Isolatie Harbrinkhoek

ISOLATIE VERGELIJKEN

Meer weten over jouw huis isoleren in Harbrinkhoek? Een solide isolatie leidt tot veel minder energieverbruik. Woon je in een huis met weinig tot geen isolatie? Aan de hand van een investering zoals plat dak isoleren en isolatie van deuren kan je een forse besparing realiseren. Ook in een wat nieuwer huis zijn er interessante mogelijkhedendie je razendsnel weer terugverdient. Op deze pagina check je diverse informatie over isolatie Harbrinkhoek. Je komt meer te weten over thema’s als isolatie buitenkant gevel en glaswol. Hoe kan ik isoleren en besparen? Geef je wensen door en ontvang een voorstel met kosten en verwachte opbrengsten. isolatiebedrijf-harbrinkhoek-7615

  • Lagere energienota
  • Meer controle in de woning
  • Veel minder uitstoot van CO-2
  • Stiller in de woning
  • Minder last van stijgende energieprijzen

ProvincieOverijssel
GemeenteTubbergen
Postcode7615
Netnummer0546 (+31546)
Gasverbruik M31830 M3
Stroomverbruik kWh3830 kWh
Gemiddelde energierekening€205,00

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel isoleren u gaat kosten?


Soorten isolatie: info voor het kiezen

Heb je een oudere woning met slechte isolatie? Zonde, want zo verdwijnt de warmte in huis door ramen of muren naar buiten. Erg zonde van de energiekosten! Laat dus geen warmte ontsnappen. Woningen van na 1995 met een hoger energielabel zijn doorgaans correct geïsoleerd. Bij een oude woning (tot ongeveer 1990) is er vaak nog weinig gebeurd. Later isoleren heeft lagere energiekosten als gevolg, is een groene investering, en het rendement is beter dan op een spaarrekening. Verderop ontdek jij de meest interessante acties om een woning in Harbrinkhoek te isoleren.

Spouwmuurisolatie
De spouw is de ruimte tussen een binnenmuur en een buitenmuur. Deze open ruimte kan je volledig of gedeeltelijk opvullen met isolatie. Het huis gaat zuiniger om met de warmte in huis met als effect een optimale leefomgeving. Spouwmuur isoleren in Harbrinkhoek is financieel toegankelijk beginnend bij € 800 voor rijtjeshuizen) en het bespaart je al gauw €270 per jaar (kosten juli 2024).

Vloerisolatie
De woningvloer isoleren zorgt dat de temperatuur van de vloer tot 4 graden stijgt en bespaart veel energie. De onkosten zijn gemiddeld €1700 en het rendement ligt op zo’n €255 op jaarbasis. Hoe dit vaak wordt aangebracht is het materiaal aanbrengen vanuit de kruipruimte. Dit kan als je kruipruimte een minimale hoogte en breedte heeft. We onderscheiden hiervoor isolatiematerialen als isolatiematrassen, EPS parels, PUR schuim, chips. In verhouding tot bodemisolatie is dit effectiever.

Dakisolatie
Een niet-geïsoleerd dak verliest veel warmte. De daken van de meeste huizen kunnen veel winnen bij nieuwe isolatie. Het is interessant om er mee aan de slag te gaan. Je dak onder handen laten nemen door een aannemer voor isolatie in Harbrinkhoek kost +/- €4800. Ben je zelf handig? Dan is het een stuk voordeliger €1210. Je bespaart elk jaar op de energiekosten, tot wel €770, ieder jaar weer.

Gevelisolatie
Men kan kiezen voor de binnenkant of buitenkant van de gevel isoleren. Een woning verliest veel minder warmte. Het gevolg? Minder stookkosten! Ten opzichte van spouwmuurisolatie moet je wel dieper in de buidel tasten. Een belangrijk voordeel is dat je een dikkere laag kunt aanbrengen en dat de buitenmuur meteen groot onderhoud krijgt. De kosten liggen op zo’n €13300. Het voordeel is plusminus €820 per jaar. Mag je niets aan de buitenkant doen? Een andere mogelijkheid is om te kiezen voor voorzetwanden die aan de binnenkant worden geïntegreerd.

Welke mogelijkheden zijn er verder?

0zijn er diverse alternatieve werkzaamheden. Hierna beschrijven we de meest toegepaste opties.

  • Isolatie garage: Een vorstvrije en droge ruimte
  • Schuur isoleren: Ideaal als klushok of hobbykamer
  • Zolder isoleren: De warmte blijft beter hangen
  • Isolatie dakkapel: Eenvoudig zelf aanbrengen
  • Isolatie kruipruimte: Weert ongedierte

Wat zijn de gemiddelde kosten van isoleren in Harbrinkhoek (juli 2024)?

Wil jij graag lagere maandelijkse energielasten en een duurzame samenleving? Woning Harbrinkhoek isoleren is voor jou misschien wel de juiste investering. Zowel bij oude huizen als nieuwe huizen zijn verbluffende resultaten te behalen. De isolatie van een ouder huis kan aardgas besparen tot gemiddeld 2650 m3. In termen van euro’s komt dat neer op €1200 per jaar, ieder jaar opnieuw. Onderstaand calculeren we de totale kosten als je het laat doen door een isolatiebedrijf in Harbrinkhoek. Kan je zelf goed klussen? Dan zijn de kosten stukken beter.

Terugverdientijd berekenen
De woning beschermen tegen warmte of kou is enorm populair en goedkoop waardoor je de investering ook snel weer terugverdiend hebt. Heb je zelf wat geld over? Dan is het erg interessant. Het rendement is overeenkomstig met een royale 6% spaarrekening. Een isolatie van het dak verdien je terug in zo’n zeven jaar. De spouwmuur kent een kortere tijd van vier jaar. Ter illustratie bijgaand een paar calculaties van de terugverdientijd. Per actie kan jij kijken hoeveel het oplevert en tonen we de geschatte kosten (cursief).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor isoleren aanvragen?


Soort isolatieRijwoningHoekwoningVrijstaand
Dakisolatie€405
(€4200)
€875
(€5050)
€1020
(€8200)
Vloerisolatie€125
(€1100)
€210
(€1850)
€305
(€3200)
Spouwmuur€375
(€1550)
€540
(€2375)
€940
(€3300)
HR++ glas€215
(€2475)
€335
(€3450)
€440
(€5050)
isolatie harbrinkhoek 7615

Populaire Isolatiemerken:

  • Soprema
  • Bauder
  • Knauf Insulation
  • Isover
  • Petralana

Veel gestelde vragen aan de isolatiespecialist in Harbrinkhoek?

Waarom mijn woning in Harbrinkhoek isoleren?

Een gedegen woningisolatie resulteert in een lagere energierekening bij een maatschappij als Engie of NLE, waar ook het klimaat van profiteert. Je gaat significant minder aardgas gebruiken en het leidt tot een beperkte CO2 uitstoot. Het leidt tevens tot een comfortabel binnenklimaat en de waarde van de woning zal toenemen. Wil jij jouw woning voordelig isoleren? Vergelijk dan altijd verschillende offertes.

Waarom raden ze HR++ glas aan?

HR++ glas & triple glas isoleert wel twee keer zo goed dan dubbel of enkel glas. De warmte blijft in huis waardoor je energiekosten bespaart. Evengoed biedt het meer comfort: u voelt geen tocht meer bij de ramen en ook van condens zul je geen last meer hebben. Ook hoor je veel minder geluid van buiten. De tarieven van HR++ glas ramen zijn +/- €3800, waarbij u een besparing realiseert van €230 op jaarbasis. Ga je voor complete nieuwe kozijnen? Dan adviseren wij innovatieve isolerende kozijnen inclusief driedubbel (triple) glas.

Waar moet ik beginnen met isoleren?

Probeer te achterhalen op welke manier er nu is geïsoleerd, en welke materialen hiervoor zijn gebruikt. Kies voor een warmtescan. Dan analyseert u wat er aan warmte weglekt en wat dus zeker aangepakt moet worden. Hierin is geen vaste volgorde. De ene oplossing is duurder i.v.m. ander opties. Experts adviseren om – indien nodig – te beginnen met de spouwmuur, HR++/triple glas, vloer en het dak.

Geld besparen en zelf isoleren, kan dat?

Wil je je woning beschermen tegen warmte of kou , maar kan je het nu niet betalen? Diepgaande activiteiten zoals isolatie van dak, vloer of gevel zijn beter te doen door specialisten / bedrijven. Maar veel kan je ook zelf. Met kleine budgetten zijn eenvoudige aanpassingen te doen. Wat veel toegepast wordt is dichten van naden en kieren, tochtstrips plaatsen, integreren van radiatorfolie en klimaatfolie op een plafond monteren.


Praktische isolatiematerialen

Isolatiebedrijven hebben toepassingen voor allerlei materialen. Onderstaand ontdek je een korte omschrijving van veel gebruikte types. Je kunt het ook zelf kopen bij de erkende bouwmarkten als Praxis, Hubo, Multimate, Karwei, Gamma, Hornbach. Erkende merken zijn Rockwool, Kingspan of Isover.

  • Isolatieplaten: licht en breed inzetbaar
  • PUR: volledig naad- en kierloos
  • PIR: gebruiksvriendelijk (lucht en makkelijk versnijden)
  • Tempex / EPS: hoge duurzaamheid en de brandveilige kwaliteit
  • Glaswol: ook op kale rol verkrijgbaar
  • Steenwol: voor extra thermisch comfort
  • XPS: ruim toepassingsgebied en hoge r-waarde

Wat je moet weten over subsidie en energiebespaarlening gemeente Tubbergen

Via (regionale) subsidies wordt een huis isoleren verleidelijker. Heb ik recht op subsidie? De landelijke subsidieregeling bestaat niet meer. Toch zijn er nog verschillende mogelijkheden:

  • Voer je maatregelen namens een Vereniging van Eigenaren (VVE)? Dan kan je wel gebruik maken van de subsidie.
  • Plusminus 20 procent van de tarieven mag je terug verwachten.
  • Het is een must dat het ten minste 2 energiebesparende maatregelen betreft.
  • Verder vallen de manuren onder het BTW (9%) laag tarief. Dit geldt voor iedereen.
  • Geregeld is er in Harbrinkhoek een groene lening of extra potje. Benader eens energiesubsidiewijzer.nl of www.tubbergen.nl voor de huidige regeleing.
  • In het geval van duurzame innovaties zoals een warmtepomp, zonnepanelen, een biomassaketel of zonneboiler kan je nog wel een subsidie aanvragen.

Subsidie via energieloket Tubbergen
Het is onomstotelijk: je kunt flink bezuinigen met isoleren van gevel, dak of vloer. Maar, dat is niet iets wat je zomaar even doet, daarvoor moet je dit vooraf kunnen financieren. Als er te weinig financiële middelen zijn dan kan de overheid of gemeente jou helpen met de Energiebespaarlening: een speciaal soort lening met concurrerende rentepercentages in het leven geroepen voor energiebesparende maatregelen in Harbrinkhoek. Alternatieve regelingen zijn Duurzaamheidslening, SVn Duurzaamheidslening, GreenLoans, Nationaal Energiebespaarfonds.


Uw woning verduurzamen?

Bescherm uw huis tegen kou of warmte!


Het maken van een isolatieplan

Ga jij ook van start? Geholpen door de uitleg die hierna komt bouw jij het isolatieplan Harbrinkhoek wat strookt met speciaal voor jouw woning.

Leestijd 5 minuten

Jouw woning isoleren en energie besparen

  1. Nulmeting

    Maak een inschatting van de huidige r-waarden. Uitgangspunt is de opleverdatum en vraag eventueel aan vorige bewoners welke werkzaamheden zijn uitgevoerd. Middels een warmtescan check je waar er onnodig warmte verloren gaat. Bijvoorbeeld warmtedoorlatend glas, verrotte muren of een verouderd kozijn. Men is aan het juiste adres bij de isolatiedeskundige in Harbrinkhoek voor persoonlijk advies.

  2. Hoe zit het met de financiën?

    Hoeveel geld wilt u uitgeven? Een oplossing voor je dak is bijvoorbeeld veel duurder dan de vloer. Het leuke is: het rendement van woningisolatie ligt altijd hoger dan geld wegzetten op een spaarrekening. De terugverdienperiode is dus erg kort.

  3. Prijzen vergelijken

    Is het onderhand duidelijk waar je gaat beginnen? Probeer altijd meerdere goede isolatiebedrijven in Harbrinkhoek. Beperk je niet tot 1 aanbieder. De prijzen lopen nogal flink uiteen.

  4. Isoleren van dak, spouw, ramen en vloer.

    Start altijd met triple glas, dak, vloer en spouwmuur. Deze vormen leiden tot een gezond binnenklimaat en verlagen het energiegebruik. Waar jij mee start is vooral afhankelijk van uw budget.

  5. Slim ventileren

    In een uitstekend geïsoleerde woning loop je het risico op een ongezonde luchtkwaliteit. Bouw voldoende ventilatie. Ventileren kost vanzelfsprekend wel energie, maar het is erg belangrijk voor de gezondheid. Onder andere via (MV) mechanische ventilatie, of ramen met ventilatiestrips. Speciale energiezuinige ventilatiesystemen zijn balansventilatie en een WTW-systeem.

Een reactie plaatsen