Isolatie Vasse

ISOLATIE VERGELIJKEN

Aan de slag met jouw huis isoleren in Vasse? Grondige isolatie kan veel energie besparen. Woon je in een huis met weinig tot geen isolatie? Middels een investering zoals bijvoorbeeld HR++ glas of isolerende deuren heb je een veel lagere energierekening. Ook als je in een huis van 1999 of nieuwer woont zijn er voldoende mogelijkheden die zeker de moeite waard zijn. Op deze website komen we met handige informatie over isolatie Vasse. We gaan aan de slag met items als radiatorfolie aanbrengen en purschuim. Kan ik mijn huis ook aanpakken en besparen? Schets jouw situatie en je krijgt snel een persoonlijke offerte! isolatiebedrijf-vasse-7661

 • De energiekosten gaan omlaag
 • Een gezond leefklimaat
 • Een duurzame oplossing
 • Reductie geluid
 • Woning wordt aantrekkelijker

ProvincieOverijssel
GemeenteTubbergen
Postcode7661
Netnummer0541 (+31541)
Gasverbruik M31830 M3
Stroomverbruik kWh3830 kWh
Gemiddelde energierekening€205,00

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel isoleren u gaat kosten?


Uit welke soorten van isolatie kan ik kiezen?

Bezit je een slecht geïsoleerd huis? Dat is verspilling, want zo verlies je de warmte van je CV door ramen of muren naar buiten. Erg zonde van de energiekosten! Het loont dus om hier mee aan de slag te gaan. Huizen gebouwd na 2000 met een hoger energielabel zijn standaard correct geïsoleerd. Bij oude huizen (van 1974 t/m 1982) is er vaak nog weinig gebeurd. Het na-isoleren zorgt ervoor dat je minder voor energie betaald, leidt tot minder CO2 uitstoot, en heeft een aantrekkelijk rendement. Op isolatierevolutie.nl zie je de meest toegepaste toepassingen om je woning in Vasse te isoleren.

Spouwmuurisolatie
Beschrijving van een spouw: het holle gedeelte tussen het binnen- en het buitenblad van de muur. Dit gedeelte kan gemakkelijk worden opgespoten met isolatie. Een huis kan de warmte in de winter binnen houden en in de zomer buiten houden met als gevolg een optimaal leefklimaat. Spouwmuur isoleren in Vasse is interessant (al vanaf € 920 voor een rijtjeshuis) en je profiteert van een besparing tot wel €230 (jaarlijkst, prijspeil maart 2024).

Vloerisolatie
De vloer in huis isoleren geeft de kou geen kans en veel minder stookkosten. De prijzen zijn ongeveer €1600 en de winst ligt rond de €280 per jaar. De meest toegepaste manier is middels de kruipruimte techniek. Dit is mogelijk als je kruipruimte een minimale hoogte en breedte heeft. Er wordt gewerkt met isolatiematerialen als EPS parels, chips, vloerisolatieplaten, isolatiechape. Deze vorm is interessanter dan bodemisolatie.

Dakisolatie
Een dak waar geen isolatie is aangebracht resulteert in onnodige energiekosten. Het merendeel van de daken in Nederland zijn alleen in de basis geïsoleerd. Dit aanpakken is dus erg lucratief voor huizenbezitters. Je dak een extra laag geven door een aannemer voor isolatie in Vasse kost om en nabij de €5600. Dit zelfstandig uitvoeren? Dan kost het circa €1000. De besparing loopt op tot €690 per jaar.

Gevelisolatie
De gevel isoleren kan zowel aan de binnenkant als buitenkant. Jouw woning kan de warmte in de winter binnen houden en in de zomer buiten houden. Hierdoor betaal jij weer minder gas (en evt. stroom). De kosten liggen hoger dan spouwmuurisolatie. Een belangrijk voordeel is dat je meer materiaal kwijt kunt en dat de buitenmuur meteen groot onderhoud krijgt. Het is niet goedkoop, je betaalt zo’n €11700. Je profiteert van ong. €840 op jaarbasis. Wordt dit verboden door de gemeente? Een andere oplossing is aan de binnenkant de muren voorzien van voorzetwanden.

Hoe kan ik nog meer geld besparen?

Ook bestaan er nog enkele interessante opties. In het volgende overzicht behandelen we de meest rendabele mogelijkheden.

 • Garage isoleren: Ideaal als klushok of hobbykamer
 • Schuur isolatie: Een aangenaam warme schuur, ook in de winter
 • Isolatie zolder: Geen last van opstijgend warmteverlies
 • Dakkapel isolatie: Relatief goedkope methode
 • Isolatie van kruipruimte: Een droger huis krijg je sneller warm

Hoe hoog bedragen de kosten van isoleren in Vasse (maart 2024)?

Streef jij naar bezuinigen op de energiekosten en natuurlijk een bewuste toekomst? Woning Vasse isoleren kan hier uitkomst bieden. Zowel bij oude huizen als nieuwe huizen zijn er grote voordelen. De isolatie van een ouder huis bespaart aardgas tot maarliefst 2775 m3. De bezuiniging kan oplopen tot €1025 per 12 maanden. Hierna kijken we naar de totale prijs als je dit uitbesteed aan een isolatiebedrijf in Vasse. Heb je zelf verstand van verbouwen? De kosten zijn in dat geval veel voordeliger.

Terugverdientijd berekenen
Jouw huis beschermen tegen warmte of kou is laagdrempelig en de investering verdien je steeds sneller terug. Heb je wat spaargeld? Dan moet je hier zeker over nadenken. Het huidige rendement is te vergelijken met een 6 procent spaarrente. Dak-isolatie verdien je terug in zo’n 9 jaar en wanneer je spouwmuur aanpakt dan verdien je het terug in zo’n 4 jaar. Bijgaand een aantal voorbeelden van de terugverdientijd. Per oplossing zie je welk bedrag je kunt besparen met ook de geschatte kosten (cursief).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor isoleren aanvragen?


Type isolatieRijwoningHoekwoningVrijstaand
Dakisolatie€405
(€4300)
€725
(€6800)
€1230
(€9400)
Vloerisolatie€120
(€1100)
€250
(€1850)
€360
(€2700)
Spouwmuur€250
(€1450)
€510
(€2375)
€865
(€3450)
HR++ glas€230
(€2725)
€260
(€3850)
€360
(€4775)
isolatie vasse 7661

Populaire Isolatiemerken:

 • Delta
 • IKO enertherm
 • Kingspan
 • Kingspan Unidek
 • Illbruck

FAQ voor de isolatiespecialist in Vasse?

Waarom mijn woning in Vasse isoleren?

Een grondige woningisolatie biedt jou een lagere gas- en stroomrekening bij een energieleverancier als Engie en Vandebron, waar ook het klimaat van profiteert. Je gaat direct minder aardgas stoken en ook heb je minder CO2 uitstoot. Dit heeft als resultaat een comfortabele leefomgeving en een hogere waarde van de woning. Wil jij jouw woning voordelig isoleren? Dan moet je diverse offertes vergelijken.

Waarom raden ze HR++ glas aan?

HR++ glas of triple glas isoleert vele malen beter standaard (enkel) of dubbel glas. De warmte blijft binnen waardoor je minder hoeft te stoken. Daarnaast biedt het meer comfort: kieren en tocht worden voorkomen en daarnaast weinig condens op de ruiten. Ook hoor je veel minder geluid van buiten. HR++ glas ramen kosten doorgaans €3600, waarbij u een besparing realiseert van €335 elk jaar opnieuw. Moeten je kozijnen worden vervangen? In dat geval ben je voordelig uit door meteen te kiezen voor een speciaal type isolerende kozijnen met triple (driedubbel) glas.

Wat moet ik doen als ik wil isoleren?

Ga eerst eens na op welke manier er nu is geïsoleerd, en welke materialen zijn gebruikt. Probeer de warmtescan. Zo wordt het duidelijk op welke plekken er veel warmte lekt en wat de eerste stappen dus zijn. Welk onderdeel u als eerste aanpakt is niet heel belangrijk. De ene stap is duurder i.v.m. ander opties. Waar altijd de nadruk op moet liggen zijn spouwmuur, vloer/bodem, dak en HR++ glas.

Wat kan ik zelf aan isolatie doen?

Direct de woning beschermen tegen warmte of kou , maar heb je onvoldoende budget? Ingrijpende projecten als vloer-, dak of gevelisolatie kan je vaak beter uitbesteden aan een expert. Maar je kunt zelf meer dan je denkt. Met minimale investeringen zijn eenvoudige aanpassingen te doen. Wat veel toegepast wordt is naden en kieren dichtkitten, gebruik maken van tochtstrips, plakken van radiatorfolie en klimaatfolie voor plafond.


Veel gebruikte isolatiematerialen

Isolatiebedrijven nuttigen verschillende soorten materialen. Op isolatierevolutie.nl check je een samenvatting van het actuele aanbod. Dit ligt vaak ook in het schap bij erkende bouwmarkten als Hornbach, Praxis, Multimate, Gamma, Karwei, Formido. Merken die dit leveren zijn o.a. Rockwool, Isover of Kingspan.

 • Isolatieplaten: handig op maat te maken
 • PUR: maximale luchtdichtheid
 • PIR: zeer geschikt voor hergebruik
 • Tempex / EPS: hoge duurzaamheid en de brandveilige kwaliteit
 • Glaswol: geen irritante nagalm
 • Steenwol: uitstekende brandwerendheid
 • XPS: is erg brandbaar

Details over subsidie en energiebespaarlening gemeente Tubbergen

Door de ondersteuning van opties voor subsidie wordt je woning isoleren nog leuker. Kan ik een deel van de kosten terugvragen? De landelijke subsidieregeling bestaat niet meer. Toch is er nog veel mogelijk:

 • Ben je lid van een VvE, een vereniging van eigenaren? Dan is er wel een speciale subsidie mogelijk.
 • Zo’n 20% van de uitvoeringskosten zijn terug te vragen.
 • De voorwaarde is dat er meerdere energiebesparende maatregelen worden afgenomen.
 • Ook rekenen ze voor arbeidsloon een lage (9%) BTW-tarief. Hier kan iedereen van profiteren.
 • Misschien is er in Vasse een subsidie of duurzaamheidslening. Benader eens energiesubsidiewijzer.nl of www.tubbergen.nl voor de voorwaarden.
 • Bij het installeren van duurzame producten als een biomassaketel, zonnepanelen, een warmtepomp of een zonneboiler kan je nog wel een subsidie aanvragen.

Subsidie via energieloket Tubbergen
Het is duidelijk: de stookkosten gaat flink omlaag door het isoleren van je woning. Echter, om te besparen op de energiekosten heb je wel wat geld nodig. Als je nu te weinig geld hebt dan kan je aankloppen voor de Energiebespaarlening: een aantrekkelijke lening tegen een speciaal rentetarief speciaal voor energiebesparende maatregelen in Vasse. Relevante alternatieven zijn de GreenLoans, Nationaal Energiebespaarfonds, Groene lening, SVn Duurzaamheidslening.


Uw woning verduurzamen?

Bescherm uw huis tegen kou of warmte!


In 5 stappen een isolatieplan maken

Ga jij ook van start? Middels ons stappenplan ontwikkel je het isolatieplan Vasse wat conformeert aan jouw specifieke situatie.

Leestijd 5 minuten

Jouw woning isoleren en energie besparen

 1. Warmtescan

  Welke r-waarde heb je op dit moment? Uitgangspunt is de opleverdatum en achterhaal ook zeker wat er op dit moment al gedaan is. D.m.v. een warmtescan check je op welke plekken er veel warmte lekt. Voorbeelden zijn het ontbreken van dubbel glas, gammele muren of lekkages. Ga naar de isolatiedeskundige in Vasse voor advies op maat.

 2. Wat kan je maximaal besteden?

  Hoeveel wil je uitgeven? Het dak renoveren vergt meer geld dan de vloer. Bedenk altijd: de besparing die je realiseert met woningisolatie is vele malen hoger dan wat de bank aan rente betaald. Je hebt jouw investering dus snel weer terug.

 3. Vergelijken van prijzen

  Ben je er achter waar de meeste prioriteit heeft? Vraag prijzen op bij erkende isolatiebedrijven in Vasse. Vergelijk minimaal 2/3 offertes. Dan betaal je nooit te veel.

 4. Isoleren van vloer, ramen, spouw en dak.

  In de basis moet je kijken naar de vloer, dak, spouwmuur en eventueel HR++ of triple glas. Deze acties bieden sowieso een comfortabel klimaat in huis en een significant lagere energierekening. Het werkschema heeft vooral te maken met het budget.

 5. Goede ventilatie

  In een behoorlijk geïsoleerde woning kan er een ongezonde atmosfeer ontstaan. Implementeer slimme ventilatie. Dit kost natuurlijk een beetje energie, maar het is van wezenlijk belang voor een prettig leefklimaat. Dit kan met (MV) mechanische ventilatie, en natuurlijk ventilatierooster. Ga bij voorkeur voor een slimme en duurzame methode zoals een vorm van balansventilatie of WTW/ventilatiewarmtepomp.

Een reactie plaatsen