Isolatie Vreeland

ISOLATIE VERGELIJKEN

Nieuwsgierig naar de mogelijkheden van een huis isoleren in Vreeland? Een grondige isolatie is een relatief eenvoudig manier om te besparen. Woon je in een wat ouder huis? Dankzij een aantal stappen zoals isolatie binnenkant gevel en tochtbanden kan je een forse besparing realiseren. Ook als je in een nieuwer huis woont zijn er isolerende maatregelen met een prima rendement. Hierna check je bruikbare informatie over isolatie Vreeland. We bespreken zaken als radiatorfolie en ventilatieroosters. Meteen besparen? Gebruik hiervoor ons handige formulier voor een persoonlijk plan van aanpak inclusief kosten. isolatiebedrijf-vreeland-3633

 • Je energierekening gaat omlaag
 • Een aangename leefomgeving
 • Woning verwarmen met respect voor milieu
 • Tevens geluidsisolatie
 • Minder afhankelijkheid van gasprijzen

ProvincieUtrecht
GemeenteStichtse Vecht
Postcode3633
Netnummer0294 (+31294)
Gasverbruik M31400 M3
Stroomverbruik kWh3160 kWh
Gemiddelde energierekening€163,00

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel isoleren u gaat kosten?


Welke soorten van isolatie zijn er?

Kan de isolatie van jouw huis ook beter? Dan vervliegt de warmte van de woning door bijvoorbeeld muren of het dak naar buiten. Daar moet dan echt wat aan gedaan worden. Laat dus geen warmte ontsnappen. Huizen gebouwd na 2000 met een hoger energielabel zijn kwalitatief geïsoleerd. Bij een oude woning (bouwjaar t/m 1982) is er vaak nog weinig gebeurd. Later isoleren zorgt ervoor dat je minder voor energie betaald, beperkt de uitstoot van CO2, en is verrassend snel weer terugverdiend. Bijgaand zie je de interessantste acties om een woning in Vreeland te isoleren.

Spouwmuurisolatie
Met een spouw wordt bedoeld: de ruimte tussen een binnenmuur en een buitenmuur. Deze open ruimte kan je laten opvullen met isolatiemateriaal. Je huis verliest niet onnodig warmte en dat resulteert in een optimale leefomgeving. Spouwmuur isoleren in Vreeland is financieel toegankelijk beginnend bij € 830 voor een rijtjeshuis) en je profiteert van een besparing tot wel €260 (jaarlijkst, prijspeil juli 2024).

Vloerisolatie
De woningvloer isoleren voorkomt dat warmte kan ontsnappen en flink lagere energiekosten. De kosten liggen rond €1925 en het rendement ligt op zo’n €245 per jaar. De makkelijkste vorm is via de kruipruimte (indien beschikbaar). Een van de voorwaarden is dat je kruipruimte minstens 35+ cm in hoogte is. Denk hierbij aan isolatiematerialen zoals chips, isolatiematrassen, vloerisolatieplaten, isolatiechape. Bodemisolatie is qua warmtewinst minder aantrekkelijk.

Dakisolatie
Een dak waarbij isolatie ontbreekt maakt dat er veel energie verloren gaat. De meeste daken zijn onvoldoende geïsoleerd. Het is aan te raden hier iets aan te doen. Je dak laten behandelen door een aannemer voor isolatie in Vreeland kost ongeveer €5850. Klus je zelf graag thuis? Dan is het een stuk voordeliger €1180. Je bespaart elk jaar op de energiekosten, tot wel €850 op jaarbasis.

Gevelisolatie
De gevel isoleren kan zowel aan de binnenkant als buitenkant. De woning kan de warmte in de winter binnen houden en in de zomer buiten houden. Het gevolg? Minder stookkosten! Dit is wel duurder i.v.m. spouwmuurisolatie. Een belangrijk voordeel is dat het een betere isolerende werking heeften dat de buitenmuur meteen groot onderhoud krijgt. De tarieven kunnen oplopen tot €12900. Hiermee bespaar je ongeveer €830 per jaar. Lukt het niet om een vergunning te krijgen? Je kunt dan kiezen voor aan de binnenkant de muren voorzien van voorzetwanden.

Hoe kan ik nog meer geld besparen?

Als aanvulling op bovenstaande kennen we allerlei alternatieve oplossingen. Hierna praten we over de meest populaire vormen.

 • Garage isolatie: Altijd een warme garage
 • Schuur isoleren: Ook in de winter een warme schuur
 • Isolatie van zolder: De warmte blijft beter hangen
 • Dakkapel-isoleren: Extra warmte in de slaapkamer
 • Kruipruimte isoleren: Zorgt voor minder huisstofmijt

Wat zijn de kosten van isoleren in Vreeland (juli 2024)?

Wil jij minder hoge stookkosten of wellicht een energiebewuste samenleving? Woning Vreeland isoleren kan hier direct aan bijdragen. Bij oude én nieuwere woningen is de impact groot. Isolatie van een woning van voor 1974 bespaart aardgas tot wel 2850 m3. In termen van euro’s komt dat neer op €1100 p/jaar. Hieronder ontdek je de gemiddelde kosten op het moment dat je kiest voor een isolatiebedrijf in Vreeland. Kun jij zelfstandig de verbouwing doen? De prijzen zijn dan stukken beter.

Terugverdientijd berekenen
Je huis beschermen tegen warmte of kou is enorm populair en goedkoop en de terugverdientijd wordt steeds korter. Is er budget voor een duurzame investering? Dan moet je hier zeker over nadenken. Het gemiddelde rendement kan je vergelijken met een 4 procent spaarrente. Dak-isolatie kan terugverdiend worden in 7 jaar en bij de spouwmuur rekenen we vaak met 4,5 jaar. Hieronder een bruikbaar rekenvoorbeeld om de terugverdientijd te analyseren. Per actie zie je welk bedrag je kunt besparen en de geschatte onkosten (cursief).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor isoleren aanvragen?


Type isolatieTussenwoningHoekwoningVrijstaand
Dakisolatie€515
(€3150)
€585
(€7000)
€960
(€8100)
Vloerisolatie€160
(€1150)
€230
(€2550)
€385
(€3300)
Spouwmuur€285
(€875)
€560
(€1900)
€780
(€3400)
HR++ glas€210
(€2425)
€300
(€3325)
€375
(€5150)
isolatie vreeland 3633

Interessante Isolatiemerken:

 • Eurofast
 • Simson
 • Delta
 • IKO enertherm
 • Kingspan

Vragen voor een isolatiespecialist in Vreeland?

Waarom mijn woning in Vreeland isoleren?

Een goed toegepaste woningisolatie draait uit op structureel lagere energiekosten bij een energieleverancier zoals Energiedirect en Qurrent, en is bovendien een groene investering. Concreet: minder aardgas gebruik en je reduceert de CO2 uitstoot. Dit betekend concreet een prettig binnenklimaat en een hogere woningwaarde. Is voordelig isoleren ook een wens van jou? Start dan altijd met het vergelijken van verschillende offertes.

Wat is het pluspunt van HR++ glas?

HR++ glas & triple glas is stukken effectiever dan enkel glas of normaal dubbel glas. Het voorkomt dat de warmte in huis verloren gaat wat resulteert in lagere stookkosten. Evenzeer geeft het extra comfort: geen tocht en kou bij de ramen en minder last van condensvorming. Ook isoleert het geluid van buiten. De kosten van HR++ glas ramen liggen rond €3975, daarbij profiteert u van een kostenbesparing van €225 per jaar. Moeten je kozijnen worden vervangen? In dat geval ben je voordelig uit door meteen te kiezen voor hoogstaande isolerende kozijnen met triple (driedubbel) glas.

Op welke manier moet ik isoleren?

Achterhaal eerst wat er geïsoleerd is, en met welk materiaal dat is gedaan. Kies voor een warmtescan. Daardoor ontdek je waar de zwakke plekken liggen en wat dus zeker aangepakt moet worden. De volgorde is niet heel relevant. Sommige werkzaamheden zijn wel duurder dan de andere. De meest effectieve maatregelen zijn spouwmuur, HR++/triple glas, vloer en het dak.

Hoe kan ik zelf mijn woning isoleren?

Direct je woning beschermen tegen kou of warmte , maar kan je op dit moment geen grote investering doen? Uitvoerige activiteiten als dak-, gevel of vloerisolatie zijn beter te doen door specialisten / bedrijven. Maar je kunt zelf meer dan je denkt. Met een kleine investering kan je al veel aanpakken. Waar moet ik aan denken? Nou, bijvoorbeeld kieren en naden dichten, tochtstrips aanbrengen, radiatorfolie plakken en plafonds afwerken met klimaatfolie.


Veel gebruikte isolatiematerialen

Isolatiebedrijven maken gebruik van heel wisselende materialen. Op isolatierevolutie.nl check je een handig overzicht van veel toegepaste manieren. Doorgaans beschikbaar bij de erkende bouwmarkten als Praxis, Formido, Karwei, Hubo, Multimate, Gamma. Bekende merken zijn Isover, Kingspan of Rockwool.

 • Isolatieplaten: eenvoudig te plaatsen, ideaal voor vloer of dak
 • PUR: bij het aanbrengen komt warmte vrij
 • PIR: beloopbaar en drukvast materiaal
 • Tempex / EPS: een van de goedkoopste oplossingen
 • Glaswol: thermisch en geluiddempend
 • Steenwol: brandwerende en geluidsisolerende eigenschappen
 • XPS: ook geschikt voor vochtige ruimtes

Details over subsidie en energiebespaarlening gemeente Stichtse Vecht

Door gebruik te maken van opties voor subsidie wordt je woning isoleren nog aantrekkelijker. Maar welke mogelijkheden heb ik? De landelijke subsidieregeling kan je niet meer aanvragen. Er zijn echter wel enkele regelingen bekend:

 • Is er sprake van een Vereniging van Eigenaren (VVE)? Dan is er nog wel een aantrekkelijke regeling.
 • Circa een kwart van de verkoopprijs mag je terugvragen.
 • Het is een must dat er verschillende energiebesparende maatregelen ingekocht worden.
 • Daarnaast vallen de manuren onder het aantrekkelijke (9%) BTW-tarief. Hier mag iedereen gebruik van maken.
 • Misschien is er in Vreeland een regeling voor extra subsidie. Check ook energiesubsidiewijzer.nl of www.stichtsevecht.nl voor meer informatie.
 • Wanneer je bewust kiest voor onder andere de pelletkachel, zonnepanelen, een warmtepomp of een zonneboiler is er de ISDE-subsidie.

Subsidie via energieloket Stichtse Vecht
Het is onomstotelijk: de stookkosten gaat flink omlaag met isolatie van gevel, dak of vloer. Bedenk wel, als de energierekening naar beneden moet, zullen er wel eigen financiële middelen moeten zijn. Als het nu gewoon te duur is kan je onder andere een beroep doen op de Energiebespaarlening: een speciaal soort lening tegen een speciaal rentetarief dat moet worden besteed aan energiebesparende maatregelen in Vreeland. Bekijk ook eens de GreenLoans, Nationaal Energiebespaarfonds, SVn Duurzaamheidslening, Groene lening.


Uw woning verduurzamen?

Bescherm uw huis tegen kou of warmte!


Een isolatieplan voor jouw woning

Ben jij enthousiast? Dankzij tips van onze adviseurs creëer je een isolatieplan Vreeland wat aansluit op dat past bij jouw wensen en budget.

Leestijd 5 minuten

Jouw woning isoleren en energie besparen

 1. Uitgangspunt

  Hoe zit het met de r-waarden van uw huis? Bepaal de leeftijd van de woning en bekijk altijd goed wat er reeds is uitgevoerd. Via een warmtescan ziet u waar de zwakke plekken liggen. Wat we tegenkomen is enkel glas, gammele muren of een lekkend rioleringssysteem. Men is aan het juiste adres bij de isolatiedeskundige in Vreeland voor een speciaal adviesgesprek.

 2. Bepaal het budget

  Wat heb je te besteden? Een actie aan het dak is veel duurder dan een spouw of vloer. Bedenk wel: de besparing die je realiseert met woningisolatie ligt altijd hoger dan de spaarrekening. De investering kan na een aantal jaren vaak al uit.

 3. Installateurs vergelijken

  Ben je er achter waar je de eerste stappen gaat zetten? Dien verschillende aanvragen in bij betrouwbare isolatiebedrijven in Vreeland. Vergelijk altijd meerdere offertes. Dan weet jij wat een goede prijs is.

 4. Isoleren van dak, spouw, ramen en vloer.

  De belangrijkste onderdelen zijn de vloer, dak, spouwmuur en triple glas. Deze stappen bieden sowieso een comfortabel wooncomfort en veel lagere gaskosten. De volgorde heeft vooral te maken met het budget.

 5. Genoeg ventileren

  In een prima geïsoleerde woning kan er een ongezonde atmosfeer ontstaan. Ga aan de slag met een goede ventilatie. Dit kost natuurlijk een beetje energie, maar het is erg belangrijk voor de gezondheid. Onder andere via mechanische ventilatie, en unieke strips voor ventilatie. Speciale energiezuinige ventilatiesystemen zijn balansventilatie en een WTW-systeem.

Een reactie plaatsen