Isolatie Mander

ISOLATIE VERGELIJKEN

Op zoek naar info over huis isoleren in Mander? Degelijke isolatie resulteert in een fors lagere energierekening. Is er in jouw woning weinig aan isolatie gedaan? Dankzij een aantal stappen zoals bijvoorbeeld isolatie van de binnengevel of radiatorfolie aanbrengen kan je een forse besparing realiseren. Ook als je in een nieuwer huis woont zijn er allerlei kansen die ontzettend rendabel zijn. Op deze website komen we met diverse informatie over isolatie Mander. Je komt meer te weten over thema’s als je spouwmuur isoleren en spuitisolatie. Hoe kan ik isoleren en besparen? Schets jouw situatie en ontvang een offerte op maat!isolatiebedrijf-mander-7663

 • Aantrekkelijk rendement
 • Een gezond wooncomfort
 • Veel minder uitstoot van CO-2
 • Minder last van ongedierte
 • Een hoger energielabel

ProvincieOverijssel
GemeenteTubbergen
Postcode7663
Netnummer0541 (+31541)
Gasverbruik M31830 M3
Stroomverbruik kWh3830 kWh
Gemiddelde energierekening€205,00

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel isoleren u gaat kosten?


Soorten isolatie en hun eigenschappen

Kan de isolatie van jouw huis ook beter? Op dat moment verdwijnt de warmte lucht in de woning door de vloer of dak naar buiten. Dat is zonde van het geld (energieverbruik)! Besteed hier dus aandacht aan. Nieuwbouwwoningen met een geschikt energielabel van A of B zijn meestal goed geïsoleerd. Bij bestaande bouw (van 1974 t/m 1982) valt er nog veel winst te behalen. Het na-isoleren zorgt voor lagere energiekosten, leidt tot minder CO2 uitstoot, en heb je vaak binnen een jaar terugverdiend. In het volgende stukje check je de meest interessante werkzaamheden om jullie woning in Mander te isoleren.

Spouwmuurisolatie
De spouw is de ruimte die aanwezig is tussen de buiten- en binnenmuur. Deze open ruimte is mogelijk op te vullen met isolatiemateriaal. De woning houdt warmte beter vast, en biedt daardoor een gezond klimaat in huis. Spouwmuur isoleren in Mander is financieel toegankelijk beginnend bij € 820 voor rijwoningen) en je profiteert van een besparing tot wel €240 (jaarlijkst, prijspeil juli 2024).

Vloerisolatie
De woningvloer isoleren geeft de kou geen kans en veel minder stookkosten. De prijzen zijn gemiddeld €1850 en het bespaart flink geld, tot wel €240 per jaar. De meest toegepaste manier is door middel van de kruipruimte. Dit is mogelijk als je kruipruimte voldoende hoog is (35 cm). Men kan kiezen voor isolatiematerialen als glaswol, steenwol, icynene, dekens. Dit is qua rendement beter dan bodemisolatie.

Dakisolatie
Een niet-geïsoleerd dak kan een flinke kostenpost zijn. De meeste daken zijn alleen in de basis geïsoleerd. Het loont om dit te verbeteren. Je dak laten aanpakken door een aannemer voor isolatie in Mander kost gemiddeld €4600. Ben jij een klusser? Hiervoor betaal je stukken minder, €1110. Je bespaart elk jaar op de energiekosten, tot wel €880, ieder jaar weer.

Gevelisolatie
Zowel aan de binnenkant als buitenkant is een gevel isolatie mogelijk. Een woning is in staat om de warmte beter vast te houden. Het gevolg? Minder stookkosten! Ten opzichte van spouwmuurisolatie moet je wel dieper in de buidel tasten. Voordelen zijn dat er meer/dikker materiaal aangebracht kan worden en dat je huis weer geheel nieuwe muren heeft. Houd rekening met totale kosten van zo’n €12400. De winst is plusminus €990 elk jaar opnieuw. Wil de gemeente niet meewerken? Een alternatief is aan de binnenkant de muren voorzien van voorzetwanden.

Hoe kan ik nog meer geld besparen?

0noemen we verscheidene alternatieve oplossingen. In het volgende overzicht vermelden we de meest aantrekkelijke oplossingen.

 • Isolatie van garage: Verander je garage in een aangenaam klushok
 • Schuur isoleren: Een ruimte waar u prettig kunt werken
 • Isolatie zolder: Bespaar 25% – 30% op energiekosten
 • Dakkapel-isoleren: Eenvoudig zelf aanbrengen
 • Isoleren kruipruimte: Een drogere vloer en dus een gezonder woonklimaat

Hoe hoog bedragen de kosten van isoleren in Mander (juli 2024)?

Is jouw doel ook een lagere energierekening of bijdragen aan een CO-2 reducerende samenleving? Woning Mander isoleren is dan een zeer geschikte maatregel. Voor woningen oud en nieuw zijn de effecten soms enorm. Het isoleren van een ouder huis kan besparingen op aardgas opleveren tot 2350 m3. Dat is dus al gauw €1450 op jaarbasis. Op ons isolatie portaal berekenen we de uiteindelijke kosten wanneer je dit overlaat aan een isolatiebedrijf in Mander. Wil je zelf werkzaamheden uitvoeren? Dan zijn de kosten veel betaalbaarder.

Terugverdientijd berekenen
Je woning beschermen tegen warmte of kou is een betaalbare manier om energiekosten te besparen en de investering verdien je steeds sneller terug. Heb je wat spaargeld? Begin dan maar met afwegen. Het rendement wordt ook wel eens vergeleken met een 4 procent spaarrente. Dakisolatie heeft men terugverdien in +/- 7 jaar en bij een spouwmuur is dat 6 jaar. Hieronder een rekenvoorbeeld van de verwachte terugverdientijd. Per doel tonen we de maximale besparing en de geschatte onkosten (cursief).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor isoleren aanvragen?


Type isolatieTussenwoningHoekwoningVrijstaand
Dakisolatie€385
(€4250)
€665
(€7050)
€1120
(€8900)
Vloerisolatie€120
(€1150)
€290
(€2600)
€395
(€3400)
Spouwmuur€390
(€1475)
€520
(€2450)
€860
(€3675)
HR++ glas€220
(€2125)
€300
(€3350)
€400
(€5025)
isolatie mander 7663

Professionele Isolatiemerken:

 • Eurofast
 • Simson
 • Delta
 • IKO enertherm
 • Kingspan

Veel gestelde vragen aan de isolatiespecialist in Mander?

Waarom mijn woning in Mander isoleren?

Een goed toegepaste woningisolatie leidt tot lagere energiekosten bij een energiebedrijf zoals Energiedirect of Vandebron, waar ook het klimaat van profiteert. Het aardgas gebruik gaat omlaag en je stoot minder CO2 uit. Het leidt tevens tot een gezond klimaat in huis en een beter energielabel waardoor de waarde van de woning stijgt. Is voordelig isoleren ook een wens van jou? Ga dan direct offertes vergelijken.

Wat is het pluspunt van HR++ glas?

HR++ glas en triple glas is stukken effectiever dan dubbel of enkel glas. Je kunt de warmte nog beter binnenshuis houden waardoor je meteen bespaart op de energiekosten. Evenzeer biedt het meer comfort: u voelt geen tocht meer bij de ramen en geen condens aan de binnenkant van de ruiten. Daarnaast werkt het ook als geluidswerend glas. HR++ glas ramen kosten doorgaans €3725 en besparen tot €260 elk jaar opnieuw. Ga je voor complete nieuwe kozijnen? Kies dan meteen voor moderne isolerende kozijnen met daarin triple / driedubbel glas.

Wat moet ik doen als ik wil isoleren?

Probeer te achterhalen wat de huidige ‘isolatie stand van zaken’ is, en hoe dat precies is aangebracht. Kies voor een warmtescan. Vandaar zie je op welke plekken warmte vrijkomt en wat de eerste stappen dus zijn. Hierin is geen vaste volgorde. De ene oplossing is wel duurder dan de andere. De meeste winst valt te behalen rondom HR++ of triple glas, het dak, de vloer en de spouw.

Hoe kan ik zelf mijn woning isoleren?

Ook je woning beschermen tegen warmte of kou , maar is de investering nu te groot? Grote maatregelen zoals isoleren van dak, vloer of gevel kan je vaak beter uitbesteden aan een expert. Maar veel kan je ook zelf. Ook met een klein budget zijn eenvoudige aanpassingen te doen. In de praktijk gaat het vaak om naden en kieren dichtmaken, tochtbanden en/of tochtbanden plaatsen, plakken van radiatorfolie en toepassen van klimaatfolie of plafonds.


Soorten isolatiematerialen

Isolatiebedrijven voeren werkzaamheden uit met velerlei geschikte materialen. Op deze pagina check je meer info over de diverse mogelijkheden. Vaak wel op voorraad bij de grote Nederlandse bouwmarkten als Formido, Karwei, Multimate, Hornbach, Hubo, Praxis. De beste merken zijn Isover, Kingspan of Rockwool.

 • Isolatieplaten: gemakkelijk en snel aan te brengen
 • PUR: het is goed waterafstotend
 • PIR: dun en dus ruimtebesparend materiaal
 • Tempex / EPS: hoge duurzaamheid en de brandveilige kwaliteit
 • Glaswol: ideaal voor de kleine portemonnee
 • Steenwol: niet vatbaar voor schimmels
 • XPS: hogere druksterkte en een gesloten celstructuur

Info over subsidie en energiebespaarlening gemeente Tubbergen

Met hulp van (regionale) subsidies wordt het investeren in je huis nog lucratiever. Heb ik recht op een tegemoetkoming? De bekende landelijke subsidieregeling is niet meer van kracht. Toch zijn er nog verschillende mogelijkheden:

 • Zit je in een Vereniging van Eigenaren (VVE)? Dan heb je wel recht op de subsidie.
 • Om en nabij 15 procent van de onkosten mag je terugvorderen.
 • Randvoorwaarde is de de VVE binnen 12 maanden minimaal 2 energiebesparende maatregelen uitvoert.
 • Evenzeer valt de uitgevoerde arbeid onder het aantrekkelijke (9%) BTW-tarief. Dit geldt voor alle Nederlanders.
 • Af en toe is er in Mander een potje voor dergelijke werkzaamheden. Benader eens energiesubsidiewijzer.nl of www.tubbergen.nl voor de voorwaarden.
 • Voor milieuvriendelijke energiebronnen zoals de pelletkachel, zonnepanelen, een warmtepomp of een zonneboiler is er de ISDE-subsidie.

Subsidie via energieloket Tubbergen
Het mag duidelijk zijn: je kunt flink bezuinigen met isoleren van gevel, vloer of dak. Bedenk wel, dit gaat niet vanzelf natuurlijk, hiervoor zullen er wel eigen financiële middelen moeten zijn. Als het nu gewoon te duur is zijn er leningen beschikbaar zoals de Energiebespaarlening: een speciaal soort lening tegen een aantrekkelijke rente relevant voor energiebesparende maatregelen in Mander. Bekijk ook eens Nationaal Energiebespaarfonds, Groene lening, SVn Duurzaamheidslening, GreenLoans.


Uw woning verduurzamen?

Bescherm uw huis tegen kou of warmte!


Het belang van een goed isolatieplan

Ben jij enthousiast? D.m.v. onderstaande tips schrijf jij het persoonlijke isolatieplan Mander wat conformeert aan speciaal voor jouw woning.

Leestijd 5 minuten

Jouw woning isoleren en energie besparen

 1. Basissituatie

  Hoe zit het met de r-waarden van uw huis? Hoeveel jaar geleden is het huis opgeleverd, en pols bij de oude bewoners in welke mate de woning is aangepakt. Dankzij een warmtescan kom je erachter waar de meeste warmte ontsnapt. Het kan gaan om geen HR++ glas, verouderde muren of een verouderd kozijn. Men is aan het juiste adres bij de isolatiedeskundige in Mander voor advies op maat.

 2. Hoe staat het er financieel voor?

  Wat is het budget? Het aanpakken van het dak is prijstechnisch wel wat duurder dan een vloer of muur. Goed om te weten: de besparing op de stookkosten is significant beter dan een reguliere spaarrekening. Je hebt jouw investering dus snel weer terug.

 3. Experts vergelijken

  Ben je er achter waar de meeste prioriteit heeft? Vraag een offerte op bij een aantal lokale isolatiebedrijven in Mander. Probeer altijd minimaal 2 offertes op te vragen. Dit kan u flink geld besparen.

 4. Isoleren van dak, spouw, ramen en vloer.

  De standaard werkzaamheden zijn de vloer, dak, spouwmuur en eventueel HR++ of triple glas. Deze 4 maatregelen bieden jou een aangenaam en prettig klimaat en flink lagere energiekosten. De planning bepaal jij aan de hand van je beschikbare financiën.

 5. Goede ventilatie

  In een uitstekend geïsoleerde woning kunnen ongezonde stoffen zich binnenshuis ophopen. Werk aan een goede ventilatie. Hierdoor ga je wel iets meer stroom gebruiken, maar het is cruciaal een gezond klimaat in huis. Doe dat met mechanische ventilatie (MV), of met speciale ventilatiestrips. Speciale energiezuinige ventilatiesystemen zijn balansventilatie en een WTW-systeem.

Een reactie plaatsen