Isolatie Langeveen

ISOLATIE VERGELIJKEN

Aan de slag met jouw huis isoleren in Langeveen? Degelijke isolatie zorgt voor een flinke energiebesparing. Woon je in een huis met weinig tot geen isolatie? Aan de hand van een paar maatregelen zoals je spouwmuur isoleren en buisisolatie gaat je gasverbruik flink omlaag. Ook in een wat nieuwer huis zijn er isolerende maatregelen die je razendsnel weer terugverdient. Op isolatierevolutie.nl check je diverse informatie over isolatie Langeveen. Dit kan gaan om topics als binnenmuren isoleren en houtwol isolatie. Kan ik mijn huis ook aanpakken en besparen? Vul je gegevens in en er volgt z.s.m. een offerte. isolatiebedrijf-langeveen-7679

 • Investering snel terugverdiend
 • Minder schimmel, vocht en tocht in huis
 • Minder CO-2 uitstoot
 • Houdt geluid tegen
 • Veel keuze in leveranciers

ProvincieOverijssel
GemeenteTubbergen
Postcode7679
Netnummer0546 (+31546)
Gasverbruik M31830 M3
Stroomverbruik kWh3830 kWh
Gemiddelde energierekening€205,00

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel isoleren u gaat kosten?


Welke soorten van isolatie zijn er?

Is de isolatie van je woning in slechte conditie? Zonde, want zo verdwijnt een groot deel van de warmte onnodig via muren, vloer, dak en ramen naar buiten. Dat is zonde van het geld (energieverbruik)! Simpele aanpassingen hebben veel effect. Woningen van na 1995 met een goed energielabel zijn meestal correct geïsoleerd. Bij oude huizen (tot ongeveer 1990) is dat een stuk minder. De woning aanpakken zorgt ervoor dat je minder voor energie betaald, is goed voor het milieu, en het rendement is beter dan op een spaarrekening. Op deze pagina achterhaal jij de interessantste manieren om je woning in Langeveen te isoleren.

Spouwmuurisolatie
Beschrijving van een spouw: de open ruimte tussen de twee delen van “een gespleten muur”. Dit kan je volledig of gedeeltelijk opvullen met isolatie. De woning kan de warmte in de winter binnen houden en in de zomer buiten houden en faciliteert een aangename leefomgeving. Spouwmuur isoleren in Langeveen is goedkoop (al vanaf € 730 voor een tussenhuis) en je profiteert van een besparing tot wel €275 per jaar (prijspeil mei 2024).

Vloerisolatie
De vloer isoleren zorgt voor minder afkoeling in de vloer en lagere maandlasten door een lagere energienota. De onkosten zijn gemiddeld €2000 en je profiteert van een besparing tot wel €225 per jaar. De beste aanpak is het van onderaf werken in een kruipruimte. Dit kan als je kruipruimte goed bereikbaar is (minimaal 35 cm). Denk hierbij aan isolatiematerialen zoals chips, isolatiechape, EPS parels, vloerisolatieplaten. Deze vorm is interessanter dan bodemisolatie.

Dakisolatie
Een slecht geïsoleerd dak maakt dat er veel energie verloren gaat. Veel daken van Hollandse woningen zijn slecht tot matig geïsoleerd. Het loont om dit te verbeteren. Je dak laten behandelen door een aannemer voor isolatie in Langeveen kost je zo’n €4900. Ben je zelf handig? Hiervoor betaal je stukken minder, €1000. Je bespaart elk jaar op de energiekosten, tot wel €890 p/jaar.

Gevelisolatie
De gevel isoleren kan zowel aan de binnenkant als buitenkant. Jouw woning gaat zuiniger om met de warmte in huis. Het gevolg? Minder stookkosten! Dit is wel duurder i.v.m. spouwmuurisolatie. De pre zit hem in het feit dat het een betere isolerende werking heeften dat je woning wordt voorzien van een nieuwe gevel. De tarieven kunnen oplopen tot €12500. De winst is zo’n €840 per jaar. Mag je niets aan de buitenkant doen? Bekijk dan eens de mogelijkheden van aan de binnenkant de muren voorzien van voorzetwanden.

Aanvullende mogelijkheden

Daarnaast kennen we verscheidene interessante opties. In onderstaande tekst bespreken we de populairste mogelijkheden.

 • Garage-isoleren: Verander koude garage in een warme hobbykamer
 • Isoleren van schuur: Betrek de schuur echt bij je woning
 • Isolatie van zolder: Geen tocht op de zolderkamer
 • Dakkapel isoleren: Met EPS, PUR, PIR of Glaswol
 • Isolatie kruipruimte: Vermindert kans op allergische reacties

Hoe hoog bedragen de kosten van isoleren in Langeveen (mei 2024)?

Wil jij graag lagere energielasten en natuurlijk een duurzame wereld? Woning Langeveen isoleren is dan iets waar je zeker over na moet denken. Bij de oudere woningen (deels ook nieuwe) zijn er grote voordelen. Isoleren van een huis tussen 1975 en 1991 bespaart aardgas tot wel 2725 m3. Dat is dus al gauw €1350 per jaar. Op deze pagina check je de hoogte van de investering als je de werkzaamheden laat doen door een isolatiebedrijf in Langeveen. Kun jij zelfstandig de verbouwing doen? De totale kosten zijn dan veel voordeliger.

Terugverdientijd berekenen
Je woning beschermen tegen kou of warmte is eigenlijk toegankelijk voor elk budget en het rendement wordt steeds beter. Beschik jij over voldoende geld? Dat is dan een mooie kans. Het rendement wordt ook wel eens vergeleken met een spaarrekening met 5% rente. Dakisolatie heb je terugverdiend in 7 jaar en bij de spouwmuur rekenen we vaak met zes jaar. Ter illustratie een rekenvoorbeeld voor de terugverdientijd voor verschillende situaties. Per optie zie je welk bedrag je kunt besparen met de verwachte investering (cursief).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor isoleren aanvragen?


Type isolatieTussenwoningHoekwoningVrijstaand
Dakisolatie€495
(€3500)
€735
(€7100)
€970
(€8400)
Vloerisolatie€150
(€1400)
€210
(€2100)
€360
(€3600)
Spouwmuur€335
(€1700)
€430
(€2175)
€780
(€3025)
HR++ glas€225
(€2100)
€270
(€3100)
€350
(€4750)
isolatie langeveen 7679

Populaire Isolatiemerken:

 • Knauf Insulation
 • Isover
 • Petralana
 • Ursa
 • HPX

Relevante vragen voor de isolatiespecialist in Langeveen?

Waarom mijn woning in Langeveen isoleren?

Een solide woningisolatie draait uit op een lagere energienota bij een energieleverancier zoals Essent en Pure Energie, en draagt ook nog eens bij aan een beter milieu. Het aardgas gebruik gaat omlaag en daarnaast gaat de CO2 uitstoot omlaag. Dat houdt vervolgens in: een prettig binnenklimaat en een beter energielabel en dus hogere woningwaarde. Kijk jij ook naar opties voor voordelig isoleren? Start dan altijd met het vergelijken van verschillende offertes.

Wat zijn de opties voor HR++ glas?

Triple glas + HR++ glas isoleert vele malen beter ouderwets enkel glas (of dubbel). De warmte kan niet ontsnappen wat als belangrijkste voordeel heeft een lagere energierekening. Daarnaast zal het comfort hoger worden: minder tocht en kou rond het raam en daarnaast weinig condens op de ruiten. Daarnaast werkt het ook als geluidswerend glas. Bestellen van HR++ glas ramen is mogelijk vanaf €3600 en dat bespaart tot €230 p/jaar. Ga je toch al jouw kozijnen vervangen? Dan adviseren wij hoogstaande isolerende kozijnen met triple (driedubbel) glas.

Hoe maak ik de beslissing wat ik moet isoleren?

Breng eerst in kaart hoe de actuele isolatie situatie er in huis is en welke materialen hiervoor zijn gebruikt. Kies voor een warmtescan. Hierdoor achterhaalt u waar de zwakke plekken liggen en wat de snelle winsten zijn. Het maakt niet veel uit waar je begint. De ene maatregel is wel duurder dan de andere. Waar altijd de nadruk op moet liggen zijn het dak, de vloer, de spouw en triple glas.

Hoe kan ik zelf mijn woning isoleren?

Ook je huis beschermen tegen kou of warmte , maar is het gewoon te duur? Omvangrijke projecten zoals isoleren van gevel, dak of vloer kan je vaak beter uitbesteden aan een expert. Maar veel kan je ook zelf. Ook als je zakken niet zo diep zijn zijn er allerlei mogelijkheden. Grote winst valt te behalen met kieren en naden dichten, tochtbanden of tochtstrips plaatsen, plakken van radiatorfolie en plafonds afwerken met klimaatfolie.


Veel gebruikte isolatiematerialen

Isolatiebedrijven hanteren velerlei geschikte materialen. Op isolatierevolutie.nl vind je een handig overzicht van het huidige assortiment. Te koop bij erkende bouwmarkten als Hubo, Hornbach, Multimate, Formido, Gamma, Karwei. Merken die dit leveren zijn o.a. Kingspan, Rockwool of Isover.

 • Isolatieplaten: licht, sterk en gemakkelijk te verwerken
 • PUR: bij het aanbrengen komt warmte vrij
 • PIR: zeer lage lambdawaarde en dus hoge rd-waarde
 • Tempex / EPS: goedkoop en redelijke isolatiewaarden
 • Glaswol: beschikbaar op rol of als plaat
 • Steenwol: groot watervast vermogen
 • XPS: hogere druksterkte en een gesloten celstructuur

Alles over subsidie en energiebespaarlening gemeente Tubbergen

Met behulp van opties voor subsidie wordt energie besparen met isoleren nog aanlokkelijker. Heb ik recht op subsidie? De landelijke subsidiepot is niet meer van kracht. Maar er zijn nog wel een aantal opties:

 • Is er sprake van een Vereniging van Eigenaren (VVE)? Dan is er wel een speciale subsidie mogelijk.
 • Zo’n 25% van de offerte kan je terugvragen.
 • Randvoorwaarde is de de VVE binnen 12 maanden minimaal 2 energiebesparende maatregelen uitvoert.
 • Eveneens vallen de manuren onder het kleine BTW tarief (9%). Dit geldt voor alle particulieren.
 • Mogelijk is er in Langeveen een subsidie of duurzaamheidslening. Surf naar energiesubsidiewijzer.nl of www.tubbergen.nl voor meer informatie.
 • Voor milieuvriendelijke energiebronnen zoals een warmtepomp, zonnepanelen, een pelletkachel of zonneboiler is er de ISDE-subsidie.

Subsidie via energieloket Tubbergen
Het mag duidelijk zijn: je kunt enorm besparen met isoleren van dak, vloer of gevel. Maar let op, dat is niet iets wat je zomaar even doet, daarvoor is wel eerst een forse investering noodzakelijk. Als je het geld niet hebt zijn er leningen beschikbaar zoals de Energiebespaarlening: een duurzame lening met concurrerende rentepercentages dat moet worden besteed aan energiebesparende maatregelen in Langeveen. Ook interessant is de SVn Duurzaamheidslening, Groene lening, Duurzaamheidslening, Nationaal Energiebespaarfonds.


Uw woning verduurzamen?

Bescherm uw huis tegen kou of warmte!


In 5 stappen een isolatieplan maken

Meteen werk van maken? Via het onderstaande stappenplan maak je zelf een isolatieplan Langeveen wat aansluit op jouw situatie.

Leestijd 5 minuten

Jouw woning isoleren en energie besparen

 1. Nulmeting

  Welke r-waarde heb je op dit moment? Kijk naar het bouwjaar en pols bij de oude bewoners wat er op dit moment al gedaan is. Geholpen door een warmtescan zie je waar de zwakke plekken liggen. Voorbeelden zijn geen HR++ glas, afgeleefde muren of een lekkend riool. Ga naar de isolatiedeskundige in Langeveen voor een speciaal consult.

 2. Bepaal het budget

  Naar welke tarieven kijk je? Het aanpakken van het dak is bijvoorbeeld veel duurder dan de vloer. Het leuke is: de besparing die je realiseert met woningisolatie ligt altijd hoger dan het geld op een spaarrekening zetten. De kosten heb je binnen een paar jaar weer terugverdiend.

 3. Vakmannen vergelijken

  Is het onderhand duidelijk waar de quick-wins liggen? Probeer prijzen te achterhalen van meerdere plaatselijke isolatiebedrijven in Langeveen. Vergelijk rustig een aantal offertes. De prijzen lopen nogal flink uiteen.

 4. Isoleren van vloer, ramen, spouw en dak.

  In de basis moet je kijken naar de vloer/bodem, spouwmuur, het dak en HR++ glas. Dergelijke investeringen bieden jou een lekker warm huis en bespaart veel energie. Wat je als eerste aanpakt is vooral afhankelijk van uw budget.

 5. Ventileren

  In een correct geïsoleerde woning loop je het risico op een ongezond binnenklimaat. Implementeer een goede ventilatie. Dit kost wel stroom, maar het is essentieel voor een comfortabel wooncomfort. Doe dat met (MV) mechanische ventilatie, en natuurlijk ventilatierooster. Ga bij voorkeur voor een slimme en duurzame methode zoals ventilatie warmteterugwinning of een ventilatiewarmtepomp.

Een reactie plaatsen