dan het geld op een spaarrekening zetten. De terugverdientijd is dus zeer interessant.

 3. Leveranciers benaderen

  Is het onderhand duidelijk waar je gaat beginnen? Ga op zoek naar diverse betrouwbare isolatiebedrijven in Geesteren. Vergelijk zeker verschillende offertes. Dit kan u flink geld besparen.

 4. Isoleren van vloer, ramen, spouw en dak.

  De standaard werkzaamheden zijn de spouwmuur, dak, vloer/bodem en het plaatsen van HR++ glas. Deze 4 maatregelen leiden tot een prettig wooncomfort en veel lagere gaskosten. De planning bepaal je op basis van het budget.

 5. Goede ventilatie

  In een goed geïsoleerde woning kan een ongezonde luchtkwaliteit ontstaan. Ga aan de slag met een gedegen ventilatie. Hierdoor ga je wel iets meer stroom gebruiken, maar het is erg belangrijk voor een optimale leefomgeving. Dit is haalbaar met mechanische ventilatie (MV), en ventilerende ramen. Ga bij voorkeur voor een slimme en duurzame methode zoals een WTW, ventilatiewarmtepomp of balansventilatie.

Een reactie plaatsen