Isolatie Loenersloot

ISOLATIE VERGELIJKEN

Wil je jouw huis isoleren in Loenersloot? Goed toegepaste isolatie reduceert jouw energieverbruik enorm. Woon je in een huis met weinig tot geen isolatie? Via enkele acties als dakisolatie en buisisolatie gaat je gasverbruik flink omlaag. Ook bij meer moderne huizen zijn er verschillende opties die ontzettend rendabel zijn. Onderstaand tref je belangrijke informatie over isolatie Loenersloot. We zoomen in op belangrijke onderwerpen zoals isolatie van de spouwmuur en spouwanker. Meteen besparen? Dien een aanvraag in voor een persoonlijk plan van aanpak inclusief kosten. isolatiebedrijf-loenersloot-3634

 • Tot €600 per jaar besparen
 • Een prettig binnenklimaat
 • Goed voor het milieu
 • Ook geluidswerend
 • Lange garanties en goede voorwaarden

ProvincieUtrecht
GemeenteStichtse Vecht
Postcode3634
Netnummer0294 (+31294)
Gasverbruik M31400 M3
Stroomverbruik kWh3160 kWh
Gemiddelde energierekening€163,00

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel isoleren u gaat kosten?


Soorten isolatie: materialen en hun prijzen

Is de isolatie van je woning in slechte conditie? Dan verliest je huis veel warmte door kieren, ramen of muren naar buiten. Dat is zonde van het geld (energieverbruik)! Simpele aanpassingen hebben veel effect. Nieuwbouwwoningen met een geschikt energielabel van A of B zijn meestal degelijk geïsoleerd. Bij een oude woning (tot plusminus 1985) is dit vaak niet zo. Later isoleren zorgt ervoor dat je minder voor energie betaald, is een groene investering, en is razendsnel terugverdient. In het volgende stukje bekijk je de populairste onderdelen om een woning in Loenersloot te isoleren.

Spouwmuurisolatie
Met een spouw wordt bedoeld: de ruimte van zo’n 4 tot 6 centimeter tussen een binnenmuur en een buitenmuur. Deze open ruimte kan je opvullen met een uniek isolatiemateriaal. Het huis houdt warmte beter vast, en faciliteert een prettig binnenklimaat. Spouwmuur isoleren in Loenersloot is voordeling (om en nabij de € 960 voor een rijwoning) en je bespaart al snel €240 (jaarlijkst, prijzen juni 2024).

Vloerisolatie
Je vloer isoleren houdt warmte in huis en zorgt voor een laag energietarief. De onkosten liggen rond €1650 en het bespaart flink geld, tot wel €225 op jaarbasis. De gemakkelijkste manier is door middel van de kruipruimte. Een prima oplossing als je kruipruimte goed bereikbaar is (minimaal 35 cm). We onderscheiden hiervoor isolatiematerialen als isolatiechape, EPS parels, chips, PUR schuim. Het is minder effectief te kiezen voor bodemisolatie.

Dakisolatie
Een ongeïsoleerd dak maakt dat er veel energie verloren gaat. De daken van de meeste huizen kunnen veel winnen bij nieuwe isolatie. Het is aan te raden hier iets aan te doen. Je dak laten aanpakken door een aannemer voor isolatie in Loenersloot kost je zo’n €5450. Dit zelfstandig uitvoeren? De kosten voor materiaal liggen op zo’n €1060. De potentiële besparing ligt op €690 elk jaar opnieuw.

Gevelisolatie
De gevel isoleren kan aan de binnenkant of aan de buitenkant. Jouw huis verliest veel minder warmte. Zo hoef je veel minder te stoken. Spouwmuurisolatie is financieel interessanter. Redenen hiervoor te kiezen zijn dat het nóg beter de kou/warmte weert en dat een woning weer een frisse uitstraling krijgt. De kosten liggen op zo’n €13300. Je profiteert van plusminus €820, ieder jaar weer. Krijg je geen vergunning? Je kunt dan kiezen voor buitenmuren van binnen isoleren met voorzetwanden.

Welke mogelijkheden zijn er verder?

Overigens zijn er nog een aantal mogelijke oplossingen. In de volgende paragraaf beoordelen we de meest populaire vormen.

 • Isolatie van garage: Verander je garage in een aangenaam klushok
 • Schuur isolatie: Opties zijn muur, dak en plafond
 • Zolder-isoleren: Bespaar 25% – 30% op energiekosten
 • Isolatie van dakkapel: Eenvoudig zelf aanbrengen
 • Kruipruimte isolatie: Een drogere vloer en dus een gezonder woonklimaat

Wat zijn de gemiddelde kosten van isoleren in Loenersloot (juni 2024)?

Wil jij graag een structureel lagere energienota en tegelijkertijd een energiebewuste samenleving? Woning Loenersloot isoleren is dan iets waar je zeker over na moet denken. Voor woningen gebouwd voor 2000 is de impact groot. Het isoleren van een bestaande woning kan aardgas besparen tot gemiddeld 2850 m3. In de praktijk betekent dit een besparing van zo’n €1275 per jaar. Hierna berekenen we de totale kosten zodra het laat doen door een isolatiebedrijf in Loenersloot. Kan je zelf goed klussen? Dan zijn de totale kosten stukken betaalbaarder.

Terugverdientijd berekenen
Je woning beschermen tegen kou of warmte is eigenlijk toegankelijk voor elk budget en het rendement wordt steeds beter. Beschik je over spaargeld? Dan kun je het zeker overwegen. Het rendement is vergelijkbaar met een royale 6% spaarrekening. Het dak isoleren kan terugverdiend worden in zeven jaar. De spouwmuur kent een kortere tijd van vijf jaar. Onderstaand een aantal prijscalculaties van de terugverdientijd. Per soort kun je de verwachte opbrengst bekijken met ook de geschatte kosten (cursief).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor isoleren aanvragen?


Soort isolatieRijwoningHoekwoningVrijstaand
Dakisolatie€465
(€3100)
€725
(€7400)
€950
(€9600)
Vloerisolatie€150
(€1400)
€250
(€2400)
€385
(€3550)
Spouwmuur€335
(€1050)
€580
(€1900)
€910
(€3000)
HR++ glas€230
(€1825)
€330
(€3475)
€425
(€4450)
isolatie loenersloot 3634

Erkende Isolatiemerken:

 • Bahco
 • Eurofast
 • Simson
 • Delta
 • IKO enertherm

Veel gestelde vragen aan de isolatiespecialist in Loenersloot?

Waarom mijn woning in Loenersloot isoleren?

Een gedegen woningisolatie biedt jou structureel lagere energiekosten bij een energiebedrijf als Engie en Qurrent, en is goed voor het milieu. Je verbruikt veel minder aardgas en je stoot minder CO2 uit. Dat houdt vervolgens in: een comfortabel binnenklimaat en de waarde van jouw woning stijgt. Wil jij jouw woning voordelig isoleren? Start dan altijd met het vergelijken van verschillende offertes.

Waarom kiezen voor HR++ glas?

Triple glas of HR++ glas isoleert wel twee keer zo goed dan ouderwets enkel glas (of dubbel). Er is minder sprake van warmteverlies waardoor je profiteert van een lagere energierekening. Overigens biedt het meer comfort: geen tocht of kou rondom de ramen en veel minder condens op de ruiten. Ook isoleert het geluid van buiten. HR++ glas ramen zijn er vanaf €3825, waarbij u een besparing realiseert van €350 p/jaar. Ga je toch al jouw kozijnen vervangen? In dat geval ben je voordelig uit door meteen te kiezen voor moderne isolerende kozijnen met daarin triple / driedubbel glas.

Is er zoveel te kiezen bij isoleren?

Probeer te achterhalen hoe de actuele isolatie situatie er in huis is en hoe dat precies is aangebracht. Probeer de warmtescan. Hierdoor check je waar er onnodig warmte verloren gaat en waar de de meeste besparing ligt. Over het algemeen maakt het niet veel uit waar u start. De ene keuze is voordeliger dan een andere mogelijkheid. Experts adviseren om – indien nodig – te beginnen met de spouwmuur, HR++/triple glas, vloer en het dak.

Kan ik mijn woning zelf isoleren?

Wil je graag jouw huis beschermen tegen warmte of kou , maar heb je onvoldoende budget? Uitvoerige werkzaamheden zoals isolatie van gevel, dak of vloer kan je vaak beter uitbesteden aan een expert. Maar je kunt zelf meer dan je denkt. Ook als je zakken niet zo diep zijn zijn er allerlei mogelijkheden. Populaire vormen zijn naden en kieren dichten, gebruik maken van tochtstrips, radiatorfolie gebruiken en een plafond behandelen met klimaatfolie.


Praktische isolatiematerialen

Isolatiebedrijven maken gebruik van heel wisselende materialen. Hieronder vind je een handig overzicht van veel gebruikte types. Je kunt het ook zelf kopen bij de grote Nederlandse bouwmarkten als Gamma, Hubo, Praxis, Multimate, Formido, Karwei. Kies een A-merk zoals Isover, Kingspan of Rockwool.

 • Isolatieplaten: toepasbaar in veel situaties
 • PUR: zeer hoge luchtdichtheid en isolatiewaarde
 • PIR: licht en stevige materiaal
 • Tempex / EPS: lambdawaarde van 0,036
 • Glaswol: veel dikte nodig voor goed isolatie
 • Steenwol: goedkoop per m2
 • XPS: bestand tegen schimmels en micro-organismen

Aanvragen van subsidie of energiebespaarlening gemeente Stichtse Vecht

Mede door subsidies wordt je woning isoleren nog aanlokkelijker. Kan ik iets van de overheid verwachten? De bekende landelijke subsidieregeling is niet meer van kracht. Echter kun je wel gebruik maken van de volgende opties:

 • Ga je collectief isoleren met een Vereniging van Eigenaren (VVE)? Dan is er nog wel een aantrekkelijke regeling.
 • Ongeveer 25% van de verkoopprijs mag je terugvorderen.
 • De eis is de de VVE binnen 12 maanden minimaal 2 energiebesparende maatregelen uitvoert.
 • Daarnaast valt de uitgevoerde arbeid onder het aantrekkelijke (9%) BTW-tarief. Hier profiteert iedereen van.
 • Misschien is er in Loenersloot een groene lening of extra potje. Probeer eens energiesubsidiewijzer.nl of www.stichtsevecht.nl voor opties in juni 2024.
 • Voor milieuvriendelijke energiebronnen zoals een warmtepomp, zonnepanelen, een pelletkachel of zonneboiler kan je nog wel een subsidie aanvragen.

Subsidie via energieloket Stichtse Vecht
Het is onmiskenbaar: je kunt besparen op de energiekosten met isolatie van gevel, dak of vloer. Onthoud wel, als de energierekening naar beneden moet, is wel eerst een forse investering noodzakelijk. Als de investering nu te groot is kan je onder andere een beroep doen op de Energiebespaarlening: een interessante lening zonder hoge lasten bedoeld voor energiebesparende maatregelen in Loenersloot. Andere mogelijkheden zijn SVn Duurzaamheidslening, GreenLoans, Nationaal Energiebespaarfonds, Duurzaamheidslening.


Uw woning verduurzamen?

Bescherm uw huis tegen kou of warmte!


Een isolatieplan voor jouw woning

Meteen werk van maken? Met de uitleg die hierna komt ontwikkel je het isolatieplan Loenersloot wat dan voldoet aan je eigen woning (en wensen).

Leestijd 5 minuten

Jouw woning isoleren en energie besparen

 1. Check huidige situatie

  Welke r-waarde heb je op dit moment? In welk jaar is het huis gebouwd, en achterhaal ook zeker wat er gebeurd is. Door gebruik te maken van een warmtescan ontdekt u waar eventuele luchtlekken zijn. Denk bijvoorbeeld aan geen HR++ glas, gammele muren of een verouderd kozijn. Ga naar de isolatiedeskundige in Loenersloot voor deskundig advies.

 2. Wat kan je maximaal besteden?

  Hoeveel geld wilt u uitgeven? Een oplossing voor je dak kan veel kostbaarder zijn dan de vloer. Goed om te weten: het rendement van woningisolatie ligt een stuk hoger dan wat de bank aan rente betaald. De investering is dus snel terugverdiend.

 3. Prijzen vergelijken

  Is het onderhand duidelijk waar de quick-wins liggen? Probeer prijzen te achterhalen van meerdere regionale isolatiebedrijven in Loenersloot. Vraag prijzen op bij minimaal 2 leveranciers. Dat kan zeker geld opleveren.

 4. Isoleren van dak, vloer, ramen en spouw.

  In de basis moet je kijken naar de vloer/bodem, spouwmuur, het dak en HR++ glas. Dergelijke investeringen bieden sowieso een aangename leefomgeving en flink lagere energiekosten. Wat je als eerste doet bepaal je op basis van het budget.

 5. Genoeg ventileren

  In een correct geïsoleerde woning kan er ongezonde lucht ontstaan. Investeer in een professionele ventilatie. Dit kost wel stroom, maar het is cruciaal een optimaal wooncomfort. Dat gaat via mechanische ventilatie (MV), maar ook met roosters in ramen. Tip: kies voor een energiezuinige oplossing zoals een ventilatiewarmtepomp, balansventilatie of een WTW.

Een reactie plaatsen