Isolatie Albergen

ISOLATIE VERGELIJKEN

Aan de slag met jouw huis isoleren in Albergen? Goed toegepaste isolatie kan flink besparen op de energiekosten. Woon je in een huis met weinig tot geen isolatie? Dankzij een paar maatregelen als isolatie van de garage en deuren isoleren kan je al veel geld besparen. Ook als er al wel een basis isolatie is zijn er interessante mogelijkhedendie ontzettend rendabel zijn. Onderstaand lees je nuttige informatie over isolatie Albergen. Bijvoorbeeld thema’s als kieren dichten en spouwanker. Direct actie ondernemen? Gebruik hiervoor ons handige formulier en ontvang een voorstel met kosten en verwachte opbrengsten. isolatiebedrijf-albergen-7665

 • Significant lagere energiekosten
 • Slimmer omgaan met thermostaat
 • Draag bij aan een milieu
 • Brandbeschermend
 • Hogere waarde van jouw huis

ProvincieOverijssel
GemeenteTubbergen
Postcode7665
Netnummer0546 (+31546)
Gasverbruik M31830 M3
Stroomverbruik kWh3830 kWh
Gemiddelde energierekening€205,00

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel isoleren u gaat kosten?


Soorten isolatie en hun eigenschappen

Is de isolatie van je woning in slechte conditie? Dan zal er veel warmte ontsnappen naar buiten via muren, het dak of de vloer. Het is belangrijk hier serieus naar te kijken. Houd de warmte in huis. Moderne woningen met een geschikt energielabel van A of B zijn goed geïsoleerd. Bij oudere huizen (tot 1985) is dit een stuk minder op orde. De woning aanpakken heeft lagere energiekosten als gevolg, is een duurzame keuze ten opzichte van het milieu, en heeft een uitstekend rendement. Verderop ontdek je de meest rendabele toepassingen om een woning in Albergen te isoleren.

Spouwmuurisolatie
We omschrijven de spouw als de ruimte tussen een binnenmuur en een buitenmuur. Deze open ruimte wordt volgespoten met isolatiemateriaal. De woonruimte verliest niet onnodig warmte en dat resulteert in een optimaal klimaat in huis. Spouwmuur isoleren in Albergen kan erg voordelig (vanaf € 770 voor een tussenwoning) en je profiteert van een besparing tot wel €285 op jaarbasis (prijzen mei 2024).

Vloerisolatie
Je vloer isoleren zorgt voor minder afkoeling in de vloer en verlaagt het energiegebruik. De tarieven liggen rond €1750 en het bespaart circa €230 op jaarbasis. De makkelijkste vorm is het materiaal aanbrengen vanuit de kruipruimte. Dit is echter alleen mogelijk als de kruipruimte goed bereikbaar is (minimaal 35 cm). We onderscheiden hiervoor isolatiematerialen als isolatiechape, vloerisolatieplaten, EPS parels, chips. Het is veel efficiënter dan bodemisolatie.

Dakisolatie
Een dak dat niet geïsoleerd is is ontzettend zonde. Veel daken van Hollandse woningen zijn slecht tot matig geïsoleerd. De meesteoningeigenaren kunnen hier dus nog flink wat besparen. Je dak laten behandelen door een aannemer voor isolatie in Albergen kost gemiddeld €4800. Plannen dit zelf te doen? Dan betaal je alleen de materialen van €1010. Je energiekosten dalen flink, tot wel €770 op jaarbasis.

Gevelisolatie
De gevel isoleren kan aan de binnenkant of aan de buitenkant. Jouw woning gaat zuiniger om met de warmte in huis. Daardoor bespaar jij op de stookkosten. Het is duurder dan spouwmuurisolatie. De pluspunten zijn dat er een dikkere laag aangebracht kan worden en dat je woning wordt voorzien van een nieuwe gevel. De kosten worden geschat op zo’n €11200. Je profiteert van ong. €890 elk jaar opnieuw. Wil de gemeente niet meewerken? Je kunt dan kiezen voor het plaatsen van voorzetwanden aan de binnenkant van de muren.

Welke mogelijkheden zijn er verder?

0onderscheiden we nog een aantal alternatieve vormen. Hierna beoordelen we de meest populaire werkzaamheden.

 • Isolatie van garage: Een aangenaam warme garage, ook in de winter
 • Schuur isoleren: Een schuur om van te genieten
 • Zolder isolatie: De warmte blijft beter hangen
 • Isolatie van dakkapel: Met EPS, PUR, PIR of Glaswol
 • Kruipruimte isolatie: Minder kans op pissebedden of muggen in huis

Wat zijn de kosten van isoleren in Albergen (mei 2024)?

Ben jij op zoek naar een opllossing voor lagere energielasten of een energiebewuste wereld? Woning Albergen isoleren is dan een uitstekende oplossing. Voor woningen gebouwd voor 2000 zijn de effecten soms enorm. De isolatie van een bestaande woning betekent wel een aardgas besparing van 2775 m3. De besparing komt neer op €1075 per jaar, ieder jaar opnieuw. Op isolatierevolutie.nl check je de verwachte kosten in het geval je de werkzaamheden laat doen door een isolatiebedrijf in Albergen. Ben jij zelf een handige klusser? Dan zijn de totale kosten een stuk lager.

Terugverdientijd berekenen
Je huis beschermen tegen kou of warmte wordt steeds goedkoper en is voor de lange termijn zeer rendabel. Heb je wat spaargeld? Dan is het erg interessant. Het geschatte rendement komt overeen met een 6 procent spaarrente. Een isolatie van het dak kan terugverdiend worden in 7,5 jaar en wanneer je spouwmuur aanpakt dan verdien je het terug in zo’n 5,5 jaar. Onderstaand een handig rekenvoorbeeld om de terugverdientijd te achterhalen. Per doel kun je de verwachte opbrengst bekijken en vind je cursief de verwachte investering.


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor isoleren aanvragen?


Type isolatieTussenwoningHoekwoningVrijstaand
Dakisolatie€475
(€4000)
€695
(€6900)
€1250
(€8850)
Vloerisolatie€135
(€1250)
€220
(€1650)
€320
(€3200)
Spouwmuur€260
(€750)
€590
(€2575)
€790
(€3325)
HR++ glas€245
(€2775)
€325
(€3775)
€450
(€4800)
isolatie albergen 7665

Populaire Isolatiemerken:

 • Borgh
 • Bahco
 • Eurofast
 • Simson
 • Delta

Relevante vragen voor de isolatiespecialist in Albergen?

Waarom mijn woning in Albergen isoleren?

Een vakkundige woningisolatie staat gelijk aan minder energiekosten bij een energieaanbieder als Budget Energie en Pure Energie, en draagt ook nog eens bij aan een beter milieu. Het aardgas gebruik gaat omlaag en het leidt tot een beperkte CO2 uitstoot. Het leidt tevens tot een comfortabel klimaat in huis en een hogere waarde van de woning. Wil jij ook van start gaan met voordelig isoleren? Zorg dan altijd dat je meerdere offertes vergelijkt.

Waarom kiezen voor HR++ glas?

HR++ glas + triple glas isoleert significant beter dan het dubbel glas (of enkel glas). Je kunt de warmte nog beter binnenshuis houden wat als belangrijkste voordeel heeft een lagere energierekening. Daarnaast geeft het extra comfort: minder tocht en kou rond het raam en minder last van condensvorming. Ook hoor je veel minder geluid van buiten. Aanschaffen van HR++ glas ramen kan al vanaf €3475 en dat levert gemiddeld op €290 per jaar. Moeten de kozijnen in jouw huis worden vervangen? Stap dan direct over op een speciaal type isolerende kozijnen met triple (driedubbel) glas.

Hoe maak ik de beslissing wat ik moet isoleren?

Breng eerst in kaart op welke manier er nu is geïsoleerd, en op welke manier en met welk materiaal dat is gedaan. Doe een warmtescan. Dan analyseer je waar de meeste warmte ontsnapt en wat de eerste stappen dus zijn. Het maakt niet veel uit waar je begint. De ene keuze is goedkoper dan de ander. De meeste winst valt te behalen rondom spouwmuur, HR++/triple glas, vloer en het dak.

Zelf mijn woning isoleren, kan dat?

Ook je woning beschermen tegen warmte of kou , maar is het gewoon te duur? Uitvoerige acties zoals gevel-, dak of vloerisolatie kan men uit laten voeren door experts. Veel mensen kunnen echter zelf ook verbouwen. Ook als je zakken niet zo diep zijn is makkelijk rendement te halen. Waar moet ik aan denken? Nou, bijvoorbeeld het aanpakken van naden en kieren, gebruik maken van tochtstrips, kopen van radiatorfolie en een plafond behandelen met klimaatfolie.


Praktische isolatiematerialen

Isolatiebedrijven nuttigen verscheidene materialen. Op deze website tref je praktische info over het huidige assortiment. Doorgaans beschikbaar bij bekende bouwmarkten als Multimate, Praxis, Karwei, Hornbach, Hubo, Gamma. Bekende merken zijn Kingspan, Isover of Rockwool.

 • Isolatieplaten: licht en breed inzetbaar
 • PUR: hecht niet goed op natte ondergrond
 • PIR: betere R-waarde dan glas- of steenwol
 • Tempex / EPS: licht en gemakkelijk te verwerken
 • Glaswol: geen irritante nagalm
 • Steenwol: speciale vloerplaten beschikbaar
 • XPS: verschillende toepassingsmogelijkheden

Info over subsidie en energiebespaarlening gemeente Tubbergen

Met hulp van een subsidie wordt een huis isoleren interessanter. Wat zijn de huidige mogelijkheden? De landelijke subsidieregeling is in 2017 volledig afgeschaft. Maar er zijn nog wel een aantal opties:

 • Voer je maatregelen namens een Vereniging van Eigenaren (VVE)? Dan kan je wel gebruik maken van de subsidie.
 • Om en nabij 25% van de onkosten kan je terugvorderen.
 • De regel is dat het ten minste 2 energiebesparende maatregelen betreft.
 • Bovendien valt het arbeidsloon onder het kleine BTW tarief (9%). Hier profiteert iedereen van.
 • Af en toe is er in Albergen een speciaal potje beschikbaar. Check ook energiesubsidiewijzer.nl of www.tubbergen.nl voor de status in mei 2024.
 • Bij het installeren van duurzame producten als een zonneboiler, zonnepanelen, een warmtepomp of pelletkachel is er de ISDE-subsidie.

Subsidie via energieloket Tubbergen
Het mag duidelijk zijn: je kunt fors besparen met gevel-, vloer of dakisolatie. Echter, als je wilt besparen op je energierekening moet je eerst wel investeren. Als je onvoldoende budget hebt dan is er altijd de Energiebespaarlening: een duurzame lening met een schappelijke rente opgezet voor energiebesparende maatregelen in Albergen. Bekijk ook eens Groene lening, GreenLoans, SVn Duurzaamheidslening, Duurzaamheidslening.


Uw woning verduurzamen?

Bescherm uw huis tegen kou of warmte!


Een isolatieplan maken

Meteen werk van maken? Met behulp van ons stappenplan bouw jij je eigen isolatieplan Albergen wat overeenstemt met speciaal voor jouw woning.

Leestijd 5 minuten

Jouw woning isoleren en energie besparen

 1. Warmtescan

  Hoe staat het ervoor met de r-waarden? In welk jaar is het huis gebouwd, en achterhaal ook zeker welke werkzaamheden zijn uitgevoerd. Door gebruik te maken van een warmtescan ontdek je wat de zwakke punten van de woning zijn. Wat we tegenkomen is enkel glas, verouderde muren of een lekkend riool. Zoek een isolatiedeskundige in Albergen voor een speciaal adviesgesprek.

 2. Wat is jou budget?

  Hoeveel geld wilt u uitgeven? Maatregelen treffen rondom het dak vergt meer geld dan de vloer. Leuk detail: de besparing op de stookkosten is vele malen hoger dan een reguliere spaarrekening. Je hebt jouw investering dus snel weer terug.

 3. Informeer naar prijzen

  Is het onderhand duidelijk waar de aandacht naar uit moet gaan? Neem contact op met meerdere professionele isolatiebedrijven in Albergen. Beperk je niet tot 1 aanbieder. De tarieven zijn dan marktconform.

 4. Isoleren van dak, spouw, ramen en vloer.

  Kijk als eerste naar HR++ glas, vloer, dak en spouwmuur. Deze 4 maatregelen hebben als resultaat een comfortabel leefklimaat en een fors lagere energierekening. De planning kan je pas goed bepalen als je een budget gereserveerd hebt.

 5. Genoeg ventileren

  In een degelijk geïsoleerde woning kan er ongezonde lucht ontstaan. Zorg dus voor een ventilatieplanHet vraagt wel wat stroom, maar het is zeker nodig voor een prettig binnenklimaat. Bijvoorbeeld met mechanische ventilatie, of ramen met ventilatiestrips. Er zijn verschillende duurzame oplossingen zoals balansventilatie en een WTW-systeem.

Een reactie plaatsen