Isolatie Oud Zuilen

ISOLATIE VERGELIJKEN

Meer weten over jouw huis isoleren in Oud Zuilen? Gedegen isolatie leidt tot veel minder energieverbruik. Woon je in een wat ouder huis? Middels relatief eenvoudige maatregelen zoals vliering isoleren of radiatorfolie plaatsen kan je een forse besparing realiseren. Ook voor nieuwere woningen zijn er tal van opties die zeker de moeite waard zijn. Op deze website ontdek je handige informatie over isolatie Oud Zuilen. Bijvoorbeeld items als isolatie van de vloer en isolatieplan. Meteen besparen? Vul je gegevens in en je krijgt snel een persoonlijke offerte! isolatiebedrijf-oud-zuilen-3611

 • Lagere maandelijkse lasten
 • Minder schimmel en vocht in huis
 • Zet duurzaamheid op de 1e plaats
 • Minder storende geluiden
 • Aantrekkelijk voor huizenkopers

ProvincieUtrecht
GemeenteStichtse Vecht
Postcode3611
Netnummer030 (+3130)
Gasverbruik M31400 M3
Stroomverbruik kWh3160 kWh
Gemiddelde energierekening€163,00

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel isoleren u gaat kosten?


Soorten isolatie: materialen en hun prijzen

Heb je een matig geïsoleerde woning? Jammer, want zo vervliegt de warmte van de woning door de vloer of dak naar buiten. Daar moet dan echt wat aan gedaan worden. Laat dus geen warmte ontsnappen. Nieuwbouwhuizen met een energielabel A of B zijn meestal behoorlijk geïsoleerd. Bij bestaande woningen (van 1980 of nog ouder) is dat een stuk minder. Het na-isoleren zorgt ervoor dat je minder voor energie betaald, leidt tot minder CO2 uitstoot, en het rendement is beter dan op een spaarrekening. Op deze website achterhaal je de meest interessante acties om je woning in Oud Zuilen te isoleren.

Spouwmuurisolatie
Beschrijving van een spouw: de open ruimte tussen de twee delen van “een gespleten muur”. Deze ruimte kan gemakkelijk worden opgespoten met isolatie. Jouw woning verliest niet onnodig warmte met als effect een optimaal klimaat in huis. Spouwmuur isoleren in Oud Zuilen kan zeer goedkoop (vanaf ongeveer € 870 voor een tussenwoning) en je bespaart op de energierekening, tot wel €240 per jaar (prijzen april 2024).

Vloerisolatie
De woningvloer isoleren voorkomt dat warmte kan ontsnappen en verlaagt het energiegebruik. De tarieven zijn ongeveer €1950 en de besparing op de energienota loopt op tot €270 per jaar. De meest toegepaste manier is door gebruik te maken van de kruipruimte. Dit is echter alleen mogelijk als de kruipruimte een minimale hoogte en breedte heeft. We onderscheiden hiervoor isolatiematerialen als isolatiematrassen, chips, isolatiechape, PUR schuim. Dit is qua rendement beter dan bodemisolatie.

Dakisolatie
Een dak waar geen isolatie is aangebracht resulteert in onnodige energiekosten. Veel van de Nederlandse daken kunnen veel winnen bij nieuwe isolatie. Het is interessant om er mee aan de slag te gaan. Het dak verbeteren door een aannemer voor isolatie in Oud Zuilen kost plusminus €5200. Klus je zelf graag thuis? Dan kost het circa €1030. Het rendement is al snel €820 per jaar.

Gevelisolatie
Een gevel isoleren is mogelijk vanaf de buitenkant en binnenkant. Jouw woning houdt de warmte binnenboord. Hierdoor betaal jij weer minder gas (en evt. stroom). Dit is wel duurder i.v.m. spouwmuurisolatie. Voordelen zijn dat er meer/dikker materiaal aangebracht kan worden en dat de buitenmuur meteen groot onderhoud krijgt. Het is niet goedkoop, je betaalt zo’n €12000. Dit levert op zo’n €790, ieder jaar weer. Wordt dit verboden door de gemeente? Bekijk dan eens de mogelijkheden van de muren van binnenuit isoleren met speciale voorzetwanden.

Andere veel voorkomende maatregelen

Daarnaast zien we meerdere aantrekkelijke uitvoeringen. In het gedeelte hierna behandelen we de interessantste uitvoeringen.

 • Isolatie garage: Een warme garage voor extra gemak
 • Isolatie schuur: Ook ’s winters een fijne schuur
 • Zolder isolatie: Meer wooncomfort en minder geluidsoverlast
 • Isoleren van dakkapel: Eenvoudig zelf aanbrengen
 • Isoleren van kruipruimte: Minder muffe lucht in huis

Wat zijn de gemiddelde kosten van isoleren in Oud Zuilen (april 2024)?

Ben jij op zoek naar een opllossing voor minder hoge energiekosten en natuurlijk een energiezuinige wereld? Woning Oud Zuilen isoleren kan hier uitkomst bieden. Bij zowel oudere als nieuwere woningen is de impact groot. De isolatie van een oude woning kan besparingen op aardgas opleveren tot 2200 m3. In de praktijk betekent dit een besparing van zo’n €925 per jaar, ieder jaar opnieuw. Hierna check je de totale kosten wanneer je in zee gaat met een isolatiebedrijf in Oud Zuilen. Beschik jij zelf over voldoende kennis en ervaring? De kosten zijn dan veel aantrekkelijker.

Terugverdientijd berekenen
Jouw huis beschermen tegen kou of warmte wordt steeds goedkoper en de investering verdien je steeds sneller terug. Heb je wat geld opzij gezet? Begin dan maar met afwegen. Het rendement is vergelijkbaar met een spaarrekening met 5 procent rente. Een isolatie van het dak wordt gemiddeld terugverdiend binnen 7 jaar. De spouwmuur kent een kortere tijd van 5,5 jaar. Ter illustratie een rekenvoorbeeld voor de terugverdientijd voor verschillende situaties. Per oplossing tref je de besparing in euro en wat de tarieven zijn (cursief).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor isoleren aanvragen?


Soort isolatieTussenwoningHoekwoningVrijstaand
Dakisolatie€525
(€3300)
€875
(€5650)
€1240
(€9550)
Vloerisolatie€160
(€1500)
€175
(€1850)
€340
(€2900)
Spouwmuur€260
(€1675)
€530
(€2700)
€780
(€3575)
HR++ glas€220
(€2750)
€315
(€3700)
€415
(€4675)
isolatie oud-zuilen 3611

Veel gekozen Isolatiemerken:

 • Meuwissen
 • Unilin
 • Isolatieshop
 • Rockwool
 • Recticel

Veel gestelde vragen aan de isolatiespecialist in Oud Zuilen?

Waarom mijn woning in Oud Zuilen isoleren?

Een vakkundige woningisolatie betekent minder energiekosten bij een energiebedrijf als Budget Energie of Pure Energie, en is bovendien een groene investering. Je verbruikt veel minder aardgas en je CO2 vervuiling is minder. Dit betekend concreet een aangenaam binnenklimaat en ook een hogere woningwaarde. Vind jij het ook tijd voor voordelig isoleren? Ga dan direct offertes vergelijken.

Waarom is HR++ glas zo goed?

Triple glas & HR++ glas isoleert vele malen beter enkel glas of normaal dubbel glas. Het voorkomt dat de warmte in huis verloren gaat waardoor je meteen bespaart op de energiekosten. Ook biedt het meer comfort: geen tocht en kou bij de ramen en veel minder condens op de ruiten. Tevens heeft het een geluidswerende functie. De tarieven van HR++ glas ramen zijn +/- €3225, daarbij profiteert u van een kostenbesparing van €320 op jaarbasis. Was je al van plan om kozijnen te vervangen? Kies dan meteen voor innovatieve isolerende kozijnen inclusief driedubbel (triple) glas.

Waar moet ik beginnen met isoleren?

Breng eerst in kaart welke isolatie technieken er in de woning zijn gebruikt en welke materialen zijn gebruikt. Kies voor een warmtescan. Vandaar zie je waar de meeste warmte ontsnapt en wat prioriteit heeft. Er is geen vast protocol wat u kunt volgen. De ene maatregel is financieel aantrekkelijker in vergelijk met een andere. Het is altijd rendabel om onderdelen aan te pakken als de spouw, het dak, triple glas (HR++) en de vloer.

Geld besparen en zelf isoleren, kan dat?

Ook jouw huis beschermen tegen kou of warmte , maar heb je weinig budget? Grootse activiteiten zoals dak-, gevel of vloerisolatie moet je laten uitvoeren door vakmannen. Maar je kunt zelf ook de handen uit de mouwen steken. Met kleine budgetten zijn eenvoudige aanpassingen te doen. Je kunt denken aan naden en kieren dichten, tochtbanden en/of tochtbanden plaatsen, aanschaffen van radiatorfolie en klimaatfolie voor plafond.


Praktische isolatiematerialen

Isolatiebedrijven hanteren een heleboel materialen. Hieronder lees je kort & bondige info over de meest populaire soorten. Je kunt het ook zelf kopen bij de betere bouwmarkt als Multimate, Karwei, Praxis, Hubo, Gamma, Formido. Kies een A-merk zoals Rockwool, Isover of Kingspan.

 • Isolatieplaten: geschikt voor schuren en garages
 • PUR: kan eenvoudig worden opgespoten
 • PIR: eenvoudig plaatsen en hoge walkability
 • Tempex / EPS: lambdawaarde van 0,036
 • Glaswol: gebruikt voor daken, vloeren, wanden en muren
 • Steenwol: speciale vloerplaten beschikbaar
 • XPS: hogere druksterkte en een gesloten celstructuur

Wat je moet weten over subsidie en energiebespaarlening gemeente Stichtse Vecht

Door een subsidie van de overheid wordt woningisolatie nog leuker. Heb ik recht op een tegemoetkoming? De bekende landelijke subsidieregeling is al enige jaren uitgefaseerd. Maar je kunt nog profiteren van enkele regelingen:

 • Ga je collectief isoleren met een Vereniging van Eigenaren (VVE)? Dan is er wel een speciale subsidie mogelijk.
 • Om en nabij 25% van de uitvoeringskosten zijn terug te vragen.
 • Voorwaarde is dat het om minimaal 2 energiebesparende maatregelen gaat.
 • Daarnaast valt het arbeidsloon onder het verlaagde BTW-tarief (9%). Hier kunnen alle woningeigenaren gebruik van maken.
 • Zo nu en dan is er in Oud Zuilen extra geld beschikbaar. Zie ook energiesubsidiewijzer.nl of www.stichtsevecht.nl voor opties in april 2024.
 • Bij het aanschaffen van bijvoorbeeld de zonneboiler, zonnepanelen, een warmtepomp of een biomassaketel heb je recht op de ISDE-subsidie.

Subsidie via energieloket Stichtse Vecht
Het is onomstotelijk: je kunt besparen op de energiekosten door je huis te isoleren. Vergeet niet, dit gaat niet vanzelf natuurlijk, hiervoor heb je wel een beetje budget nodig. Als het nu gewoon te duur is kan je aan de slag met o.a. de Energiebespaarlening: een interessante lening met een schappelijke rente dat moet worden besteed aan energiebesparende maatregelen in Oud Zuilen. Ook interessant is de Nationaal Energiebespaarfonds, Groene lening, SVn Duurzaamheidslening, GreenLoans.


Uw woning verduurzamen?

Bescherm uw huis tegen kou of warmte!


Het belang van een goed isolatieplan

Ga jij ook van start? Door het advies hieronder bouw jij je eigen isolatieplan Oud Zuilen wat past bij jouw specifieke situatie.

Leestijd 5 minuten

Jouw woning isoleren en energie besparen

 1. Hoe is de situatie nu?

  Kijk kritisch naar de huidige r-waarden. Hoeveel jaar geleden is het huis opgeleverd, en vraag vorige bewoners welke onderdelen als zijn aangepakt. Met een warmtescan komt u erachter op welke plekken er veel warmte lekt. Het kan gaan om geen HR++ glas, ouderwetse muren of een verouderd dak. Je kunt altijd terecht bij een isolatiedeskundige in Oud Zuilen voor deskundig advies.

 2. Hoeveel mag het kosten?

  Wat heb je te besteden? Jouw dak behandelen vergt meer geld dan de vloer. Leuk detail: het resultaat van de woningisolatie is veel lucratiever dan geld wegzetten op een spaarrekening. De terugverdientijd is dus zeer interessant.

 3. Vergelijken van prijzen

  Ben je er achter waar je gaat beginnen? Probeer prijzen te achterhalen van meerdere regionale isolatiebedrijven in Oud Zuilen. Vergelijk minimaal 2/3 offertes. Dit kan u flink geld besparen.

 4. Isoleren van spouw, dak, vloer en ramen.

  Begin – indien nodig – met de spouwmuur, dak, vloer/bodem en het plaatsen van HR++ glas. Deze acties resulteren in een aangename warme woning en een lager gasverbruik, en dus minder energielasten. Wat je als eerste doet kan je pas goed bepalen als je een budget gereserveerd hebt.

 5. Voldoende ventileren

  In een uitstekend geïsoleerde woning kan een ongezond binnenklimaat ontstaan. Implementeer een gedegen ventilatie. Dit kost wel stroom, maar het is cruciaal een prettig klimaat in huis. Dit is haalbaar met (MV) mechanische ventilatie, en unieke strips voor ventilatie. Vraag eventueel naar een meer milieuvriendelijke oplossing zoals een WTW, ventilatiewarmtepomp of balansventilatie.

Een reactie plaatsen