Isolatie Maarssen

ISOLATIE VERGELIJKEN

Zoek je een bedrijf voor huis isoleren in Maarssen? Degelijke isolatie is een relatief eenvoudig manier om te besparen. Is er nog nauwelijks isolatie aanwezig in jouw huis? Dankzij relatief eenvoudige maatregelen zoals bijvoorbeeld de binnengevel isoleren of tochtbanden heb je direct lagere maandlasten door een lagere nota. Ook voor de meer recente woningen zijn er veel mogelijkheden die financieel erg interessant zijn. Op deze website ontdek je uitgebreide informatie over isolatie Maarssen. We bespreken vraagstukken over buisisolatie en soorten isolatiewaarden. Direct actie ondernemen? Voer jouw persoonlijke gegevens in voor een persoonlijk plan van aanpak inclusief kosten. isolatiebedrijf-maarssen-3601

 • Lagere stookkosten
 • Meer warmte en minder vocht
 • Goed bezig voor het milieu
 • Een rustigere woning (geluid)
 • Een keuze voor de toekomst

ProvincieUtrecht
GemeenteStichtse Vecht
Postcode3601
Netnummer0346 (+31346)
Gasverbruik M31400 M3
Stroomverbruik kWh3160 kWh
Gemiddelde energierekening€163,00

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel isoleren u gaat kosten?


Welke soorten van isolatie zijn er?

Voldoet jouw huis niet aan de huidige isolatiewaarden? Dan verdwijnt de warmte in huis door ramen of muren naar buiten. Hier kun je gelukkig eenvoudig wat aan doen. Houd de warmte in huis. Nieuwe huizen met een goed energielabel zijn vaak uitstekend geïsoleerd. Bij een oude woning (gebouwd voor 1980) valt er nog veel winst te behalen. Het maken van een isolatieplan heeft direct effect op de energierekening, is een duurzame keuze ten opzichte van het milieu, en heeft een uitstekend rendement. Onderstaand bekijk jij de meest rendabele methodes om jullie woning in Maarssen te isoleren.

Spouwmuurisolatie
De spouw is de ruimte tussen de binnenmuur en de buitenmuur van de woning. Dit stukje is mogelijk op te vullen met isolatiemateriaal. Het woonobject verliest niet onnodig warmte en dat zorgt voor een prettige leefomgeving. Spouwmuur isoleren in Maarssen is goed te betalen (plusminus € 870 voor een kleine woning) en het bespaart flink geld, tot wel €185 per 12 maanden (prijspeil juli 2024).

Vloerisolatie
Het isoleren van de vloer voorkomt dat warmte kan ontsnappen en flink lagere energiekosten. De tarieven variëren rond €1975 en het resultaat is zo’n €210 op jaarbasis. De gemakkelijkste manier is middels de kruipruimte techniek. Dit is mogelijk als je kruipruimte als ingang gebruikt kan worden. Voorbeelden van isolatiematerialen zijn vloerisolatieplaten, chips, isolatiechape, PUR schuim. Dit is qua rendement beter dan bodemisolatie.

Dakisolatie
Een dak waar geen isolatie is aangebracht kan een flinke kostenpost zijn. Het gros van de daken zijn onvoldoende geïsoleerd. Het loont om dit te verbeteren. Je dak laten behandelen door een aannemer voor isolatie in Maarssen kost je zo’n €5050. Doe je het zelf? Dan betaal jij ongeveer €1170. Je energiekosten dalen flink, tot wel €800 op jaarbasis.

Gevelisolatie
Zowel aan de binnenkant als buitenkant is een gevel isolatie mogelijk. Jouw woning houdt de warmte binnenboord. Het gevolg? Minder stookkosten! In verhouding tot spouwmuurisolatie wel kostbaarder. Waarom dit toch vaak wordt uitgevoerd heeft te maken met dat het een betere isolerende werking heeften dat de buitenmuur meteen groot onderhoud krijgt. De kosten liggen op zo’n €11200. Hiermee bespaar je pakweg €770 per jaar. Wordt er geen vergunning verleend/ Je kunt dan kiezen voor voorzetwanden aan de binnenkant plaatsen.

Andere veel voorkomende maatregelen

0noemen we diverse alternatieve werkzaamheden. In het volgende overzicht benoemen we de meest populaire alternatieven.

 • Isoleren van garage: Verander je garage in een aangenaam klushok
 • Isoleren schuur: Ook ’s winters een fijne schuur
 • Isolatie van zolder: Geen last van opstijgend warmteverlies
 • Isoleren dakkapel: Met EPS, PUR, PIR of Glaswol
 • Kruipruimte isolatie: Een drogere vloer en dus een gezonder woonklimaat

Wat zijn de kosten van isoleren in Maarssen (juli 2024)?

Wil jij een structureel lagere energienota en ook een CO-2 reducerende toekomst? Woning Maarssen isoleren kan hier direct aan bijdragen. Bij zowel oudere als nieuwere woningen zijn de effecten soms enorm. De isolatie van een oude woning bespaart aardgas tot wel 2350 m3. De potentiële energiebesparing is dan liefst €1175 per jaar. Hieronder ontdek je de verwachte kosten zodra het laat doen door een isolatiebedrijf in Maarssen. Wil je zelf werkzaamheden uitvoeren? Dan zijn de onkosten stukken betaalbaarder.

Terugverdientijd berekenen
Jouw huis beschermen tegen warmte of kou is enorm populair en goedkoop en de terugverdientijd wordt steeds korter. Heb je wat spaargeld? Dat is dan een mooie kans. Het gemiddelde rendement kan je vergelijken met een spaarrekening met 5 procent rente. Het isoleren van een dak kan men terugverdienen in acht jaar en voor een spouwmuur is dat maar 4,5 jaar. Onderstaand vind je een paar voorbeelden van de terugverdientijd. Per type zie je welk bedrag je kunt besparen en de hoogte van de investering (cursief).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor isoleren aanvragen?


Soort isolatieRijwoningHoekwoningVrijstaand
Dakisolatie€495
(€3900)
€605
(€6750)
€1110
(€9400)
Vloerisolatie€150
(€1300)
€190
(€2350)
€375
(€2850)
Spouwmuur€225
(€1625)
€460
(€2100)
€895
(€3250)
HR++ glas€200
(€2725)
€290
(€3225)
€425
(€5400)
isolatie maarssen 3601

Gangbare Isolatiemerken:

 • Unilin
 • Isolatieshop
 • Rockwool
 • Recticel
 • Soprema

Actuele vragen omtrent een isolatiespecialist in Maarssen?

Waarom mijn woning in Maarssen isoleren?

Een solide woningisolatie biedt jou een lagere energierekening bij een energieaanbieder zoals Eneco of NLE, en is ook een heel duurzame keuze. Je verbruikt veel minder aardgas en je CO2 vervuiling is minder. Dit betekend concreet een aangenaam leefklimaat en een hogere woningwaarde. Wil jij jouw woning voordelig isoleren? Vergelijk dan altijd verschillende offertes.

Waarom kiezen voor HR++ glas?

Triple glas en HR++ glas heeft een betere isolerende werking dan enkel glas of normaal dubbel glas. Je kunt de warmte nog beter binnenshuis houden waardoor je meteen bespaart op de energiekosten. Ook merkt men een verbeterd comfort in huis: geen last van koudeval en/of tocht en minder last van condensvorming. Daarnaast werkt het ook als geluidswerend glas. Bestellen van HR++ glas ramen is mogelijk vanaf €3825 en dat bespaart tot €325, ieder jaar weer. Was je al van plan om kozijnen te vervangen? Dan is het handig om direct te kiezen voor hoogstaande isolerende kozijnen met triple (driedubbel) glas.

Wat is de eerste stap bij isoleren?

Achterhaal eerst welke isolatie technieken er in de woning zijn gebruikt en hoe dat precies is aangebracht. Probeer de warmtescan. Hierdoor check je waar de meeste warmte ontsnapt en wat dus zeker aangepakt moet worden. Er is geen vast protocol wat u kunt volgen. Sommige werkzaamheden zijn wel duurder dan de andere. Het is altijd rendabel om onderdelen aan te pakken als de spouw, het dak, triple glas (HR++) en de vloer.

Wat kan ik zelf aan isolatie doen?

Wil je de woning beschermen tegen kou of warmte , maar kan je op dit moment geen grote investering doen? Grootse activiteiten als dak-, vloer of gevelisolatie moet je laten uitvoeren door vakmannen. Maar je kunt zelf ook de handen uit de mouwen steken. Met kleine budgetten kan je al veel aanpakken. Wat veel toegepast wordt is dichten van naden en kieren, tochtstrips plaatsen, radiatorfolie toevoegen en klimaatfolie op het plafond toepassen.


Meest toegepaste isolatiematerialen

Isolatiebedrijven maken gebruik van verscheidene materialen. Op isolatierevolutie.nl bekijk je een handig overzicht van het huidige assortiment. Doorgaans beschikbaar bij grotere bouwmarkten als Gamma, Hornbach, Karwei, Formido, Praxis, Hubo. Erkende merken zijn Isover, Rockwool of Kingspan.

 • Isolatieplaten: perfect voor dak of vloer, gemakkelijk te plaatsen
 • PUR: dicht vrijwel alle kiertjes en gaatjes
 • PIR: hoge levensduur en hoge isolatiewaarde
 • Tempex / EPS: heeft een zeer hoge isolatiewaarde
 • Glaswol: beschikbaar op rol of als plaat
 • Steenwol: goede akoestische kenmerken
 • XPS: wordt gekenmerkt door drukvastheid

Aanvragen van subsidie of energiebespaarlening gemeente Stichtse Vecht

Dankzij subsidies wordt energie besparen met isoleren nog leuker. De vraag is natuurlijk; wat krijg jij? De landelijke subsidiepot is er niet meer. Maar je kunt nog profiteren van enkele regelingen:

 • Voer je maatregelen namens een Vereniging van Eigenaren (VVE)? Dan is er wel een speciale subsidie mogelijk.
 • Om en nabij 25% van de factuur mag je terugvorderen.
 • De eis is dat er meerdere energiebesparende maatregelen worden afgenomen.
 • Verder valt het arbeidsloon onder het BTW (9%) laag tarief. Hier profiteert iedereen van.
 • Mogelijkerwijs vind jij in Maarssen een potje voor dergelijke werkzaamheden. Surf naar energiesubsidiewijzer.nl of www.stichtsevecht.nl voor de kleine lettertjes.
 • Voor milieubewuste investeringen als bijv. een biomassaketel, zonnepanelen, een warmtepomp of een zonneboiler heb je recht op de ISDE-subsidie.

Subsidie via energieloket Stichtse Vecht
Het is duidelijk: je kunt enorm besparen door je huis te isoleren. Maar, dat is niet iets wat je zomaar even doet, daarvoor moet je soms eerst flinke kosten maken. Als je nu te weinig geld hebt dan kan je een beroep doen op de Energiebespaarlening: een unieke lening met een gunstige rente met als uitgangspunt energiebesparende maatregelen in Maarssen. Andere mogelijkheden zijn Duurzaamheidslening, Groene lening, GreenLoans, Nationaal Energiebespaarfonds.


Uw woning verduurzamen?

Bescherm uw huis tegen kou of warmte!


Een persoonlijk isolatieplan maken

Direct aan de slag? Door middel van het advies hieronder bouw jij het isolatieplan Maarssen wat strookt met dat past bij jouw wensen en budget.

Leestijd 5 minuten

Jouw woning isoleren en energie besparen

 1. Hoe staat je woning er voor?

  Wat zijn de huidige r-waarden van uw woning? Hoeveel jaar geleden is het huis opgeleverd, en vraag eventueel aan vorige bewoners welke onderdelen als zijn aangepakt. Met behulp van een warmtescan wordt het duidelijk waar eventuele luchtlekken zijn. Het kan gaan om dun (tochtig) glas, verrotte muren of een lekkend riool. Je kunt altijd terecht bij een isolatiedeskundige in Maarssen voor een vrijblijvend adviesgesprek.

 2. Hoeveel mag het kosten?

  Wat mag het project kosten? Het dak renoveren is prijstechnisch wel wat duurder dan een vloer of muur. Leuk detail: het resultaat van de woningisolatie is veel lucratiever dan wat de bank aan rente betaald. Je hebt jouw investering dus snel weer terug.

 3. Informeer naar prijzen

  Is het onderhand duidelijk waar de focus moet liggen? Neem contact op met meerdere goede isolatiebedrijven in Maarssen. Vergelijk zeker verschillende offertes. Dan betaal je nooit te veel.

 4. Isoleren van dak, vloer, ramen en spouw.

  Kijk als eerste naar de vloer, dak, spouwmuur en triple glas. Deze 4 maatregelen resulteren gegarandeerd in een optimaal binnenklimaat en veel lagere gaskosten. Het werkschema is afhankelijk van de hoeveelheid geld dat je wilt uitgeven.

 5. Ventileren

  In een degelijk geïsoleerde woning kan er ongezonde lucht ontstaan. Implementeer een professionele ventilatie. Je gaat wel iets meer stroom gebruiken, maar het is zeker nodig voor een comfortabel klimaat in huis. Onder andere via (MV) mechanische ventilatie, maar ook met roosters in ramen. Tegenwoordig wordt er ook steeds meer gebruik gemaakt van een speciaal WTW-systeem, ventilatiewarmtepomp of balansventilatie.

Een reactie plaatsen