Isolatie Nieuwersluis

ISOLATIE VERGELIJKEN

Meer weten over jouw huis isoleren in Nieuwersluis? Vakkundige isolatie resulteert in een fors lagere energierekening. Woon je in een huis met weinig tot geen isolatie? Met een aantal stappen zoals bijvoorbeeld schuin dak isoleren of kieren dichten heb je een veel lagere energierekening. Ook in een wat nieuwer huis zijn er voldoende mogelijkheden met een aantrekkelijke terugverdienperiode. Onderstaand bekijk je nuttige informatie over isolatie Nieuwersluis. Denk aan onderwerpen als isolatie van de garage en glaswol isolatie. Kan ik mijn huis ook aanpakken en besparen? Schets jouw situatie en er volgt z.s.m. een offerte. isolatiebedrijf-nieuwersluis-3631

 • Besparen op energierekening
 • Temperatuur in eigen hand
 • Goed bezig voor het milieu
 • Dient ook als geluidsisolatie
 • Minder afhankelijk van stijgende gasprijzen

ProvincieUtrecht
GemeenteStichtse Vecht
Postcode3631
Netnummer0294 (+31294)
Gasverbruik M31400 M3
Stroomverbruik kWh3160 kWh
Gemiddelde energierekening€163,00

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel isoleren u gaat kosten?


Soorten isolatie: info voor het kiezen

Is de isolatie van je woning in slechte conditie? Dan verdwijnt een groot deel van de warmte onnodig door ramen of muren naar buiten. Het is belangrijk hier serieus naar te kijken. Besteed hier dus aandacht aan. Moderne woningen met een gunstig energielabel (A of B) zijn in de regel goed geïsoleerd. Bij een oude woning (tot plusminus 1985) is dat een stuk minder. Het uitvoeren van isolatiewerkzaamheden heeft direct effect op de energierekening, is een duurzame keuze ten opzichte van het milieu, en heeft een aantrekkelijk rendement. Op deze website achterhaal jij de populairste manieren om jouw woning in Nieuwersluis te isoleren.

Spouwmuurisolatie
De spouw is de ruimte c.q. luchtlaag tussen het binnen- en buitenblad van een spouwmuur. Deze ruimte wordt volgespoten met isolatiemateriaal. De woning houdt warmte beter vast, met als effect een comfortabel binnenklimaat. Spouwmuur isoleren in Nieuwersluis kan zeer goedkoop (gemiddeld zo’n € 740 voor een kleine woning) en het bespaart flink geld, tot wel €195 per jaar (kosten juli 2024).

Vloerisolatie
De woningvloer isoleren zorgt voor een warmere en drogere vloer en veel minder stookkosten. De kosten zijn ongeveer €1850 en de winst ligt rond de €195 elk jaar opnieuw. De makkelijkste vorm is het materiaal aanbrengen vanuit de kruipruimte. Dit is mogelijk als je kruipruimte als ingang gebruikt kan worden. Men kan kiezen voor isolatiematerialen als isolatiechape, chips, EPS parels, PUR schuim. Dit is qua rendement beter dan bodemisolatie.

Dakisolatie
Een niet-geïsoleerd dak maakt dat er veel energie verloren gaat. De daken van de meeste (oudere) huizen hebben een zeer beperkte isolatielaag. Het is de moeite waard om dit aan te pakken. Je dak laten aanpakken door een aannemer voor isolatie in Nieuwersluis kost doorgaans €5450. Ben jij een klusser? Dan betaal je alleen de materialen van €1160. De besparing loopt op tot €740, ieder jaar weer.

Gevelisolatie
Er is de optie voor binnenkant en/of buitenkant van de gevel isoleren. Het huis kan de warmte in de winter binnen houden en in de zomer buiten houden. Hierdoor betaal jij weer minder gas (en evt. stroom). In verhouding tot spouwmuurisolatie wel kostbaarder. Waarom dit toch vaak wordt uitgevoerd heeft te maken met dat het nóg beter de kou/warmte weert en dat je huis weer geheel nieuwe muren heeft. De eenmalige investering bedraagt €12500. Het voordeel is om en nabij €880 per jaar. Wil de gemeente niet meewerken? Een alternatief is gebruik maken van speciale voorzetwanden.

Andere veel voorkomende maatregelen

0noemen we diverse alternatieve vormen. Hierna bespreken we de meest interessante werkzaamheden.

 • Garage-isoleren: Een warme garage voor extra gemak
 • Schuur-isoleren: Verander je schuur in een aangenaam klushok
 • Zolder isolatie: Hoge besparing voor massieve- en houten zoldervloeren
 • Dakkapel-isoleren: Ook een warme slaapkamer
 • Isolatie van kruipruimte: Minder kans op pissebedden of muggen in huis

Wat zijn de gemiddelde kosten van isoleren in Nieuwersluis (juli 2024)?

Willen jullie ook lagere energielasten en tegelijkertijd een energiezuinige maatschappij? Woning Nieuwersluis isoleren is dan iets waar je zeker over na moet denken. Bij zowel oudere als nieuwere woningen is veel winst te boeken. De isolatie van een bestaande woning kan het aardgas verbruik beperken met +/- 2225 m3. Dat is dus al gauw €1225 (jaarlijks). Op isolatierevolutie.nl check je de hoogte van de investering op het moment dat je dit laat doen door een isolatiebedrijf in Nieuwersluis. Ben jij zelf een handige klusser? De totale kosten zijn dan stukken beter.

Terugverdientijd berekenen
Jouw woning beschermen tegen kou of warmte is nu een stuk betaalbaarder dan 10 jaar geleden en de investering verdien je steeds sneller terug. Heb je zelf wat geld over? Dan moet je hier zeker over nadenken. Het geschatte rendement komt overeen met een 5% spaarrekening. Het dak isoleren wordt gemiddeld terugverdiend binnen 7,5 jaar en bij de spouwmuur rekenen we vaak met vijf jaar. Ter verduidelijk een aantal rekenvoorbeelden van de terugverdientijd. Per soort tref je de besparing in euro en wat de tarieven zijn (cursief).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor isoleren aanvragen?


Soort isolatieRijwoningHoekwoningVrijstaand
Dakisolatie€335
(€4150)
€865
(€5700)
€960
(€9550)
Vloerisolatie€125
(€1400)
€265
(€1900)
€365
(€2800)
Spouwmuur€285
(€1400)
€680
(€2175)
€940
(€3550)
HR++ glas€230
(€1975)
€290
(€3150)
€420
(€5175)
isolatie nieuwersluis 3631

Erkende Isolatiemerken:

 • Delta
 • IKO enertherm
 • Kingspan
 • Kingspan Unidek
 • Illbruck

Actuele vragen omtrent een isolatiespecialist in Nieuwersluis?

Waarom mijn woning in Nieuwersluis isoleren?

Een grondige woningisolatie draait uit op een lagere energierekening bij een maatschappij zoals Essent of Vandebron, en is bovendien een groene investering. Jouw aardgas gebruik gaat flink omlaag en je reduceert de CO2 uitstoot. Dat komt uiteindelijk neer op een optimaal wooncomfort en het voegt waarde toe aan de woning. Wil jij ook aan de slag met isoleren? Ga dan direct offertes vergelijken.

Wat zijn de voordelen van HR++ glas?

HR++ glas + triple glas isoleert significant beter dan ouderwets enkel glas (of dubbel). Er is minder sprake van warmteverlies wat resulteert in lagere stookkosten. Eveneens merkt men een verbeterd comfort in huis: minder tocht en kou rond het raam en ook van condens zul je geen last meer hebben. Ook hoor je veel minder geluid van buiten. De tarieven van HR++ glas ramen zijn +/- €3125, daarbij profiteert u van een kostenbesparing van €270 op jaarbasis. Ga je voor complete nieuwe kozijnen? Dan is het handig om direct te kiezen voor isolerende kozijnen inclusief triple (driedubbel) glas.

Wat is de eerste stap bij isoleren?

Ga eerst eens na op welke manier er nu is geïsoleerd, en met welk materiaal dat is gedaan. Check de warmtescan. Hierdoor analyseer je waar de meeste warmte ontsnapt en waar de de meeste besparing ligt. Hierin is geen vaste volgorde. De ene maatregel is financieel aantrekkelijker in vergelijk met een andere. De meest rendabele onderdelen zijn HR++ of triple glas, het dak, de vloer en de spouw.

Geld besparen en zelf isoleren, kan dat?

Wil je een woning beschermen tegen kou of warmte , maar beschik je niet over genoeg geld? Grootse onderhoudswerkzaamheden zoals dak-, gevel of vloerisolatie kan men uit laten voeren door experts. Maar je kunt klein beginnen. Met een kleine portemonnee zijn eenvoudige aanpassingen te doen. In de praktijk gaat het vaak om naden en kieren (bijv. het kruipruimteluik of brievenbus) dichten, tochtstrips plaatsen, radiatorfolie kopen en klimaatfolie op een plafond monteren.


Handige isolatiematerialen

Isolatiebedrijven hebben toepassingen voor heel wisselende materialen. Hieronder lees je een samenvatting van veel gebruikte types. Goed verkrijgbaar bij grotere bouwmarkten als Gamma, Hornbach, Karwei, Formido, Multimate, Hubo. Toonaangevende merken zijn Rockwool, Kingspan of Isover.

 • Isolatieplaten: licht van gewicht en snel te verwerken
 • PUR: zeer goede Rc waarde
 • PIR: zeer duurzaam materiaal
 • Tempex / EPS: materiaal laat zich niet makkelijk samendrukken
 • Glaswol: is van nature erg dik
 • Steenwol: aantrekkelijke prijs per m2
 • XPS: hoge diffusieweerstand / dampdoorlatendheid

Details over subsidie en energiebespaarlening gemeente Stichtse Vecht

Door te profiteren van een subsidie worden investeringen in de woning zeker verleidelijker. Heb ik recht op een tegemoetkoming? De subsidieregeling op landelijk niveau is er niet meer sinds 2017. Toch zijn er nog verschillende mogelijkheden:

 • Ga je collectief isoleren met een Vereniging van Eigenaren (VVE)? Dan kan je wel gebruik maken van de subsidie.
 • Plusminus 20 procent van de tarieven krijg je weer terug.
 • Het is een must dat het om minimaal 2 energiebesparende maatregelen gaat.
 • Verder valt het arbeidsloon onder het verlaagde BTW-tarief (9%). Hier kunnen alle woningeigenaren gebruik van maken.
 • Mogelijkerwijs vind jij in Nieuwersluis een groene lening of extra potje. Probeer eens energiesubsidiewijzer.nl of www.stichtsevecht.nl voor de status in juli 2024.
 • Wanneer je bewust kiest voor onder andere een zonneboiler, zonnepanelen, pelletkachel of een warmtepomp kan je een flink bedrag terugkrijgen via de ISDE-subsidie.

Subsidie via energieloket Stichtse Vecht
Het mag duidelijk zijn: de stookkosten gaat flink omlaag met dak-, vloer of gevelisolatie. Onthoud wel, als je wilt besparen op je energierekening is wel eerst een forse investering noodzakelijk. Als er te weinig financiële middelen zijn kan je onder andere een beroep doen op de Energiebespaarlening: een unieke lening met een schappelijke rente in het leven geroepen voor energiebesparende maatregelen in Nieuwersluis. Ook interessant is de Groene lening, SVn Duurzaamheidslening, Nationaal Energiebespaarfonds, GreenLoans.


Uw woning verduurzamen?

Bescherm uw huis tegen kou of warmte!


Een persoonlijk isolatieplan maken

Ga jij ook van start? Geholpen door het advies hieronder kom je met een isolatieplan Nieuwersluis wat past bij dat past bij jouw wensen en budget.

Leestijd 5 minuten

Jouw woning isoleren en energie besparen

 1. Hoe is de situatie nu?

  Welke r-waarde heb je op dit moment? Hoeveel jaar geleden is het huis opgeleverd, en pols bij de oude bewoners welke werkzaamheden zijn uitgevoerd. Met een warmtescan analyseert u waar de zwakke plekken liggen. Dit kan zijn dun (tochtig) glas, oude muren of rotte kozijnen. Vraag eventueel een isolatiedeskundige in Nieuwersluis voor een speciaal consult.

 2. Hoe staat het er financieel voor?

  Hoe zit het met de kosten? Het dak voorzien van een extra schil is bijvoorbeeld veel duurder dan de vloer. Goed nieuws: je profijt van de woningisolatie is veel lucratiever dan geld wegzetten op een spaarrekening. De terugverdientijd is dus zeer interessant.

 3. Aanbieders vergelijken

  Heb je inzichtelijk waar de quick-wins liggen? Dien verschillende aanvragen in bij erkende isolatiebedrijven in Nieuwersluis. Vraag prijzen op bij minimaal 2 leveranciers. Dan weet jij wat een goede prijs is.

 4. Isoleren van spouw, dak, vloer en ramen.

  Kijk als eerste naar HR++ glas, vloer, dak en spouwmuur. Deze stappen bieden jou een aangename warme woning en een significant lagere energierekening. Wat je als eerste aanpakt wordt mede bepaald door je budget.

 5. Ventileren voor frisse lucht

  In een grondig geïsoleerde woning loop je het risico op een ongezonde luchtkwaliteit. Implementeer voldoende ventilatie. Dit kost wel energie, maar dit is bepalend voor een prettig binnenklimaat. Dat gaat via mechanische ventilatie (MV), en ventilerende ramen. Tip: kies voor een energiezuinige oplossing zoals balansventilatie en een WTW-systeem.

Een reactie plaatsen