Isolatie Loenen aan de Vecht

ISOLATIE VERGELIJKEN

Op zoek naar info over huis isoleren in Loenen aan de Vecht? Een grondige isolatie kan veel energie besparen. Woon je in een huis gebouwd tussen 1974 en 1991? Met haalbare maatregelen zoals bijvoorbeeld gevelisolatie of tochtwering gaat je gasverbruik flink omlaag. Ook als je in een huis van 1999 of nieuwer woont zijn er isolerende maatregelen die je razendsnel weer terugverdient. Op deze website ontdek je handige informatie over isolatie Loenen aan de Vecht. Denk aan belangrijke onderwerpen zoals isolatie van de buitengevel en steenwol. Meteen besparen? Gebruik hiervoor ons handige formulier en we voorzien je graag van een heldere offerte. isolatiebedrijf-loenen-aan-de-vecht-3632

 • Ieder jaar honderden euro’s besparen
 • Een comfortabel binnenklimaat
 • Minder CO-2 belasting
 • Minder last van lawaai van straat
 • Een woning met energielabel A of B

ProvincieUtrecht
GemeenteStichtse Vecht
Postcode3632
Netnummer0294 (+31294)
Gasverbruik M31400 M3
Stroomverbruik kWh3160 kWh
Gemiddelde energierekening€163,00

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel isoleren u gaat kosten?


Uit welke soorten van isolatie kan ik kiezen?

Kan de isolatie van jouw huis ook beter? Dat is verspilling, want zo verlies je de warmte van je CV door bijvoorbeeld muren of het dak naar buiten. Dat is zonde van het geld (energieverbruik)! Er is eenvoudig veel winst te behalen. Moderne woningen met een hoger energielabel zijn in de regel goed geïsoleerd. Bij bestaande bouw (van 1974 t/m 1982) is dit een stuk minder op orde. Het uitvoeren van isolatiewerkzaamheden heeft lagere energiekosten als gevolg, is een groene investering, en is razendsnel terugverdient. Op deze pagina vind jij de populairste werkzaamheden om een woning in Loenen aan de Vecht te isoleren.

Spouwmuurisolatie
Met een spouw wordt bedoeld: het holle gedeelte tussen het binnen- en het buitenblad van de muur. Dit gedeelte wordt opgevuld met speciaal isolatiemateriaal. Je huis is in staat om de warmte beter vast te houden, en dat zorgt voor een comfortabel klimaat in huis. Spouwmuur isoleren in Loenen aan de Vecht is betaalbaar (plusminus € 780 voor een tussenhuis) en de besparing op de energienota loopt op tot €190 op jaarbasis (prijzen april 2024).

Vloerisolatie
De vloer isoleren houdt warmte in huis en veel lagere gaskosten. De prijzen zijn gemiddeld €1875 en je bespaart op de energierekening, tot wel €185 op jaarbasis. De meest toegepaste manier is het materiaal aanbrengen vanuit de kruipruimte. Voorwaarde is wel dat de kruipruimte goed bereikbaar is (minimaal 35 cm). Er wordt gewerkt met isolatiematerialen als EPS parels, PUR schuim, isolatiechape, isolatiematrassen. In verhouding tot bodemisolatie is dit effectiever.

Dakisolatie
Een niet-geïsoleerd dak kan een flinke kostenpost zijn. Het gros van de daken zijn wel geïsoleerd, maar heel matig. Het loont om dit te verbeteren. Je dak een extra laag geven door een aannemer voor isolatie in Loenen aan de Vecht kost zo’n €5500. Dit zelfstandig uitvoeren? De materiaalkosten zijn dan +/- €1200. Het voordeel loopt al gauw op tot €680 op jaarbasis.

Gevelisolatie
Zowel aan de binnenkant als buitenkant is een gevel isolatie mogelijk. De woonruimte verliest veel minder warmte. Zo hoef je veel minder te stoken. De kosten liggen hoger dan spouwmuurisolatie. Voordelen zijn dat het een betere isolerende werking heeften dat je woning wordt voorzien van een nieuwe gevel. Het is niet goedkoop, je betaalt zo’n €11000. Daarmee bespaar je zo’n €840, ieder jaar weer. Krijg je geen vergunning? Je kunt dan kiezen voor de muren van binnenuit isoleren met speciale voorzetwanden.

Hoe kan ik nog meer geld besparen?

Verder noemen we nog enkele mogelijke oplossingen. In onderstaande tekst praten we over de meest toegepaste uitvoeringen.

 • Garage isoleren: Je spullen veilig en warm opslaan
 • Schuur isoleren: Een warme schuur voor extra gemak
 • Isolatie zolder: Bespaar 25% – 30% op energiekosten
 • Dakkapel-isoleren: Interessante optie voor klein budget
 • Kruipruimte isoleren: Voorkomt aantasting van vloeren en leidingen

Hoe hoog bedragen de kosten van isoleren in Loenen aan de Vecht (april 2024)?

Streef jij naar een structureel lagere energienota en ook een energiebewuste samenleving? Woning Loenen aan de Vecht isoleren is voor jou misschien wel de juiste investering. Voor woningen gebouwd voor 2000 is de impact groot. Het isoleren van een oude woning kan aardgas besparen tot gemiddeld 2375 m3. In de praktijk betekent dit een besparing van zo’n €1350 p/jaar. Op deze pagina vind je de gemiddelde kosten wanneer je dit uitbesteed aan een isolatiebedrijf in Loenen aan de Vecht. Beschik jij zelf over voldoende kennis en ervaring? Dan zijn de prijzen een stuk lager.

Terugverdientijd berekenen
Jouw huis beschermen tegen kou of warmte is relatief goedkoop en het rendement wordt steeds beter. Heb je wat spaargeld? Dan is dit een zeer interessante investering. Het huidige rendement is te vergelijken met een spaarrekening met een mooie rente van 6 procent. Dak-isolatie heeft men terugverdien in +/- 7 jaar. Bij de spouwmuur is dat slechts vier jaar. Hieronder een aantal rekenvoorbeelden van de terugverdientijd. Per werkzaamheden tref je de besparing in euro met de verwachte investering (cursief).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor isoleren aanvragen?


Soort isolatieRijwoningHoekwoningVrijstaand
Dakisolatie€385
(€3150)
€625
(€5650)
€1120
(€9250)
Vloerisolatie€125
(€1350)
€190
(€2650)
€335
(€3150)
Spouwmuur€235
(€1275)
€450
(€2700)
€910
(€3125)
HR++ glas€245
(€2400)
€320
(€3350)
€445
(€4650)
isolatie loenen-aan-de-vecht 3632

Veel gekozen Isolatiemerken:

 • Simson
 • Delta
 • IKO enertherm
 • Kingspan
 • Kingspan Unidek

Meer weten over de isolatiespecialist in Loenen aan de Vecht?

Waarom mijn woning in Loenen aan de Vecht isoleren?

Een goed toegepaste woningisolatie staat gelijk aan een lagere gas- en stroomrekening bij een maatschappij als Energiedirect en Nuon, en draagt bij aan een beter klimaat. Je verbruikt veel minder aardgas en het leidt tot een beperkte CO2 uitstoot. Dit betekend concreet een comfortabel leefklimaat en het voegt waarde toe aan de woning. Kijk jij ook naar opties voor voordelig isoleren? Vergelijk dan altijd verschillende offertes.

Wat zijn de voordelen van HR++ glas?

HR++ glas of triple glas is stukken effectiever dan gemiddeld dubbel glas (laat staan enkel). Het voorkomt dat de warmte in huis verloren gaat waardoor je minder hoeft te stoken. Tevens biedt het meer comfort: minder tocht en kou rond het raam en ook van condens zul je geen last meer hebben. Ook isoleert het geluid van buiten. Bestellen van HR++ glas ramen is mogelijk vanaf €3950 en dat bespaart tot €235 per jaar. Zijn jouw kozijnen aan vervanging toe? In dat geval ben je voordelig uit door meteen te kiezen voor een speciaal type isolerende kozijnen met triple (driedubbel) glas.

Waar moet ik beginnen met isoleren?

Breng eerst in kaart wat reeds is geïsoleerd, en welke materialen zijn gebruikt. Vraag een warmtescan aan. Daardoor komt u erachter op welke plekken warmte vrijkomt en wat de quick win zijn. Hierin is geen vaste volgorde. De ene optie is voordeliger dan een andere mogelijkheid. Experts adviseren om – indien nodig – te beginnen met de HR++ of triple glas, het dak, de vloer en de spouw.

Is het mogelijk om zelf mijn woning te isoleren?

Wil je een woning beschermen tegen kou of warmte , maar kan je op dit moment geen grote investering doen? Diepgaande klussen als isoleren van gevel, vloer of dak zijn beter te doen door specialisten / bedrijven. Dat betekent niet dat je zelf niets kunt doen. Ook met beperkte financiële middelen kun je al veel winst behalen. In de praktijk gaat het vaak om kieren en naden dichten, gebruik maken van tochtstips of tochtbanden, gebruik maken van radiatorfolie en plafonds afwerken met klimaatfolie.


Praktische isolatiematerialen

Isolatiebedrijven hebben toepassingen voor heel wisselende materialen. Onderstaand vind je kort & bondige info over het huidige assortiment. Vaak verkrijgbaar bij toonaangevende bouwmarkten als Praxis, Gamma, Hornbach, Multimate, Formido, Hubo. Kies een A-merk zoals Rockwool, Kingspan of Isover.

 • Isolatieplaten: gemakkelijk en snel aan te brengen
 • PUR: lage lambda-waarde / warmtedoorgangscoëfficiënt
 • PIR: zeer duurzaam materiaal
 • Tempex / EPS: is een brandveilige keuze
 • Glaswol: thermisch en geluiddempend
 • Steenwol: voordelig per m2
 • XPS: sterke isolatiewaarde

Alles over subsidie en energiebespaarlening gemeente Stichtse Vecht

Door een subsidie wordt een huis isoleren interessanter. Heb ik recht op een tegemoetkoming? De landelijke subsidiepot is niet meer van kracht. Toch zijn er nog verschillende mogelijkheden:

 • Voer je maatregelen namens een Vereniging van Eigenaren (VVE)? Dan kan je nog wel een subsidie aanvragen.
 • Circa 25 procent van de onkosten kan je terugvragen.
 • De eis is dat jullie 2 of meer energiebesparende maatregelen tegelijk nemen.
 • Ook valt het arbeidsloon onder het interessante (9%) BTW-tarief. Hier kan iedereen van profiteren.
 • Mogelijk is er in Loenen aan de Vecht een potje voor dergelijke werkzaamheden. Probeer eens energiesubsidiewijzer.nl of www.stichtsevecht.nl voor de huidige regeleing.
 • In het geval van duurzame innovaties zoals een zonneboiler, zonnepanelen, een warmtepomp of pelletkachel heb je recht op de ISDE-subsidie.

Subsidie via energieloket Stichtse Vecht
Het is onomstotelijk: de energierekening kan flink omlaag met isoleren van vloer, gevel of dak. Maar onderschat niet, om te besparen op de energiekosten is wel eerst een forse investering noodzakelijk. Als je nu te weinig geld hebt zijn er leningen beschikbaar zoals de Energiebespaarlening: een speciaal soort lening met een lage rente relevant voor energiebesparende maatregelen in Loenen aan de Vecht. Ook interessant is de SVn Duurzaamheidslening, Groene lening, Duurzaamheidslening, GreenLoans.


Uw woning verduurzamen?

Bescherm uw huis tegen kou of warmte!


Een persoonlijk isolatieplan maken

Wil jij ook besparen? Geholpen door ons stappenplan kom je met een isolatieplan Loenen aan de Vecht wat dan voldoet aan jouw huis (en behoeften).

Leestijd 5 minuten

Jouw woning isoleren en energie besparen

 1. Warmtescan

  Wat zijn de huidige r-waarden van uw woning? Wat is de leeftijd van het huis en pols bij de oude bewoners wat er gebeurd is. Met behulp van een warmtescan analyseert u wat er aan warmte weglekt. Denk bijvoorbeeld aan de afwezigheid van dubbel glas, traditionele muren of een verouderd kozijn. Informeer bij de isolatiedeskundige in Loenen aan de Vecht voor een vrijblijvend adviesgesprek.

 2. Wat is jou budget?

  Wat heb je te besteden? Een oplossing voor je dak is bijvoorbeeld veel duurder dan de vloer. Bedenk altijd: de besparing op de stookkosten ligt een stuk hoger dan geld wegzetten op een spaarrekening. De terugverdientijd is dus zeer interessant.

 3. Informeer naar prijzen

  Is het duidelijk waar de meeste prioriteit heeft? Neem contact op met meerdere erkende isolatiebedrijven in Loenen aan de Vecht. Vergelijk zeker verschillende offertes. Dan betaal je nooit te veel.

 4. Isoleren van dak, spouw, dak en ramen.

  Start altijd met de spouwmuur, dak, vloer/bodem en het plaatsen van HR++ glas. Deze acties leiden tot een comfortabele leefomgeving en structureel lagere energielasten. De volgorde kan je pas goed bepalen als je een budget gereserveerd hebt.

 5. Ventilatie

  In een correct geïsoleerde woning loop je het risico op een ongezond binnenklimaat. Investeer in een gedegen ventilatie. Ventileren kost vanzelfsprekend wel energie, maar het is cruciaal een optimale leefomgeving. Doe dat met (MV) mechanische ventilatie, of ramen met ventilatiestrips. Bekijk hier ook de meer duurzame oplossingen zoals ventilatie warmteterugwinning of een ventilatiewarmtepomp.

Een reactie plaatsen