Isolatie Reutum

ISOLATIE VERGELIJKEN

Ga je jouw huis isoleren in Reutum? Goede isolatie zorgt voor een flinke energiebesparing. Woon je in een wat ouder huis? D.m.v. enkele acties als bijv. muren isoleren en tochtprofielen kan je een forse besparing realiseren. Ook in een wat nieuwer huis zijn er isolerende maatregelen die je snel terugverdient. Onderstaand lees je bruikbare informatie over isolatie Reutum. We gaan aan de slag met topics als isolatie van verwarmingsbuizen en isolatieplan. Waar liggen voor mijn woning de kansen? Schets jouw situatie en je ontvangt een offerte / isolatieplan op maat. isolatiebedrijf-reutum-7667

 • Je energierekening gaat omlaag
 • Minder last van trek en tocht
 • Een verantwoorde warme woning
 • Minder geluid van buiten
 • Minder afhankelijkheid van gasprijzen

ProvincieOverijssel
GemeenteTubbergen
Postcode7667
Netnummer0541 (+31541)
Gasverbruik M31830 M3
Stroomverbruik kWh3830 kWh
Gemiddelde energierekening€205,00

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel isoleren u gaat kosten?


Welke soorten van isolatie zijn het beste?

Is de isolatie van je woning in slechte conditie? In dit scenario verdwijnt de warmte in huis door kieren, ramen of muren naar buiten. Dat is zonde van het geld (energieverbruik)! Er is eenvoudig veel winst te behalen. Huizen gebouwd na 2000 met een goed of uitstekend energielabel zijn meestal degelijk geïsoleerd. Bij een oud huis (van 1980 of nog ouder) is dat veel minder het geval. Alsnog isoleren zorgt voor lagere energiekosten, draagt bij aan een beter milieu, en kent een relatief korte terugverdienperiode. In het volgende stukje bekijk jij de aantrekkelijkste werkzaamheden om een woning in Reutum te isoleren.

Spouwmuurisolatie
Met een spouw wordt bedoeld: de ruimte c.q. luchtlaag tussen het binnen- en buitenblad van een spouwmuur. Deze lege ruimte wordt opgevuld met speciaal isolatiemateriaal. Een huis is in staat om de warmte beter vast te houden, met als effect een prettig wooncomfort. Spouwmuur isoleren in Reutum is financieel toegankelijk (ongeveer € 970 voor tussenwoningen) en de besparing op de energienota loopt op tot €200 per jaar (kosten mei 2024).

Vloerisolatie
De woningvloer isoleren zorgt voor een warmere en drogere vloer en maakt dat je minder energie gebruikt. De onkosten fluctueren rond de €1625 en je bespaart op de energierekening, tot wel €185 op jaarbasis. De eenvoudigste manier is het van onderaf werken in een kruipruimte. Een van de voorwaarden is dat je kruipruimte droog, toegankelijk en groot genoeg is. Er bestaan diverse isolatiematerialen zoals PUR schuim, isolatiechape, EPS parels, isolatiematrassen. Het is minder effectief te kiezen voor bodemisolatie.

Dakisolatie
Een ongeïsoleerd dak verliest veel warmte. Veel daken van Hollandse woningen zijn onvoldoende geïsoleerd. Het loont om dit te verbeteren. Je dak onder handen laten nemen door een aannemer voor isolatie in Reutum kost je zo’n €4650. Ben jij een klusser? Dan kost het circa €1200. Je energiekosten dalen flink, tot wel €820 per jaar.

Gevelisolatie
De gevel isoleren kan aan de binnenkant of aan de buitenkant. Je woning houdt de warmte binnenboord. Het gevolg? Minder stookkosten! Spouwmuurisolatie is financieel interessanter. Redenen hiervoor te kiezen zijn dat je een dikkere laag kunt aanbrengen en dat een woning weer een frisse uitstraling krijgt. Het is niet goedkoop, je betaalt zo’n €13100. Het voordeel is pakweg €850 elk jaar opnieuw. Wordt dit verboden door de gemeente? Een andere oplossing is aan de binnenkant de muren voorzien van voorzetwanden.

Wat kan ik nog meer doen?

Overigens zijn er meerdere interessante vormen. Hierna benoemen we de meest populaire vormen.

 • Isoleren van garage: Een vorstvrije garage, ideaal in de winter
 • Schuur isolatie: Een aangenaam warme schuur, ook in de winter
 • Zolder-isoleren: Voorkomt opstijgend warmteverlies
 • Dakkapel isolatie: Met EPS, PUR, PIR of Glaswol
 • Isoleren kruipruimte: Weert ongedierte

Wat zijn de kosten van isoleren in Reutum (mei 2024)?

Ben jij op zoek naar een opllossing voor minder hoge stookkosten of wellicht een groenere samenleving? Woning Reutum isoleren is dan iets waar je zeker over na moet denken. Zowel bij oude huizen als nieuwe huizen zijn er grote voordelen. Isolatie van een woning van voor 1974 kan aardgas besparen tot gemiddeld 2550 m3. Dat is dus al gauw €1175 per jaar. Hierna ontdek je de verwachte kosten als je dit overlaat aan een isolatiebedrijf in Reutum. Kun jij zelfstandig de verbouwing doen? Dan zijn de tarieven veel voordeliger.

Terugverdientijd berekenen
Jouw huis beschermen tegen kou of warmte is relatief goedkoop waardoor je de investering ook snel weer terugverdiend hebt. Beschik jij over voldoende geld? Dan is dit een zeer interessante investering. Het rendement komt overeen met een royale 6% spaarrekening. Het dak isoleren verdien je terug in zo’n acht jaar en bij een spouwmuur is dat 5,5 jaar. Bijgaand een aantal voorbeelden van de terugverdientijd. Per maatregel kun je de verwachte opbrengst bekijken met de verwachte investering (cursief).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor isoleren aanvragen?


Soort isolatieRijwoningHoekwoningVrijstaand
Dakisolatie€515
(€3200)
€695
(€5200)
€960
(€8600)
Vloerisolatie€150
(€1200)
€195
(€2300)
€305
(€3600)
Spouwmuur€390
(€1000)
€750
(€2075)
€865
(€3075)
HR++ glas€210
(€1925)
€275
(€3425)
€395
(€4625)
isolatie reutum 7667

Interessante Isolatiemerken:

 • Blauwplaat
 • NMC
 • Borgh
 • Bahco
 • Eurofast

FAQ voor de isolatiespecialist in Reutum?

Waarom mijn woning in Reutum isoleren?

Een grondige woningisolatie resulteert in lagere energiekosten bij een energieaanbieder zoals Budget Energie of Pure Energie, waar ook het klimaat van profiteert. Je hebt veel minder aardgas nodig om te verwarmen en daarnaast gaat de CO2 uitstoot omlaag. Het leidt tevens tot een comfortabel leefklimaat en de waarde van jouw woning stijgt. Wil jij ook aan de slag met isoleren? Het vergelijken van offertes is dan aan te raden.

Wat zijn de voordelen van HR++ glas?

Triple glas en HR++ glas is stukken effectiever dan ouderwets enkel glas (of dubbel). De warmte blijft binnen wat leidt tot minder energiekosten. Verder merkt men een verbeterd comfort in huis: geen tocht en kou bij de ramen en weinig tot geen condensvorming meer. Ook hoor je veel minder geluid van buiten. Aanschaffen van HR++ glas ramen kan al vanaf €3925 en dat bespaart tot €300, ieder jaar weer. Was je al van plan om kozijnen te vervangen? Kies dan meteen voor een speciaal type isolerende kozijnen met triple (driedubbel) glas.

Hoe weet ik wat ik thuis moet isoleren?

Analyseer allereerst op welke manier er nu is geïsoleerd, en welke materialen hiervoor zijn gebruikt. Bekijk de warmtescan. Zo ontdek je waar de zwakke plekken liggen en waar de focus op moet liggen. Er is geen vast protocol wat u kunt volgen. De ene maatregel is aantrekkelijker dan de andere. Experts adviseren om – indien nodig – te beginnen met de spouwmuur, HR++/triple glas, vloer en het dak.

Geld besparen en zelf isoleren, kan dat?

Wil jij ook de woning beschermen tegen warmte of kou , maar heb je onvoldoende budget? Ingrijpende projecten zoals isolatie van dak, gevel of vloer kan je vaak beter uitbesteden aan een expert. Maar veel kan je ook zelf. Met een kleine investering kun jij al veel betekenen. Je kunt denken aan het aanpakken van naden en kieren, gebruik maken van tochtstips of tochtbanden, bestellen van radiatorfolie en toepassen van klimaatfolie of plafonds.


Veel gebruikte isolatiematerialen

Isolatiebedrijven maken gebruik van heel wisselende materialen. Hieronder ontdek je kort & bondige info over het actuele aanbod. Je kunt het ook zelf kopen bij toonaangevende bouwmarkten als Gamma, Hubo, Formido, Praxis, Hornbach, Multimate. Bekende merken zijn Isover, Rockwool of Kingspan.

 • Isolatieplaten: handig op maat te maken
 • PUR: vult goed alle kieren en naden
 • PIR: een vochtongevoelig materiaal
 • Tempex / EPS: materiaal laat zich niet makkelijk samendrukken
 • Glaswol: gemakkelijk te verwerken
 • Steenwol: voor extra thermisch comfort
 • XPS: een dure oplossing

Informatie rondom subsidie en energiebespaarlening gemeente Tubbergen

Door te profiteren van een subsidie wordt woningisolatie nog uitnodigender. Heb ik recht op een tegemoetkoming? De landelijke subsidiepot bestaat niet meer. Wel zijn er diverse speciale maatregelen:

 • Ga je collectief isoleren met een Vereniging van Eigenaren (VVE)? Dan is er wel een speciale subsidie mogelijk.
 • Pak ‘m beet 25 procent van de onkosten krijg je weer terug.
 • Voorwaarde is dat jullie 2 of meer energiebesparende maatregelen tegelijk nemen.
 • Overigens rekenen ze voor arbeidsloon een lage (9%) BTW-tarief. Hier profiteert iedereen van.
 • Mogelijk is er in Reutum een subsidie of duurzaamheidslening. Bezoek eens energiesubsidiewijzer.nl of www.tubbergen.nl voor de voorwaarden.
 • Voor milieuvriendelijke energiebronnen zoals een zonneboiler, zonnepanelen, een warmtepomp of pelletkachel is er de ISDE-subsidie.

Subsidie via energieloket Tubbergen
Het is onmiskenbaar: de stookkosten gaat flink omlaag met isolatie van dak, gevel of vloer. Vergeet niet, als de energierekening naar beneden moet, heb je wel wat geld nodig. Als de investering nu te groot is zijn er leningen beschikbaar zoals de Energiebespaarlening: een aantrekkelijke lening tegen een aantrekkelijke rente relevant voor energiebesparende maatregelen in Reutum. Relevante alternatieven zijn de Groene lening, Nationaal Energiebespaarfonds, SVn Duurzaamheidslening, Duurzaamheidslening.


Uw woning verduurzamen?

Bescherm uw huis tegen kou of warmte!


In 5 stappen een isolatieplan maken

Direct aan de slag? Via ons stappenplan schrijf jij het persoonlijke isolatieplan Reutum wat dan voldoet aan jouw specifieke situatie.

Leestijd 5 minuten

Jouw woning isoleren en energie besparen

 1. Nulmeting

  Kijk kritisch naar de huidige r-waarden. Kijk naar het bouwjaar en vraag eventueel aan vorige bewoners welke werkzaamheden zijn uitgevoerd. Door een warmtescan ontdekt u hoeveel warmte de woning verliest. Dit kan zijn geen HR++ glas, afgeleefde muren of een lekkend riool. Informeer bij de isolatiedeskundige in Reutum voor uitgebreid advies.

 2. Hoe staat het er financieel voor?

  Hoeveel geld wilt u uitgeven? Een actie aan het dak vergt meer geld dan de vloer. Het leuke is: de besparing die je realiseert met woningisolatie is een stuk aantrekkelijker dan het geld op een spaarrekening zetten. De terugverdientijd is dus zeer interessant.

 3. Aanbieders vergelijken

  Ben je er achter gekomen waar de meeste prioriteit heeft? Ga op zoek naar diverse plaatselijke isolatiebedrijven in Reutum. Vergelijk zeker verschillende offertes. De prijzen lopen nogal flink uiteen.

 4. Isoleren van spouw, ramen, vloer en dak.

  Standaard begint men met de vloer, spouwmuur, dak en optioneel HR++ of triple glas. Dergelijke investeringen bieden jou een aangenaam klimaat in huis en maken dat je minder energie gebruikt. De volgorde van maatregelen bepaal jij aan de hand van je beschikbare financiën.

 5. Ventileren

  In het geval van goede isolatie kan een ongezond binnenklimaat ontstaan. Ga aan de slag met een gedegen ventilatie. Dit kost natuurlijk een beetje energie, maar het is cruciaal een gezond binnenklimaat. Dit is haalbaar met mechanische ventilatie (MV), maar ook met roosters in ramen. Tip: kies voor een energiezuinige oplossing zoals balansventilatie, een WTW-systeem of een ventilatiewarmtepomp.

Een reactie plaatsen