Isolatie Manderveen

ISOLATIE VERGELIJKEN

Ga je jouw huis isoleren in Manderveen? Een solide isolatie kan jouw energieverbruik flink verminderen. Is er in jouw woning weinig aan isolatie gedaan? Via enkele acties zoals de schuur isoleren of radiatorisolatie heb je direct lagere maandlasten door een lagere nota. Ook als er al wel een basis isolatie is zijn er isolerende maatregelen die ontzettend rendabel zijn. Hierna vind je handige informatie over isolatie Manderveen. Je komt meer te weten over zaken als de spouwmuur isoleren en ventilatie. Kan ik mijn huis ook aanpakken en besparen? Dien een aanvraag in en we voorzien je graag van een heldere offerte. isolatiebedrijf-manderveen-7664

 • Bespaar tot wel €450 per jaar
 • Aangenamer wonen
 • Minder CO-2 belasting
 • Houdt geluid tegen
 • De woning neemt in waarde toe

ProvincieOverijssel
GemeenteTubbergen
Postcode7664
Netnummer0541 (+31541)
Gasverbruik M31830 M3
Stroomverbruik kWh3830 kWh
Gemiddelde energierekening€205,00

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel isoleren u gaat kosten?


Soorten isolatie: materialen en hun prijzen

Is de isolatie van je woning in slechte conditie? Dan vervliegt de warmte van de woning naar buiten via muren, het dak of de vloer. Dat is zonde van het geld (energieverbruik)! Simpele aanpassingen hebben veel effect. Woningen van na 1995 met een A of B energielabel zijn vaak behoorlijk geïsoleerd. Bij bestaande woningen (van 1974 t/m 1982) is dat veel minder het geval. Later isoleren heeft lagere energiekosten als gevolg, draagt bij aan een beter klimaat, en heeft een uitstekend rendement. Bijgaand vind je de meest toegepaste werkzaamheden om je woning in Manderveen te isoleren.

Spouwmuurisolatie
Een spouw is de ruimte c.q. luchtlaag tussen het binnen- en buitenblad van een spouwmuur. Dit gedeelte kan je opvullen met een uniek isolatiemateriaal. Een woning houdt warmte in de zomer buiten en in de winter binnen met als effect een optimaal binnenklimaat. Spouwmuur isoleren in Manderveen is goed te betalen (vanaf zo’n € 900 voor een tussenwoning) en het bespaart je al gauw €210 op jaarbasis (tarieven juli 2024).

Vloerisolatie
Het isoleren van de vloer zorgt voor een warmere en drogere vloer en verlaagt het energiegebruik. De onkosten bedragen zo’n €1850 en de potentiële besparing ligt op €235 op jaarbasis. Hoe dit vaak wordt aangebracht is het van onderaf werken in een kruipruimte. Een van de voorwaarden is dat je kruipruimte een minimale hoogte en breedte heeft. Voorbeelden van isolatiematerialen zijn chips, PUR schuim, vloerisolatieplaten, EPS parels. Het is veel efficiënter dan bodemisolatie.

Dakisolatie
Een dak zonder isolatie zorgt voor een flinke stookkosten. Het gros van de daken zijn matig geïsoleerd. Het is de moeite waard om dit aan te pakken. Je dak laten aanpakken door een aannemer voor isolatie in Manderveen kost je zo’n €5600. Dit zelfstandig uitvoeren? Dan betaal jij ongeveer €1010. De potentiële besparing ligt op €890 op jaarbasis.

Gevelisolatie
Een gevel isoleren is mogelijk vanaf de buitenkant en binnenkant. Het huis verliest veel minder warmte. Het gevolg? Minder stookkosten! Spouwmuurisolatie is financieel interessanter. Waarom dit toch vaak wordt uitgevoerd heeft te maken met dat je meer materiaal kwijt kunt en dat je muren zijn weer zo goed als nieuw. De investering is ongeveer €11600. Het rendement is grofweg €940 op jaarbasis. Wordt dit verboden door de gemeente? Een andere oplossing is buitenmuren van binnen isoleren met voorzetwanden.

Welke alternatieven zijn er?

Als aanvulling op bovenstaande kennen we nog meer mogelijke vormen. In het gedeelte hieronder bediscussiëren we de meest aantrekkelijke opties.

 • Garage-isoleren: Een warme garage voor extra gemak
 • Isolatie schuur: Verander je schuur in een aangenaam klushok
 • Isolatie zolder: Bespaar 25% – 30% op energiekosten
 • Isoleren dakkapel: Betaalbare oplossing
 • Kruipruimte isolatie: Voorkomt schimmel en vocht

Wat zijn de kosten van isoleren in Manderveen (juli 2024)?

Wil je streven naar minder hoge energiekosten en tegelijk een CO-2 reducerende wereld? Woning Manderveen isoleren is dan een zeer geschikte maatregel. Bij de oudere woningen (deels ook nieuwe) zijn verbluffende resultaten te behalen. Isoleren van een huis tussen 1975 en 1991 kan besparingen op aardgas opleveren tot 2925 m3. De potentiële energiebesparing is dan liefst €1075 (jaarlijks). Hierna komen we met de gemiddelde kosten als je dit uitbesteed aan een isolatiebedrijf in Manderveen. Heb je zelf verstand van verbouwen? De totaalprijs is dan veel aantrekkelijker.

Terugverdientijd berekenen
De woning beschermen tegen warmte of kou is eigenlijk toegankelijk voor elk budget waardoor je het super snel terugverdient. Beschik jij over voldoende geld? Dat is dan een mooie kans. Het rendement wordt vaak vergeleken met een spaarrekening met 5% rente. Het isoleren van je dak wordt gemiddeld terugverdiend binnen 7,5 jaar. Bij de spouwmuur is dat slechts 4 jaar. Ter illustratie bijgaand een paar calculaties van de terugverdientijd. Per optie zie je de geschatte opbrengst en wat de tarieven zijn (cursief).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor isoleren aanvragen?


Soort isolatieRijwoningHoekwoningVrijstaand
Dakisolatie€425
(€3550)
€785
(€4650)
€940
(€9000)
Vloerisolatie€120
(€1100)
€225
(€1550)
€300
(€2850)
Spouwmuur€190
(€725)
€510
(€2575)
€835
(€3600)
HR++ glas€190
(€2175)
€340
(€3275)
€440
(€5000)
isolatie manderveen 7664

Veel gekozen Isolatiemerken:

 • Bahco
 • Eurofast
 • Simson
 • Delta
 • IKO enertherm

Veel gestelde vragen aan de isolatiespecialist in Manderveen?

Waarom mijn woning in Manderveen isoleren?

Een grondige woningisolatie leidt tot een lagere gas- en stroomrekening bij een energieleverancier als Energiedirect of Pure Energie, en draagt bij aan een beter klimaat. Concreet: minder aardgas gebruik en het leidt tot een beperkte CO2 uitstoot. Dit betekend concreet een gezond leefklimaat en een hogere waarde van de woning. Wil jij jouw woning voordelig isoleren? Zorg dan altijd dat je meerdere offertes vergelijkt.

Ramen vervangen voor HR++ glas?

HR++ glas of triple glas is stukken effectiever dan ouderwets enkel glas (of dubbel). Er is minder sprake van warmteverlies waardoor je energiekosten bespaart. Evenzeer is het wooncomfort stukken beter: geen tocht en kou bij de ramen en ook van condens zul je geen last meer hebben. Bijkomstig voordeel is dat minder last van geluidsoverlast hebt. Bestellen van HR++ glas ramen is mogelijk vanaf €3525 en geeft een besparing van €300 op jaarbasis. Was je al van plan om kozijnen te vervangen? Dan kan je het beste meteen overstappen op moderne isolerende kozijnen met daarin triple / driedubbel glas.

Hoe weet ik wat ik thuis moet isoleren?

Breng eerst in kaart wat de huidige ‘isolatie stand van zaken’ is, en hoe dat precies is aangebracht. Check de warmtescan. Vandaar analyseert u wat er aan warmte weglekt en waar de focus op moet liggen. Hierin is geen vaste volgorde. Sommige werkzaamheden zijn aantrekkelijker dan de andere. De meest rendabele onderdelen zijn de spouw, het dak, triple glas (HR++) en de vloer.

Hoe kan ik zelf mijn woning isoleren?

Ook de woning beschermen tegen kou of warmte , maar is de investering nu te groot? Ingrijpende projecten als isoleren van vloer, gevel of dak kan je vaak beter uitbesteden aan een expert. Dat betekent niet dat je zelf niets kunt doen. Ook met een klein budget zijn er allerlei mogelijkheden. Voorbeelden zijn naden en kieren dichtmaken, tochtstrips plaatsen, radiatorfolie plakken en klimaatfolie voor plafond.


Meest toegepaste isolatiematerialen

Isolatiebedrijven maken gebruik van verschillende soorten materialen. In de box hieronder tref je praktische info over het huidige assortiment. Vaak verkrijgbaar bij de grote Nederlandse bouwmarkten als Karwei, Hubo, Multimate, Praxis, Hornbach, Gamma. Merken die dit leveren zijn o.a. Rockwool, Isover of Kingspan.

 • Isolatieplaten: perfect voor dak of vloer, gemakkelijk te plaatsen
 • PUR: zeer nauwkeurig materiaal
 • PIR: licht en stevige materiaal
 • Tempex / EPS: relatief voordelig materiaal
 • Glaswol: is van nature erg dik
 • Steenwol: veel variatie in diktes
 • XPS: een gesloten celstructuur

Details over subsidie en energiebespaarlening gemeente Tubbergen

Via een subsidie van de overheid wordt het investeren in je huis nog aantrekkelijker. Kan ik een deel van de kosten terugvragen? De landelijke subsidiepot is al enige jaren uitgefaseerd. Maar je kunt nog profiteren van enkele regelingen:

 • Is er sprake van een Vereniging van Eigenaren (VVE)? Dan kan je profiteren van een aantrekkelijke regeling.
 • Circa 20% van de kosten krijg je weer terug.
 • De regel is dat er meerdere energiebesparende maatregelen worden afgenomen.
 • Eveneens wordt de benodigde arbeid verrekend tegen het lage (9%) BTW-tarief. Hier kan iedereen van profiteren.
 • Af en toe is er in Manderveen een potje voor dergelijke werkzaamheden. Check ook energiesubsidiewijzer.nl of www.tubbergen.nl voor opties in juli 2024.
 • Bij het installeren van duurzame producten als een zonneboiler, zonnepanelen, pelletkachel of een warmtepomp heb je recht op de ISDE-subsidie.

Subsidie via energieloket Tubbergen
Het is onmiskenbaar: je kunt besparen op de energiekosten met isoleren van vloer, dak of gevel. Maar let op, dit gaat niet vanzelf natuurlijk, hiervoor is wel eerst een forse investering noodzakelijk. Als je het geld niet hebt dan kan je aankloppen voor de Energiebespaarlening: een duurzame lening tegen een speciaal rentetarief met als uitgangspunt energiebesparende maatregelen in Manderveen. Bekijk ook eens Groene lening, SVn Duurzaamheidslening, Nationaal Energiebespaarfonds, GreenLoans.


Uw woning verduurzamen?

Bescherm uw huis tegen kou of warmte!


In 5 stappen een isolatieplan maken

Jouw woning aanpakken? Met tips van onze adviseurs bouw jij je eigen isolatieplan Manderveen wat strookt met dat past bij jouw wensen en budget.

Leestijd 5 minuten

Jouw woning isoleren en energie besparen

 1. Hoe staat je woning er voor?

  Maak een inschatting van de huidige r-waarden. In welk jaar is het huis gebouwd, en pols bij de oude bewoners welke werkzaamheden zijn uitgevoerd. Met behulp van een warmtescan check je waar eventuele luchtlekken zijn. Het kan gaan om de afwezigheid van dubbel glas, oude muren of rotte kozijnen. Ga naar de isolatiedeskundige in Manderveen voor advies op maat.

 2. Wat is jou budget?

  Wat mag het project kosten? Werkzaamheden uitvoeren aan het dak vergt meer geld dan de vloer. Bedenk altijd: de winst van een woningisolatie is een stuk aantrekkelijker dan het geld op een spaarrekening zetten. De investering is dus snel terugverdiend.

 3. Installateurs vergelijken

  Is het helder de focus moet liggen? Vraag een offerte op bij een aantal goede isolatiebedrijven in Manderveen. Vergelijk zeker verschillende offertes. Zo heb je altijd een goede prijs.

 4. Isoleren van dak, spouw, vloer en ramen.

  Kijk als eerste naar de vloer, dak, spouwmuur en triple glas. Deze onderdelen resulteren in een optimaal wooncomfort en veel lagere gaskosten. De volgorde bepaal je op basis van het budget.

 5. Genoeg ventileren

  In een grondig geïsoleerde woning kan er ongezonde lucht ontstaan. Implementeer slimme ventilatie. Je gaat wel iets meer stroom gebruiken, maar dit is bepalend voor een comfortabele leefomgeving. Bijvoorbeeld met (MV) mechanische ventilatie, of ramen met ventilatiestrips. Tip: kies voor een energiezuinige oplossing zoals een speciaal WTW-systeem, ventilatiewarmtepomp of balansventilatie.

Een reactie plaatsen