Isolatie Mariaparochie

ISOLATIE VERGELIJKEN

Op zoek naar info over huis isoleren in Mariaparochie? Gedegen isolatie leidt tot veel minder energieverbruik. Heb je een oudere woning? Door middel van een paar maatregelen zoals bijvoorbeeld de kruipruimte isoleren en isolatie van deuren gaat je gasverbruik flink omlaag. Ook bij meer moderne huizen zijn er interessante mogelijkhedenmet een prima rendement. Hieronder tref je uitgebreide informatie over isolatie Mariaparochie. Dit kan gaan om thema’s als dakkapel isoleren en glaswol. Meteen besparen? Gebruik hiervoor ons handige formulier en ontvang een offerte op maat!isolatiebedrijf-mariaparochie-7614

 • Besparen op energienota
 • Meer invloed op de temperatuur
 • Verlaag de uitstoot van CO-2
 • Eenvoudig aan te brengen
 • De woning neemt in waarde toe

ProvincieOverijssel
GemeenteTubbergen
Postcode7614
Netnummer0546 (+31546)
Gasverbruik M31830 M3
Stroomverbruik kWh3830 kWh
Gemiddelde energierekening€205,00

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel isoleren u gaat kosten?


Soorten isolatie: info voor het kiezen

Is de isolatie van je woning in slechte conditie? Dan verdwijnt de warmte in huis door de vloer of dak naar buiten. Hier kun je gelukkig eenvoudig wat aan doen. Laat dus geen warmte ontsnappen. Huizen gebouwd na 2000 met een goed of uitstekend energielabel zijn in de regel kwalitatief geïsoleerd. Bij bestaande woningen (bouwjaar t/m 1982) is dit vaak niet zo. Het uitvoeren van isolatiewerkzaamheden zorgt voor lagere energiekosten, is goed voor het milieu, en het rendement is beter dan op een spaarrekening. In het volgende stukje tref je de populairste stappen om jouw woning in Mariaparochie te isoleren.

Spouwmuurisolatie
Een spouw is de ruimte tussen de binnenmuur en de buitenmuur van de woning. Deze ruimte is mogelijk op te vullen met isolatiemateriaal. De woonruimte houdt warmte beter vast, en biedt daardoor een comfortabel wooncomfort. Spouwmuur isoleren in Mariaparochie is goed te betalen (vanaf ongeveer € 990 voor tussenwoningen) en je bespaart al snel €280 per 12 maanden (prijzen februari 2024).

Vloerisolatie
Een vloer isoleren houdt warmte in huis en zorgt voor een laag energietarief. De prijzen zijn gemiddeld €1875 en de besparing loopt op tot €210 per jaar. De eenvoudigste manier is middels de kruipruimte techniek. Dit kan als je kruipruimte hoog genoeg is voor de vakman. Denk hierbij aan isolatiematerialen zoals PUR schuim, isolatiechape, EPS parels, vloerisolatieplaten. Het is minder effectief te kiezen voor bodemisolatie.

Dakisolatie
Een dak waar geen isolatie is aangebracht maakt dat er veel energie verloren gaat. De daken van de meeste (oudere) huizen zijn onvoldoende geïsoleerd. Het is interessant om er mee aan de slag te gaan. Je dak een extra laag geven door een aannemer voor isolatie in Mariaparochie kost om en nabij de €4800. Klus je zelf graag thuis? Dan is het een stuk voordeliger €1160. Je energiekosten dalen flink, tot wel €760 op jaarbasis.

Gevelisolatie
Er is de optie voor binnenkant en/of buitenkant van de gevel isoleren. Een huis verliest veel minder warmte. Daardoor bespaar jij op de stookkosten. Het is duurder dan spouwmuurisolatie. Redenen hiervoor te kiezen zijn dat er meer/dikker materiaal aangebracht kan worden en dat je woning wordt voorzien van een nieuwe gevel. De investering is ongeveer €11100. Hiermee bespaar je zo’n €910, ieder jaar weer. Wil de gemeente niet meewerken? Wat ook interessant is, is aan de binnenkant de muren voorzien van voorzetwanden.

Andere populaire vormen

Ook noemen we nog een aantal vaak toegepaste alternatieven. In het gedeelte hieronder beschrijven we de meest interessante werkzaamheden.

 • Isolatie garage: Je spullen veilig en warm opslaan
 • Schuur isolatie: De schuur als volwaardig deel van de woning
 • Isoleren van zolder: Bespaar 25% – 30% op energiekosten
 • Isolatie dakkapel: Ook een warme slaapkamer
 • Kruipruimte-isoleren: Een drogere vloer en dus een gezonder woonklimaat

Hoe hoog bedragen de kosten van isoleren in Mariaparochie (februari 2024)?

Wil jij lagere maandelijkse energielasten of een milieuvriendelijke maatschappij? Woning Mariaparochie isoleren kan hier direct aan bijdragen. Voor vrijwel elk type woning is veel winst te boeken. Het isoleren van een ouder huis kan een aardgas besparing realiseren van 2350 m3. Dat komt neer op €1025 per 12 maanden. Hierna ontdek je de totale prijs wanneer je in zee gaat met een isolatiebedrijf in Mariaparochie. Beschik jij zelf over voldoende kennis en ervaring? Dan zijn de totale kosten veel voordeliger.

Terugverdientijd berekenen
Je huis beschermen tegen warmte of kou is laagdrempelig waardoor je het super snel terugverdient. Heb jij een spaarpotje voor dit soort dingen? Dan heb je zeker wel geluk. Het rendement is vergelijkbaar met een spaarrekening met 5% rente. Een isolatie van het dak kan men terugverdienen in 8 jaar en wanneer je spouwmuur aanpakt dan verdien je het terug in zo’n 5,5 jaar. Hierbij een mooi rekenvoorbeeld m.b.t. de terugverdientijd. Per maatregel kun je de verwachte opbrengst bekijken en de hoogte van de investering (cursief).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor isoleren aanvragen?


Soort isolatieRijwoningHoekwoningVrijstaand
Dakisolatie€395
(€3750)
€855
(€6300)
€950
(€9200)
Vloerisolatie€150
(€1050)
€270
(€2300)
€380
(€3300)
Spouwmuur€360
(€1175)
€600
(€2250)
€940
(€3475)
HR++ glas€250
(€2450)
€315
(€3550)
€390
(€5350)
isolatie mariaparochie 7614

Bekende Isolatiemerken:

 • Bauder
 • Knauf Insulation
 • Isover
 • Petralana
 • Ursa

Meer weten over de isolatiespecialist in Mariaparochie?

Waarom mijn woning in Mariaparochie isoleren?

Een solide woningisolatie leidt tot structureel lagere energiekosten bij een energieleverancier zoals Greenchoice en Vandebron, waar ook het klimaat van profiteert. Je hebt veel minder aardgas nodig om te verwarmen en ook heb je minder CO2 uitstoot. Dit betekend concreet een comfortabel klimaat in huis en een significante waardevermeerdering van het huis. Zoek je mogelijkheden voor voordelig isoleren? Start dan altijd met het vergelijken van verschillende offertes.

Wat is het pluspunt van HR++ glas?

Triple glas + HR++ glas heeft een betere isolerende werking dan enkel of dubbel glas. De warmte kan niet ontsnappen wat resulteert in lagere stookkosten. Overigens neem het leefcomfort toe: minder tocht en kou rond het raam en daarnaast weinig condens op de ruiten. Bijkomstig voordeel is dat minder last van geluidsoverlast hebt. HR++ glas ramen kosten doorgaans €3975 en dat levert gemiddeld op €315, ieder jaar weer. Moeten de kozijnen in jouw huis worden vervangen? Dan adviseren wij speciale isolerende kozijnen met geïntegreerd triple – driedubbel – glas.

Op welke manier moet ik isoleren?

Achterhaal eerst wat er geïsoleerd is, en welke materialen hiervoor zijn gebruikt. Doe een warmtescan. Hierdoor ziet u waar de meeste warmte ontsnapt en wat de snelle winsten zijn. Welk onderdeel u als eerste aanpakt is niet heel belangrijk. De ene stap is financieel aantrekkelijker in vergelijk met een andere. De meest effectieve maatregelen zijn HR++ of triple glas, het dak, de vloer en de spouw.

Kan ik mijn woning zelf isoleren?

Wil je graag de woning beschermen tegen warmte of kou , maar heb je onvoldoende budget? Diepgaande activiteiten als isoleren van vloer, gevel of dak kan je vaak beter uitbesteden aan een expert. Maar veel kan je ook zelf. Ook met beperkte financiële middelen kun je al veel winst behalen. Je kunt denken aan het aanpakken van naden en kieren, tochtbanden en/of tochtbanden plaatsen, toevoegen van radiatorfolie en een plafond behandelen met klimaatfolie.


Praktische isolatiematerialen

Isolatiebedrijven werken met verscheidene materialen. Op deze website vind je praktische info over de diverse mogelijkheden. Goed verkrijgbaar bij de betere bouwmarkt als Hornbach, Hubo, Karwei, Praxis, Formido, Gamma. Erkende merken zijn Isover, Rockwool of Kingspan.

 • Isolatieplaten: veelzijdig toepasbaar met goed rendement
 • PUR: wordt niet opgegeten door muizen
 • PIR: een van de lichtste materialen
 • Tempex / EPS: goedkoop en gaat lang mee
 • Glaswol: relatief hoge isolatiewaarde voor weinig geld
 • Steenwol: veroudert niet en trekt geen schimmels aan
 • XPS: goede vochtbestendigheid

Info over subsidie en energiebespaarlening gemeente Tubbergen

Door te profiteren van (regionale) subsidies wordt een huis isoleren leuker. Kan ik iets van de overheid verwachten? De landelijke subsidieregeling is er helaas niet meer. Toch zijn er nog verschillende mogelijkheden:

 • Zit je in een Vereniging van Eigenaren (VVE)? Dan kan je nog een mooi bedrag terugkrijgen.
 • Grofweg een kwart van de kosten mag je terugvorderen.
 • De voorwaarde is dat er meerdere energiebesparende maatregelen worden afgenomen.
 • Tevens rekenen ze voor arbeidsloon een interessante (9%) BTW-tarief. Hier profiteert iedereen van.
 • Af en toe is er in Mariaparochie een regeling voor extra subsidie. Probeer eens energiesubsidiewijzer.nl of www.tubbergen.nl voor de actuele mogelijkheden.
 • Voor milieubewuste investeringen als bijv. een zonneboiler, zonnepanelen, een warmtepomp of pelletkachel kan je een flink deel weer terugkrijgen met de ISDE-subsidie.

Subsidie via energieloket Tubbergen
Het is duidelijk: je kunt de stookkosten flink reduceren met isoleren van dak, vloer of gevel. Maar, dit gaat niet vanzelf natuurlijk, hiervoor is wel eerst een forse investering noodzakelijk. Als er te weinig financiële middelen zijn kan je onder andere een beroep doen op de Energiebespaarlening: een prachtige lening zonder hoge lasten dat moet worden besteed aan energiebesparende maatregelen in Mariaparochie. Ook interessant is de GreenLoans, Duurzaamheidslening, Nationaal Energiebespaarfonds, SVn Duurzaamheidslening.


Uw woning verduurzamen?

Bescherm uw huis tegen kou of warmte!


Aan de slag met een isolatieplan

Direct aan de slag? Aan de hand van ons stappenplan maak je zelf een isolatieplan Mariaparochie wat dan voldoet aan speciaal voor jouw woning.

Leestijd 5 minuten

Jouw woning isoleren en energie besparen

 1. Nulmeting

  Hoe staat het ervoor met de r-waarden? In welk jaar is het huis gebouwd, en raadpleeg bij eerdere bewoners welke werkzaamheden zijn uitgevoerd. Met behulp van een warmtescan ontdekt u waar de meeste warmte ontsnapt. Onder andere enkel glas, ouderwetse muren of verouderd dakbedekkingsmateriaal. Je kunt altijd terecht bij een isolatiedeskundige in Mariaparochie voor een vrijblijvend adviesgesprek.

 2. Hoe zit het met de financiën?

  Wat heb je te besteden? Het aanpakken van het dak is een stukje duurder dan de vloer. Bedenk altijd: de opbrengst van woningisolatie is vele malen hoger dan de spaarrekening. De kosten heb je binnen een paar jaar weer terugverdiend.

 3. Experts vergelijken

  Ben je er achter waar je de eerste stappen gaat zetten? Neem contact op met meerdere regionale isolatiebedrijven in Mariaparochie. Beperk je niet tot 1 aanbieder. Dit kan u flink geld besparen.

 4. Isoleren van dak, spouw, vloer en ramen.

  Start altijd met triple glas, dak, vloer en spouwmuur. Deze vormen hebben als resultaat een prettig wooncomfort en een veel lagere energierekening. De planning heeft vooral te maken met het budget.

 5. Ventileren

  In een prima geïsoleerde woning kan een ongezond binnenklimaat ontstaan. Investeer in een ventilatieplanDit kost natuurlijk een beetje energie, maar het is essentieel voor een comfortabel klimaat in huis. Bijvoorbeeld met (MV) mechanische ventilatie, maar ook met roosters in ramen. Vraag eventueel naar een meer milieuvriendelijke oplossing zoals een speciaal WTW-systeem, ventilatiewarmtepomp of balansventilatie.

Een reactie plaatsen